|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Skąd taki optymizm? https://pl.wikipedia.org/wiki/Artur_Sobiech W tabelce na wiki widać, że RAZ w życiu udało mu się strzelić 10 bramek w sezonie, jeszcze w Ruchu Chorzów. Ostatnie dwa sezony to po 2 bramki w 2 lidze niemieckiej. https://www.transfermarkt.pl/artur-s.../spieler/75640 Do tego historia kontuzji. W ostatnim sezonie było w miarę spokojnie, ale z naszym szczęściem to pewnie wypadłby ze dwa razy w sezonie na minimum miesiąc. Przemęczmy się jakoś do końca roku z Ondraskiem, a w zimie jakiś nowy napastnik. Pieniądze przydadzą się na inne cele. Kolejny napastnik nas w tej chwili nie zbawi, a może jedynie bardziej pogrążyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Wiadomo, to tylko moje przypuszczenia. Jak wróci i pogra to zweryfikujemy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
Realnym celem Wisły na ten sezon jest (powinno być) 14 miejsce (40 punktów). Wszystko powyżej jest bonusem. I działanie klubu powinno być podporządkowane przede wszystkim wyjściu z długów. Dlatego kupowanie nowych zawodników jest działaniem nieroztropnym i ryzykownym.
Miejsce 14 powinno być realnym celem w tym roku. W każdym razie dopóki nie zmieni się sytuacja finansowa.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 05.08.2018 o godz. 00:02.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Jeżeli 14 miejsce ma być realnym celem to co, zarzucę klasykiem, walczymy o spadek?
Realny cel na ten sezon według mnie to miejsca 8-10. Dzisiejszy mecz pokaże o wiele więcej niż dwa poprzednie, pokarze nasze aspiracje. Wynik tutaj może zejść na drugi plan ale będzie się liczyło to jak będzie wyglądać nasza gra, bo jeżeli będziemy się dobrze prezentować i przegramy ten mecz ale po dobrej grze to będzie to jak najbardziej optymistyczne patrząc na dotychczasowe wyniki w naszej lidze. A do Białego stoku jedziemy po 3 punkty i nie ma co się nastawiać na srogie lanie od Jagi tylko trzeba jeździć na dupie i walczyć o wygraną. Co do Sobiecha to uważam, że przydał by nam się taki zawodnik. Jak ktoś już tutaj napisał, jakie oczekiwania finansowe może mieć gracz któremu nie wyszło w Bundeslidze, 2 Bundeslidze bo był trapiony kontuzjami? Jeżeli chce tutaj przyjść aby się odbudować żeby potem spróbować jeszcze raz uderzyć w mocniejszą ligę to nie będzie stawiał zaporowych warunków znając naszą obecną sytuacje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Twoje wywody wydaja się odrealione i nie zakładają czynnika losowego w sporcie. Czynnik który w większości determinuje uzyskiwane wyniki. Czemu legia przegrała ze Slowakami majacymi 5x mniejszy budżet od nich?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.08.2018 o godz. 09:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
celem na teraz powinna być walka o pierwszą 8 taki cel ma też 13 innych zespołów w tej lidze. ten cel do momentu aż stracimy na to nawet matematyczne szanse. mimo wszystko wierze w to, że nam się to uda bo co nam pozostaje? tylko wierzyć i kibicować.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Liga jest śmieszna, ale my mamy bardzo wąską i miejscami przypadkową kadrę. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
5 lat temu Smuda startowal z 13 piłkarzami w kadrze. Nie przeszkodziło mu to w uzyskaniu 6 miejsca w lidze. Taka mam "specyfikę". Równie dobrze można przytoczyć przykład Zaglebia które kiedys spadło z ligi mając 6 budżet i finansowanie z KGHMu. Kasa u nas nie gra co pokazala tez legia dostajac po kolei od druzyn z kazachstanu, moldawii i slowacji. Szorujemy po dnie europy z poziomem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sam w Sobiecha nie wierzę. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja też w Sobiecha nie wierzę. Znaczy, nie wierzę, że ściągnięcie go byłoby dobrym posunięciem. Zaś jego zakontraktowanie uważam za jak najbardziej możliwe.
Patrząc na pierwszy skład - pierwsza ósemka. My naprawdę mamy niezłych piłkarzy na większości pozycji. W przeciwieństwie do wielu drużyn typowanych do spadku. |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Żal czytać tych płaczących co pier***ą, że utrzymanie to będzie sukces.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wypożyczenie Sobiecha, o ile nie będziemy musieli partycypować w jego kontrakcie w dużym % jest jak najbardziej ok. Niestety to mało realistyczny scenariusz, Darmstadt chce się go najprawdopodobniej pozbyć na już, zwłaszcza że kontrakt ma do 2019 r.
Co do potencjału naszej kadry - nie wiem skąd ąz takie czarnowidztwo, biorąc pod uwagę nieprzewidywalność, żeby nie używać epitetów, ekstraklasy. O ile będą nas omijać kontuzje i kartki, to wydaje mi się, że spokojnie możemy być dostawcą punktów w pierwszej 8 - czyli tak na dobrą sprawę status quo zostanie zachowany. Po pierwszych dwóch meczach widać różnicę w stylu gry - najprawdopodobniej parę spotkań z "topowymi" drużynami skończymy z workiem bramek w bagażniku, ale hegemony pokroju Korony, Piasta czy innej Arki są dla nas jak najbardziej do łyknięcia. Może to teza stawiana nad wyrost po dopiero 2 meczach, ale dawno nie widziałem drużyny, która starałaby się grać tak kombinacyjnie jak Wisła via Stolarczyk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
Celem na ten sezon, jaki powinien postawić zarząd, powinno być 14 miejsce czyli utrzymanie. Dla mnie to 40 punktów. Patrząc na padakę, jaką gra większość drużyn w e-klapie być może zrealizujemy go (40 punktów) nawet do końca tego roku. Ale jeśli Wisła zastanawia się teraz czy należy kupić napastnika to odpowiedź brzmi NIE. Ondraszek jest do końca roku. Jeśli do 40 punktów potrzebny będzie transfer to należy go zrobić w zimie. Wisła powinna grać tym co ma (ew. wprowadzać wychowanków), licząc na to, że "marzenia" zawodników i trenera na 40 punktów wystarczą.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 05.08.2018 o godz. 13:58.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale że co?
Przecież angaż Sobiecha w sytuacji, gdy kibice zbierają pieniądze na wynajem stadionu to byłby wielki błąd zarządu. Ten zawodnik niczego nie gwarantuje i nie jest niezbędny - przeciwnie nie ma przed nim przyszłości, średnio rokuje i najprawdopodobniej dużo kosztuje. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...krakow/exlfz2y
Bardzo się cieszę. Wygląda to rozsądnie, obie strony zastanowią się, czy jest sens. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co innego Brożek. Wchodząc na zmianę kilka bramek może jeszcze strzelić. Byle zdrowie dopisywało.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2018 o godz. 15:13.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Arek Gowacki na spotkaniu z kibicami powiedział ze rozmawiał z Sobiechem. Ale jak widać nieskutecznie. Nie mamy kasy więc ciężko takiego piłkarza nakłonić. U nas może pojawi się Paweł Brożek i jakoś trzeba ten sezon przebiedować.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie dostał propozycję na miarę naszych możliwości. Czyli mało.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Myślę że można zamknąć etap transfery do klubu w okienku letnim 2018. Przypuszczam, że nawet jeśli ktoś odejdzie (co wątpliwe), to raczej nikt nie dojdzie.
A Pawel Brożek... dla mnie to nieporozumienie że tak klub naciska na jego powrót. Od lat trapia go kontuzje, pożegnanie miał lepsze niż mógł sobie wyobrazić... I co z ta polityka stawiania na młodych? Już nawet wolałbym przetestowac Pietrzaka czy Kostala w ataku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I słusznie!
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2018
Offline |
|
|
Wejdzie Brożek z ławki i kilka bramek strzeli ? polecam sprawdzić jego statystyki z poprzedniego sezonu.Spędził na boisku 14 godzin i zdobył JEDNĄ bramkę.
Moim zdaniem to błąd,lepiej pozyskać młodego napastnika z niższych lig,i regularnie stawiać na niego.Tylko czy obserwujemy niższe ligi ? ewentualnie wziąć kogoś z naszego zaplecza ,nie bać się i stawiać konsekwentnie,tak jak kiedyś Górnik stawiał na Milika,który miał 17 lat. Przynajmniej damy sobie szanse na zarobek w przyszłości,a przecież jest to naszym celem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
mamy napastnika z niższej ligi - przyszedł bodajże z 3 - Krzysiek Drzazga....na wypożyczeniach w I lidze też raczej nie jest postrachem bramkarzy
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2018
Offline |
|
|
A jak sytuacja z Żurawskim? W jakiej jest obecnie formie fizycznej? Bo pamiętam, że pokopał jeszcze w Poroninie, potem skaut. Komentowanie mu za bardzo nie idzie, więc można wyjść z inicjatywą i zaprosić go na treningi. Może akurat uda się go doprowadzić dobrej formy i wspólnie z Brożkiem będą odpowiadać za atak?
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Paweł, po co Ci to?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja to się zastanawiam nad importowaniem na forum jakichś kibiców sprzed dekad - kiedyś na pewno byli lepsi!
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|