The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2018, 13:48
Ty tak serio? Zawalił wszystko, co mógł zawalić. Proste piłki albo wypluwa przed siebie albo łapie na raty. Jeśli chodzi o grę nogami, to mówisz o tych nerwowych wykopach z Płockiem, kiedy zwlekał ile mógł i w końcu kopał w atakującego go piłkarza przeciwnika? Wątpię, żeby ktokolwiek już go skreślał, ale chłopak wprowadza bardzo dużo nerwowości i dla mnie póki co jest tykającą bombą.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 24.08.2018, 17:49
Jest bombą i będzie, aż nabierze ogrania na tym poziomie. Widać, że zżera go stres na maksa. Z drugiej strony, na tej specyficznej pozycji, kogo by nie zżerał?

W innych okolicznościach sezon w 1 lidze, w takiej Garbarni czy Mielcu, bardzo by mu pomógł.

Na dziś, zdecydowanie jestem za Buchalikiem.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 24.08.2018, 18:02
Czyli co większość woli powrót do bramki Buchalika który gra jakby był przywiązany 1,5 metrowym łańcuchem do słupka/poprzeczki bo dalej nigdy nie wychodzi do piłkek
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.08.2018, 18:08
jak Buchal pusci kilka swoich typowych pileczek jako recznik - to zaraz ci wszyscy experci beda pomstowali jaki ten mlody chlopak na lawce dobry i ze sie marnuje ...ot , taki standardzik "fachowosci" na forum ......narazie jest hurraa optymizm po meczu z Amika , tylko pytanie czy to Wisla byla taka dobra , czy Amika sie po prostu skompromitowala pilkarsko w 2 polowie
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2018, 19:12
Cytat:
arazie jest hurraa optymizm po meczu z Amika , tylko pytanie czy to Wisla byla taka dobra , czy Amika sie po prostu skompromitowala pilkarsko w 2 polowie
wolisz polskie piekiełko i szukanie dziury w całym?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.08.2018, 21:18
Wiślak88 napisał(a):Wyświetl post
Ty tak serio? Zawalił wszystko, co mógł zawalić. Proste piłki albo wypluwa przed siebie albo łapie na raty. Jeśli chodzi o grę nogami, to mówisz o tych nerwowych wykopach z Płockiem, kiedy zwlekał ile mógł i w końcu kopał w atakującego go piłkarza przeciwnika? Wątpię, żeby ktokolwiek już go skreślał, ale chłopak wprowadza bardzo dużo nerwowości i dla mnie póki co jest tykającą bombą.
Jakiś mecz nam przegrał?

Bo Buchalik w Białymstoku.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.08.2018, 21:24
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Jest bombą i będzie, aż nabierze ogrania na tym poziomie. Widać, że zżera go stres na maksa. Z drugiej strony, na tej specyficznej pozycji, kogo by nie zżerał?

W innych okolicznościach sezon w 1 lidze, w takiej Garbarni czy Mielcu, bardzo by mu pomógł.

Na dziś, zdecydowanie jestem za Buchalikiem.
Ale my inwestujemy w młodych. Jeżeli kosztem kilku punktów uda nam się na nim zarobić to opłaca nam się taki biznes.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2018, 22:15
OK - ja im wszystkim tam dobrze życzę. Oby było jak piszesz,
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.08.2018, 22:46
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Widać, że zżera go stres na maksa.
I to do tego stopnia, że na twarzy ma wypisaną awersję do gry. Wiadomo, że najlepiej gdy gra toczy się z daleka od własnej bramki i że lepiej nie mięć interwencji i zagrać na zero z tyłu, niż popisywać się robinsonadami, a i tak przegrać. U bramkarza trudniej o radość z gry, ale stres powoduje u Lisa aż przesadzoną reakcję. Ja to przynajmniej tak postrzegam.

Co jednak oznacza, że bardzo mu zależy. Niech ten stres opanuje i wykorzysta jako motor napędowy do doskonalenia się oraz koncentracji. Wówczas psychika będzie działała na jego korzyść i może coś z tego będzie!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 25.08.2018, 22:04
Przepraszam, że mocno naśmiewałem się z Kostala rok temu. Zachowałem się mocno chujowo, jest mi teraz głupio.

Ale to w sumie wina wuefisty Ramireza bo nie dał mu szansy.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 25.08.2018, 22:10
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, że mocno naśmiewałem się z Kostala rok temu. Zachowałem się mocno chujowo, jest mi teraz głupio.

Ale to w sumie wina wuefisty Ramireza bo nie dał mu szansy.
Carrillo tez sie nie popisal.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.08.2018, 22:11
Dobry mecz Lisa. Świetnie wybronił setkę Angulo w pierwszych minutach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.08.2018 o godz. 22:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.08.2018, 22:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dobrymecz Lisa. Świetnie wybronił setkę Angulo w pierwszych minutach.
Powinien nabrać teraz większego spokoju, oby.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.08.2018, 22:55
Tak i Halilovic wszedł bardzo pewny siebie. Dał dobrą zmianę. Ten Grabowski chyba też bez kompleksów?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.08.2018, 23:14
Basha trzecia żółta kartka. Następne mecze: Śląsk, Lechia, Pogoń. Proponuję czwartą kartkę w meczu z Lechią
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.08.2018, 23:16
Mam teorię że bardzo dobra gra Bashy to efekt poczucia, że Stolarczyk widzi w nim lidera drużyny i może nawet z nim w ten sposób rozmawiał. Może nawet numer 10 dostał by jeszcze lepiej się poczuł i efekt taki, że jest królem środka.
Po prostu widać po nim, że czuje się bardzo pewnie, czuje się tym liderem odpowiedzialnym za cały tył a z przodu niech sobie Kort szaleje.
Jestem pewien, że chciał odejść przed sezonem. Teraz widzi jakim jest kozakiem, jakie ma noty i to go przekonuję z każdym tygodniem, że dobrze zrobił zostając.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 25.08.2018, 23:25
@Pulpet,
Dzisiaj Basha jak się brał za rozegranie to kryminał i akcje dające szanse bramkowe dla przeciwnika.
Super broni, strzelił bramkę ale nie powinien brać się za dryblingi w rozegraniu. Chyba go trener op...ł, bo w drugiej połowie już tego nie robił.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 25.08.2018, 23:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dobry mecz Lisa. Świetnie wybronił setkę Angulo w pierwszych minutach.
za to , to co odjaniepawlił przy jednym strzale który notabene nawet nie szedł w światło bramki , to kryminał
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 25.08.2018, 23:53
czaro napisał(a):Wyświetl post
Tak i Halilovic wszedł bardzo pewny siebie. Dał dobrą zmianę. Ten Grabowski chyba też bez kompleksów?
Grabowski fachowy wąsik
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.08.2018, 06:50
Kostal pójdzie za dobre pieniądze, zapisz to faken.Gramy zespołowo to są gole innych piłkarzy,a jak graliśmy na Car7itosa to jakoś to będzie Kiko i Juan to stosowali i mieliśmy tego efekty
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 26.08.2018, 07:15
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Mam teorię że bardzo dobra gra Bashy to efekt poczucia, że Stolarczyk widzi w nim lidera drużyny i może nawet z nim w ten sposób rozmawiał. Może nawet numer 10 dostał by jeszcze lepiej się poczuł i efekt taki, że jest królem środka.
Po prostu widać po nim, że czuje się bardzo pewnie, czuje się tym liderem odpowiedzialnym za cały tył a z przodu niech sobie Kort szaleje.
Jestem pewien, że chciał odejść przed sezonem. Teraz widzi jakim jest kozakiem, jakie ma noty i to go przekonuję z każdym tygodniem, że dobrze zrobił zostając.
Myślę, że wyciąganie tak daleko idących wniosków po jednym wywiadzie jest dziecinne i naiwne..

Jestem pewien, że chciał odejść i dalej chce, do braciszka do Veleza..podobnie jak Imaz.

Poza tym jego dobra gra nie wynika z tego co tutaj piszesz tylko z prostej przyczyny: jest po prostu dobrym zawodnikiem i każdy mecz u nas rozgrywał na wysokim poziomie (przed Stolarczykiem).

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.08.2018, 08:49
Ja mam tylko cztery slowa do napisania - Legio spieprzaj od Kostala
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 26.08.2018, 09:34
Kostal mega szybki i duzo widzi
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 26.08.2018, 09:41
Widzicie kogos od nas w reprezentacji? Moze Kort? Z tymi pilkami i szybkoscia podejmowanych decyzji moglby uruchamiac grosika
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.08.2018, 09:49
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
za to , to co odjaniepawlił przy jednym strzale który notabene nawet nie szedł w światło bramki , to kryminał
Acha, znaczy jednego strzału nie złapał i róg był, poza tym wybronił setkę i grał bardzo pewnie ale trzeba mu tę jedną sytuację bez znaczenia wypominać...
Zejdź troszkę na ziemię, my go ogrywamy, na razie nic nie zawalił a to i tak jest wpisane w koszty.

Dzisiaj wyglądał momentami bardzo dobrze, być może za rok kilku "znawców" będzie musiało przepraszać jak Stolarczyka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.08.2018 o godz. 09:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 26.08.2018, 10:00
Mi on tam poki co niczym nie zaimponowal, ale i niczego wielkiego nie oczekuje. Widac, ze jeszcze jest spiety i zestresowany ta cala sytuacja. Niech broni w kazdym meczu. Na pewno wpusci jakiegos babola raz na jakis czas, ale ogolnie to moze sie tylko rozwijac. Im wiecej bedzie grac, tym bedzie pewniejszy w bramce.
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 26.08.2018, 10:06
siedzenaganku2 napisał(a):Wyświetl post
Widzicie kogos od nas w reprezentacji? Moze Kort? Z tymi pilkami i szybkoscia podejmowanych decyzji moglby uruchamiac grosika

Przy obecnej formie zawodników to na pewno Kostal, zresztą w tym tygodniu otrzymał już powołanie do młodzieżówki swojego kraju.

Być może szansę w sparingu swojej reprezentacji otrzymałby Ondrasek, który przy słabej formie napastników w swoim kraju był już testowany w reprezentacji już za czasów gry w Wiśle.

Co do reprezentacji Polski to póki co nie ma kogo. Kort ma na swojej pozycji po prostu lepszych zawodników i dużą konkurencję (IMO Zieliński, Krychowiak, Wszołek, Klich, Góralski, Kurzawa, Linetty, Żurkowski). Bardzo ciężko jest stwierdzić czy w obecnej dyspozycji przeskakuje MąkęCWKS (wydaje mi się, że tak).

Jeżeli jednak dociągnąłby w takiej formie do końca rundy, być może Brzęczek dałby mu szansę w jakimś sparingu.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 26.08.2018, 16:55
Pare słow o Wiśle i wypowiedz Korta
http://weszlo.com/2018/08/26/koncu-naprawde-gram-pilke/
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 26.08.2018, 18:23
Dzisiaj, 10:49 ,wolfy napisał
Cytat:
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):

wolfy napisał(a):
Acha, znaczy jednego strzału nie złapał i róg był, poza tym wybronił setkę i grał bardzo pewnie ale trzeba mu tę jedną sytuację bez znaczenia wypominać...
Zejdź troszkę na ziemię, my go ogrywamy, na razie nic nie zawalił a to i tak jest wpisane w koszty.

Dzisiaj wyglądał momentami bardzo dobrze, być może za rok kilku "znawców" będzie musiało przepraszać jak Stolarczyka.

Co do Lisa, pełna zgoda. Widać, że chłopak ma potencjał. Musi tylko dostać szansę w dłuższej perspektywie. Buchalik nie jest stratny i umówmy się.. został tu z dwustronnego musu i prochu w swojej karierze już nie wymyśli.

A jeśli idzie o drugą poruszoną przez ciebie kwestie- Niech pierwszy rzuci kamień i tak dalej..

!!IRIVER!! napisał(a):
I to może być problem Kiko w nieco dalszej perspektywie - zrażanie się do niektórych nazwisk i przywiązywanie do innych. Tak jest dzisiaj przywiązany do Boguskiego i Małeckiego, że nawet jak grają bucówkę, to nie zmieni ich na Kostala - choćby po to, żeby udowodnić sobie czy innym (Dukatowi/kibicom), że to on ma w jego temacie rację. Nie mówię, żeby robić od razu po 5 roszad w składzie, jak to z różnych powodów było ostatnio, ale ostentacyjne olewanie grajka na dłuższą metę może przyczynić się do utraty zaufania wobec trenera.

wolfy napisał(a):
Jeżeli Cię dobrze rozumiem Kiko ma wpuścić słabszego zawodnika za lepszego świadomie sabotując grę drużyny żeby kilku trollom coś udowodnić?! Długo nad tym myślałeś?

A nie, przepraszam, Kostal przecież jest lepszy, już przygotowany, od razu pierwszy skład! Normalnie Messi trybun!

No tak..
Także ten słowacki messi do dziś nie odwołany. Tekst sprzed roku, z tym, że w przypadku Kostala to bez znaczenia. Nie miał szans przez ten rok gdziekolwiek (sparingów z amatorami nie liczę) zagrać bo nawet rezerw nie mamy. Niektórzy cytując "znawcy" przyznali się do pomyłki. Inni nawet tego nie potrafią
Powód: kłopot z edycją postu
Ostatnio edytowane przez pomeran : 26.08.2018 o godz. 18:26.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.08.2018, 18:39
Kostal za Kiko wchodził czy nawet z Koroną grał od początku i nic nie pokazywał. Rzadko młody piłkarz wchodzi przebojem, zwykle potrzeba czasu. Brlek na początku grał słabo, czasami bardzo.
Druga rzecz że wtedy to my graliśmy o puchary, a wspomniany Kiko poleciał bo za słabo punktował.
W tym sezonie Kostal wchodząc na zmianę miał dobre momenty, o czym zresztą wspomniałem, ale Stolarczyk postawił na niego dopiero z Lechem. Pewnie zresztą słusznie.

Możesz wierzyć że rok temu Kostal zamiótłby ligę, ja szczerze wątpię. Wprowadzanie młodych piłkarzy, dotarcie do nich to też sztuka. Jak ktoś zacznie pisać że Stolarczyk wuefista bo daje grać Bashy a nie Grymowi to też będę się z niego śmiał. Gdyby tylko wystarczyłoby wystawić młodego i nara, to Górnik by pojechał nas i tą ligę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.08.2018 o godz. 18:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów