|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 07.08.2018 o godz. 11:32.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
"Gdy Carlitos jest zawodnikiem Legii i gdy Legia wtedy awansuje do LE, Wisła dostaje 150 tys. euro" Nie wiemy jak brzmi, ile Carlitos musi rozegrać minut. A, że to nie taka prosta sprawa to: "Krzysztof Stanowski @K_Stanowski 31 lip Sprytny sposób z Carlitosem na ławce, żeby nie płacić Wiśle bonusu za awans do LM." https://twitter.com/K_Stanowski/stat...75094288830465 Więc ostudźcie ten zapał kibicowania Legii... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Nie wiem przecież ile zarabiał Dukat a opieram się tutaj o doniesienia medialne jeżeli chodzi o koszt zarządu. Wiem ze się zaraz przyczepisz ze to nie jest sprawdzona informacja i jak nie widziałem jego umowy to nie ma co gadać a w tym samy czasie piszesz o 600k za awans L gdzie tez nie masz pojęcia jak ten zapis wygląda i o jakiej kwocie mowa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
@kacpaw
Skoro jest napisane niemniej niż 300 tys euro, to niech go nawet sprzedadzą za złotówkę - mi należy się 300 tys. euro zgodnie z umową.... Dlatego napisałem też o płatności w przypadku rozwiązania kontraktu z zawodnikiem - też płacą 300 tys euro ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja nie musze wiedziec jak wygladal zapis, wystarczy, ze wiem jakie ma zdanie na ten temat Pani Prezes, cytuje: " W interesie Wisly Krakow jest awans Legii do pucharow". Mysle, ze pani Sarapata wie lepiej ode mnie, od Przybyszewskiego, od kacpawa91 i od Stanowskiego... Tak, "kibicuje" Legii bo mam na nia wyjebane, ale nie mam wyjebane na Wisle, widac, podobnie jak Pani Prezes Wisly.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale tak nie jest, więc nie widzę powodu aby kibicować Legii dla "dobra" Wisły...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A wracając do meritum czyli czy to jest w interesie Wisły żeby jej konkurent (w końcu konkurujemy w tej samej klasie rozgrywkowej) zarobił 15M i z tego odpalił nam 150k ? Nadal uważam ze nie bo nie działamy w próżni i pompowanie jednego hegemona może na długie lata zamknąć możliwość dostępu do euro tortu. Dlatego krótkoterminowo masz racje lepiej mieć 150k ale długoterminowo lepiej żeby w L pierdyknęło bo wtedy takiego Carlosa możemy sprzedać za normalne pieniądze, prędzej będziemy mieli możliwość gry o coś więcej (jakkolwiek abstrakcyjnie to nie brzmi), itd itp. A to 150k myślę ze lepiej oszczędzić na Dukacie, Carillo, Mitrovicu, Pelcicu itd itp |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W czym Legia jest obecnie naszym konkurentem konkretnie?
PS. Carlosa moglismy sprzedac za normalne pieniadze już teraz, gdyby tylko on sam chcial.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 07.08.2018 o godz. 13:12.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzy razy w roku z nią gramy czyli jak nie patrzeć o 9 punktów z nią konkurujemy ? czy nie ?
PS. Jak Legia nie będzie taka napompowana to taki Carlitos, Maka, Cierzniak nie będą tam walić drzwiami o oknami ...
Ostatnio edytowane przez Przybyszewski : 07.08.2018 o godz. 13:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Chyba w lidze jest naszym konkurentem tak jak i 14 innych drużyn. Konkurujemy w tej samej lidze i każdy walczy o mistrza. Nawet sąsiadka która jest na przedostatnim miejscu idąc za słowami Probierza walczy o mistrza, bądź walczyła.
7egia z taką formą na 99% nie awansuje do pucharów więc wszystkie bonusy za Carlitosa sobie darujcie. Jechaliście zarząd że ustalali budżet w oparciu o dochody których jeszcze nie ma, a teraz to Wy opieracie budżet i funkcjonowanie klubu na bonusach za awans 7egii do pucharów? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I te 9 pkt jest warte 600 tysiecy mniej w naszym budzecie? Powaznie?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie rozumiem. Co do tego ma Legia
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To znaczy, że nie jesteś zbyt rozumny.
Dla mnie z każdym trzeba walczyć o 3 pkt, czy to Legia czy inny zespół. I tak, może 'globalnie' i tak będziemy słabsi od Legii na koniec sezonu, ale ujebanie im jakichkolwiek pkt może mieć swoje dodatnie konsekwencje finansowe. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ile jest warte Twoim zdaniem 9 punktów ? O ile dobrze pamiętam z raportu EY to Wisłe zdobycie jednego punktu kosztuje kolo 500k (55pkt przy 25M budżetu). I każdy punkt ma taka sama wagę, ten zdobyty z Legia nawet jeżeli nie uważasz jej za konkurenta ma taka sama wagę jak każdy inny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja .......ę, przeciez ten argument o 9 pkt jest w 100% demagogiczny. Zakladajac nawet, że Legia będzie faktycznie dzięki temu silniejsza i zrobi na nas więcej punktów niz bez niego, to czy on tylko przeciwko nam będzie grał? Czy też przeciwko naszym rzeczywistym konkurentom czyli miejscom powiedzmy 6-16? Czyli dla naszego miejsca w tabeli obecność czy nie Carlitosa w Legii jest w 100 procentach neutralna.
Ostatnio edytowane przez masada : 07.08.2018 o godz. 13:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale przecież nie o tym jest rozmowa. Jak już się chcesz w.......ić to przynajmniej przeczytaj.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przybyszewski, przedstaw mi prosze finanse Legii Warszawa, skad Mioduski bierze pieniadze, i jak mocno ewentualny brak awansu odbije sie na ich sytuacji.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
No tak, bo jak Carlitos nie grał w Legii to zdobywaliśmy z nimi po 9 punktów w sezonie
Osobiście pamiętam jeden sezon kiedy ograliśmy ich dwukrotnie, ale to było w czasach zanim wielu użytkowników tego forum przyszło na świat. Odejście Carlitosa nie zmieniło tego, że i tak w meczach z Legią będziemy zbierać bęcki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie bądź smieszny no chyba ze chcesz udowodnić ze awans lub jego brak jest L obojętny ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie wiem, dlatego pytam, nie badz smieszny i wrzucaj excela. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zgodze sie, ale nie wiem ile brakuje do tych ich problemów finansowych. Sprzedadza np. Niezgode czy Szymanskiego i pewnie zarobia wiecej niz za ta cala LE.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jakie ma znaczenie czy kibicujecie Legii czy nie? W interesie Wisły jest ich awans, ale są żałośnie słabi i ludzie się na poważnie zastanawiają czy nie będzie niespodzianki z Luksemburgiem.
Tak, przydałyby nam się pieniądze za awans, ale co z tego skoro w Superpucharze robi ich Arka Gdynia, która sama w sobie jest tragicznie słaba. Tą rundę pewnie przejdą ale Cluj ich zwyczajnie zaora. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak by ktos chcial placic konkretnie za Niezgode czy Szymanskiego to juz by byli sprzedani. Dziura w budzecie bedzie albo zasypana z kasy Miodulskiego albo poprzez wypzedaz. Przeciez przerabialismy identyczny scenariusz.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak samo jak Carlitos, za ktorego byly lepsze oferty niz ta ostateczna?
Nie ma sensu dalej sie przekomarzac. Ty sadzisz, ze bardziej Wisle sie oplaci gdy Legia odpadnie, ja uważam, ze bardziej sie Wisle oplaci jak awansuja (podobnie jak Pani Prezes![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|