The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2018, 14:34
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Przeciez bylo powiedziane ze grac beda w Wisle tylko ci ktorzy chca.

Jak widac mlodzi moga zrobic dokladnie to samo co Velez czy Carliros.

Ewentualnie sa slabi i nie pasuja do polityki wychowywania i sprzedazy z zyskiem.

A ciebie to cieszy że zdolni juniorzy od nas odchodzą?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.07.2018, 14:42
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A Ty wiesz że są zdolni? Ale tak konkretnie - w ilu meczach ich widziałeś? Czym się wyróżniają?
Ja osobiście pojęcia nie mam czy się nadają.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 26.07.2018, 14:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A Ty wiesz że są zdolni? Ale tak konkretnie - w ilu meczach ich widziałeś? Czym się wyróżniają?
Ja osobiście pojęcia nie mam czy się nadają.
Wystarczy to ze jednego bierze Pogoń która dobrze pracuje z młodymi piłkarzami. Opieram się na opinii innych. Nie jestem scoutem itd.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 26.07.2018, 14:56
Skoro ktoś ich wziął do treningów z I drużyną to należy stwierdzić, że są najlepsi z tych, którzy w juniorach byli
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.07.2018, 14:59
Wystarczy to ze jednego bierze Pogoń która dobrze pracuje z młodymi piłkarzami. Opieram się na opinii innych. Nie jestem scoutem itd.
Nie, nie wystarczy że bierze kogoś Pogoń, bo juniorów bierze się na ilość a do ekstraklasy przechodzi może 5%, z czego autentyczny sukces odnoszą nieliczni. Za każdym razem jak odchodzi młody zawodnik to jest histeria, w sumie raptem kilku zaistniało w ekstraklasie, chyba tylko Mączyński okazał się wybitny.

Dlatego pytałem - czy jest jakiś konkretny powód, czy jak zwykle bicie piany i darcie ryja jak przy Skórskim w tym okienku (chyba, nie kojarzę gościa). Są tu ludzie którzy oglądają mecze juniorów i ogarniają kadrę, może ktoś ma jakąś opinię opartą na faktach.

Ale wychodzi że jak zwykle - zero wiedzy, maks agresji. Kontynuujcie.
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Skoro ktoś ich wziął do treningów z I drużyną to należy stwierdzić, że są najlepsi z tych, którzy w juniorach byli
OK, ale to nadal o niczym nie świadczy. Większość z tych co trenują i tak nigdy w ekstraklasie nie zagra.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.07.2018 o godz. 15:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 26.07.2018, 15:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie wystarczy że bierze kogoś Pogoń, bo juniorów bierze się na ilość a do ekstraklasy przechodzi może 5%, z czego autentyczny sukces odnoszą nieliczni. Za każdym razem jak odchodzi młody zawodnik to jest histeria, w sumie raptem kilku zaistniało w ekstraklasie, chyba tylko Mączyński okazał się wybitny.

Dlatego pytałem - czy jest jakiś konkretny powód, czy jak zwykle bicie piany i darcie ryja jak przy Skórskim w tym okienku (chyba, nie kojarzę gościa). Są tu ludzie którzy oglądają mecze juniorów i ogarniają kadrę, może ktoś ma jakąś opinię opartą na faktach.

Ale wychodzi że jak zwykle - zero wiedzy, maks agresji. Kontynuujcie.
A ty dobrze się czujesz? Trochę kultury w dyskusji by ci nie zaszkodziło.
(jakiej agresji?)

btw
Rozumiem że ty za to jakbyś zobaczył juniora na treningu wiedziałbyś czy jest dobry czy nie? Takim specjalistą jesteś? W wielu sprawach ludzie opierają się na opinii innych np. mechanika samochodowego itd Ty znasz się na wszystkim?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.07.2018, 15:16
Niestety Korczyk to było oczko w głowie naszej akademii, jego odejście to poważny cios. Jakby faktycznie odszedł jeszcze Buksa (pewnie brat go tam ciągnie) to znaczy, ze jest bardzo źle i cała stratega opierania finansów klubu na młodych, których można sprzedać jest nierealna.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.07.2018, 15:21
A ty dobrze się czujesz? Trochę kultury w dyskusji by ci nie zaszkodziło.
(jakiej agresji?)

btw
Rozumiem że ty za to jakbyś zobaczył juniora na treningu wiedziałbyś czy jest dobry czy nie? Takim specjalistą jesteś? W wielu sprawach ludzie opierają się na opinii innych np. mechanika samochodowego itd Ty znasz się na wszystkim?
Pasywnej agresji ("I co pan panie Głowacki na to?")

Wskaż co niby niekulturalnego napisałem. Stwierdziłem jedynie że histeria po nagłośnionym odejściu każdego juniora jest zwykle odwrotnie proporcjonalna do ich późniejszej wartości. Na Stolarskim i tak nic byśmy nie zarobili, sportowo to on jest taki sobie, a o Handzliku, Zającu, Brudzie to wspominał nie będę bo i po co.

Po treningach z pierwszą drużyną widać na ile taki młody odstaje, jest kilku zorientowanych na forum, oglądających mecze juniorów i treningi. Może któryś z nich się wypowie, bo Ty wiesz tyle co i ja, czyli nic.

Tak przy okazji - wiedziałeś w ogóle że jest jakiś Korczyński zanim odszedł? Wiesz jak wygląda?

mr_kwolf - to w takim razie przykra sprawa. Pytanie co można z tym zrobić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.07.2018 o godz. 15:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Żuraw91
Member

Od: 07.2018

Stary 26.07.2018, 15:29
Cytat:
Niestety Korczyk to było oczko w głowie naszej akademii, jego odejście to poważny cios. Jakby faktycznie odszedł jeszcze Buksa (pewnie brat go tam ciągnie) to znaczy, ze jest bardzo źle i cała stratega opierania finansów klubu na młodych, których można sprzedać jest nierealna.

Skąd takie zdanie? Przecież Korczyk dostał dwie szanse w sparingach i przegrał rywalizację z Grabowskim. Postawiono na Grabowskiego, więc nie ma sensu trzymać dwóch juniorów na tej samej pozycji. Zbędne zamieszanie
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.07.2018, 15:35
Żuraw91 napisał(a):Wyświetl post
Skąd takie zdanie? Przecież Korczyk dostał dwie szanse w sparingach i przegrał rywalizację z Grabowskim. Postawiono na Grabowskiego, więc nie ma sensu trzymać dwóch juniorów na tej samej pozycji. Zbędne zamieszanie
Korczyk jest o rok młodszy, w tym wieku to ciągle dużo. Od dwóch lat już o nim słyszałem jako "fajny chłopak z rocznika 2001, coś z niego będzie". Był teraz przygotowywany pod grę w CLJ (jako jeden z nielicznych z zeszłego sezonu dalej może tam grać). Pewnie też w pewnym momencie go odstawiono bo wiedzieli, że planuje odejście. Takich rzeczy nie załatwia się z dnia na dzień.

Niestety Stolarczyk też w pierwszym meczu nie pomógł w przekonywaniu młodych że warto zostać. Nawet Plewka nie zdołał zadebiutować mimo, że przez cały okres przygotowawczy wydawało się to oczywiste.

PS. Dodam, że nie oceniam czy jest dobry czy nie (widziałem go w meczach CLJ tylko dwa razy). Twierdzę, że wiązaliśmy z nim duże nadzieje, a odchodzi. To dużo znaczy. Co innego taki Skórski.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 26.07.2018 o godz. 15:39.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.07.2018, 15:36
Cieszy mnie to ze przeslanie ktore nasi wladni daja ostatnimi czasy zaczyna zbierac zniwo.

Kto tu nie chce grac odchodzi, nie wazne senior czy junior moim zdaniem jaja jak berety ale skoro taka jest polityka transferowa to mamy jej efekty.

Zaraz stanie sie to o czym pisal Konrad. stracimy za bezcen innych zawodnikow.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.07.2018, 16:02
Moim zdaniem nie ma ani co snuć wielkich narracji o nieudacznych działaczach, ani deprecjonować Korczyka.

Po pierwsze, nie wiemy, czy ten piłkarz rokuje i jak bardzo chcieliśmy go zatrzymać. Z tego, co przeczytałem w internecie, Korczyk nie dogadał się z Wisłą w sprawie kontraktu. Zakładam, że nie poszło o długość umowy, więc być może w obecnej sytuacji finansowej nie chcieliśmy mu dać tyle, co jego kolegom albo tyle, ile oczekiwał. Być może chcieliśmy aby został, ale nie aż tak bardzo, nie przy tym budżecie.

Niemniej trenował z pierwszą drużyną, więc wyróżniał się na tle pozostałych młodych wiślaków. Do tego my mamy teraz stawiać na młodych.

Tak więc szkoda, że odchodzi. Niezależnie, czy działacze popełnili błąd, czy nie popełnili błędu. Nie powiodło się.

Też chciałbym aby to do Wisły się pchano, a nie z Wisły uciekano. To, co się ostatnio dzieje to exodus. Ale pamiętam, że klub jest w trudnej sytuacji finansowej i zapewne łatwiej jest rozwiązań kontrakt z zawodnikiem, na którym nie zarobimy w perspektywie najbliższych miesięcy, niż przeciągać to na siłę. Nie umiem powiedzieć, czy w każdej sytuacji nie dało się przycisnąć zawodnika i pokazać, kto jest silniejszy; spróbować na nim zarobić albo chociaż mieć kim grać. Pewnie w niektórych dało, ale wszystko tu się rwie i myślę, że ostatnio mamy permanentne zarządzanie kryzysem. Z Korczykiem - z tego, co przeczytałem - się nie dało, bo nie porozumiano się w sprawie warunków kontraktu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.07.2018, 16:39
czaro napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem nie ma ani co snuć wielkich narracji o nieudacznych działaczach, ani deprecjonować Korczyka.

Po pierwsze, nie wiemy, czy ten piłkarz rokuje i jak bardzo chcieliśmy go zatrzymać. Z tego, co przeczytałem w internecie, Korczyk nie dogadał się z Wisłą w sprawie kontraktu. Zakładam, że nie poszło o długość umowy, więc być może w obecnej sytuacji finansowej nie chcieliśmy mu dać tyle, co jego kolegom albo tyle, ile oczekiwał. Być może chcieliśmy aby został, ale nie aż tak bardzo, nie przy tym budżecie.

Niemniej trenował z pierwszą drużyną, więc wyróżniał się na tle pozostałych młodych wiślaków. Do tego my mamy teraz stawiać na młodych.

Tak więc szkoda, że odchodzi. Niezależnie, czy działacze popełnili błąd, czy nie popełnili błędu. Nie powiodło się.

Też chciałbym aby to do Wisły się pchano, a nie z Wisły uciekano. To, co się ostatnio dzieje to exodus. Ale pamiętam, że klub jest w trudnej sytuacji finansowej i zapewne łatwiej jest rozwiązań kontrakt z zawodnikiem, na którym nie zarobimy w perspektywie najbliższych miesięcy, niż przeciągać to na siłę. Nie umiem powiedzieć, czy w każdej sytuacji nie dało się przycisnąć zawodnika i pokazać, kto jest silniejszy; spróbować na nim zarobić albo chociaż mieć kim grać. Pewnie w niektórych dało, ale wszystko tu się rwie i myślę, że ostatnio mamy permanentne zarządzanie kryzysem. Z Korczykiem - z tego, co przeczytałem - się nie dało, bo nie porozumiano się w sprawie warunków kontraktu.
Korczyk to urodzony wislak i naprawdę chciał tu grać. Niestety szykuje nam się podobna historia jak ze Stolarskim.

Jeśli to prawda że też młodszy Buksa odejdzie to będzie.... komptomitacja akademii i Wisły. Również uważam że ze z dwóch najstarszych roczników to byli nasi najzdolniejsi zawodnicy. I tak jak napisał kolega mr_kwolf cala strategia opierania Wisły na wychowankach leży i kwiczy.

PS. Nie uważam jednak by sytuacja z Surma miała tu jakiekolwiek znaczenie. Nikt, nawet młody nie będzie u nas gral za 2 tys na rękę. To nie te czasy.

Niech już w końcu odejdzie od nas Ondraszek. Pewnie jedna jego pensja zaspokoila by 6 juniorow w zupełności.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 26.07.2018, 16:43
No ale po czym wnosisz, ze byli najzdolniejsi? To raz. Dwa, ponoc te starsze roczniki sa gowno warte i na jakichs dobrych mlodych trzeba poczekac, tak mówił Junco, ktorego tutaj cytowalo 3/4 forum.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.07.2018, 16:50
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
No ale po czym wnosisz, ze byli najzdolniejsi? To raz. Dwa, ponoc te starsze roczniki sa gowno warte i na jakichs dobrych mlodych trzeba poczekac, tak mówił Junco, ktorego tutaj cytowalo 3/4 forum.
Junco tak mówił o 17-19 latkach 2 lata temu. Korczyk mial wtedy 15 lat, Buksa 14. Rocznik 2002 i wzwyż sa naprawdę dobrze szkolone i mówić że sa gowno warte to jak dac w twarz wszystkim dzieciakom.

Wnoszę po powolaniach do reprezentacji młodzieżowych i po wynikach w akademii. Dla mnie obaj byli w topie w swoich rocznikach, o ile nie najzdolniejsi. Korczyka jeszcze jakoś przeboleje, ale odejście mlodszego Bulsy będzie bardzo bolało....
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2018, 16:56
Nie rozumiem jednej rzeczy. Skoro tacy zajebisci i tacy dobrzy to dlaczego Pogon sie po nich zglosila a nie ktos powazniejszy?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2018, 17:02
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Junco tak mówił o 17-19 latkach 2 lata temu. Korczyk mial wtedy 15 lat, Buksa 14. Rocznik 2002 i wzwyż sa naprawdę dobrze szkolone i mówić że sa gowno warte to jak dac w twarz wszystkim dzieciakom.

Wnoszę po powolaniach do reprezentacji młodzieżowych i po wynikach w akademii. Dla mnie obaj byli w topie w swoich rocznikach, o ile nie najzdolniejsi. Korczyka jeszcze jakoś przeboleje, ale odejście mlodszego Bulsy będzie bardzo bolało....
i?
odejdzie jeszcze niejeden "najzdolniejszy" tak już w tym biznesie po prostu jest
odszedł Stolarski, odszedł Zając, Kościelniak, itp. itd może odejdzie młody Buksa
problem nie w tym że odchodzą (bo dzieje się tak wszędzie nawet w Barcelonie z której odeszło pół składu który wygrał LM młodzieżowe za darmo lub półdarmo) tylko w tym żeby nie położyć na szkoleniu lagi i nie twierdzić jak Cupiał że na młodych zarobić się nie da bo ... odchodzą

tylko uparcie szkolić
szkolić i szkolić i dawać szansę w I drużynie

poza tym Korczyk, Buksa czy inny (Hoyo Kowalski np) to tylko potencjały które mogą wypalić
a mogą nie wypalić
więc oszczędził bym sobie tych spazmów na teraz
bo nie wiadomo co i jak będzie (pamiętam trzy mecze w MESie które widziałem z Formellą w Lechu, zajebisty grajek, rządził i dzielił. Minęło kilka lat i ... gdzie jest Formella?)
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Żuraw91
Member

Stary 26.07.2018, 17:04
Cytat:
Nie rozumiem jednej rzeczy. Skoro tacy zajebisci i tacy dobrzy to dlaczego Pogon sie po nich zglosila a nie ktos powazniejszy?

Pogoń obecnie jest w czołówce polskich klubów jeśli chodzi o możliwość rozwoju i wybicia się dla juniora, więc nie ma co się dziwić. Ostatnio sprzedali Piotrowskiego za dwa miliony do Genk, a potem jakiegoś juniora za milion gdzieś do Niemiec. Z lepszych miejsc do wybicia się to teraz chyba tylko Lech, ale oni mają w cholerę własnych wychowanków, więc młodzi z całej Polski lecą teraz głównie w kierunku Szczecina
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.07.2018, 17:12
emjot napisał(a):Wyświetl post
i?
odejdzie jeszcze niejeden "najzdolniejszy" tak już w tym biznesie po prostu jest
O to mi chodziło. Jeśli zdolny i go chcieliśmy to szkoda. Ale nic więcej. Jedziemy dalej.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2018, 17:15
Faktycznie, moze i lepsze miejsce do wybicia sie, z tym rozwojem to bym jednak nie przesadzal. Mamy w klubie takiego jednego ananasa co to i w Pogonii grywal i nawet gdzies w Niemczech, ale poki co u nas zaslynal glownie instagramem.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 26.07.2018, 17:16
w temacie
http://weszlo.com/2018/07/26/drenaz-...chester-lazio/

jak widać Pogoń przy nas to jak Manchester przy Lechu, smutne , ale trzeba zakasać rękawy i działać dalej, w przeciwnym wypadku okaże się ze racje miał Cupiał ze swoją pamiętną wypowiedzią n/t szkolenia...
Odpowiedz cytując
Żuraw91
Member

Stary 26.07.2018, 17:19
Cytat:
Faktycznie, moze i lepsze miejsce do wybicia sie, z tym rozwojem to bym jednak nie przesadzal. Mamy w klubie takiego jednego ananasa co to i w Pogonii grywal i nawet gdzies w Niemczech, ale poki co u nas zaslynal glownie instagramem.

Tylko, że w Pogoni chcą zarabiać na młodych, taką sobie obrali politykę finansową. I z tego co czytam to tym juniorom dają przyzwoite kontrakty w porównaniu do innych polskich klubów, bo wiedzą, że później na nich mogą zarobić i im się to w sumie kalkuluje. A u nas juniorzy dostają raczej grosze, więc ciężko ich zatrzymać. Oby Plewka i Śliwa zaczęli grać i niech się ich dobrze sprzeda to i my będziemy mieli więcej argumentów w przekonywaniu
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.07.2018, 19:08
To źródło problemu (czyli brak możliwości podpisania normalnego kontraktu z niepełnoletnim piłkarzem, tak?) wynika z jakiegoś lokalnego polskiego prawa, czy to unijne regulacje, UEFA, czy ki czort?
Odpowiedz cytując
TYSIAC906
Member

Od: 06.2013

Stary 26.07.2018, 19:20
Ludzie nie przejmujcie się. Śledze CLJ na bieżąco, nawet bardzo bieżąco. Z Korczyka nic nie będzie, choć nie życze mu źle. Głównym atutem dynamika i tyle, prócz tego słaby fizycznie, piłka nie zawsze sie słucha. Trzeba mu życzyć powodzenia i tyle. Co do Buksy, to nie mam pojęcia ale chyba perełka, podobnie jak kiedys braciak
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.07.2018, 21:18
Ale doczytaliscie, że to nie o Bukse chodzi?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.07.2018, 21:20
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
w temacie
http://weszlo.com/2018/07/26/drenaz-...chester-lazio/

jak widać Pogoń przy nas to jak Manchester przy Lechu, smutne , ale trzeba zakasać rękawy i działać dalej, w przeciwnym wypadku okaże się ze racje miał Cupiał ze swoją pamiętną wypowiedzią n/t szkolenia...
Dlatego dzieciaki trzeba indoktrynować, prać mózgi nawet na wiślacki fanatyzm. Ich marzeniem ma być gra w Wiśle, to mają być kibole Wisły w korkach i getrach... wtedy ciężej będzie wyjmować bezkarnie takich chłopaków.

Innego rozwiązania w dobie żądzy piniondza nie ma
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2018, 21:34
regan napisał(a):Wyświetl post
Dlatego dzieciaki trzeba indoktrynować, prać mózgi nawet na wiślacki fanatyzm. Ich marzeniem ma być gra w Wiśle, to mają być kibole Wisły w korkach i getrach... wtedy ciężej będzie wyjmować bezkarnie takich chłopaków.

Innego rozwiązania w dobie żądzy piniondza nie ma
indoktrynować?
i tobie się wydaje że to zadziała....
paradne....

Każdy ma wolną wolę i postępuje zgodnie ze swoim sumieniem czy interesem
jak sądzę czasy indoktrynacji skończyły się już jakiś czas temu
i niech siedzą sobie na śmietniku historii
Ostatnio edytowane przez emjot : 26.07.2018 o godz. 21:38.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.07.2018, 21:44
emjot napisał(a):Wyświetl post
indoktrynować?
i tobie się wydaje że to zadziała....
paradne....

Każdy ma wolną wolę i postępuje zgodnie ze swoim sumieniem czy interesem
jak sądzę czasy indoktrynacji skończyły się już jakiś czas temu
i niech siedzą sobie na śmietniku historii
Wszyscy jesteśmy w toku programowania społecznego indoktrynowani. Ja, ty, wszyscy.
Tu chodzi, żeby przekazywać pozytywne wartości a nie robić coś na siłę. Na siłe nic wyjdzie
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
TYSIAC906
Member

Od: 06.2013

Stary 26.07.2018, 22:07
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
najfajniejsi w CLJ byli Feliks (nie wiadomo, co sie z nim dzieje), Plewka, Śliwa i Laskoś. Dostają swoje szanse, więc zarząd wie co robi. Inna kwestia to Świątko. chłopak nie wygląda dobrze ani piłkarsko, ani fizycznie. nie wiem czemu jest taki pompowany. w każdym razie obym sie mylił. niech okaże sie kocurem
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 27.07.2018, 08:12
Po prostu - jeżeli ktoś jest w szkółce w wieku 14 lat - wystarczy, że rodzice podpiszą zobowiązanie do zawarcia kontraktu zawodowego w imieniu syna w wieku 16 lat na okres 3 letni, a jeżeli nie uczynią tego to kara umowna w kwocie 100 tys zł - problem rozwiązany.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów