The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2018, 12:06
Myślę że problem mamy w definicji ładnej gry (która zapewne nie istnieje). Zawsze wyżej cenie zespoły które wygrywaja 4-0 po "brzydkiej? grze), niz takie które remisuja 1-1 po frajerskim oddaniu zwycięstwa rywalowi. Dla mnie osobiscie liczy się skuteczna i konsekwentna gra, bo tylko za taką "dają" punkty.

Stolarczyk poki co widać że ma pomysł jak zdominować przeciwnika. Czekam osobiście na pomysł jak wygrywać mecze.

Oczywiście nie tyczy się to meczu z Lechem, bo tam faworyt jest jeden.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.08.2018, 12:41
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Myślę że problem mamy w definicji ładnej gry (która zapewne nie istnieje). Zawsze wyżej cenie zespoły które wygrywaja 4-0 po "brzydkiej? grze), niz takie które remisuja 1-1 po frajerskim oddaniu zwycięstwa rywalowi. Dla mnie osobiscie liczy się skuteczna i konsekwentna gra, bo tylko za taką "dają" punkty.

Stolarczyk poki co widać że ma pomysł jak zdominować przeciwnika. Czekam osobiście na pomysł jak wygrywać mecze.

Zasadniczo pełna zgoda, tylko jaki inny pomysł może mieć Stolarczyk na strzelanie bramek? Jeżeli zawodowi piłkarze marnują takie sytuacje to trener jest tutaj jednak bezradny. Te sytuacje są tworzone, więc pomysł jest. Nie ma wykończenia ale to już nie kwestia Stolarczyka tylko materiału, którym dysponuje...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
roztropny
Member

Od: 01.2018

Stary 16.08.2018, 16:09
Lao napisał(a):Wyświetl post
dlaczego nie mamy szans na punkty?
Gramy na wyjezdzie z liderem,z drużyną która w tym okienku sprowadziła dwóch zawodników za ponad 2 miliony euro.My natomiast mamy swoje problemy,szczególnie w ataku.Skoro nie potrafimy wygrać u siebie z Arką,z Płockiem,mordujemy się z beniaminkiem,to nie ma opcji na punkty w Poznaniu.Dlatego trzeba mieć jakąś inną korzyść z tego meczu, i od pierwszej minuty, postawić na dwóch młodych chłopaków.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 16.08.2018, 17:28
Biorac pod uwage, ze to polska liga, wszystkie wymienione przez Ciebie argumenty, sklaniaja ku naszej punktowej zdobyczy w tym spotkaniu...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.08.2018, 17:46
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Zasadniczo pełna zgoda, tylko jaki inny pomysł może mieć Stolarczyk na strzelanie bramek? Jeżeli zawodowi piłkarze marnują takie sytuacje to trener jest tutaj jednak bezradny. Te sytuacje są tworzone, więc pomysł jest. Nie ma wykończenia ale to już nie kwestia Stolarczyka tylko materiału, którym dysponuje...
To niech Stolar im każe strzelać godzinę dziennie, niech Kmiecik im pokaże jak się układa nogę itp.
Jakoś Mały za Skorży czy Maaskanta potrafił strzelić parę goli w sezonie i coś dokładnie wrzucić, a nie wywalać wszystko w trybuny. Niech tak robi i teraz. Ta dyscyplina polega przede wszystkim na strzelaniu do bramki, a nie klepaniu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.08.2018, 17:55
arti napisał(a):Wyświetl post
To niech Stolar im każe strzelać godzinę dziennie, niech Kmiecik im pokaże jak się układa nogę itp.
Jakoś Mały za Skorży czy Maaskanta potrafił strzelić parę goli w sezonie i coś dokładnie wrzucić, a nie wywalać wszystko w trybuny. Niech tak robi i teraz. Ta dyscyplina polega przede wszystkim na strzelaniu do bramki, a nie klepaniu.
A Brożek, ten to dopiero lepiej strzelał za innych trenerów!
Tylko wiesz, nie wiem jakby Ci to uzmysłowić, Małecki i Brożek byli na troszkę innym etapie kariery niż są teraz kiedy seryjnie pakowali bramki. Konkretnie - nie schyłkowym.

Bredzenie że wystarczy trening żeby zawodnik zaczął wykorzystywać sytuację - nie, nie wystarczy. Ale jest to sposób na przerzucenie winy na trenera, na kimś trzeba wyładować frustrację a widzę że już dotarło że na lepszych piłkarzy nas nie stać...

Wystarczy trening strzelecki... Hmmm, byłeś na jakimś treningu za Stolarczyka ostatnio?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.08.2018, 18:26
Karherop napisał(a):

Widzisz, bo ty oceniasz efekty, a ja grę.

Fartnąć się 4:0 też może zdarzyć, wcale taki jednorazowy wyskok w jakimś meczu - przy słabej grze - nie rokuje jakoś super na przyszłość.

Za to dobra gra - w dłuższym odstępie czasu - nawet bez wyniku na teraz - już tak.

Fachowcy oceniają potencjał i siłę drużyny na podstawie ilość stworzonych sytuacji / ilości sytuacji do których drużyna dopuściła pod swoją bramką. Był taki sezon Dortmundu w Bundeslidze, gdy grali bardzo podobnie do sezonu poprzedniego (w którym albo mieli mistrzostwo albo wice - nie pamiętam), a przez długi czas kręcili się w strefie spadkowej. Mieli pecha, nie wykorzystywali sytuacji, a współczynnik wypracowanych okazji / do okazji przeciwnika nadal był bodajże drugi w lidze. Potem zaczęli piąć się w górę bardzo szybko.

Wracając do naszej drużyny :

Widać, że chłopaków stać na dobrą grę. Jeśli dalej będą tak grali jak grają to pierwszą ósemkę mamy z palcem w duszy (chyba, że będzie bardzo pechowo), a przy sprzyjających okolicznościach będzie szansa na coś więcej.

Niech dalej prowadzą grę, niech stwarzają sytuacje. Jeśli to im się uda (a będzie to cholernie ciężkie zadanie) to wyniki przyjdą same.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.08.2018 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.08.2018, 19:13
Czy Paweł Brożek już trenuje?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 16.08.2018, 19:19
czaro napisał(a):Wyświetl post
Czy Paweł Brożek już trenuje?
Odpoczywa po MŚ.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 16.08.2018, 19:21
W takim razie na zwycięstwa przyjdzie nam jeszcze poczekać : )
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.08.2018, 19:22
Biorąc poprawkę na to, że to Ekstraklasa, pykniemy ich gładko 3.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.08.2018, 22:14
zgodnie z przewidywaniami Lech dzisiaj obskoczył eurow....... , zobaczymy jak to sie przełoży na ich dyspozycje mentalną w nieziele
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.08.2018, 22:22
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
zgodnie z przewidywaniami Lech dzisiaj obskoczył eurow....... , zobaczymy jak to sie przełoży na ich dyspozycje mentalną w nieziele
W ogóle? Nie takie drużyny ich wyrzucały, a na tle Legii to wypadli nawet pozytywnie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.08.2018, 22:25
Niezależnie od wyniku w meczu LE, każdy punkt w Poznaniu trzeba będzie potraktować jako sukces !
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.08.2018, 07:46
cash_X napisał(a):Wyświetl post
Biorąc poprawkę na to, że to Ekstraklasa, pykniemy ich gładko 3.
Kto ma te 3 gole strzelić?
Raczej obstawiam 1:1. Ale to zależy od tego czy nasza obrona wytrzyma.

Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy obstawiali, że Amica nie ma szans. Więc nie obstawiałbym, że coś im to przeszkodzi. Raczej liczyłbym na zmęczenie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2018, 13:52
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, bo ty oceniasz efekty, a ja grę.

Fartnąć się 4:0 też może zdarzyć, wcale taki jednorazowy wyskok w jakimś meczu - przy słabej grze - nie rokuje jakoś super na przyszłość.

Za to dobra gra - w dłuższym odstępie czasu - nawet bez wyniku na teraz - już tak.

Wracając do naszej drużyny :

Widać, że chłopaków stać na dobrą grę. Jeśli dalej będą tak grali jak grają to pierwszą ósemkę mamy z palcem w duszy (chyba, że będzie bardzo pechowo), a przy sprzyjających okolicznościach będzie szansa na coś więcej.

Niech dalej prowadzą grę, niech stwarzają sytuacje. Jeśli to im się uda (a będzie to cholernie ciężkie zadanie) to wyniki przyjdą same.
Czyli Lech na farcie wygral 4 pierwsze mecze w tym jeden 4-0?

Bo oczywiście do nich piłem. I do tego że prezentujemy lepszą piłkę od nich, co dla mnie jest dość abstrakcyjne. Weryfikacja zresztą przyjdzie niedługo...

I żeby nie było. Też mi sie podoba ich gra, ale jestem daleki od zaglaskania i mówienia że graja najlepiej w lidze. Na takich podwalinach upadła pewna siebie Legia.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.08.2018, 16:08
Kiko jak zaczynal tez gralismy najpiekniej w lidze...i nawet w opinii weszlo
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.08.2018, 18:24
Dariook :
Za Kiko najpiękniej?

Przecież my nawet w dobrych spotkaniach oddawaliśmy piłkę przeciwnikowi i patrzyliśmy co z nią zrobi.
Za wczesnego Kiko graliśmy przede wszystkim skutecznie i stwarzaliśmy sobie multum okazji po błędach przeciwnika. Wielu odpowiada taka wyrachowana gra, ja nie jestem fanem. Wiadomo piękno to rzecz subiektywna, ale moim zdaniem piękna gra to ostatnia rzecz jaką bym napisał o Wiśle Kiko Ramireza. Nawet z tego lepszego okresu.

Karherop :
Mówiąc o naszej grze nie zamierzam zagłaskiwać chłopaków. Oni powinni ciężko trenować, walczyć a przede wszystkim od strony mentalnej NIE PĘKAĆ teraz, że im nie wyszło. Niech grają dalej swoją piłkę to z tej mąki będzie chleb.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.08.2018 o godz. 18:27.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 17.08.2018, 18:36
Kiko miał jakiś lepszy okres?
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
bob85
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 17.08.2018, 19:06
Też sobie nie przypominam pięknej gry za Kiko. Fakt mieliśmy jakąś skuteczność i swego czasu rzekomy 'Kiko time' a później to wszystko jebło. Pomysł na grę był typu dzida i gra na udo.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 17.08.2018, 19:13
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Kiko miał jakiś lepszy okres?
Przerwy reprezentacyjne
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2018, 19:28
Wisła za Kiko grała przez runde wiosenną (poza finałową) bardzo dobrze taktycznie. Nikt jednak (żadne weszlo jak mawia Smuda) nie mówił że gra najlepiej w lidze.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2018, 13:10
No ok, troche podkoloryzowalem z tym graniem najpiekniej dla dobra dyskusji

ale

Cytat:
Naprawdę nieźle jak na kilka kolejek. Napisalibyśmy "tak trzymać", ale w Krakowie dostrzegamy bardzo mocno rozbudzone apetyty, więc napiszemy: czekamy na więcej.
http://weszlo.com/2017/04/11/udany-p...-go-pochwalic/

Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.08.2018 o godz. 13:14.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 18.08.2018, 15:22
Ja widzę, że trendy się zmieniają i weszło jest teraz medium antylegijnym i prowiślackim ; )
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2018, 20:45
Stanowski jak byl maly to chodzil na dziewiątke

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.08.2018, 21:25
Dariook napisał(a):Wyświetl post
eh pamiętam taki mały wyszczekany, nawet chyba raz zastąpił gniazdowego w meczu z sokołem pniewy potem jeszcze wymyślił franek łowca bramek, żuraw władca muraw czy do dzisiaj intonowane jazda jazda jazda biała gwiazda
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.08.2018, 21:33
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ja widzę, że trendy się zmieniają i weszło jest teraz medium antylegijnym i prowiślackim ; )
Weszło zawsze kibicowało Legii ale nie ma się co obrażać na największy (na dziś) piłkarski portal po polsku.
Zaś napierd...e na Kiko na tym portalu było mocno chore. Efekty wydawania kasy na m.in. trenerów widzimy dziś w wynikach finansowych.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 19.08.2018 o godz. 00:47.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.08.2018, 22:20
Dariook napisał(a):Wyświetl post
jeden raz ci wyszedl post - bez kitu
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 19.08.2018, 01:29
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Weszło zawsze kibicowało Legii ale nie ma się co obrażać na największy (na dziś) piłkarski portal po polsku.
Ja sobie żartuję, do subiektywizmu mam dystans, a weszło może i jest największe, ale też poziom większości tekstów jest gimnazjalny.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.08.2018, 02:14
W "Weszło" nadal trwa żałoba po Koraliku, który był cudowny, mimo że wszystkie kominy płacowe powstały za jego czasów (w tym takie aberracje jak Chukwu). Na razie niechęć do Miodulskiego przeważa nad miłością do Legii.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów