|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Czyli co większość woli powrót do bramki Buchalika który gra jakby był przywiązany 1,5 metrowym łańcuchem do słupka/poprzeczki bo dalej nigdy nie wychodzi do piłkek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Bo Buchalik w Białymstoku. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
OK - ja im wszystkim tam dobrze życzę. Oby było jak piszesz,
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
I to do tego stopnia, że na twarzy ma wypisaną awersję do gry. Wiadomo, że najlepiej gdy gra toczy się z daleka od własnej bramki i że lepiej nie mięć interwencji i zagrać na zero z tyłu, niż popisywać się robinsonadami, a i tak przegrać. U bramkarza trudniej o radość z gry, ale stres powoduje u Lisa aż przesadzoną reakcję. Ja to przynajmniej tak postrzegam.
Co jednak oznacza, że bardzo mu zależy. Niech ten stres opanuje i wykorzysta jako motor napędowy do doskonalenia się oraz koncentracji. Wówczas psychika będzie działała na jego korzyść i może coś z tego będzie! ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Przepraszam, że mocno naśmiewałem się z Kostala rok temu. Zachowałem się mocno chujowo, jest mi teraz głupio.
Ale to w sumie wina wuefisty Ramireza bo nie dał mu szansy. ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobry mecz Lisa. Świetnie wybronił setkę Angulo w pierwszych minutach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.08.2018 o godz. 22:13.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tak i Halilovic wszedł bardzo pewny siebie. Dał dobrą zmianę. Ten Grabowski chyba też bez kompleksów?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Basha trzecia żółta kartka. Następne mecze: Śląsk, Lechia, Pogoń. Proponuję czwartą kartkę w meczu z Lechią
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mam teorię że bardzo dobra gra Bashy to efekt poczucia, że Stolarczyk widzi w nim lidera drużyny i może nawet z nim w ten sposób rozmawiał. Może nawet numer 10 dostał by jeszcze lepiej się poczuł i efekt taki, że jest królem środka.
Po prostu widać po nim, że czuje się bardzo pewnie, czuje się tym liderem odpowiedzialnym za cały tył a z przodu niech sobie Kort szaleje. Jestem pewien, że chciał odejść przed sezonem. Teraz widzi jakim jest kozakiem, jakie ma noty i to go przekonuję z każdym tygodniem, że dobrze zrobił zostając. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Pulpet,
Dzisiaj Basha jak się brał za rozegranie to kryminał i akcje dające szanse bramkowe dla przeciwnika. Super broni, strzelił bramkę ale nie powinien brać się za dryblingi w rozegraniu. Chyba go trener op...ł, bo w drugiej połowie już tego nie robił. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
za to , to co odjaniepawlił przy jednym strzale który notabene nawet nie szedł w światło bramki , to kryminał
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kostal pójdzie za dobre pieniądze, zapisz to faken.Gramy zespołowo to są gole innych piłkarzy,a jak graliśmy na Car7itosa to jakoś to będzie Kiko i Juan to stosowali i mieliśmy tego efekty
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Jestem pewien, że chciał odejść i dalej chce, do braciszka do Veleza..podobnie jak Imaz. Poza tym jego dobra gra nie wynika z tego co tutaj piszesz tylko z prostej przyczyny: jest po prostu dobrym zawodnikiem i każdy mecz u nas rozgrywał na wysokim poziomie (przed Stolarczykiem). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja mam tylko cztery slowa do napisania - Legio spieprzaj od Kostala
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Kostal mega szybki i duzo widzi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Widzicie kogos od nas w reprezentacji? Moze Kort? Z tymi pilkami i szybkoscia podejmowanych decyzji moglby uruchamiac grosika
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zejdź troszkę na ziemię, my go ogrywamy, na razie nic nie zawalił a to i tak jest wpisane w koszty. Dzisiaj wyglądał momentami bardzo dobrze, być może za rok kilku "znawców" będzie musiało przepraszać jak Stolarczyka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.08.2018 o godz. 09:51.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Mi on tam poki co niczym nie zaimponowal, ale i niczego wielkiego nie oczekuje. Widac, ze jeszcze jest spiety i zestresowany ta cala sytuacja. Niech broni w kazdym meczu. Na pewno wpusci jakiegos babola raz na jakis czas, ale ogolnie to moze sie tylko rozwijac. Im wiecej bedzie grac, tym bedzie pewniejszy w bramce.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Przy obecnej formie zawodników to na pewno Kostal, zresztą w tym tygodniu otrzymał już powołanie do młodzieżówki swojego kraju. Być może szansę w sparingu swojej reprezentacji otrzymałby Ondrasek, który przy słabej formie napastników w swoim kraju był już testowany w reprezentacji już za czasów gry w Wiśle. Co do reprezentacji Polski to póki co nie ma kogo. Kort ma na swojej pozycji po prostu lepszych zawodników i dużą konkurencję (IMO Zieliński, Krychowiak, Wszołek, Klich, Góralski, Kurzawa, Linetty, Żurkowski). Bardzo ciężko jest stwierdzić czy w obecnej dyspozycji przeskakuje MąkęCWKS (wydaje mi się, że tak). Jeżeli jednak dociągnąłby w takiej formie do końca rundy, być może Brzęczek dałby mu szansę w jakimś sparingu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pare słow o Wiśle i wypowiedz Korta
http://weszlo.com/2018/08/26/koncu-naprawde-gram-pilke/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Dzisiaj, 10:49 ,wolfy napisał
Cytat: Arkadiusz.Czerepach napisał(a): ![]() za to , to co odjaniepawlił przy jednym strzale który notabene nawet nie szedł w światło bramki , to kryminał wolfy napisał(a): Acha, znaczy jednego strzału nie złapał i róg był, poza tym wybronił setkę i grał bardzo pewnie ale trzeba mu tę jedną sytuację bez znaczenia wypominać... Zejdź troszkę na ziemię, my go ogrywamy, na razie nic nie zawalił a to i tak jest wpisane w koszty. Dzisiaj wyglądał momentami bardzo dobrze, być może za rok kilku "znawców" będzie musiało przepraszać jak Stolarczyka. Co do Lisa, pełna zgoda. Widać, że chłopak ma potencjał. Musi tylko dostać szansę w dłuższej perspektywie. Buchalik nie jest stratny i umówmy się.. został tu z dwustronnego musu i prochu w swojej karierze już nie wymyśli. A jeśli idzie o drugą poruszoną przez ciebie kwestie- Niech pierwszy rzuci kamień i tak dalej.. !!IRIVER!! napisał(a): ![]() I to może być problem Kiko w nieco dalszej perspektywie - zrażanie się do niektórych nazwisk i przywiązywanie do innych. Tak jest dzisiaj przywiązany do Boguskiego i Małeckiego, że nawet jak grają bucówkę, to nie zmieni ich na Kostala - choćby po to, żeby udowodnić sobie czy innym (Dukatowi/kibicom), że to on ma w jego temacie rację. Nie mówię, żeby robić od razu po 5 roszad w składzie, jak to z różnych powodów było ostatnio, ale ostentacyjne olewanie grajka na dłuższą metę może przyczynić się do utraty zaufania wobec trenera. wolfy napisał(a): Jeżeli Cię dobrze rozumiem Kiko ma wpuścić słabszego zawodnika za lepszego świadomie sabotując grę drużyny żeby kilku trollom coś udowodnić?! Długo nad tym myślałeś? A nie, przepraszam, Kostal przecież jest lepszy, już przygotowany, od razu pierwszy skład! Normalnie Messi trybun! No tak.. Także ten słowacki messi do dziś nie odwołany. Tekst sprzed roku, z tym, że w przypadku Kostala to bez znaczenia. Nie miał szans przez ten rok gdziekolwiek (sparingów z amatorami nie liczę) zagrać bo nawet rezerw nie mamy. Niektórzy cytując "znawcy" przyznali się do pomyłki. Inni nawet tego nie potrafią Powód: kłopot z edycją postu
Ostatnio edytowane przez pomeran : 26.08.2018 o godz. 18:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kostal za Kiko wchodził czy nawet z Koroną grał od początku i nic nie pokazywał. Rzadko młody piłkarz wchodzi przebojem, zwykle potrzeba czasu. Brlek na początku grał słabo, czasami bardzo.
Druga rzecz że wtedy to my graliśmy o puchary, a wspomniany Kiko poleciał bo za słabo punktował. W tym sezonie Kostal wchodząc na zmianę miał dobre momenty, o czym zresztą wspomniałem, ale Stolarczyk postawił na niego dopiero z Lechem. Pewnie zresztą słusznie. Możesz wierzyć że rok temu Kostal zamiótłby ligę, ja szczerze wątpię. Wprowadzanie młodych piłkarzy, dotarcie do nich to też sztuka. Jak ktoś zacznie pisać że Stolarczyk wuefista bo daje grać Bashy a nie Grymowi to też będę się z niego śmiał. Gdyby tylko wystarczyłoby wystawić młodego i nara, to Górnik by pojechał nas i tą ligę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.08.2018 o godz. 18:43.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|