The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2018, 13:00
rav napisał(a):Wyświetl post
Nie dać, a pożyczyć - o tym też trzeba pamiętać. Nie da się przesuwać długu w nieskończoność, sukcesywnie zwiększając jego oprocentowanie = dodatkowe koszty.
Oczywiscie, jednak jestem przekonany ze te pieniadze sa wliczone w "wieczne nieoddanie" - smiem twierdzic ze myslenie naszego zarzadu wygladalo prawdopodobnie tak - przeciez Kuba nie pojdzie z Wisla do sadu.

Cos jak z miastem, przeciez miasto nas nie wyrzuci z R22... Oh wait
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 27.07.2018, 13:09
Uważam, że ktoś kto się rozpruł z tym newsem ( o ile to prawda) powinien dostać solidnego kopa w tyłek... Dobrze, że chociaż klub wreszcie nic nie komentuje...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.07.2018, 13:15
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Regan, Ty masz rację, ale nie piszmy już o tej 30 000 frekwencji bo to jest marzenie ściętej głowy niestety. Tak nie było nie jest i nie będzie i nie ma innej opcji. Już bardziej realny jest sponsor który parę baniek rzuci niż stała, 30 000 frekwencja.
Przy dobrym klimacie taka frekwencja jest możliwa bardzo, poza oczywiście meczami wiadomymi.
Tylko trzeba to dobrze rozegrać i nakręcić temat. Kwestia transparentności, postawienie celu nakręcenie tematu+dobra passa na boisku i mysle, że spokojnie.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 27.07.2018, 14:02
przy kibicach Wisły frekwencja 20.000 jest niemożliwa - przecież nie ma wzmocnień, nie ma Lloncha, nie ma Carlitosa nie ma ..... jak nie będzie to nie przyjdę ...... cały czas taka sama śpiewka ze strony części kibiców, którzy bywają na meczu z Legią czy derbach......
Mnie dzisiaj nie będzie (nie dam rady fizycznie) ale bilet zakupiłem - w końcu tak naprawdę Wisłę na dzień dzisiejszy może uratować nie mityczny sponsor, ale ofiarność kibiców......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.07.2018, 14:11
azor napisał(a):Wyświetl post
Jaja to będą jak rzeczywiście kiedyś Kuba wróci i będzie pierwszym w historii kopanej piłkarzem-sponsorem

Marzenka: Kuba pożycz 200 tyś., bo inaczej nie dostaniesz wypłaty
Nie będzie pierwszym... kiedyś w RKS Radomsko w II lidze i chyba jeszcze w l lidze grał sponsor Tadeusz Dąbrowski, a o ile mnie pamięć nie myli to zaliczył nawet kilka minut w Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 27.07.2018, 14:11
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
przy kibicach Wisły frekwencja 20.000 jest niemożliwa - przecież nie ma wzmocnień, nie ma Lloncha, nie ma Carlitosa nie ma ..... jak nie będzie to nie przyjdę ...... cały czas taka sama śpiewka ze strony części kibiców, którzy bywają na meczu z Legią czy derbach......
Mnie dzisiaj nie będzie (nie dam rady fizycznie) ale bilet zakupiłem - w końcu tak naprawdę Wisłę na dzień dzisiejszy może uratować nie mityczny sponsor, ale ofiarność kibiców......
Trzeba znależć nowy bodziec. Jeśli klub zacznie mowic jezykiem kibiców do kibiców, postawi cel, z którego na bierząco się rozliczy pokaże odpowiednie dokumenty, przy tym wyrówna wszystkie bilety na stadionie do np. 30 zł a kibice nakręcą akcje to jestem przekonany, że uda się w 100%. ale muszą za tym iść odpowiednie kroki.
Na ten moment nie realne, klub musi zmienić swoje postępowanie

np. dzisiejsze oswiadczenie. Klub je pisze jezykiem oficjalno-urzędowym.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akcji_kibicow/
Do kibiców? serio?

DO kibiców sie pisze tak:
Cytat:
Drogi Wiślaku/Drogi kibicu
Wczoraj odbyło się spotkanie w którym wzięli udział przedstawiciele... bla bla bla.[..] Spotkanie było owocne... ustaliliśmy, że.... kontynuując: Jeszcze raz wam dziękujemy za wsparcie w tym trudnym dla Wisły okresie. Jednocześnie razem z przedstawicielami SKWK i Reymontta22 zapewniamy, że wszystkie środki które zebraliście, zostaną w 100% przekazane na subkonto, zapewniające nam gre na stadionie przy R22 na mecze z Wisłą Płock i następnym.
Kończąc oczywiście prośbą o dalsze wspieranie klubu obecnością na stadionie.
a oni piszą jak w pismie do urzędu, lub sądu.

Ja rozumiem, że pani prezes jest prawnikiem, ale nie mogą zatrudnic kogos kto im bedzie teksty pisał?

Kibic który chce pomóc chce sie czuc jak partner, a jezyk oficjalny buduje barierę i nieufność za tym idącą. Poza tym stawia organizację z pozycji wyższej... to w relacjach z kibicami nie jest dobre, jeśli chcemy ich zaangażować ich w pomoc. Czysta psychologia.
Mnóstwo drobnych rzeczy do poprawy.
Ostatnio edytowane przez regan : 27.07.2018 o godz. 14:23.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.07.2018, 17:45
To nie jest język urzędowy. Nie rozumiem, co mieli zrobić, aby było bardziej po kibicowsku. Dodać parę kurew? Jest ok.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 27.07.2018, 21:53
czaro napisał(a):Wyświetl post
To nie jest język urzędowy.
(...) Wszystkie strony pozostają w stałym kontakcie (...) poinformowała strony akcji, iż zgodnie z obowiązującą umową (...) z własnych pieniędzy wygenerowanych z innych źródeł (...) konieczność uiszczenia należnej opłaty (...)

Faktycznie, typowy język kibicowski
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 27.07.2018, 22:22
Nie szukajcie dziury w całym, jak z reguły się nie zgadzam to jednak muszę przyznać że czaro dobrze mówi. To jest jednak oficjalna strona klubu, nie jest napisane zbyt formalnie ani urzędowo.

Nie napiszą przecież komunikatu "No elo mordy, jebnęliśmy sobie dziś spotkanie..."

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.07.2018, 22:41
A moim zdaniem to dobry znak że nie ma się już do czego innego przywalić i trzeba szukać takich pierdół.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.07.2018, 22:56
Dokładnie ... Nie ma się do czego przywalić.. jest chu... ale stabilnie
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 27.07.2018, 22:59
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Nie szukajcie dziury w całym (...)
A nie, mnie to akurat w tym przypadku kompletnie nie przeszkadza, rozbawiło mnie tylko zaprzeczanie temu, że to był język urzędowy (oficjalno-urzędowy). No był, więc zareagowałem okraszając wypowiedź emotikonką... To oświadczenie niczego nowego ani ciekawego nie wnosiło, więc użyty język właściwie nie ma dla mnie znaczenia, choć poczułem się trochę jakbym czytał raport bieżący spółki publicznej.

Język prawniczy i swobodne pływanie pomiędzy prawdą formalną, materialną i zakładanym efektem PR-owym było dla mnie interesujące w kilku innych oświadczeniach, o czym już się tutaj wcześniej wypowiadałem.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 27.07.2018, 23:17
A ja uważam że takie przypierdalanie się do wszystkiego, byleby tylko się przy.......ić jest po prostu słabe.

Ja wiem, rozumiem wiele rzeczy które były tutaj poruszane. Powiem więcej, sam przyznaję że jestem osobą impulsywną, która również lubi dać upust swojej frustracji - w wielu przypadkach niesłusznie, jak chociażby gdy przy.......iłem się do transmisji rav'a myląc ją z oficjalnym przekazem klubowym (wybacz jeszcze raz ).

W ostatnim czasie wypadło z klubowej szafy tyle trupów że faktycznie dyskusja w tym temacie była dosyć gorąca. I jakkolwiek ona nie wyglądała to dało się to zrozumieć - można wylać swoją frustrację chociażby na tym forum, ale przynajmniej miejmy ku temu odpowiedni temat. Stawki zarządu, błędy które popełniali, niejasna polityka finansowa, rezygnacja Dukata, kłopoty ze stadionem czy chociażby sprawa z Carlitosem - to były na tyle gorące tematy do których można było się, że tak się wyrażę, przyjebać.
Ale ....a, ludzie - narzekanie że komunikat na OFICJALNEJ STRONIE KLUBU był napisany ZBYT URZĘDOWO? Dajcie spokój, przecież to nawet ....a nie wypada...

Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 27.07.2018, 23:54
Ja się nie przypier.dalam, tylko, zwracam uwagę na pewne rzeczy które można robić lepiej i tyle I staram się to robić merytorycznie.

Wiem, że pani prezes jest prawnikiem, nauczona jest oficjalnego języka, ale warto też czasem poluzować przekaz, zwłaszcza jak piszemy do kibiców. Nie chodzi o popadanie w skrajność i zaczynanie oświadczenia od "hej mordy" tylko od zwykłego "Drodzy kibice"
I tyle
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.07.2018, 08:43
Ale co by było w "drodzy kibice" lepszego?

To oficjalna strona klubu - gdyby to oświadczenie poszło na skwk.pl to wtedy jak najbardziej natomiast na stronie reprezentującej klub min. przed potencjalnymi sponsorami język biznesowy jest conajmniej wskazany
Odpowiedz cytując
roztropny
Member

Od: 01.2018

Stary 29.07.2018, 11:06
Niestety ale sytuacja z Lopesem,pokazuje,że mimo odejścia Dukata,nadal popełniane są szkolne błędy.Skoro wszystko ustalili i zaprosili go na testy/podpisanie kontraktu,to znaczy,że są pieniądze na kontrakt,a zdanie zmienili najjprawdopodobniej po bramce Ondraska .Tylko,że nie biorą pod uwagę,że Ondrasek nie gwarantuje większej ilości bramek.Przyjdzie seria kilku meczów bez bramki,ewentualnie kontuzja,i zostajemy z Kolarem.Pomijając kwestie sportowe,sytuacja ta nie wpłynie dobrze na nasz (już powanie nadszarpnięty) wizerunek.Dojdzie do sytuacji jak ze stadionem,tu musimy płacić przed meczem ,bo nam nie ufaja,a potencjalni piłkarze będa chcieli z góry zaliczek na pokrycie przylotu i pobytu,bo będa bali się,że zrobimy ich w konia tak jak Lopesa.
Odpowiedz cytując
kgain
Junior Member

Od: 03.2018

Stary 29.07.2018, 11:49
Już nie przesadzaj, to zwykły najemnik z Portugalii. Skoro piłkarze robią w konia kluby, to nie wiem skąd nagłe oburzenie, gdy jest odwrotnie.

Dobrze, że się zorientowali w klubie, że to niepotrzebny wydatek. Niech jeszcze znajdą chętnego na Palcicia i rozwiążą z nim kontakt i będzie chyba optymalnie.

Gdyby się okazało, że będą jakieś rażące braki to mamy jeszcze miesiąc na jakąś korektę, ale to raczej tylko w razie kontuzji poważnej kogoś.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 29.07.2018, 12:31
roztropny napisał(a):Wyświetl post
Niestety ale sytuacja z Lopesem,pokazuje,że mimo odejścia Dukata,nadal popełniane są szkolne błędy.Skoro wszystko ustalili i zaprosili go na testy/podpisanie kontraktu,to znaczy,że są pieniądze na kontrakt,a zdanie zmienili najjprawdopodobniej po bramce Ondraska .Tylko,że nie biorą pod uwagę,że Ondrasek nie gwarantuje większej ilości bramek.Przyjdzie seria kilku meczów bez bramki,ewentualnie kontuzja,i zostajemy z Kolarem.Pomijając kwestie sportowe,sytuacja ta nie wpłynie dobrze na nasz (już powanie nadszarpnięty) wizerunek.Dojdzie do sytuacji jak ze stadionem,tu musimy płacić przed meczem ,bo nam nie ufaja,a potencjalni piłkarze będa chcieli z góry zaliczek na pokrycie przylotu i pobytu,bo będa bali się,że zrobimy ich w konia tak jak Lopesa.
Tak po ludzku wobec tego Lopeza/Lopesa może i wyszło niefajnie, ale nie pierwszy raz kluby rozmyślają się z zawodników za pięć dwunasta i bardzo dobrze, że ktoś poszedł po rozum do głowy. W Polsce utrzymać można się z napastnikami, którzy strzelają po 5 bramek w sezonie. Nie trzeba nam golleadora.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 29.07.2018, 16:47
@KamillKania "Po meczu Wisła - Miedź odbyło się spotkanie, na którym część władz klubu namawiała jednego z małopolskich przedsiębiorców na zakup pakietu akcji. Z jego strony nie padła jeszcze żadna odpowiedź #WeszloFM #TSW"

Źródło: https://twitter.com/KamillKania/stat...95342225453057
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.07.2018, 16:49
Wisłę czekają zmiany właścicielskie?

Cytat:
Według doniesień "Gazety Krakowskiej" - piątkowe spotkanie rozgrywek Ekstraklasy, w którym Wisła Kraków podejmowała Miedź Legnica, z wysokości trybun oglądać miał nowy potencjalny współwłaściciel piłkarskiej spółki akcyjnej.

Biznesmen ten funkcjonować ma w branży energetycznej i według "Gazety Krakowskiej" miałby być zainteresowany przejęciem części akcji Wisły Kraków. Sprawa ma być jednak dopiero na wstępnym etapie negocjacji.

Przypomnijmy, że od sierpnia 2016 roku stuprocentowym udziałowcem piłkarskiej spółki akcyjnej jest Towarzystwo Sportowe Wisła Kraków.

Źródło: Gazeta Krakowska

Maciek17 byłeś pierwszy
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.07.2018, 17:29
No i po co to? Po co takie przecieki idą, dla czyjego dobra ?

Zaraz beda mu listy wysylac, Jadczak zakonczy kapiel w Zakrzowku , straszyc zaczna, ze mu mafia pod domem bedzie stac, zaraz ojciec tego zydka znowu zacznie ryc w eterze...

ehh, nic sie ludzie na bledach nie ucza.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2018, 18:10
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No i po co to? Po co takie przecieki idą, dla czyjego dobra ?

Zaraz beda mu listy wysylac, Jadczak zakonczy kapiel w Zakrzowku , straszyc zaczna, ze mu mafia pod domem bedzie stac, zaraz ojciec tego zydka znowu zacznie ryc w eterze...

ehh, nic sie ludzie na bledach nie ucza.
Ojtam..... to info o tym przedsiębiorcy to ściema po to, żeby dziennikarze nie spodziewali się już Bragiela.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.07.2018, 18:25
Proponuje z dystansem podchodzić do tych rewelacji.
O ile wszystko się dobrze skończy, to wiem, że połowa tego forum i tak stanie w opozycji

Nowi właściciele/inwestorzy nie sypną nam milionami, więc wiecie.. take it easy

Taki standard.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 29.07.2018, 18:28
To byłby świetny fortel. Taki potencjalny zainteresowany przedsiębiorca mógłby nawet zwrócić się do red. Jadczaka: Panie Szymonie, proszę mi o tym napisać coś więcej. Biedak tak by się zakręcił, że nie zauważyłby tego prawdziwego nabywcy : )

Ale myślę, że takie maile i kampania antykibicowska/antywiślacka mogą być skuteczne dla kogoś z zagranicy, na osobie z małopolski nie zrobi to większego wrażenia, bo lepiej się orientuje.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 29.07.2018, 18:41
Teraz to Pan Jadczak nie wie do kogo ma pisać
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2018, 18:50
Jaki, kurna.. "Pan"?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.07.2018, 19:03
Wiesz ZWE człowiek dobrze wychowany, to pisze Pan .do kolejnego blogera co to udaje dziennikarza...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2018, 19:41
Ani Pan ani bloger. Zwykła łajza co się dorwała do internetu i mu odjebało.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 29.07.2018, 19:54
No, do dziennikarza "Panie Redaktorze", a do wannabe "Panie". Ale wątpię, żeby ten kryjący się w formule grzecznośćiowej policzek wychwycił.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 29.07.2018, 20:28
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jaki, kurna.. "Pan"?
Boję się inaczej napisać bo nie chce być kolejnym bohaterem artykułu na Weszlo

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów