|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dwie kolejki i pierwsza zmiana trenera (stolica) - liga idzie po rekord ?
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Byłbym daleki do szukania spadkowiczow po kilku pierwszych kolejkach. Rok temu pewniakiem była Pogoń, dwa lata temu my.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ta liga jest równo popieprzona.
Piast co się bronił przed spadkiem ma komplet punktów po 3 kolejkach. Wiadomo że to dopiero 3 kolejki ale i tak wszystko popieprzone ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Biedna ta Legia wszycy trenerzy odrzucaja ich oferty. Najpierw Nawalka, teraz Jens Keller, ciekawe ktory nastepny.
- Mam różne propozycje, mój agent ciągle rozmawia z kilkoma klubami. Legia? Jeśli mam być szczery to niezbyt. Wiem, że Legia to duży klub, ale nie wiem w jakiej jest sytuacji. Wolę skupić się na pracy w Niemczech - powiedział 47-latek, który w przeszłości pracował m.in. w Stuttgarcie, Schalke 04 oraz Unionie Berlin. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
http://weszlo.com/2018/08/13/legia-moze-zbankrutowac/
Legia jest za duża by zbankrutować ? O nas też tak mówiono, że jesteśmy za wielcy, by upaść - a jednak. Te problemy drużyny, mającej nieuzasadnioną manie wielkości, to miód na moje uszy ![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
W 7 powody są troche inne. Bo przecież akademie mają, marketing też.nie najgorszy, funkcjonalny stadion ... Tam po prostu Miodulski przeiwestował i to grubo |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.08.2018 o godz. 09:45.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Oj tam gadacie jak żydy pełne kompleKSów. Mnie tam cieszy mocny rywal. Wtedy satysfakcja ze zwycięstwa jest większa. Nie cieszą mnie problemy innych, cieszą mnie sukcesy nasze
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
To swoja droga, pomijajac juz fakt ,ze te wszystkie dane, artykuly itp opieraja sie na wpisie kibica Legii
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Szymański na już Wieteska na już Michalak na już Zawodnicy z potencjałem: Radoslaw Majecki 18 lat Mateusz Holownia 20 lat Mateusz Zyro 19 lat Dopiero co sprzedali Kopczyńskiego Więc chyba nie jest tak najgorzej. 3 zawodników w Ekstraklapie gwarantuje solidny poziom, kolejnych 3 może być wartościowym uzupełnieniem składu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Legia buduje przeciez zupelnie nowy osrodek, ktory infrastrukturalnie ma byc najlepszy w PL. Klub sypnal na to kilkadziesiat milionow, iles tam dolozyla gmina. Nie wiem na jakim sa etapie i kiedy maja zamiar to skonczyc.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeszcze nie zaczeli budować. Ogłosili przetarg w kwietniu ale nie mogę znaleźć informacji czy wybrali wykonawcę.
Wg planów z tamtego roku za miesiąc powinna ruszyć budowa. Wyobrażam sobie że może się ona opóźnić jak nie awansują do LE i będą mieli pokaźną dziure do zasypania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Z tym artykułem na weszło to są takie jaja, że Legia zaraz ogłosi trenera, który będzie kasował 0.5 mln euro rocznie
(w dodatku na 3 letnim kontrakcie). Dziwny ruch, jak na "bankruta", skoro polski trener wziąłby tą posadkę za 15-20 tys. zł miesięcznie. Nic tam się kupy nie trzyma, bo jeśli podają takie wydatki na ten sezon, to jedynie awans do Ligi Mistrzów by ich ratował. Jeżeli Legia ma jakieś problemy to opchnie teraz(lub w zimie, bo to w sumie obojętne): Szymańskiego i Niezgodę. Dodatkowo tam cały czas starają się pozbyć Eduardo, Pasquato i Jędrzejczyka. Hamalainen ze swoim kontraktem(chociaż kto tam zarabia poniżej 300 tys. euro rocznie?) też raczej nie jest mile widziany. Transfery z klubu + zejście z płacy tych "kosmitów", to pewnie z 40 mln zł. O możliwościach pożyczkowych Legii też nie ma co mówić, bo są największe w Polsce. |
|
|
|
Member
Od: 01.2018
Offline |
|
|
Trzeba być idiotą,żeby dopisywać do budżetu pieniądze z LE. Szczególnie,że mieli nauczkę w poprzednim roku,że faza grupowa LE,nie jest niczym pewnym.Zatrudnienie tego Portugalczyka,można zrozumieć.Mają zdecydowanie więcej do zyskania niz stracenia.Powiększenie długów o jego kontrakt nie zrobi dużej różnicy.Natomiast pozytywny efekt może być taki,że jak w rewanżu z Luksemburczykami, zagrają tak jak na Słowacji,to awans mają pewnym.W dwumeczu z Rumunami,Legia może być już inną drużyną niż obecnie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wszystko wyjdzie w Ekstraklasie Piłkarskiego Biznesu. Ten raport przygotowywany przez EY wychodzi zwykle na koniec sierpnia i będzie obejmował sezon 2017/2018(jakie przychody, wydatki, zysk netto).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cracovio musisz #Iliga
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Mam nadzieję że to TEN właśnie sezon kiedy naciśniemy spłuczkę ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Taka myśl odnośnie wyniku Legii. Może urządzanie ciężkich treningów w środku tygodnia pomiędzy kolejkami ligowymi nie jest jednak dobrym pomysłem
PR-owo wyszło i tak na minus, a z sensem od początku nie miało to nic wspólnego.![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zastanawia mnie ,że Pazdan nie jest gotowy do gry po Euro!
Biedaczysko czym on się zmęczył ?
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 29.08.2018 o godz. 16:48.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
JPD ....
a ja myślałem że żartujesz z tym Pazdanem Cytat:
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Może w tle gdzieś jeszcze przejawia się temat Cagliari. Podobno miał jakąś ofertę...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli prawdą jest, że Legia od roku nie przepracowała jak należy obozu przedsezonowego to nie dziwie się, że Pazdan po takiej ilości grania może być wrakiem piłkarza. To co najbardziej kładzie naszą ligę to nie leniwi piłkarze, bo to jest wg mnie mit, tylko zatrudnianie trenerów dyletantów i nie przykładanie odpowiedniej uwagi do należytego przygotowania fizycznego w skali całego sezonu, a nawet kilku sezonów. W lidze gdzie bazuje się na grze mocno fizycznej i wybieganiu to jest przepis na katastrofę, którą obserwujemy co roku w eliminacjach do europejskich pucharów, gdzie nasze zespoły dostają w czapę od drużyn gdzie np. grają odpady z Ekstraklasy.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale czekaj, chcesz nam powiedziec, ze Legia odpadla z slowakami i luxemburgiem bo byli zle przygotowani? Lech tez zle przygotowany? I Jaga?
Odpady z ekstraklasy? Ekstraklasa to sam wsobie odpad polskich i swiatowych grajkow, ktorzy sa tutaj bo maja jakis defekt a nie dlatego by rozwijac swoja kariere. Dostali w czape bo byli w dwumeczach po prostu slabsi. To nie jest tylko jeden mecz a rowniez rewanz , wiec przypadek zostaje wyeliminowany. Pazdan to jest wrakiem, cieniem pilkarza juz od ponad roku. No ale jak ktos jest slepy i tego nie widzi to pozniej mamy takie kwiatki jak na kadrze czy klubie. Gosc, kazda akcje konczy biegiem na pilke wslizgiem, czy to do strzalu przeciwnika czy dosrodkowania, czy akcji zawodnika. Niby w naszej lidze bazuje sie na grze mocno fizycznej i wybieganiu a jak ktorys idzie na zachod to w pierwszym wywiadzie stwierdza : "Zdecydowanie tutaj sa ciezsze treningi, musimy szybciej biegac, potrzebuje czasu " ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak. Byli źle przygotowani. Przede wszystkim jednak Legia bo Jagiellonia i Lech odpadły po prostu z lepszymi od siebie rywalami.
W naszej lidze bazuje się na grze mocno fizycznej i wybieganiu co nie znaczy, że przygotowanie fizyczne stoi u nas na wysokim poziomie bo oczywiście tak nie jest. I jest to mały dramat. ![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Garbaci tracą swojego idola
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Przed sezonem jedna drużyna z Krakowa zapowiadała walkę o mistrzostwo. A druga drużyna z Krakowa w opinii ekspertów była kandydatem do spadku. Patrząc na tabelę (kto jest liderem, kto okupuje ostatnie) miejsce można powiedzieć, że tak z grubsza eksperci się nie pomylili. Tylko drużyny zamieniły się miejscami.
|
|
|