|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Chodzi mi o szeroko pojętych fanatyków.Mieszkasz w Krk?. Jak tak to gołym okiem zobaczysz jakie dno jest teraz, w porównaniu do lat np 2012-2015.Ja nie wiem jak to można było to tak s.......ić ale to temat na zupełnie inną dyskusję.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Balansujemy na tak cienkiej linie, że pierwszym priorytetem SKWK czy kto tam ma wpływ na fanatyków powinno być maksymalne dbanie o pozytywny wizerunek kibiców (kiboli). Za czasów kasy Cupiała nie miało to większego znaczenia.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 26.08.2018 o godz. 22:57.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Zostało nam 5 dni okienka transferowego i mam nadzieję... że żadnych ruchów już nie będzie. A po ostatnich występach pewnie jeszcze jakaś oferta w ostatnich dniach spłynie. Tak bywa często w ostatnich dniach okna transferowego. Póki co Stolarczyk robi 'coś' z niczego i wielkie brawa dla niego i całego sztabu.
Mam nadzieję, że finansowo w związku z tym damy radę do zimy. Frekwencja będzie też na tyle dobra, choć też hitowych meczów będzie jak na lekarstwo... najlepiej zapowiada się mecz z Jagiellonią początkiem grudnia i z Lechem, końcem grudnia.. bardzo zły terminarz mamy w tym roku, a przecież na wiosnę do marca/kwietnia są fatalne temperatury by przyciągnąć tłumy na stadion. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No to trzeba napisac petycje , zeby my wszystkie szlagiery grali w pazdzierniku
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Gdzie niby masz podany dokladny termin tego meczu?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie ma,jest tylko info kiedy są rozgrywane mecze 25, 27 września, 2, 3 i 4 października.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Tak czy siak to będzie środek tygodnia. Niestety nie widzę spotkania w tym roku które przyciągnie ponad 20k na mecz. Chyba że czeka mas bardzo ciepły grudzień.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A ja myślę że jeśli teraz uda się wygrać Śląskiem, to później są dwa tygodnie na sprzedaż biletów. Sobotni mecz moim zdaniem był bardzo dobry pod względem atrakcyjności i sądzę że większość ludzi przyjdzie znów. Jest ładna gra, są wyniki, w mediach się wszyscy rozpływają nad Wisłą... nie spie.dolmy tego. Studenciaki wracają więc myślę że frekwencja przy utrzymaniu aktualnych wyników i stylu gry będzie rosła. Po prostu Wisła znów jest trendy
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Karherop dobrze pisze. Jedyny mecz, na ktory mogloby przyjsc wiecej ludzi to chyba ten z Lechia we wrześniu. W grudniu to nikomu nie bedzie sie chcialo dupy ruszyc, a ta kolejka na dwa dni przed Wigilia to w ogole jakis absurd.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Karherop - w tym roku wszystkie ligowe spotkania rozgrywamy w soboty. Jeżeli nie będzie ciężkich mrozów/opadów, a drużyna nie straci stylu (bo czy straci punkty - tego należy oczekiwać, to tylko nasza Ekstraklasa), to może się okazać, że ludzie przyjdą w liczbie 20k+, bo tak jak napisał sebanop - w mediach wszyscy rozpływają się nad Wisłą. Trochę w tym też naszej, kibicowskiej pracy - na Górnika poszedłem tylko z jednym kumplem, bo reszta się wykręciła, ale jak zobaczyli wynik i posłuchali tego, co im opowiedziałem o meczu, to mogę się spodziewać, że na Lechię pójdziemy w znacznie liczniejszym gronie.
Patrząc na najbliższy mecz - wygrana ze Śląskiem powinna przynieść błyskawiczną akcję nagłaśniającą, bo mamy przerwę na reprezentację. 2 tygodnie czasu - przy odpowiednich (i wcale nie takich drogich) działaniach promocyjnych - powinno nam zrobić frekwencję 20k+, zwłaszcza, że już wrócą studenci (i byle pogoda dopisała). No i przyjedzie przypuszczalnie lider/v-ce lider tabeli. ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A i my wówczas będziemy w top3
więc jak by nie patrzeć to szlagier |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Nawet w sezonie gdy graliśmy świetnie w grupie LE (sezon 11/12), mielismy frekwencje w grudniu po 13-14 tys. Pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Jeszcze ta kolejka 2 dni przed wigilia... geniusze zarządzający liga. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wybacz - zasugerowałem się http://www.wisla.krakow.pl/pl/rozgry...asa_2018_2019/... zupełnie zapomniałem o harmonogramie +5.... Co do grudnia, masz oczywiście rację.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Z takim podejściem nic dziwnego, że dostajemy w Europie jak w piłkę można grać tylko 5 miesięcy w roku. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karherop zwracał uwagę na czynniki obniżające frekwencję na trybunach, a nie powodujące odwołanie meczu. Prawda jest taka, że przy -15 stopniach, w środku tygodnia o 18.00 na stadion przyjdzie tak jak niedawno - 4 do 5 tysięcy ludzi. Gdzieś czytałem, że od tego sezonu mają być stosowane jakieś dodatkowe maty zabezpieczające na murawy w Ekstraklasie (generalnie mające ułatwiać odprowadzanie wody i śniegu, ale może coś jeszcze ? Nie wiem, nie jestem specjalistą), więc warunki dla piłkarzy powinny być znośne. Gorzej z kibicami.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ew. można zaryzykować mecze początkiem grudnia, ostatnio było znośnie. Ale tego idiotę, co zaplanował kolejkę na 22 grudnia to należy rozstrzelać. Polska to nie UK i należy brać poprawkę na nasze zwyczaje. Poza tym gra przy pustym stadionie to duże koszty dla (naszego) klubu. Proponuję 90minut i frekwencję z zeszłego roku. W dość ciepłym grudniu było ponad 10k. W bardzo zimnym lutym 4000! ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Zamiast tego mamy w tym roku grę w wigilie. Kuriozum. Nikt mnie nie przekona że to lepsze wyjście niż gra w czerwcu. W piłkę powinno się u nas grac od marca do listopada. Masz kolego 9 miesięcy, nie licząc grudnia i lutego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Może jakby narobić szumu. Zagadywać dziennikarzy na twiterach i innych platformach o tym że terminy są do dupy to może w końcu doszło by to do kogoś decyzyjnego w tej kwesti i ten ktoś by sie zastanowił i to zmienił. Myślę ze wszystkim w ekstraklasie by to pasowało.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Co wam przeszkadza gra w grudniu? Przecież od wielu lat pogoda jest wtedy dużo lepsza niż w lutym, a nawet marcu. Jestem jak najbardziej za graniem w czerwcu, ale nie kosztem grudnia tylko właśnie tych bezsensownych meczów na mrozie w lutym i na początku marca.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...-w-polsce.html Ale przesuwanie ligi na Wigilię i luty to czysta głupota. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja tylko dodam że chodziło mi bardziej długofalowo.W tej rundzie to faktycznie tylko z Lechią (przy dobrym meczu we Wrocławiu) możemy zakręcić się w okolicach 20k. Natomiast gdybyśmy grali dobry futbol to wiosna nasza jeśli chodzi o frekwencje.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli drużyna będzie dalej grała z takim rozmachem, to Korona jest w stanie ściągnąć 15k ludzi, na Zagłębie też się mogą ludzie wybrać, żeby np podziękować za Derby.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
zrobimy sobie wigilię na stadionie Wisły, tak to powinno być rozegrane
także głowa do góry, czekamy na mecz ze Śląskiem a później myślimy co dalej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
moim zdaniem frekwencja to temat rzeka zasługujący na osobny watek
więc : https://wislakrakow.com/forum/showth...44#post1513244 bądź co bądź tutaj jest jeden z najważniejszych tematów na forum, i imho nie ma sensu aby od kilku stron mielić tutaj tylko o sposobach podniesienia frekwencji , tymbardziej że cześć z tych postow jest wartościowa i szkoda aby zaginełą w odmętach tego wątku ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Liga kończy się w maju, żeby piłkarze Legii i tych drużyn "co walczą o mistrzostwo" mieli czas na wakacje i chwilę oddechu przed nowym sezonem w pucharach. Wszak zaczynamy eurow...rdol już w połowie lipca.
![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Ja nie wiem co ludzi jeszcze może przekonać, że wyniki sportowe mają NIEWIELKI wpływ na frekwencje. kilka osób zwracalo uwage na to na forum - dane z Est z ostatnich 10 lat wszystkich druzyn, pokazują że jest mała zależność pomiędzy wynikami sportowymi a frekwencją. Ostatni nasz sezon w pucharachm ,mecz ze standardem, juz pelny stadion otwarty, a bylo tylko jakieś 22 tys ludzi. Liczą się te wszystkie inne rzeczy - produktem już nie jest tylko to co sie dzieje na boisku. Ludzi moge korzystac z roznych typow rozrywoki, w wielu tych miejscach produkt jest bardzo dobry, z roku na roku ludize maja co raz wieksze wymagania, polepszaja sie standardy. nawet jesli druzyna wygrywa, a odpowiednio sie tego nie wykorzysta, to nie bedzie frekwencji. Inny przykład - sezon 2013/2014. Twierdza Reymonta za Smudy na jesień. 10 zw 2 remisy, nawet lider w pewnym momencie. I co? Poza meczem z Legią, slabiutka frekwencja. Z Lechia 11,1 tys, Zaglebie 10,7 tys, Widzewe 10,5, a na meczach z Korona i Slaskiem byl ten slynny zaklad z dogrywka i tez bylo malo kibicow. Chcecie frewkencji na poziomie 20 tyś? - wydatki na marketing musza być na poziomie przynajmniej ok miliona rocznie (teraz to nie przekracza 100-150 tys) - nowa strona, z bardzo latwym kupowaniem biletu przez internet, w tym nawet do 2h przed meczem, rowniez na urzedzeniach mobilnych (nie musi byc appka) - mobilne punkty sprzedazy z roznych stron stadionu (cos ala jak sie kupuje bilet na pociag), po 10 za trybuna polocna i poludniowa, przy tym przynajmniej 1-2 osoby do pomocy. Wszystko w celu ograniczenia kolejek, tak zeby spontanicznie mogl ktos podjac decyzje i wiedzial ze nawet przyjezdzac godzine przed meczem bez problemu zdazy - wprowadzenie jakis atrkcji czy znizek na catering, po to aby rozlozyc ruch przy wchodzeniu na stadion (w szczegolnosci tyczy sie to gornych sektorow A,H,E gdzie stoi sie w duzych kolejkach, a bramki maja bardzo slaba przepustowosc) - Podpisanie dlugoterminowej umowy z miastem, po to zeby mozna bylo podpisać dlugoterminowa umowe na z porzadna firma cateringowa (a nie tak jak jest obecnie zielony smok nalezacy posrednio do dziewczyny Dukata). Bez inwestycji na poziomie ok2mln w punkty cateringowe, nie ma szans na dobrą jakość i szybką obsluge - praca nad PR, brak skandali i odciecie sie od osob powiazanych z chuliganka. Nie ma co tutaj rozpisywac kolejnych kwestii. Ale wiele osob wie dlaczego tak naprawde DD zrezygnowal, i dlaczego m.in Golda wspomnial o zmianie firmy caterginowej ostatnio w wywaidzie. Ale to jest wierzcholek gory lodowej. Dla wiekszosci osob wlasnie takie podstawoewe kwestia maja znaczenie - inaczej poza meczeami z Legia, Lechem, Cracovia czy nawet Gornikiem (na poprzednim meczu z Gornikiem w grudniu 2017 bylo prawie 17 tys czyli wiecej niz teraz a duzo gorszej porze roku) ciezko bedzie sciagnac powyzej 10 tys. Wiem, ze pewnie lduzie to beton i nic ich nie przekona, ale takie są fakty. Ludzie stracili zaufanie do tego zarzadu i TS bo co raz wiecej rzeczy wychodzi. Stracili zaufanie i kibice i sponsorzy - jak inaczej mozna wytluamczyc brak pozyskania jakiegokolwiek sponsora przez ostatnie 1,5 roku? Wszystko to co wpadalo to male umowy partnerskie warte 40-60 tys rocznie.. Byla szansa zeby zatrudnic kogos z zewnatrz, ze srodowiska biznesowego - to by pomoglo troche poprawic PR/zaufanie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Online |
|
|
^^ Zielony Smok nie należy do dziewczyny Dukata, ona zajmuje się sprzątaniem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Ale to jest jedna kwestia ze kolesiostwo, druga ze poprostu kto by nie wszedl, to bez inwestycji czyli mozliwosci robienia na miejscu, podgrzeawczy, podlaczonych dsttrybutorwych, POSow itp to nikt nie jest w stanie znaczacy sposob podniesc jakości cateringu.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
czemu odpisujesz tutaj ? proszę oto poprawiony link: https://wislakrakow.com/forum/showth...t=9486&page=10 ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|