|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://weszlo.com/2018/08/28/pietrza...maciej-sadlok/
Zaczęły się pytania o to, czy do mistrza Polski, Rafał wybrnął z mega klasą ![]() ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
faktycznie fajny wywiad, przy okazji rzuciłem okiem na posty wstecz o odstawianiu Wasyla...
powiem tak Wasyl > Głowa , to że ktoś taki z racji wieku i miejsca zamieszkania zgodził się u nas grac za frytki to dar losu którego nie można zmarnować ! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z dupy porównanie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
No nie koniecznie z dupy.
Z całym szacunkiem dla Głowy to jednak Wasyl spędził 6 sezonów w Anderlechcie (4 mistrzostwa kraju) i 4 sezony w Leicester (jedno mistrzostwo). 10 lat treningu w topowych ligach to jednak coś znaczy i widzimy to na boisku. "Emeryt" a wymiata w E-klapie. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wasyl po prostu ładnie się starzeje
![]() Trzyma parametry fizyczne na bardzo wysokim poziomie (szybkość, dynamika) podczas, gdy Głowa powoli hodował brzuszek i z roku na rok był znacznie wolniejszy. Wasyl w wieku 38 lat potrafi zrobić sprint z ponad 31km/h! W wieku 28 lat Głowacki wcale nie był gorszy niż 28 letni Wasyl.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.08.2018 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Przecież Wasilewski jest wolny i wyraźnie nie nadąża za szybszymi akcjami. O czym Wy w ogóle piszecie?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O!, widze że należy się kolejna lekcja, tym razem nie logiki, lecz mowy potocznej
No więc "porównanie z dupy" , jest to takie porównanie w którym comparans i comparandum NIE mają wspólnej cechy semantycznej. Przenosząc tę zasadę językową na grunt piłkarski , to np tak jakby porównać Michała Miśkiewicza do Arkadiusza Milika. Natomiast dwóch środkowych obrońców, w mniej więcej tym samym wieku i etapie kariery, zdobywających ze swoimi klubami wiele tytułów mistrzowskich oraz mających epizody w reprezentacji narodowej, + last but not least cechowanych podobną charakterystyką gry i (nomen-omen) charakteru - jak najbardziej MOŻNA porównać NIE Z DUPY ![]() Podyskutować to można które mistrzostwa są cenniejsze : Polski czy Belgii i Anglii , kto więcej zrobił dla kadry , czy też miał lepszą motorykę w wieku 28 lat. Dużo zalezy od optyki: Czaro widzi gościa nie nadąrzającego za akcjami, ja "kierownika" drugiej najlepszej defensywy w ekstraklasie. I wnoszącego ogromny potencjał marketingowy. I grającego za frytki (?) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Easy. To się nie wyklucza, Wasyl w wielu akcjach nadrabia brak szybkości ustawieniem, decyzjami, zdecydowanymi interwencjami.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Wasyl w niektórych sytuacjach w meczu podchodzi do tematu zbyt szybko, nie zdąży przeanalizować sytuacji a już rusza na gościa który ma piłkę na powiedzmy 25 metrze. OK, wiadomo, strefa bezpośredniego zagrożenia bramki . Mimo wszystko pójście czasami "na raz" w gościa który jest czy to plecami do bramki czy dopiero obrócił się po przyjęciu to ogromne ryzyko. Albo będzie wolny dla przeciwnika, albo Wasyl złapie czerwoną za bezpardonowe wejście od tyłu, albo gość zdąży się obrócić na tyle szybko by rozegrać na wolny obszar, albo Marcin zdąży z interwencją. Szans na powodzenie ok. 25%. Jego natomiast przewagą w naszej ligowej szarzyźnie jest DOŚWIADCZENIE, które nabrał z wiekiem oraz licznych występach czy to w Anderlechcie, kadrze czy chociażby w Leicester gdzie zdobył mistrzostwo! Szczególnie ostatnie pokazuje, że pomimo małej liczby występów na treningach musiał stawić czoła takim gościom jak Vardy, Mahrez, Drinkwater lub Kante, którzy są do dzisiaj w topie ligi. Poza tym ani Sadlok, ani Arsenić, ani nikt inny nie ma takiego "pierd****ęcia" w obronie, żeby krzyknąć i w kilku słowach zj**ać kogoś za błąd bo ma do tego wiedzę popartą doświadczeniem i charakter wojownika. Nic mu nie ujmując, ja chciałbym żeby grał jak najwięcej i dawał tyle samo radości co Głowa. Dla mnie to jednak Sadlok jest najsłabszym filarem obrony i to jego bym wymienił na Zorana.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Wasyl w zeszłym sezonie zarobił 3 (TRZY) żółte kartki. Zagrał w 17 meczach na 37. Pierwszy raz w listopadzie.
W tym sezonie dostał pierwszą żółtą w 5 kolejce. Jak utrzyma średnią to do końca roku nie będzie pauzował ![]() W 4-4-2 SO nie biega aż tak bardzo jak w 3 z tyłu, więc facet postury smoka z peselem takim jak ma Wasyl spokojnie sobie (po)radzi. Poza tym, z tego co widziałem to na polu karnym był mocnym punktem przed bramkarzem. Patrząc po kartkach to pierwszy to zmiany z "żelaznego" składu jest Basha i pewnie za niego wejdzie Arsenic. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Wasilewski nie ma braków szybkościowych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dokładnie. Wasilewski jak na swoje lata jest MEGA SZYBKI. Dzięki temu możemy wysoko podchodzić, z Głowackim w składzie to nie było możliwe, musieliśmy głębiej trzymać linię obrony, bo on po prostu nie dawał rady przy takiej grze niestety.
Jak na swoje lata Wasyl pod względem szybkości i dynamiki to jest po prostu maszyna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, bez jaj. Nie będę się kłócił, wyciągał powtórek, screenów etc., bo mi na tym nie zależy i nie mam na to czasu. Gdybyś napisał, że jak na swoje lata daje radę, to bym napisał, że pewnie tak. Ale teksty o "maszynie", "mega szybkości", "co prawda jak na swoje lata, ale obiektywnie pozwalające wychodzić całą linią obrony do przodu" są przestrzelone. Nic mu nie odbieram, lubię go i nieźle gra, ale bez jaj.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z innej bajki - czy mi się wydaje, czy Tibor nabrał trochę masy mięśniowej ?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pewne takie dane ma sam zainteresowany, ale w rok to on spokojnie mógł 4-6 kg masy zyskać. Tym bardziej że chyba wcześniej nie byl nastawiony na taki trening.
Już wiosną wyglądał solidnie i tylko żal tej kontuzji w lecie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ano żal - ale już ostatni występ pozwala mieć nadzieję, że będziemy mieli w tym sezonie z niego sporo pociechy. Moim zdaniem kolejny zawodnik, na którym zarobimy fajny pieniądz...
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Dokładnie tak było, dużo zawalał, z czasem się wyrobił, a jak już wrócił do nas to było bdb. Dużo niższe notowania niż Marcelo. Nie wychwalałbym tak Diaza, takich jak on było u nas sporo, a to, że później zrobił kariere to już inna sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Wojciech Słomka rozegrał cały mecz przeciwko Chojnicom, przegrany przez Katowice 2:1.
Kacper Chorążka poza kadrą meczową w Częstochowie. Chyba należy zacząć zapominać o tym zawodniku.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 01.09.2018 o godz. 18:11.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2018
Offline |
|
|
Chorążka ma ten problem,że w Rakowie jest dwóch ogranych bramkarzy ,na poziomie naszego Buchalika.
Błędem było sprowadzenie Lisa,kosztem Chorążki.Ten Lis w każdym meczu popełnia szkolne błędy,widać u niego spore braki.Gdybyśmy go nie sprowadzili,to mielibyśmy 500.000 oszczędności,a poziom sportowy porównywalny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Wiktorze Piekarski, Nobel w dziedzinie ekonomii wędruje do Ciebie.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po dzisiejszym meczu mam mieszane uczucia co do Foxa, z jednej strony wybronił kilka trudnych piłek w tym setke Piecha , z drugiej mam takie pytanie , czy ktoś na forum pamięta żeby po jakims strzale złapał piłke (nie odbił) ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Złapał trzeba było oglądać,a nie bujać w obłokach
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Chcemy go sprzedać=trzeba promować i ogrywać. Na Buchaliku raczej nie zarobimy więc po to był Lis sprowadzony. Jeżeli go nie będziemy wystawiać to nie było sensu go kupować bo mogliśmy równie dobrze Chorązke ogrywać. Na tą chwilę raczej Lis jest pewniakiem do gry mimo iż nie jest jeszcze za pewny w bramce, chociaż dzisiaj dość przyzwoity mecz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
We Wrocławiu padało. Wcale mu się nie dziwię, że wolał piłki parować. Refleks ma. Dajmy mu czas, jeszcze nam meczu nie zawalił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Krzysiek Drzazga wszedł z ławki i zdobył zwycięskiego gola.
https://www.flashscore.pl/mecz/2aakI...zczegoly-meczu |
|
|
|
Member
Od: 07.2018
Offline |
|
|
Taka ciekawostka (sorry za źródło): http://weszlo.com/2018/09/03/raport-...wal-ogolnikow/
Jest tam lista zawodników, którzy byli obserwowani przed mundialem. Pamiętam, że mocno wtedy liczyliśmy, że moooże Sadlok się załapie albo, że przynajmniej jest na szerokiej liście. Okazało się jednak, że nie było go nawet na liście 69 obserwowanych zawodników. Ba, nie było nikogo z Wisły. Zmiana selekcjonera wyszła nam na dobre. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak na razie Sadlok dalej jest pomijany,ale spokojnie może nadejdą lepsze czasy np.Kort w kadrze Cieszy mnie to,że piłkarz w formie=powołanie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Najlepsze jest to, że Sadloka nie ma na liście, a niżej są informacje ile miał rozegranych minut.
Ten raport to kpina z kibiców. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|