The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2018, 13:58
PODSTAWOWE PYTANIE: czy jest ktoś kto jeszcze wierzy w te bujdy

Odpowiedz cytując
roztropny
Member

Od: 01.2018

Stary 31.07.2018, 14:24
Jeżeli mamy mu sprzedać akcji za jakąś drobną kwotę,to sprzedaż nie ma sensu.Z prostego powodu, w przyszłości będzie trudniej sprzedać cały pakiet akcji.Zakładając,że pojawi się potężny inwestor,to nie będzie chciał się dzielić władzą,i zechce kupić tylko 100% akcji.A taki mniejszościowy udziałowiec będzie chciał ugrać ile się da i może sobie wymyslać kwoty z kosmosu za swój mały pakiet akcji.W ten sposób możemy stracić szansę na sprzedaż całego klubu,komuś poważnemu.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 31.07.2018, 14:49
Na dzień dzisiejszy sprzedaż jest możliwa tylko i wyłącznie wówczas, gdy pojawi się konkretny inwestor dysponujący konkretnymi kwotami - wszak TS jeszcze nie zapłacił TFK za akcje, zgodnie z tym co pisał MaLk TS nabył w drodze cesji jakieś 40 mln zł długu od TFK.

Przypuszczam, że wątpię......ale przypuszczam, że kilku naiwnych sie znajdzie......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.07.2018, 15:12
Sarenas napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislaportal.pl/34951,Gaze...j_Gwiazdy.html

Co myslicie na temat tego pana?
Żeby być tam, gdzie jest/był, musi mieć głowę do interesów, a to już dobry znak. Mnie tam pasuje koncepcja wielu mniejszych akcjonariuszy (np. po 20 lub 25%) pod wodzą gościa z głową na karku, w razie wysypania się jednego z inwestorów łatwiej go zastąpić.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 31.07.2018 o godz. 15:14.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.07.2018, 17:28
do usunięcia.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 31.07.2018, 17:41
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Żeby być tam, gdzie jest/był, musi mieć głowę do interesów, a to już dobry znak. Mnie tam pasuje koncepcja wielu mniejszych akcjonariuszy (np. po 20 lub 25%) pod wodzą gościa z głową na karku, w razie wysypania się jednego z inwestorów łatwiej go zastąpić.
Jaka glowe do intersow? W czasach kiedy takie osoby zostawaly biznesmenami, zarzadcami spolek, milionerami, prezydentami byli pijacy i sbeckie "nadajniki". Wiekszosc tych majacych glowe do interesów, najbardziej dochodowe interesy rozkrecali dzieki znajomosciom jeszcze sprzed 89 roku i panstwowym zleceniom. 100 milionów razy bardziej szanuje "naszego" Krzyśka Targosza, mlody chlop, ma smykałkę, dzieki chęciom i pracy pociągnął rodzinną firmę.
Jeśli zaś chodzi o samą Wisłę w kontekście pana Gricuka. Jak ma pieniądze bądź stoi za nim ktoś z kasą, to niech wchodzi pod jednym warunkiem - ze to będzie dobre dla Wisły. Niestety tego nie wiemy, obojętnie kto by Wisły nie chciał kupić.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2018, 17:44
Koncepcja mniejszych akcjonariuszy przerabiał nie dawno Śląsk Wrocław, żaden nie chciał wykładać kasy a wszyscy chcieli mieć wpływ na klub..... akcje wróciły do miasta Wrocławia
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 31.07.2018, 17:59
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jaka glowe do intersow? W czasach kiedy takie osoby zostawaly biznesmenami, zarzadcami spolek, milionerami, prezydentami byli pijacy i sbeckie "nadajniki".
Możesz mi wyjaśnić jak za pomocą kumpli sprzed 89 dostał kierowniczą posadę w J.P. Morgan? o_O

Co to znaczy zostać biznesmenem? Budzisz się rano i stwierdzasz "od dziś jestem biznesmenem"? Jeśli nie miałby umiejętności w szeroko rozumianym "biznesie" to raczej nie utrzymałby się tyle lat w tym sektorze na wysokich stanowiskach. Nie znam gościa, nie chcę go bronić czy gloryfikować, ale sam jego profil na LinkedIn coś niecoś o nim mówi.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 31.07.2018 o godz. 18:03.

[35/54]

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 31.07.2018, 18:14
W czasach kiedy takie osoby zostawaly biznesmenami, zarzadcami spolek, milionerami, prezydentami byli pijacy i sbeckie "nadajniki".
Znaczy... facet tak naprawdę otworzył swój biznes dopiero w tym wieku, dekadę temu, wcześniej był "z zawodu" członkiem wszelakich rad nadzorczych i najemnikiem w cudzych interesach.

BTW - ma spore doświadczenie jako likwidator
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2018, 19:14
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Możesz mi wyjaśnić jak za pomocą kumpli sprzed 89 dostał kierowniczą posadę w J.P. Morgan? o_O

Co to znaczy zostać biznesmenem? Budzisz się rano i stwierdzasz "od dziś jestem biznesmenem"? Jeśli nie miałby umiejętności w szeroko rozumianym "biznesie" to raczej nie utrzymałby się tyle lat w tym sektorze na wysokich stanowiskach. Nie znam gościa, nie chcę go bronić czy gloryfikować, ale sam jego profil na LinkedIn coś niecoś o nim mówi.
Naprawde mam Ci tlumaczyc jak wygladala przemiana ustrojowa w Polsce? W JP Morgan cztery lata po studiach zatrudnia sie takich mlokosow? Moze znajomosc z Markiem Belka mu w tym pomogla(znasz to nazwisko) Prokom mowi Ci cos ta nazwa, Krauze mowi Ci cos to nazwisko? Informatyzacja ZUSU przez Prokom, mowi Ci to cos? Ropa i Uzbekistan (znow Krauze), mowi Ci to cos? Zapomnialem jeszcze o Petrolinvest (znowu Krauze).
Od razu zaznacze, nie znam jego umiejetnosci ekonomiczno-inwestycyjnych. Ja tylko podkreslam jak sie "wybil". Tak samo jak biznesmeny Kulczyki, Solorze, Waltery i ich znajomki. Dzieki znajomosciom z komuchami. Tylko tyle.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 31.07.2018 o godz. 19:17.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 31.07.2018, 19:37
Tak samo jak biznesmeny Kulczyki, Solorze, Waltery i ich znajomki. Dzieki znajomosciom z komuchami. Tylko tyle.
i Cupiały...
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 31.07.2018, 19:43
Na linkedlnie już ma "polubioną" Wisłę. JM miał w tle na fb stadion Wisły, ale, nie oszukujmy się, te dwie osoby to niebo a ziemia.
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 31.07.2018, 19:46
master777 napisał(a):Wyświetl post
Na linkedlnie już ma "polubioną" Wisłę. JM miał w tle na fb stadion Wisły, ale, nie oszukujmy się, te dwie osoby to niebo a ziemia.

Ma polubioną Wisłę może dlatego że jest kibicem Wisły? Dlaczego doszukujecie się drugiego dna w tak błahych sprawach.
Odpowiedz cytując
Machor303
Member

Od: 06.2014

Stary 31.07.2018, 20:11
master777 napisał(a):Wyświetl post
Jego miłość klubowa to widzew
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 31.07.2018, 20:46
Naprawde mam Ci tlumaczyc jak wygladala przemiana ustrojowa w Polsce? W JP Morgan cztery lata po studiach zatrudnia sie takich mlokosow? Moze znajomosc z Markiem Belka mu w tym pomogla(znasz to nazwisko)
Nawet JEŚLI w zatrudnieniu w JP pomógł mu Belka, naprawdę uważasz, że utrzymał się tam przez 12 lat i awansował na bardzo wysokie stanowisko tylko dzięki typowi, u którego pisał magisterkę? Potem wrócił do Polski, znajomość z Krauze z lat 80+ umiejętności, które zdobył przez lata pracy w JP... naprawdę myślisz, że Krauze powierzyłby zarządzanie duża firmą i ogromnymi projektami osobie, która nie posiada umiejętności wymaganych na tak odpowiedzialnym stanowisku? Ludzie pokroju Krauze czy Solorza, przy ich możliwościach finansowych, będą otaczać się miernotami, które puszczą ich z torbami?

Mniejsza o to, jego nazwijmy to bogata kariera skłania ku traktowaniu go jako gościa, który jednak coś sobą w tym biznesie reprezentuje. Patrząc na to, co dzieje się w klubie od 2 lat, osoba, która poukładałaby stronę organizacyjno-finansową i sprowadziła do nas inwestorów, byłaby na wagę złota.

[35/54]

Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.07.2018, 21:37
Mam tylko nadzieję, że jak z klubu będzie uciekał Basha to nie wypłynie kolejny potencjalny inwestor...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 31.07.2018, 22:15
Tak i pierwsze biuro otworzyli w Polsce w 95 roku... Rok temu to ulokowali jedna ze swoich siedzib.
W 2001 roku zamknęli polską spółkę. Jej likwidatorem był... Paweł Gricuk.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2018, 22:17
MaLk napisał(a):Wyświetl post
W 2001 roku zamknęli polską spółkę. Jej likwidatorem był... Paweł Gricuk.
To widze robi sie jeszcze ciekawiej
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 31.07.2018, 22:50
Ten cały Paweł Gricuk to kolejny słup. Kolejny po Meresińskim i Stechercie.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.08.2018, 05:05
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Zbyt grubo powiedziane. Jeden z kilku...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.08.2018 o godz. 05:08.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 01.08.2018, 08:09
GBO napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko nadzieję, że jak z klubu będzie uciekał Basha to nie wypłynie kolejny potencjalny inwestor...
Heh to samo miałem pisać.

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.08.2018, 08:39
W PS napisali:

PS napisał(a):
Paweł Gricuk blisko zna się z byłym właścicielem Wisły Kraków Bogusławem Cupiałem, a teraz sam chciałby stanąć na czele Białej Gwiazdy. Biznesmen nie posiada jednak majątku, umożliwiającego mu samodzielne kupno klubu i w tym celu szuka partnerów, którzy by mieliby mu w tym pomóc.
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/cxc389x
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.08.2018, 08:55
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Wujek Bogusław wraca od kuchni ?
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.08.2018, 09:01
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Wujek Bogusław wraca od kuchni ?
Nie. Te same teksty były przy Meresińskim i tym cyrku ze Stechertem.
Nie wygląda to poważnie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 01.08.2018, 09:18
Nikt nie wraca, tylko kolejny "inwestor" który chętnie kupiłby Wisłę tylko przypadkiem nie ma żadnej kasy....

Żeby tylko znów nie wyciekły kwity i gwarancje bankowe, które 2 lata temu opublikował na forum kolega Silver03, a które przypomniałem rok temu w temacie Stecherta....
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 01.08.2018, 09:57
Kolejny raz gość, który nie dysponuje środkami do utrzymania klubu w ekstraklasie a co dopiero z takimi długami jakie ma Wisła. Jest za to w klubie co sprzedać i zlikwidować.. Oby to nie był prawdziwy cel.

Wisła S.A za zarządu Ts-u jest jaka jest.. ale słowo klucz- JEST.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 01.08.2018, 10:13
Mam wrażenie, że Wy czekacie na kolejnego Cupiała, który co roku będzie wkładał w klub miliony złotych. Albo kogoś kto przyjdzie i od razu spłaci wszystkie długi... A celem jest znalezienie kogoś kto przyjdzie, poukłada klub i będzie systematycznie zmniejszał zadłużenie ze środków, które klub wygeneruje. Nie rozumiem więc tekstów "Kolejny raz gość, który nie dysponuje środkami do utrzymania klubu w ekstraklasie".
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.08.2018, 10:22
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że Wy czekacie na kolejnego Cupiała, który co roku będzie wkładał w klub miliony złotych. Albo kogoś kto przyjdzie i od razu spłaci wszystkie długi... A celem jest znalezienie kogoś kto przyjdzie, poukłada klub i będzie systematycznie zmniejszał zadłużenie ze środków, które klub wygeneruje. Nie rozumiem więc tekstów "Kolejny raz gość, który nie dysponuje środkami do utrzymania klubu w ekstraklasie".
Ale problem jest taki, że próba poukładania klubu bez pieniędzy (przez "kibiców") skończyła się klapą.
W tym momencie albo Wisła znajdzie nowego właściciela, albo wszyscy obstawiają, że to jest ostatni sezon w E-klapie.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 01.08.2018, 10:30
Ale nowy właściciel nie równa się milionom złotych w kasie, wybijcie to sobie z głowy
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.08.2018, 10:37
A czy przykładowo taki Mioduski czy Leśnodorski mieli kasę żeby pospłacać wszystkie długi legii i w ogóle na funkcjonowanie klubu w ekstraklapie ?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów