The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2018, 16:02
Żeby stwierdzić, że TS nie jest chętne sprzedać SA - pozostawiając już na boku wiarygodność i efektywność nowego właściciela - musiałoby albo wydać stosowne oświadczenie albo odrzucić kilka korzystnych ofert. Wynika to z tego, że możemy komentować i oceniać czyny, a nie domysły dotyczące stanu cudzego umysłu. Nie ma żadnych informacji, że do takich zdarzeń doszło. Proszę o dowody, wypowiedź potencjalnego inwestora, cokolwiek.

Jak będziemy znać fakty, to będziemy dyskutować. A skoro nie widać na horyzoncie innego chętnego i kompetentnego podmiotu, to proponuję ograniczyć rozmowę do oceny bieżącej działalności TS.

I teraz kolejna kwestia: po co takie rzeczy ktoś tu wypisuje? Ze złośliwości, głupoty, ma w tym interes? Nie rozumiem tego, bo ani to skuteczne ani wartościowe, jeśli chodzi o spędzanie wolnego czasu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.07.2018, 16:03
Nikt przecież Cupiałowi sukcesów sportowych nie odbiera - tyle, że rozmowa akurat sportowych sukcesów nie dotyka... Rozmawiamy o zarządzaniu, finansowaniu. Czego koledzy nie chcecie zrozumieć? Co zostawił po sobie Cupiał, oprócz ponad 20 mln zł długu? Szkółkę z prawdziwego zdarzenia, może fantastyczny ośrodek treningowy?

Obecny zarząd popełnia masę błędów, przede wszystkim PRowych, ale zwalanie na nich wszystkich win? Chociażby dług, który wypomniało nam teraz miasto, nie narósł w czasach TS-u - to spadek od dobrodzieja Cupiała.

Ja mam do bossa naprawdę sporo szacunku, bo dzięki niemu przeżyłem wiele wspaniałych chwil, ale nie zaciemnia mi to całości obrazu...
Odpowiedz cytując
zgrywus
Junior Member

Od: 08.2017

Stary 24.07.2018, 16:26
Potwierdzenie tej informacji dostaniemy tylko w jednym przypadku - dojścia do porozumienia w kwestii sprzedaży akcji.

Nie biorę udziału w dyskusji, która zaczyna się od obrażania interlokutora. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.07.2018, 17:36
Karcz coś w gazecie krakowskiej wspominał o chęci kupna Wisły przez jakiś małopolskich przedsiębiorców, to samo w rozmowie z prezes Sarapatą mówił Kania. Tak więc warto chyba bęzie posłuchać jutro o 10 weszłofm.
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 24.07.2018, 19:23
Obyśmy dowiedzieli się czegoś więcej, mam nadzieję, że to nie jest kolejna akcja typu Stechert, wystarczy nam już problemów, najgorsze jest jednak to, że nie można w tej sprawie ufać zarządowi gdyż zachodzi obawa, że będą oni chcieli zachować stołki za wszelką cenę.

Przypomnę tylko "nieuzasadniona krytyka", kolesiostwo i prawie 800k wynagrodzeń świadczy o tym, że jest im bardzo wygodnie.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 24.07.2018, 19:46
sedonh napisał(a):Wyświetl post
Obyśmy dowiedzieli się czegoś więcej
Czyli nic nie wiesz, tylko klepiesz. Daj sobie spokój, człowieku.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.07.2018, 19:51
Biorąc pod uwagę sytuację finansową Wisły nie widzę najmniejszego powodu dla którego ktoś miałby być zainteresowany wejściem w tym momencie do klubu. Oprócz wykupienia akcji potrzeba na dzień dobry dobrych kilku/kilkunastu baniek na wyjście na prostą. A aktywa jakie ewentualni nabywcy mieliby przejąć są bardzo małe.
Dwa razy już go przerabialiśmy, na trzeci raz ochoty nie mam.
Najgorsze jednak jest to, że chociaż tak mało prawdopodobny to jednocześnie jedyny wariant przy którym Wisła może przetrwać w ekstraklasie.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 24.07.2018, 19:53
oni chcieli zachować stołki za wszelką cenę.

Przypomnę tylko "nieuzasadniona krytyka", kolesiostwo i prawie 800k wynagrodzeń świadczy o tym, że jest im bardzo wygodnie.
Tak, bo ty wiesz jak jest? Masz na to dowody? Bo oceniasz ich ze swojej wizji, którą przyjąłeś, niepopartą dowodami.
To są tylko twoje chore domysły.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Stary 24.07.2018, 19:56
czaro napisał(a):Wyświetl post
Czyli nic nie wiesz, tylko klepiesz. Daj sobie spokój, człowieku.
To nie ja rzuciłem to info musiało Ci się coś pomylić

ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
Tak, bo ty wiesz jak jest? Masz na to dowody? Bo oceniasz ich ze swojej wizji, którą przyjąłeś, niepopartą dowodami.
To są tylko twoje chore domysły.
Wynagrodzenia masz w raporcie KRS, sprawdź od kogo jest rzecznik i przeczytaj oświadczenie dukata, coś jeszcze?
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 24.07.2018, 20:22
To nie ja rzuciłem to info musiało Ci się coś pomylić

Wynagrodzenia masz w raporcie KRS, sprawdź od kogo jest rzecznik i przeczytaj oświadczenie dukata, coś jeszcze?
Na ironię zakrawa fakt, że obrońcy obecnego zarządu krzykiem domagają się faktów, liczb i konkretów od tych, którzy zarząd krytykują, sami przy tym posługując się faktami działającymi na korzyść zarządu w liczbie - okrągłe zero. I sorry Panowie, ale paliwo p.t. "Uratowali Wisłę przed Meresińskim"/"Bez nich bylibyśmy w IV lidze" już się wyczerpało. Dziś jesteśmy w punkcie "Z TSem będziemy wkrótce w IV lidze". Skończcie z tym pustosłowiem.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.07.2018, 20:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to Ty Kasztelaniec, to lepiej idź się bawić gdzie indziej.

BigLeb, Konrad. - tak, na początku było fajnie za Cupiała, a teraz za to płacimy. Jeżeli macie tak nasrane w głowach że sukcesy są Cupiała a długi TS-u to po prostu nie kwalifikujecie się do żadnej dyskusji.
Zresztą Cupiał zrobił to samo za co krytykujecie Sarapatę, tylko razy dziesięć. Zrobił all inn po którym już się nie podnieśliśmy.
Najlepiej drzeć mordę w internecie, rzucać populistyczne hasła - ale przed tym że obecna sytuacja Wisły to spuścizna Cupiała nie uciekniecie.

Każdy parch, troll i gimbus może się trochę zabawić. Czekam na nestę, wtedy cyrk zacznie się na poważnie.
Cupiał kupował bankruta i zostawił bankruta, a po drodze natrzaskał sukcesów. SKWK zrobiło wszystko żeby spółka padła, żeby ją przejąć za półdarmo. Teraz jej nie sprzeda, przynajmniej nie całość nie ma i nie miało takiego zamiaru. Zamierzają zostawić sobie % i doić z tego jak najwięcej. Tylko o frajerów ciężko.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 24.07.2018 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 24.07.2018, 20:26
"Raporcie KRS" : )

Te wynagrodzenia nie są skandalicznie wysokie, zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę, że tam był ujęty też Junco i nie są to kwoty netto.
Nowa rzecznik jest, zdaje się, żoną członka rady nadzorczej. Poprzednia była, zdaje się, koleżanką pani prezes. Jest to zastanawiające, ale jeżeli wynagrodzenie dostają rynkowe, a takie decyzje są uzasadnione (zaufanie), to nie ma w tym nic koniecznie złego.
W oświadczeniu Dukata nic o niszczeniu Wisły nie było, więc ten argument to już kuriozum.

Wam się wszystkim myli publiczne z prywatnym. Wisła nie jest urzędem, ani spółką komunalną/Skarbu Państwa. Ma właściciela, który przy złym zarządzaniu najwyżej będzie narażał na straty samego siebie. Stąd też, jeżeli zarządowi Wisły zależy na wysokich zarobkach przez wiele lat, to bardzo dobrze, bo najpierw muszą klub wyprowadzić na prostą i będzie to z pożytkiem dla tych ludzi, dla TS, dla kibiców. Jedynym potencjalnym zagrożeniem mogłoby być wejście do spółki po to, by wyciągnąć z niej pieniądze (jak 2 lata temu), albo inne dobra, np. informacje (jak rok temu). Myślę, że TS raczej nie eksploatuje SA, przeciwnie to SA jest obciążeniem dla TS.

Kibicujecie Wiśle, ale ona nie jest wasza. Należy do TS. I tylko dlatego, że kluby sportowe rządzą się swoją specyfiką, a TS jest organizacją społeczną i związaną z wiślakami, ktoś zważa na zdanie kibiców w większym stopniu niż w przypadku zwykłej relacji przedsiębiorca-klient.

I zanim podniesie się kwik: powyższe tyczy się zasad. Ja kibicuję Wiśle, a nie zarządowi czy TS (chociaż to TS to chyba właśnie jest Wisła, czyż nie?). Po prostu uważam, że darcie japy i domaganie się dymisji, gdy nie ma nikogo lepszego w zamian nie jest dobrym pomysłem.

Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Na ironię zakrawa fakt, że obrońcy obecnego zarządu krzykiem domagają się faktów, liczb i konkretów od tych, którzy zarząd krytykują, sami przy tym posługując się faktami działającymi na korzyść zarządu w liczbie - okrągłe zero. I sorry Panowie, ale paliwo p.t. "Uratowali Wisłę przed Meresińskim"/"Bez nich bylibyśmy w IV lidze" już się wyczerpało. Dziś jesteśmy w punkcie "Z TSem będziemy wkrótce w IV lidze". Skończcie z tym pustosłowiem.
Hej, fajnie, że piszesz. Kogo proponujesz w zamian?
Ostatnio edytowane przez czaro : 24.07.2018 o godz. 20:28.
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Stary 24.07.2018, 20:34

Te wynagrodzenia nie są skandalicznie wysokie, zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę, że tam był ujęty też Junco i nie są to kwoty netto.
Nowa rzecznik jest, zdaje się, żoną członka rady nadzorczej. Poprzednia była, zdaje się, koleżanką pani prezes. Jest to zastanawiające, ale jeżeli wynagrodzenie dostają rynkowe, a takie decyzje są uzasadnione (zaufanie), to nie ma w tym nic koniecznie złego.
W oświadczeniu Dukata nic o niszczeniu Wisły nie było, więc ten argument to już kuriozum.

Wam się wszystkim myli publiczne z prywatnym. Wisła nie jest urzędem, ani spółką komunalną/Skarbu Państwa. Ma właściciela, który przy złym zarządzaniu najwyżej będzie narażał na straty samego siebie. Stąd też, jeżeli zarządowi Wisły zależy na wysokich zarobkach przez wiele lat, to bardzo dobrze, bo najpierw muszą klub wyprowadzić na prostą i będzie to z pożytkiem dla tych ludzi, dla TS, dla kibiców. Jedynym potencjalnym zagrożeniem mogłoby być wejście do spółki po to, by wyciągnąć z niej pieniądze (jak 2 lata temu), albo inne dobra, np. informacje (jak rok temu). Myślę, że TS raczej nie eksploatuje SA, przeciwnie to SA jest obciążeniem dla TS.

Kibicujecie Wiśle, ale ona nie jest wasza. Należy do TS. I tylko dlatego, że kluby sportowe rządzą się swoją specyfiką, a TS jest organizacją społeczną i związaną z wiślakami, ktoś zważa na zdanie kibiców w większym stopniu niż w przypadku zwykłej relacji przedsiębiorca-klient.

I zanim podniesie się kwik: powyższe tyczy się zasad. Ja kibicuję Wiśle, a nie zarządowi czy TS (chociaż to TS to chyba właśnie jest Wisła, czyż nie?). Po prostu uważam, że darcie japy i domaganie się dymisji, gdy nie ma nikogo lepszego w zamian nie jest dobrym pomysłem.
Ależ pieprzenie.. nie ma tam Junco bo Junco nie był w zarządzie, serio wierzysz w bajeczki kobiety która okłamała Cię pare razy?

Zastanawiające... jak dla mnie patologiczne, to ponad stuletni klub a nie sklep ....a osiedlowy, nie wiesz ile zarabia, a choćby zarabiała 2000zł miesięcznie to nadal jest to kolesiostwo, niedopuszczalne w profesjonalnie zarządzanym przedsiębiorstwie.

W oświadczeniu dukata za to było o "nieuzasadnionej krytyce", przypominam, że to oświadczenie menadżera Miśka, przestępcy.

Wisła to MY. Co widać najlepiej po obecnych działaniach kibiców, to nie Ci nieudolni działacze uratują klub, tylko MY kibice.
I to my odczujemy najbardziej upadek.

Jasne, nie eksploatuje a hajsik za nic to kto bierze?

PS. pamiętajmy, że Sarapata musiała podpisać promesę, ze pieniądze ze zbiórek pójdą na zobowiązania na stadion, bo nikt nie wierzył tej bajkopisarce.
Ostatnio edytowane przez sedonh : 24.07.2018 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 24.07.2018, 20:49
Ale Junco był w zarządzie, proszę sobie sprawdzić. TS nie wyciąga pieniędzy z SA, bo nie ma z czego. Nie znasz faktów i okoliczności, tylko pomawiasz i snujesz domysły jak z tabloidów.

Nie potrafię wytłumaczyć prościej, dlaczego atakowanie TS nie służy teraz Wiśle i dlaczego ww. zarzuty niekoniecznie muszą być trafne albo są nietrafne.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 24.07.2018, 20:56
Przede wszystkim nie służą TS co poniektórzy "działacze", którzy się do niego przyspawali i kariery chcą robić.
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 24.07.2018, 21:02
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim nie służą TS co poniektórzy "działacze", którzy się do niego przyspawali i kariery chcą robić.
Którzy? Nazwiska poproszę...
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 24.07.2018, 21:03

Hej, fajnie, że piszesz. Kogo proponujesz w zamian?
To, co piszesz w pierwszym akapicie jest - cóż - z niechęci do mocniejszych słów - niezbyt roztropne. Bardzo wysokie, niepoparte kompetencjami i umiejętnościami wynagrodzenie "zarządu" nazywasz uzasadnionym, prymitywny nepotyzm mądrymi wyborami personalnymi, menedżera siłowni, który w krytycznym dla klubu momencie poleciał sobie na urlop zaraz nazwiesz twórcą awangardowej szkoły zarządzania. Całej reszty długiej listy nieudolności jaśnie panujących nawet nie przytaczam, bo boję się ciężaru Twojej logiki. Nie zauważasz lub nie chcesz zauważyć oczywistych faktów, co czyni Cię fatalnym obserwatorem i jeszcze gorszym rozmówcą. Pozwól, że na tym zakończę rozmowę z Tobą, bo z analizy Twoich wcześniejszych postów wnioskuję, że rozmową jesteś zainteresowany wyłącznie pozornie.

Nie drążąc więc przesadnie tematu - pozostaje mieć nadzieję, że pojawi się ktoś, kto zechce Klub od TSu przejąć i zapewnić mu przynajmniej transparentne, mądre, odpowiedzialne funkcjonowanie. I warto mieć nadzieję, że nasi magowie zarządzania zechcą ofertę przejęcia Wisły zaakceptować. W przeciwnym wypadku, daję nam maks 2 sezony i Wisła rozpocznie nowy rozdział na IV-ligowych boiskach. IV ligowy zarząd już mamy.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.07.2018, 21:12
czaro napisał(a):
Cytat:

Wspomnieć należy że

Cytat:
Obowiązkowo ubezpieczeniami społecznymi objęte są osoby wskazane w art. 6, 6a i 6b ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych. W tych przepisach nie wymieniono członków zarządu spółek kapitałowych. Podobnie, art. 66 ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych nie wskazuje, iż pełnienie tej funkcji na podstawie uchwały stanowi samoistny tytuł do objęcia obowiązkowym ubezpieczeniem zdrowotnym. W związku z tym, gdy wyłączną podstawą do sprawowania funkcji członka zarządu i otrzymywania z tego tytułu wynagrodzenia jest uchwała o powołaniu, członek zarządu nie jest objęty z tego tytułu obowiązkowymi ubezpieczeniami społecznymi ani zdrowotnym.
źródło: http://www.rp.pl/ZUS/303099986-Czlon...zki-w-ZUS.html

oznacza to że jeżeli członków zarządu nie wiąże ze spółką inny stosunek pracy to odprowadzana jest tylko zaliczka na podatek dochodowy. Jeżeli zatem nasz zarząd jest tylko na tak zwanym powołaniu to nie są to kwoty do końca niskie.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 24.07.2018, 21:15
Błaszczu_WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Którzy? Nazwiska poproszę...
A z jakiej racji mam tutaj nazwiskami rzucać? Nie pasują mi w TS ludzie zbliżeni do nazwijmy to radykalnych grup kibiców, będący ich figurantami.
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 24.07.2018, 21:44
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
A z jakiej racji mam tutaj nazwiskami rzucać? Nie pasują mi w TS ludzie zbliżeni do nazwijmy to radykalnych grup kibiców, będący ich figurantami.
No to pytam kto w zarządzie TSu jest zbliżony do "radykalnych grup kibiców" - oczywiście poza Dukatem, który jest w zarządzie jako przedstawiciel kibiców.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.07.2018, 22:11
Tak właśnie wygląda rozmowa z internetowymi przygłupami. Oni swoje wiedzą, tak naprawdę o niczym nie mają pojęcia, gdy przyjdzie do szczegółów nabierają wody w usta. Wicie, rozumicie, powiązani z SKWK czyli chuliganami.
I tacy debile zaśmiecają temat, forum, media społecznościowe. Do tego kolejny kretyn przeczytał w GK że grupa krakowskich biznesmenów, ani chybi tych samych co za Meresińskiego myśli nad wykupem. A pewnie jest jak w tym dowcipie o radiu Erewań: nie grupa biznesmenów tylko jakaś menda i nie o wykupie tylko o narobieniu kolejnego medialnego syfu. I taka menda społeczna również szczegółów nie poda bo gówno wie, tylko sobie coś tam wyobraża.
Jak co roku o tej samej porze wysyp kretynów, brakuje jeszcze kolejnego Stecherta albo Meresińskiego.

Jeżeli ta grupa biznesmenów wyjdzie poza etap myślenia i wyłoży gotówkę to pogadamy. Tylko taką prawdziwą, nie gwarancje bankowe wydrukowane na drukarce atramentowej z Tesco. Mam jednak dziwne przeczucia że .... będzie a nie inwestorzy a debile produkujący się na ich temat znikną żeby wypłynąć znowu za rok. Jeżeli coś powtarza się dwa razy pod rząd to pewnie nie przypadek. Może my mamy jakąś żyłę wodną na stadionie?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.07.2018 o godz. 22:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 24.07.2018, 22:20
Na stronie TS Wisła figuruje w zarządzie członek, któremu w 2016 roku postawiono identyczne jak Meresińskiemu zarzuty. Ale to fajny ziom więc spoko. Dla ciebie wszyscy dookoła to debile weź proszki, bo odlatujesz.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 24.07.2018 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.07.2018, 22:23
@Wolfy czy ty potrafisz napisać choć jeden post żeby kogoś w nim nie obrazić?
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.07.2018, 22:23
Jeśli TS nie sprzeda SA będzie niestety kłopotu ciąg dalszy. A ile zbiórek można robić co pół roku. Dwie, trzy i padnie zapał. Jeśli mam kogoś na myśli to pierwszy Szymański do wyrzucenia oraz Czerwiński do odsunięcia za sznurki oraz paru jeszcze z rady.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.07.2018, 22:44
Ok koniec obrażania się jechania po sobie. Każdy taki post leci a za nim ten kto go pisał. Dyskusja tylko merytoryczna.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Stary 24.07.2018, 22:51
Dukat na TT właśnie stwierdził że przez Jadczaka pewien inwestor odpuścił. Wg mnie Bragiel out
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.07.2018, 22:57
znow pojawil sie temat Cupiala Cupial zastal Wisle drewnianą - a zostawil spaloną , wiem , sukcesy , hegemonia , wszystko - jestem mu za rto dozgonnie wdzieczny , ale ......mezczyzne ocenia sie nie po tym jak zaczyna , ale jak konczy , i niestety opo tych tlustych latach wychodzi ze Cupial i TF to grabarze Wisly , komornicy , kolos na glinianych nogach ktory pobawil sie podczas sukcesow zabawka - a na koniec wyjebal je na smietnik , to tak jak ten gospodarz co co dal pieskowi wspaniale zycie i dbal o niego - a na koniec przywiazal go do zderzaka i ruszyl autostradą
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 24.07.2018, 23:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Gdyby chcieli odkupić Wisłę to skontaktowaliby się z TS-em a nie gazetami. Nikt nie zaczyna negocjacji od mediów. Prawdziwych negocjacji.

Tyle że te media pełne są pozbawionych etyki i elementarnych umiejętności zawodowych blogerów którzy napiszą cokolwiek żeby mieć wejścia. Choćby tacy Miga, Jawor, Jadczak.

funkykowal - jest sens dyskutować z tym głupkiem? Napisał chociaż jedną sensowną rzecz? Przecież to jest intelektualnie gimbaza...
Ale TS już kilka razy pokazał, że nie zamierza sprzedać SA. Więc przygotowanie sobie gruntu pod negocjacje przez media to powtórzenie manewru ZISu w temacie kasy za stadion.

Pytanie czy p. Sarapata ma taką władzę. Formalnie i nieformalnie.
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Stary 24.07.2018, 23:58
Ale Junco był w zarządzie, proszę sobie sprawdzić. TS nie wyciąga pieniędzy z SA, bo nie ma z czego. Nie znasz faktów i okoliczności, tylko pomawiasz i snujesz domysły jak z tabloidów.

Nie potrafię wytłumaczyć prościej, dlaczego atakowanie TS nie służy teraz Wiśle i dlaczego ww. zarzuty niekoniecznie muszą być trafne albo są nietrafne.
Dług w stosunku do miasta wzrósł dwukrotnie w przeciągu dwóch lat mało kto spłacony a pieniądze z praw tv , ze sprzedaży zawodników , z biletów ? Już wiesz skąd pieniadze ?
1. Jaka firma ma umowę na sprzątanie stadionu po meczach i czy są w stosunku do niej zaległości ?
2. Na jakiej podstawie została podpisana umowa z firma cateringowa skąd ta firma się wzięła i ile z tego klub zarabia ?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 25.07.2018, 00:06
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę sytuację finansową Wisły nie widzę najmniejszego powodu dla którego ktoś miałby być zainteresowany wejściem w tym momencie do klubu. Oprócz wykupienia akcji potrzeba na dzień dobry dobrych kilku/kilkunastu baniek na wyjście na prostą. A aktywa jakie ewentualni nabywcy mieliby przejąć są bardzo małe.
Dwa razy już go przerabialiśmy, na trzeci raz ochoty nie mam.
Najgorsze jednak jest to, że chociaż tak mało prawdopodobny to jednocześnie jedyny wariant przy którym Wisła może przetrwać w ekstraklasie.
Ja to widzę inaczej.
Teraz jest jedyna szansa by odkupić Wisłę od "kibiców". O ile nie pokręciłem to jeden się ukrywa, drugi siedzi. Wisła została przeczołgana przez "miasto". Więc jej pozycja negocjacyjna jest dość słaba.
Jakby sytuacja była stabilna to przejęcie pakietu kontrolnego nie byłoby możliwe.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów