The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lao
Junior Member

Od: 07.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2018, 15:49
Trzeba pamiętać że uefa za każdą rundę płaci 240/260/280/300 i za faze grupową 2.6 mln.
2/3 runda byłaby w naszych możliwościach a to dodatkowe 2-3 mln złotych i 2/3 domowe "europejskie" mecze więcej.
Nie ma co ryzyko było duże ale korzyść też nie najmniejsza
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.07.2018, 17:26
Czy ktoś może mi wytłumaczyć, skąd wziął się pomysł, aby prezesem Wisły został jeden z jej sponsorów?

Tych sponsorów jest więcej, dlaczego nie oni? Kibicem Wisły jest też Marcin Daniec, dlaczego nie on?

I dlaczego o wyznaczaniu granic na forum piszą ludzie, którzy zarejestrowali się tu tydzień temu?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 23.07.2018, 17:28
czaro napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś może mi wytłumaczyć, skąd wziął się pomysł, aby prezesem Wisły został jeden z jej sponsorów?
Bo nikogo innego nie kojarzą.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 23.07.2018, 17:31
Ja to zastanawiam sie czy mesjasz to nie jest nowe wcielenie Kasztelańca
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 23.07.2018, 17:35
Post mesjasza, w którym wzywa do nacisków na zarząd, niewpłacania pieniędzy, dopóki nie będzie transparentności i do jedności Wisły przypomina mi obywatelską postawę kibiców Cracovii komentujących wpisy Migi na tt w czasie negocjacji Wisła-miasto.

Edit:
I co za żenada, że ja coś takiego pisze i że ktoś się czymś takim zajmuje. Gdyby nie te wpisy na tt, nigdy bym nie uwierzył, że ktoś coś takiego robi (nie chodzi tu o Cracovię i jej kibiców, ale o ludzi w ogóle).
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 23.07.2018, 17:43
No ale nie ma co udawać, że problemu nie ma i tłumaczyć wszystko nalotem kibiców Cracovii czy WisłaFanów.

Jakiś cień wątpliwości co do tego, czy obecny zarząd wyda sensownie te pieniądze, które dostaje od kibiców ciągle we mnie siedzi. Nie mam pewności czy już opanowali excela i czy im coś głupiego do głowy nie strzeli...
Odpowiedz cytując
mesjasz
Banita

Od: 07.2018

Stary 23.07.2018, 17:58
https://twitter.com/Wixi93/status/1021406264293842945

Panowie radujmy się gdyż podobno jest szansa na oderwanie amatorów i przestępców od Naszego klubu!

PS. nigdzie nie wzywałem do niewpłacania pieniędzy Czaro
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 23.07.2018, 18:08
Ciężko uwierzyć w nowego właściciela/właścicieli, zwłaszcza po naszych ostatnich przejściach w tym temacie. Prawda jest jednak taka, że albo Wisłę kupi jej kibic, będący jednocześnie przedsiębiorcą albo zostaniemy pod skrzydłami TSu.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.07.2018, 18:09
mesjasz napisał(a):Wyświetl post
...

Przestań już mącić, bo czosnkiem zalatuje...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.07.2018, 18:13
No też mam wątpliwości co do takich meteorów jak mesjasz. Parchy chyba mają całą jednostkę do cyber ataków
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 23.07.2018, 18:46
Witam, wreszcie na wolności nie ma to jak dostać bana na miesiąc za nazwanie zarządu "gównianym", wielkie dzięki Kominku, przy okazji, określenie "gówniany" nie jest obrazą tylko przymiotnikiem w sytuacji w której zarząd tapla się w gównie

Moje opinie są poprostu niewygodne dla większości "elity" forum, elity chyba tylko ze względu na czas obecności tu.
Widzę, że użytkownik mesjasz również zbanowany, no tak przecież nazwał w poprzednim wpisie obecnych właścicieli po imieniu. Ale ale przecież to PARCH, oczywiście, mąci, szczuje, ...., że ma racje.

Osobiście zakupiłem plakat i parę wirtualnych miejsc, na stadion nie wybiorę się, dopóki co najmniej nie zmieni się prezes, która już nawet sama nie wie kiedy kłamie, tak bardzo weszło jej to w krew. Ale ale przecież było oświadczenie!!!!!!!! Przyznała się do błedu!! SEDO TY PARCHU, JAK ŚMIESZ.

Śmiem, będę krytykował do usranej śmierci bo nie ma za co chwalić, tu ludzie nie ponoszą konsekwencji, zatrudniane są żony, synowie, teściowie i .... wie kto jeszcze obecnych pracowników klubu, kolesiostwo, przestępcy wydają rozkaz zwolnienia pracownika - nie ma problemu, MY kibice musimy zbierać pieniądze na Wisłę bo nieudolni działacze potrafią tylko .......ić i brać pieniądze, sami żadnych nie potrafią zdobyć, a wy nadal liżecie im rowy, nie wiem dlaczego nie rozumiecie, że z ludźmi którzy doprowadzili do obecnego stanu rzeczy nie może być lepiej.

Liczę, że tweet z postu mesjasza zawiera w sobie ziarno prawdy i w końcu pozbędziemy się tej patologi która trawi naszą Wisłę.

PS. Proszę nie dawać mi kolejnego bana ZA POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.07.2018, 19:28
mesjasz napisał(a):Wyświetl post
https://twitter.com/Wixi93/status/1021406264293842945

Panowie radujmy się gdyż podobno jest szansa na oderwanie amatorów i przestępców od Naszego klubu!

PS. nigdzie nie wzywałem do niewpłacania pieniędzy Czaro
Realnie patrząc wyciągniecie Wisły z kłopotów na dziś jest możliwe tylko przy współpracy "kibiców" z nowym właścicielem. Inaczej skończy się to wojną na trybunach.
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Stary 23.07.2018, 19:35
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Realnie patrząc wyciągniecie Wisły z kłopotów na dziś jest możliwe tylko przy współpracy "kibiców" z nowym właścicielem. Inaczej skończy się to wojną na trybunach.
Których kibiców? SKWK? Ktoś normalny jeszcze się ich słucha? Nie mam wątpliwości, że prawdziwi kibice zawsze będą współpracowali ku chwale Wisły, niestety obecni włodarze mają takie zaufanie wśród kibiców, że prezes musi podpisywać aneksy, że hajs ze zbiórek pójdzie na stadion, pomijam fakt, że same zbiórki są prowadzone przez kibiców nie przez klub.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.07.2018, 19:43
sedonh napisał(a):Wyświetl post
Których kibiców? SKWK? Ktoś normalny jeszcze się ich słucha? Nie mam wątpliwości, że prawdziwi kibice zawsze będą współpracowali ku chwale Wisły, niestety obecni włodarze mają takie zaufanie wśród kibiców, że prezes musi podpisywać aneksy, że hajs ze zbiórek pójdzie na stadion, pomijam fakt, że same zbiórki są prowadzone przez kibiców nie przez klub.
Sedonh, gdzieś wcześniej w tym temacie padały sugestie, że decyzje w temacie Wisły padały poza Sarapatą i Dukatem. Więc sobie sam odpowiedz.

Swoją drogą to chciałbym mieć potwierdzenie na co poszedł drugi milion PLN z kasy za Carlitosa.
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Stary 23.07.2018, 19:48
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Sedonh, gdzieś wcześniej w tym temacie padały sugestie, że decyzje w temacie Wisły padały poza Sarapatą i Dukatem. Więc sobie sam odpowiedz.

Swoją drogą to chciałbym mieć potwierdzenie na co poszedł drugi milion PLN z kasy za Carlitosa.
No i właśnie od ludzi którzy sterują na ten moment tylko Sarapatą trzeba się ODCIĄĆ

Właśnie do mnie dotarło, że wiedza tajemna dlaczego prezes powinna zostać (pisali o niej na sb serek i wieśniak) to może być właśnie to!
Po prostu łatwo nią sterować a jak przyjdzie nowy to się może nie dać
Ostatnio edytowane przez sedonh : 23.07.2018 o godz. 19:53.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.07.2018, 20:22
Cytat:
Witam, wreszcie na wolności nie ma to jak dostać bana na miesiąc za nazwanie zarządu "gównianym", wielkie dzięki Kominku, przy okazji, określenie "gówniany" nie jest obrazą tylko przymiotnikiem w sytuacji w której zarząd tapla się w gównie

Abstrahując od wartości merytorycznej w/w to serdecznie mnie rozśmieszyłeś swoim rozumowaniem i generalnie samym szykiem zdania. Parsknąłem śmiechem. Tyle ci się udało.

Z drugiej strony, patrząc na całą tą żółć nie dziwię się, że poleciałeś i wcale się nie zdziwię jak znowu to zrobisz.

Ja nie zamierzam być taki zero-jedynkowy jak ty, w ocenie pracy Pani Prezes jest nie tylko wersja 'super' i 'do wywalenia' ale całe spektrum odcieni szarości i tam ją właśnie umieszczam.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.07.2018, 20:22
No i właśnie od ludzi którzy sterują na ten moment tylko Sarapatą trzeba się ODCIĄĆ

Właśnie do mnie dotarło, że wiedza tajemna dlaczego prezes powinna zostać (pisali o niej na sb serek i wieśniak) to może być właśnie to!
No i dalej jestes w bledzie.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 23.07.2018, 22:37

No, to odcinaj się, cześć!

Karawana jedzie dalej, jak mawiał wybitny działacz PZPN Grzegorz Lato.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2018, 22:49
Kolejny gość, który zaklina rzeczywistość.
Jeżeli ktoś nie jest w stanie zrozumieć, że właścicielem Wisla SA jest TS oraz, ze klub mając spore długi klepie biedę, to albo niech zacznie się leczyć albo zostanie kibicem Fc Barcelona......
Czym innym jest wyrażanie swojego zdania a czym oskarżanie zarządu o dyspozycyjność wobec przestępców czy zatrudnianie w klubie całej rodziny. Ktoś taki jak kolega sedonh powinien pożegnać sie z forum na zawsze, na dzisiaj potrzebujemy jedności, a nie wiecznego rozliczania ze wszystkiego w szczególności z wydumanych sugestii....
A bajki o inwestorach, co to chcą przejąć Wisłę można włożyć na półkę, prędzej uwierzę w Inwestycje Bargiela niż w mityczny inwestorów, którzy chcą zainwestować w zadłużony klub....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
jedenzero
Member

Od: 08.2010

Stary 24.07.2018, 01:29
https://www.youtube.com/watch?v=u8pCnyd7RmQ - Sarapata w Lidze+ Extra.

Zwróćcie uwagę na mowę ciała, przecież Ona jest strzępkiem nerwów.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 24.07.2018, 04:53

Jesteś nieedukowalny. Z tobą się nie da rozmawiać. Co ty masz we łbie to mała bania.
Tu nie ma z czego kroić, ledwo ciągniemy, a Ty czego oczekujesz? Że przyjdzie złoty prezes na złotym koniu i zostawi u nas złoto?
Tu nikt póki co nie chce przyjść, a zainwestować trzeba kilkadziesiąt milionów, kogo na to stać?
Ostatnio edytowane przez ArturBarlinek : 24.07.2018 o godz. 05:21.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.07.2018, 08:20
Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi.

Zarząd zrobił dużo dobrego, potem sporo przeinwestował pod zastaw wpływów ze sprzedaży Carlitosa. Nikt nie przewidział jednego - że umowa "1+1" będzie prawnym bublem i zamiast 1,5-2m EUR dostaniemy 0,4m. Osoby odpowiedzialnej za to już w klubie nie ma, ale problem dziury budżetowej pozostał. I o ile tą dziurę jestem w stanie sobie racjonalnie wytłumaczyć i uzasadnić o tyle kolejnych działań anty-medialnych już nie. Normalnie przypomina się akcja z faksem, który coś nie dochodził do Fiorentiny... Nie dość, że duża kasa przeszła koło nosa, to jeszcze się ośmieszyliśmy.

Czy obsługa firmy PRowej aż tak dużo kosztuje, żeby przedsiębiorstwo, którego wizerunek jest kluczowy dla codziennego funkcjonowania, nie podpisało takiej umowy? Jeden profesjonalny menedżer + p. Prezes Sarapata ogarną strategicznie ten cały majdan.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Stary 24.07.2018, 08:54
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Czym innym jest wyrażanie swojego zdania a czym oskarżanie zarządu o dyspozycyjność wobec przestępców czy zatrudnianie w klubie całej rodziny. Ktoś taki jak kolega sedonh powinien pożegnać sie z forum na zawsze, na dzisiaj potrzebujemy jedności, a nie wiecznego rozliczania ze wszystkiego w szczególności z wydumanych sugestii...
Drogi kovalu moje oskarżenia niestety są podparte faktami, ślepa obrona działań zarządu nie doprowadzi do poprawy sytuacji, to zwykłe okłamywanie się, co poniektórzy tutaj przestali już wymagać bo jest bieda, jedność w twoim rozumieniu to poprostu posiadanie takiego zdania jak ty, co jest generalnie chore.

I powiedz proszę skąd wzięli naszą rzecznik? I dlaczego TS nie odcina się od środowiska miśka? (Przestępców)
Twierdzenie, że jest chujowo więc nie można oceniać negatywnie decyzji zarządu jest patologiczne.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 24.07.2018, 09:07
moje oskarżenia niestety są podparte faktami
No, to przedstaw te dowody.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.07.2018, 09:10
Czy ktoś może tych pajaców permamentnie zbanować? Widać że kibice Cracovii mają tutaj zabawę ale chyba nie o to chodzi?!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 24.07.2018, 09:17
ypeeh napisał(a):Wyświetl post
Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi.

Zarząd zrobił dużo dobrego, potem sporo przeinwestował pod zastaw wpływów ze sprzedaży Carlitosa. Nikt nie przewidział jednego - że umowa "1+1" będzie prawnym bublem i zamiast 1,5-2m EUR dostaniemy 0,4m. Osoby odpowiedzialnej za to już w klubie nie ma, ale problem dziury budżetowej pozostał. I o ile tą dziurę jestem w stanie sobie racjonalnie wytłumaczyć i uzasadnić o tyle kolejnych działań anty-medialnych już nie. Normalnie przypomina się akcja z faksem, który coś nie dochodził do Fiorentiny... Nie dość, że duża kasa przeszła koło nosa, to jeszcze się ośmieszyliśmy.

Czy obsługa firmy PRowej aż tak dużo kosztuje, żeby przedsiębiorstwo, którego wizerunek jest kluczowy dla codziennego funkcjonowania, nie podpisało takiej umowy? Jeden profesjonalny menedżer + p. Prezes Sarapata ogarną strategicznie ten cały majdan.
Ta umowa nie była żadnym prawnym bublem, po prostu menedżer Carlitosa zagrał va banque a Wisły nie było stać powiedzieć sprawdzam...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.07.2018, 09:29
MaLk napisał(a):Wyświetl post
No ale nie ma co udawać, że problemu nie ma i tłumaczyć wszystko nalotem kibiców Cracovii czy WisłaFanów.

Jakiś cień wątpliwości co do tego, czy obecny zarząd wyda sensownie te pieniądze, które dostaje od kibiców ciągle we mnie siedzi. Nie mam pewności czy już opanowali excela i czy im coś głupiego do głowy nie strzeli...
Można mieć nadzieję że nie. Umówmy się że oni tych pieniędzy nie zdefraudowali, tylko uwierzyli w prezentacje Carillo i Bragiela. Widać jednak że ich obecne działania są sensowne, takie jakie powinny być od początku.

Opcje są dwie: pozwalamy Wiśle upaść i TS zaczyna od 4 ligii, albo coś robimy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.07.2018 o godz. 09:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.07.2018, 09:30
jedenzero napisał(a):Wyświetl post
https://www.youtube.com/watch?v=u8pCnyd7RmQ - Sarapata w Lidze+ Extra.

Zwróćcie uwagę na mowę ciała, przecież Ona jest strzępkiem nerwów.
Wrażenie spotęgowane brakiem obycia z kamerą i tym, że nie widzi rozmówców. Ma ich na słuchawce i siedzi przed obiektywem. Niekomfortowe.
Ostatnio edytowane przez rav : 24.07.2018 o godz. 09:35.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.07.2018, 09:56
Oczywiście dochodzi również fakt, że występuje w TV i wypowiada się przed całym krajem. Na pewno nie jest to jakaś komfortowa sytuacja, a dla Sarapaty jest to podejrzewam swojego rodzaju nowość, bo występowała w TV canalplus wcześniej z 4-5 razy dopiero.

Każdy by się mógł stresować.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 24.07.2018, 10:09
Było to i tak znacznie lepsze wystąpienie niż w jednej z ostatnich audycji radiowych na weszlofm.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów