The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2018, 20:17
Biorąc słowa Sarapaty za prawdę (że groził ucieczką do Hiszpanii w razie braku zgody na transfer do Legii), z Carlitosa wyrasta konkretna szumowina, której Moneyczyń$$ki może czyścić buty. Zastanawiam się teraz gdzie była dolna granica, za którą oddalibyśmy go do Warszawy, bo na dobrą sprawę mogli zaproponować 100k euro, znając naszą sytuację i plany zakochanego w Legii piłkarzyka.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 03.08.2018, 21:11
regan napisał(a):Wyświetl post
Przepisy związkowe przepisami zwiazkowymi. A co mowi kodeks pracy na ten temat. Szukać...

P.s po pierwsze dowiedzcie sie jaki stosunek pracy mial Carillo przed pisaniem waszych domysłów i szukaniem znowu bezpodstawnie dziury w calym...
Naprawdę chcesz, żebym zaczął rozważać ewentualne zatrudnienie Carrillo w oparciu o umowę o pracę z zastrzeżeniem możliwości rozwiązania umowy pod warunkiem uprzedniego wezwania do zapłaty zaległego wynagrodzenia? W kontekście sporządzenia/podpisania takiej umowy przez radcę prawnego?

Naprawdę...?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 03.08.2018, 21:35
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę chcesz, żebym zaczął rozważać ewentualne zatrudnienie Carrillo w oparciu o umowę o pracę z zastrzeżeniem możliwości rozwiązania umowy pod warunkiem uprzedniego wezwania do zapłaty zaległego wynagrodzenia? W kontekście sporządzenia/podpisania takiej umowy przez radcę prawnego?

Naprawdę...?
Nawet nie zaczynaj.
Cala dyskusje na temat kontraktu Carillo mozna o kant dupy rozbic. Wyciagasz wnioski po jednym zdaniu, nie widziales kontraktu, nie wiesz ile zaległosci. Wiec szkoda forum zasmiecac.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2018, 21:39
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Wiec szkoda forum zasmiecac.
Dyskusjami o scenariuszach, które należy włożyć między science-fiction a rażące niedbalstwo? Też tak sądzę.

I z góry przepraszam za każde kolejne zdanie pani prezes, które potraktuję jakby odpowiadało prawdzie i w ten sposób zinterpretuję. Może faktycznie niepotrzebnie wierzę w to, co mówi
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2018, 21:44
Nas nie przepraszaj.

Wstrzymaj sie, gdyz nie masz o kontrakcie Carillo zielonego pojecia wiec twoje teorie - racja to sf.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 03.08.2018 o godz. 21:50.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2018, 21:58
Wstrzymaj sie, gdyz nie masz o kontrakcie Carillo zielonego pojecia wiec twoje teorie - reacja to sf.
W przeciwieństwie do Ciebie - mam niejakie pojęcie o regułach dotyczących kontraktów trenerskich w ogóle, więc jakieś podstawy do tworzenia teorii na podstawie tego, co przekazuje pani prezes mam.

Nie, nie mam monopolu na rację, doskonale o tym wiem, zwłaszcza jeśli głównym założeniem danej teorii jest to, że przekaz pani prezes jest prawdziwy.

Ale nie, nie zamierzam rezygnować z konfrontowaniem tego, co mówi pani prezes z uwarunkowaniami prawnymi, ekonomicznymi czy rachunkowymi tylko dlatego, że wnioski Ci się nie podobają. To forum dyskusyjne i jeśli mam coś do powiedzenia, to powiem. A jeśli ktoś będzie chciał z tym podyskutować, to proszę bardzo, chętnie podyskutuję.

Jak do tej pory akurat z Twojej strony nie padły w żadnej naszej dyskusji jakiekolwiek kontrargumenty merytoryczne, jedyne co stawiasz przeciwko temu, co piszę, to to, że przecież sprawozdanie finansowe to tylko świstek pełen błędów (wczoraj na sb), a zdaniom wypowiedzianym przez panią prezes nie można przypisywać wiarygodności (dzisiaj na forum). Super referencje dla prezesa zarządu i radcy prawnego, naprawdę super.

Zaiste, nie wiem czym sobie pani prezes zasłużyła na taką linię obrony z Twojej strony...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2018, 22:09
Ale kogo obchodzi jakie Ty masz o czym pojecie, nie bedac w temacie?

Ile razy mozna Ci tlumaczyc? Nie widziales kontraktu, nie wiesz o jakich zaleglosciach mowila Sarapata, nie wiesz nic poza jednym zdaniem - to na Boga, o jakich kontrargumentach Ty chcesz rozmawiac?

Oczywiscie. Mozesz sobie po.......ic o tym bajki tak samo jak ja moge powiedziec, ze to bzdury nie poparte zadnym wiarygodnym materialem.
Tylko tyle.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 03.08.2018 o godz. 22:12.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2018, 22:15
Ale kogo obchodzi jakie Ty masz o czym pojecie, nie bedac w temacie?
Że Ciebie nie, to widzę. Ale nie jesteś jedyną osobą na tym forum, choć może ciężko Ci w to uwierzyć.

EOT
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2018, 22:19
Moze nie zauwazyles ale dyskutujesz ze mna. Ja po prostu wyrazilem swoje zdanie o twoich teoriach.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2018, 22:24
Ja po prostu wyrazilem swoje zdanie o twoich teoriach.
I to mi akurat nie przeszkadza, uważam to za normalne, nie widzę problemu w tym, że się nie zgadzasz z tym co napisałem. Masz do tego święte prawo, a ja ma święte prawo się mylić.

Inną sprawą jest to, że wyszedłeś poza ramy niezgadzania się ze mną dwukrotnie, odmawiając mi prawa do tego, żeby interpretować tutaj to, co mówi prezes Sarapata. Do tego to akurat Ty nie masz żadnego prawa. To jest forum dyskusyjne.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2018, 22:26
A to ciekawe.

No nic. Znicze w siatke i zapraszam pod sąd.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 04.08.2018, 09:42
Do usunięcia
Ostatnio edytowane przez sedonh : 04.08.2018 o godz. 09:53.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.08.2018, 10:22
Oczywistym jest, że Carillo nie miał umowy o pracę tylko kontrakkt cywilny, tak jak piłkarze. Na umowach o pracę są tylko pracownicy administracyjni klubu, sama prezes o tym niedawno mówiła. Tak jak i o tym, że poślizgi w wypłatach nie dotyczą pracowników (pytanie czy członków zarządu też?).
Oczywiście MaLK ma rację pisząc o niemożliwości zatrudnienia trenera na umowę o pracę w kontekście tego co mówi Sarapata o wezwaniu do zapłaty.
Wcale to nie przesądza kto ma rację w sporze, natomiast nie ma opcji by Carillo miał umowę o pracę.
Odpowiedz cytując
rafalp_r22
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 04.08.2018, 14:57
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Skąd ta pewność? Bo Bednarz tak powiedział? Nie kupuję tego.

Problemy były dużo mniejsze niż teraz. A Bednarz po prostu sięgnął po "najprostsze" rozwiązanie. Zrobił dokładnie tak jak Kowalski zaciągając pożyczę w chwilówce.

To była najgorsza umowa ever i tylko transakcja z meresińkim to przebiła.
To, że brakło dwóch dni i Wisła nie dostałaby licencji to fakt (TF wtedy byla przyblokowana przez banki i nie mogla wiecej dać)

Ale poza tym ja JB nie bronie - on tez dolozyl cegielke zeby doprowadzic do takiego stanu i sam postawil sie w sytuacji ze juz nie mial wyboru i musial to podpisac. Oczywiscie ze ta umowa to byla tragedia bo UFA dostawala kase czy sie stoi czy sie lezy.

Ale tak samo Sarapata z Dukatem doprowadzili do takiego stanu - strata operacyjna wyniosła w 2017 10mln, glownie spowodowana tym ze w stosunku do 2016 koszty dzialanosci zwiększyly się aż o 7mln. Kasa z transferów pokryla te straty w 2017. A na wiosne koszty zwiekszyly sie o kolejne 1,5mln - także kluczowa rzecz o ktorej sie nie mowi to, ze za pierwsze polrocze tego roku (bo Carlitos odszedl w drugiej polowie, a innego transferu z klubu nie bylo) klub jest na stracie 3-4mln (jak nie wiecej). A moglo być zupelnie odwrotnie - trzeba bylo splacac wierzycieli w tamtym roku i dac kase na jakies inwestycje w administracje, kampanie marketingowe itp.

Kto jest w stanie coś powiedziec o doswiadczeniu zawodowym Sarapaty z przed Wisly? Jedynie info ze miala kancelarie. Ale to ze miala kancelarie (i to raczej mala) odrazu prezysponuje ja to bycia prezesem tak duzej inwestytucji jak Wisla? Nigdy o jej sukcesach prawnicznych nie slyszalem i nic w internecie nie mozna o niej znalesc z czasow z przed Wisly, poza tym ze Miska bronila.

Generalnie jestesmy w dupie. Pytanie jakie teraz najlepsze rozwiazanie - nowy prezes czy sprzedaz klubu
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.08.2018, 15:42
Przed czym bronila Miska?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.08.2018, 16:04
Coś tam jednak w google jest:
https://pl.linkedin.com/in/marzena-sarapata-57a2735b

Z tego wynika, że Prezes raczej wolała być działaczem sportowym albo urzędnikiem niż na sali sądowej. Pracowała na etacie w urzędzie, działa w TS, zanim poszła na aplikację radcowską skończyła studia podyplomowe z zarządzania w sporcie. Zanim przyszła do Wisły S.A. przez dwa lata była członkiem zarządu TS, który też jest klubem sportowym. No, jak dla mnie jakieś doświadczenie ma, ciągle się uczy. Skoro ukończyła aplikację radcowską, to można uprzejmie założyć, że się nauczy.

Po mojemu nie jest źle - zwłaszcza na tle korowodu pacanów, którzy się przez gabinety wiślackie przewinęli za czasów TFK. Pamiętam, jak z Gaszyńskiego tu niektórzy robili człowieka sukcesu i nauki. Na mój nos ma też większe doświadczenie i potencjał intelektualny niż nasz nowy potencjalny zbawca.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
rafalp_r22
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 04.08.2018, 16:10
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Przed czym bronila Miska?
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,9...wa_Gazete.html

Przed "złym" gównem wybiórczym. Złowo bronila moze nie idealne - reprezentowala

@Czaro - owszem, jakieś prawne ma. Więc jak najbardziej predysponuje ją to do bycia Dyrektorem Wykonawczym tj pozycja na której jest Gołda. Ale w zarzadzaniu duza intytujca to nie ma takiego doswiadczenia, więc nie do końca na stanowisko prezesa.

Z resztą, przeciez to normalne nie tylko w klubach, ale równiez zwyklych firmach ze jak ktoś nie podolal zadaniu (wyprowadzić Wisle z dlugow, a w zamian jeszcze bardziej ja zadluzyl) to poprostu powinna zostać odwolana. To nie jest wbijanie w nia itp Poprostu miala zadanie do wykonania i zawiodła. Czy napewno tak ciezko byloby znalesc na rynku dobra osobe zarzadczą za 30-35 tys?
Ostatnio edytowane przez rafalp_r22 : 04.08.2018 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.08.2018, 16:13
Wlasnie o to mi chodzilo. Do tego z powództwa samego Miśka, a media robią z tego aferę, jakby broniła jakiegos seryjnego mordercy w sądzie, co swoją drogą tez nie byloby niczym nadzwyczajnym, poza tym, ze Pani Sarapata nie jest adwokatem.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 04.08.2018, 16:14
Też nie byłoby, bo radcy prawni już od paru lat mogą być obrońcami w procesie karnym.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.08.2018, 16:18
Faktycznie, wydawalo mi sie, ze ta sytuacja z Wyborcza miala miejsce przed 2015. Mea culpa, choc meritum sie nie zmienia
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.08.2018, 00:04
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Stać nas ?
Nie
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.08.2018, 00:08
piotek napisał(a):Wyświetl post
Co do kontraktu to czy nie jest tak, że po dwóch miesiącach zaległości w wypłacie zawodnik/trener musi złożyć wezwanie do zapłaty i dopiero wtedy, jeżeli zaległości będą sięgały 3 miesięcy, może rozwiązać kontrakt? Wydaje mi się, że do tego piła Sarapata.

Natomiast co do Sobiecha, to ciężko mi to sobie wyobrazić... Zwłaszcza po wywiadzie z panią prezes.
PZPN ma inne przepisy dot. zawodnika i trenera. Tu cytowałem: https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=1828

Jedynie co, to może być to ujęte w umowie Joana. Ale tego dowiemy się po sprawie sądowej.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.08.2018, 13:48
Jak tam wybieracie się na spotkanie z Panią Prezes
7 sierpnia we wtorek o godzinie 19:06 rozpocznie się spotkanie kibiców Białej Gwiazdy z Panią Prezes Wisły Kraków SA i Towarzystwa Sportowego Panią Marzeną Sarapatą.
Wydarzenie odbędzie się w Restauracji u Wiślaków.

Jednocześnie pragniemy poinformować, że jest to spotkanie DLA KIBICÓW i będzie ono zamknięte dla przedstawicieli mediów.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 07.08.2018, 14:07
Niestety nie mam takich możliwości ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 07.08.2018, 14:26
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jednocześnie pragniemy poinformować, że jest to spotkanie DLA KIBICÓW i będzie ono zamknięte dla przedstawicieli mediów.
To szantaż moralny! Pan Szymon jest człowiekiem honoru i nie powie, że jest kibicem, jeśli nie jest. Z drugiej strony on jest kibicem piłki nożnej w ogóle, czyli każdej drużyny i żadnej, więc gdzieś tam Wisła też się łapie ; )
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.08.2018, 14:27
czaro napisał(a):Wyświetl post
To szantaż moralny! Pan Szymon jest człowiekiem honoru i nie powie, że jest kibicem, jeśli nie jest. Z drugiej strony on jest kibicem piłki nożnej w ogóle, czyli każdej drużyny i żadnej, więc gdzieś tam Wisła też się łapie ; )
Ta menda chciała przyjść?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 07.08.2018, 14:29
Szczerze mówiąc, to żartowałem, ale potem coś mnie tchnęło i oto co znalazłem:
https://twitter.com/SzJadczak/status...45116444381185
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.08.2018, 16:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ta menda chciała przyjść?
Taaa.... przyjść, chyba wpierdól zebrać

Jasne że nie przyjdzie bo sie boi i slusznie
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.08.2018, 16:54
Może przyjść żeby zebrać...
Wówczas powinien zostać grzecznie acz stanowczo wyproszony.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 07.08.2018, 18:43
regan napisał(a):Wyświetl post
Taaa.... przyjść...
Nie piszcie takich rzeczy, bo on żarty świadomie przekręca i robi z nich aferę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów