|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja przesłuchałem całą audycję, a nie na wyrywki i Stolarczyk podkreślił, że jest czas na wszystko i na razie trzeba opanować ten system w którym obecnie gramy, a przede wszystkim, że system musi być dopasowany do stanu posiadania. Dopiero, gdy dziennikarz zaczął prześmiewczo mówić, że nie mamy do niego stoperów to Stolar zaczął bronić naszych i wymieniać piłkarzy, którzy mogliby w takim ustawieniu zagrać. Po prostu wierzy w drużynę i nie lubi jak ktoś mu deprecjonuje naszych chłopaków. Moim zdaniem bardzo dobrze się wypowiedział, bo trener ma pokazywać, że wierzy w każdego z naszych piłkarzy. Gdyby przyznał dziennikarzowi rację to mogłoby to być przez część naszych grajków źle odebrane. Bardzo moim zdaniem dyplomatyczna wypowiedź.
Reasumując : Jeśli nam grożą jakieś próby gry w tym systemie to najwcześniej w przerwie zimowej, a najprawdopodobniej nigdy. Także możecie spać spokojnie ![]() Dla tych co nie mają cierpliwości słuchać całego przesłuchania - nie martwcie się. Poza wypowiedzią o ustawieniu i że bardzo chciałby mieć do dyspozycji Pawła Brożka nic konkretnego nie powiedział. Generalnie dyplomacja na całego i wspominki ze starych czasów. Można też wywnioskować, że nasz trener prywatnie to bardzo sympatyczny facet.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.08.2018 o godz. 15:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wreszcie trener, który ma trochę zdrowego rozsądku.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Niech mi ktoś najpierw wytłumaczy różnice pomiędzy obecnym 3-5-2, a tym starym z lat '90. Tamten uchodził za przestarzały i został wyparty na rzec 4-4-2, który był później modyfikowany do 4-5-1, czy 4-3-3.Wg dzisiejszego stoperzy grają w linii, a boczni pomocnicy mają wracać do obrony i w momencie kiedy się bronimy mamy 5 obrońców, tak? W czym to niby ma być lepsze od ustawienia z 4 obrońcami? Boczni pomocnicy muszą mieć końskie zdrowie, żeby biegać od jednej do drugiej bramki (tak jak w starym 3-5-2). Jest duża szansa, że razie kontry nie zdążą, zwłaszcza jak już będą mieć trochę w nogach. Dawniej trójka obrońców składała się z libero i dwóch kryjących. Teraz mają grać w jednej linii. Więc i tak potrzebna jest asekuracja ze strony defensywnych pomocników (najczęściej dwóch) żeby zabezpieczyć przedpole i zbierać odbite piłki. Więc guzik nam to daje, że mamy 3 stoperów, bo i tak jest potrzebny DP grający blisko nich.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Do tego co napisał kbr dodam, że my momentami gramy trójką z tyłu w praktyce.
Bardzo często nasi boczni obrońcy jadą do przodu na całego i wtedy Basha ustawia się w linii ze stoperami. Ustawienie jak widać rzecz płynna ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Stolar ma zaskakujaco głowę na karku i nie przypuszczałem że tak mocno poszedł w kierunku samodoskonalenia zawodowego.
Ponadto można powoli go uznawać za specjaliste od pracy z młodzieżą. W Pogoni zostawił świetnie prosperujaca akademke. Młodzi powinni przy nim bardzo zyskać. Oczywiście przyjadą też w końcu słabsze wyniki. Natomiast widzę ogromną szansę na stabilizacji na trenerskim stołku. O ile Stolar nie zajmie miejsca niższego niż powiedzmy 10-12 to nie uważam że kogokolwiek go zwolnii. Fajnie gdyby popracowal z nami kilka sezonów. I aby to były owocne sezony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
tym co widziałem w dotychczasowych , meczach , wywiadach , przygotowaniach - czyli majac dosc ograniczona wiedze , jestem dość mocno zbudowany , wrecz zachwycony , w tym momencie jedyne zagrożenie widzę ze strony asystenta
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Sobola, Jopa czy czającego się z tyłu niczym Imperator Palpatine Kmiecika? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę, że w trakcie meczu Stolarczyk konsultuje się głównie z Jopem to...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Patrząc na to co pokazali Górnik i Legia na Słowacji, to jeśli trener nie będzie zbytnio eksperymentował, to szansa na sensowny wynik jest dość realna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
z Jopem Stolar dobrze współpracuje , i fajnie , natomiast zastanawia mnie w tym wszystkim rola Sobola
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Sobol się od nich uczy
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tak Sobol doprowadził do wypieprzenia Carrillo, a teraz będzie chciał wypieprzenia Stolarczyka......mało mamy kłopotów, żeby doszukiwać się w każdej dupereli drugiego dna
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dla Sobola Wisła jest celem nadrzędnym. Jeśli chce zostać naszym trenerem na lata, to musi się do tego przygotować i na pewno nie wziąć nas przy pierwszej lepszej okazji. Przejąć Wiśle i zostać zwolnionym po pół roku to żadna sztuka.
Poza tym skąd w ogóle przekonanie że Stolarczyk więcej się konsultuje z Jopem? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Jak faktycznie chce się dobrze przygotować, a nie tylko siedzieć na wygodnym etacie asystenta to niech idzie do 1 ligi lub jakiegoś beniaminka ekstraklasy i zacznie zdobywać doświadczenie, by wrócić do Wisły jako ukształtowany trener. Jak na razie to mnie mocno rozczarował Sobol. Za Kiko jeszcze ok, został jako łącznik trenera z drużyną. Za Carillo ok, od niego faktycznie mógł się czegoś nauczyć. Ale teraz? Od Stolarczyka się niczego nowego nie nauczy, łącznikiem już nie będzie, a za asystenta wystarczy Jop. Sobol się zasiedział i nie wykazuje ambicji, by być trenerem. Cytat:
Oglądałem oba mecze i w każdym z nich jak było zbliżenie na Stolarczyka to albo stał sam albo dyskutował z Jopem. Czasami stali we dwóch. Natomiast Sobol zawsze był z tyłu na ławce trenerskiej. |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Niektórzy zawsze muszą szukać problemów z dupy.
Do tego bajeczka że Sobolewski zwolnił Carillo - jesteście idiotami? Na Carillo i asystentów nie było nas zwyczajnie stać, ani na ich wymagania odnośnie składu. Szambo już dawno się wylało a wy nadal wierzycie w bajeczkę z toksycznym Sobolewskim? Serio, można być tak głupim? To słabo oglądałeś, bo ja widziałem jak Sobolewski trzyma laleczkę voodoo Stolarczyka i wbija w nią szpilki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.08.2018 o godz. 09:14.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dla mnie to szukanie dziury w całym. Czy Sobolewski ma juz licencje uefa pro? Coś mi się wydaje, że nie, więc może już tak na niego nie pluj Żuraw91. Może ma wbrew przepisom przejąć drużynę 1 ligi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() Przecież od momentu odejścia Carillo było mówione, że Sobol nie przejmie drużyny, właśnie ze względu na obowiązki związane z kursem na UEFA Pro. A to oznaczać może wyjazdy, które nie pozwolą na prowadzenie treningów. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Cytat:
Główkę za bardzo przygrzało? Gdzie pluję? Sobol to jakiś pomnik, którego nie można ruszać? Jakby chciał to już by prowadził Wisłę, bo Kmiecik ma papiery. W 1 lidze też mógłby w ten sposób pracować z jakimś innym asystentem z papierami. Ale już się nie wypowiadam więcej na ten temat, bo wyjdzie na jaw, żem żyd, warszawiak i reptilianin w jednym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
W poważnych klubach sztab pierwszego zespołu to 20 osób, u nas przy 12 już sie szuka kto jest zbedny. Fajnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sobol ma kurs więc niech nie kombinuje tylko robi kurs.
A co do Hiszpanów to w wywiadzie w PS prezes przyznała, że: Marzena Sarapata napisał(a):
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Przypominam, że to temat dotyczący trenera Stolarczyka
![]() A skoro tak to nawiążę do wcześniejszej dyskusji w tym wątku, gdzie poruszony został temat grą trójki obrońców. Konferencja przedmeczowa: - Powrót Zorana sprawia, że mamy większe pole manewru i jeśli chodzi o kolejne rozwiązania taktyczne ten wachlarz się rozszerza, ale podchodzimy do tego spokojnie. Chcemy udoskonalać to, co robimy do tej pory, żebyśmy weszli na skuteczny poziom gry i w obronie i w ataku. Na razie na tym się koncentrujemy. Gra trójką obrońców to pewien wariant, ale na razie nie będę go zdradzał przed spotkaniem z Jagiellonią- mówił trener. Trógłowy demon obrony siedzi z tyłu głowy trenera i czeka na sprzyjające warunki, by dokonać opętania ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A co do wariantu to miejmy nadzieję, że trener nie przekombinuje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tym miejscu chciałem pogratulować nosa zarządowi Wisły, który wpadł na pomysł zatrudnienia trenera Stolarczyka.
Pożartowałbym sobie i opisał to pompatycznie jak w narracji w trailerach sprzed lat, ale połowa i tak nie zrozumie, więc napiszę tylko, że fajnie wyszło. Mam nadzieję, że dalej będzie żarło. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A jaki byl placz na forum jak przychodzil. Nawet ktorys oszolom cytowal tu kibicow Pogoni, ktorzy niezbyt pochlebnie pisali o warsztacie Stolara.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Niektórzy nigdy nie dorosną. A trener Stolarczyk to najlepsze co nam się mogło w obecnej sytuacji przydażyć.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo na podstawie informacji prasowych i wiedzy powszechnej nic nie wskazywało, że Stolarczyk wypali. Najwyraźniej w zarządzie mieli o nim lepsze informacje niż kibice, spotkali się z nim i ocenili, czy się nadaje. Na pewno dużo tutaj szczęścia, że to wypaliło, ale trener nie wydaje się przypadkowo i może, powtarzam może, każdy walący w zarząd mógłby zadać sobie pytanie: hej, a może oni jednak nie są gorzej przygotowani do zarządzania Wisłą ode mnie?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Styl gry Wisły może się naprawdę podobać (jak z Moskala), wyniki są póki co mocno średnie (jak za Moskala). Kredyt zaufania Stolarczyk ma raczej duży, przy utrzymaniu należałoby mu zapewnić chociaż dwa wzmocnienia w ofensywie (czyli graczy, którzy z marszu wywrą presję/zabiorą miejsce w składzie naszym graczom ofensywnym) i dać spokojnie popracować kolejny sezon.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Trenera oceniajmy po efektach, po pracy, a nie przed. Kiko Ramirez też miał być dnem, a tak źle to nie wyglądało. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|