|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dzisiaj było wszystko, czego w sumie można było się.spodziewać.
Było serducho do walki, były dobre momenty no i była fatalna skuteczność. Trzeba jednak takie mecze wygrywać... No nic, popracować i walczyć w każdym meczu. Kiedyś los nam odda to, co zabrał dzisiaj. Zawsze tak jest. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
9.215 widzów. Trochę mało, jak na klub, który mają ratować kibice. Ktoś mi niedawno odpisał, że mamy doskonałą frekwencję i na to jest kapitał, na którym TS powinno było oprzeć wydolne finansowo przedsiębiorstwo.
Szkoda, że nie wygraliśmy tego meczu, bo w tym sezonie liczyć się będzie każdy punkt. Zabiegaliśmy rywala, ale na pewno w każdym meczu tak nie damy rady i na pewno na wielu to nie wystarczy. Pomimo nieskuteczności w I połowie podobała mi się gra Imaza (bo odnajdywał się pod bramką, stwarzał zagrożenie) i Małeckiego (łapie formę). Bartkowski wyraźnie odstaje od reszty poziomem. Za wcześnie na prognozowanie, jak będzie wyglądała Wisła Stolarczyka. Dziś był pressing, a piłka chodziła, nawet jeśli chodziła wolno. Gdybyśmy grali w ten sposób w każdym meczu, to wyglądałoby to lepiej niż za Ramireza. Mogło być gorzej, naprawdę. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Frekwencja słaba nie tylko z powodu sytuacji w klubie. To na pewno miało spory wpływ ale poza tym :
1) Arka to nieatrakcyjny przeciwnik 2) Okres urlopowy w pełni, dużo Wiślaków siedzi na wakacjach <----------------------------------- 3) Studenci jeszcze nie wrócili ![]() Jedyne co dziś dopisało to pogoda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
W następnym meczu liczę na środek Basha - Plewka, a przed nimi Kort. Gramy z beniaminkiem, więc kiedy jak nie teraz sprawdzić właśnie tego chłopaka w poważnym graniu. Plewka oczywiście w miejsce Boguskiego.
Oglądałem dziś mecz Legii i mimo, że przegrali, to najbardziej zadziornym i zawziętym graczem był debiutant Mateusz Żyro. Mam nadzieję, że Stolarczyk też postawi, zgodnie ze swoimi zapowiedziami, na kogoś młodego i ambitnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Basha kort a przed nimi Wojtkowski.Na Boguskiego jako kapitana przykro patrzec.A podobno mielismy promowac mlodych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jak Imaz poprawi skuteczność, nie będzie tak źle. Dużo miał sytuacji, w której z formie z poprzedniego sezonu by po prostu zamienił na gole.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
To młody ma grać bo jest młody? Zamiast Sadloka i Wasyla chcesz oglądać Laskosia i Świątkę? Za Bashę ma grać Plewka? Bo jest młody? Nie, mają grać jak będą wystarczająco dobrzy. Sezon i tak jest długi, a kadra wąska, że zobaczysz tych młodych, bez obaw, oby dali jako tako radę. Oby z Wasilewskim było wszytko w porządku. Co do meczu ja jestem bardzo zadowolony i bardzo wkur.... Macieju nie wyznaczaj Bogusia do karnych, proszę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wojtkowski zagrał chyba najgorsze minuty w Wiśle, zgadzam się.
Z przodu nic nie dał, a dodatkowo miał kilka koszmarnych strat i beznadziejnych podań Ogólnie mecz na plus, szkoda tylko, że się nie udało wygrać. Jak wróci Arsenić i Halilović będa jeszcze dodatkowe opcje z przodu. Kto wpadł na pomysł, żeby Rafała do karnego wystawić? Chyba ktoś, kto mu naprawdę źle życzy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Oj Boguski Boguski karny rozumiem zmarnowany, nie tacy pilkarze marnowali ale ta dobitka? co to mialo byc? zostaje spory niedosyt, Arka nie istniala, gralismy dobrze tylko jak zwykle skutecznosc marna, sam Imaz mogl strzelic przynajmniej dwa gole. Podobno komentatorzy byli zdziwieni nasza gra - to oni ogladaja ekstraklasie od tygodnia? ja od razu mowilem, ze sportowo wygladamy dobrze i o gre sie nie boje a Ci zdziwieni. Nasza ekstraklasa jest marna i tyle, trzeba byc wybitnym zeby z tej ligi spasc. Nawet po tych zmianach jestesmy w stanie osiagac dobre rezultaty. Ale napastnik mimo wszystko by sie przydal
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dwa komentarze po meczu.
1. Potrzeba jeszcze 39 punktów by się utrzymać w tym sezonie. 2. Wszystkim zrobić dodatkowe treningi strzelania karnych. - W tym z przepaską na oczach ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Dziki szanuję Cię ale takimi wywiadami tylko pokazujesz jak słabym jesteś zawodnikiem.
"Jeżeli chodzi o karnego, to przede wszystkim chciałem wyżej uderzyć, chciałem uderzyć w środek" Wyżej i w środek? Serio -.-' |
|
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
Bartosz na napastnika idealny do prostopadlych piłek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jestem zadowolony z gry naszego zespołu, natomiast rozczarowany wynikiem i stratą 2 punktów. Byliśmy sporo lepsi od świnki.
Co cieszy, to gra w obronie i 0 z tyłu. Tak patrzyłem na nasz zespół i mamy bardzo niski skład - w pierwszej 11 tylko 4 piłkarzy miało powyżej 1,80 wzrostu, nie licząc bramkarza. Przydałby się nam jakiś defensywny pomocnik o solidnym wzroście do walki o górne piłki przy stałych fragmentach gry. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jestem podbudowany grą piłkarzy. Jeżeli utrzymają odpowiednią motywację to o wynik sportowy można być spokojnym.
Paradoksalnie, upubliczniona, zła sytuacja finansowa klubu może skutkować większym zaangażowaniem piłkarzy. W myśl zasady wypromuj się i uciekaj albo idź na dno z klubem. Zaskoczył mnie Buchalik. Pracy oczywiście nie miał prawie wcale ale grał zaskakująco wysoko. Reszta zagrała na poziomie do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni. Czekamy na wymagającego rywala. Wtedy będziemy mieli bardziej klarowny obraz drużyny. Co martwi najbardziej to fakt że na ławce mamy jednego obrońcę i jednego napastnika... Nie mogę zrozumieć co siedziało w głowie Stolarczyka kiedy mianował kapitanem największą cipkę w zespole ( po Wojtkowskim )Kapitanem ma być gość z charyzmą, przywódca, który sowim zachowaniem jest w stanie pociągnąć innych. Nie gość z najdłuższym stażem w klubie. P.S. Ktoś widział jakąś "rękę Stolarczyka" odciśniętą na grze drużyny? Próbę jakichś schematów? Poza biegać i strzelać z każdej pozycji? |
|
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
Boguski ma szacunek drużyny i jest długo w klubie stąd kapitan. Boguski ma potencjał wielu trenerów stawia na niego to znaczy, że coś potrafi bo Stolarczyk nie pierwszy trener który dał Bogusia do 11. Chłopak robi dużo czarnej roboty i mało osób to widzi.Po trzecie Rafał zawsze coś strzeli w sezonie a inni napastnicy obecni mają problem by gole zdobywać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Poza meczem (stricto), bo już został omówiony dość zupełnie i raczej nie dodam tu nic mądrego. W mojej ocenie z dbałości do detali bierze się perfekcja i na detal, pierdołę acz wartościową chciałem zwrócić uwagę. Rzadko jest za co pochwalić czy co podpatrywać sąsiadkę, ale to sprytne, że umieją z karnych zrobić istotny dodatek w wartości transferowej (młodego) zawodnika. Tak podrasowali statystyki Piątka, który poszedł za gruby pieniądz, a teraz strzelać ma je tam także młody Helik, w podobnym celu. Obaj razem mają niewiele więcej lat niż Boguski. Jak widzimy po wczoraj, ale też mając w pamięci jego niektóre poprzednie karne, doświadczenie (wiek) nie za wiele zmienia w ich wykonywaniu. Liczy się trening i psychika. Czemu nie może karnych u nas wykonywać ktoś wpisujący się w podobny schemat? Niekoniecznie już młody, ale chociaz potencjalnie âsprzedawalnyâ. Np. Kort, Imaz, Bartkowski czy nawet Ondrasek, bo skoro próbujemy go wcisnąć do innych klubów już któreś okienko, to chociaż byłby jeden argument więcej... pod rozwagę
![]()
Ostatnio edytowane przez filemon : 22.07.2018 o godz. 08:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
filemon - ciekawa uwaga
garść moich refleksji: 1. Kort to super wzmocnienie, troche się dziwie że przeszedł w sumie bez echa, ew. w kontekście "zapchajdziury" , po tym jak rok temu przegrana batalia o niego , była bardzo szeroko przedstawiana jako wielki sukces Pogoni na rynku transferowym. Uważam że gość da nam wiele pociechy, dawno nie przypominam sobie zawodnika o takije charakterystyce w naszym środku pola, nawet za najlepszych czasów TS-u (czyli oczywiście tzw "wczesny Kiko" ) 2. Boguski nie powinien strzelać karnych 3. Ondrasek nie powinien znalesc sie w kadrze meczowej do końca kontraktu, równie dobrze mógłby tam stać jakiś junior pożytek byłby taki sam (zaden) a przynajmniej byśmy komuś zrobili cyfrę i a nóż udałoby sie jakiegoś młodego sprzedać za jakikolwiek hajs 4. Imaz powinien popracować z psychologiem, facet naprawde umie grac w piłkę , moze nawet na porównywalnym poziomie z Carlitosem , jednak gdy przychodzi do wykańczania akcji włącza mu się "Brożek" wczoraj mógł miec conajmniej 3 gole (z czego 2 obowiązkowo) 5. Karny na Kostalu powinien byc nawet bardziej niż ten gwizdniety (ale to nie ma znaczenia Boguś i tak by nie pokonał Steinborsa) 6. Stolarczyk sprawia wrażenie że ogarnia 7. ogólnie sportowo nie wyglada to źle, a na ekstraklase wysatrczy w zupełności pod warunkiem ogarnięcia tego mentalnie , a tutaj kluczem jest oczywiście stabilność finansowa - czyli musza mieć płacone , inaczej tylko będą przebierać nóżkami aby pójść drogą Carlitosa , zamiast walczyć u nas chyba tyle ! ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Frekwencja niezła jak na okres wakscyjny, gra in plus dużo gry po ziemi tylko brakowalo mi gry skrzydłami szczególnie obrońcy mało się podlaczali.
Ps info dla Tatusia z dwoma 20 paro letnimi synusiami z sektora D jak przychodzicie na mecz i ani jednej piosenki nie zaspiewacie to nie gwizdajcie na zawodników bo źle nie grali, jak im zwróciłem uwagę to się oburzyli bo oni płacą za bilet i będą gwizdac ... takich kibiców nie potrzebujemy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Gniazdowy nasz to tez niezly prawdziwek. Kompletny brak wyczucia tego co sie dzieje na boisku. 90 min. Zamiast nakrecac doping to ten zapodaje anty Arka... a zapodanie "Wisla grac" to totalny szczyt głupoty. Dobrze że obylo sie bez "Wiecej ambicji" lub "walczyc biegac i sie starac"
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W Wiśle najlepszy jest futbol, czyli 11 punktów po meczu z Arką
http://jacekstaszak.pl/w-wisle-najle...-meczu-z-arka/ |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Było naprawdę nieźle. Wszyscy spodziewali się totalnej klapy. Tylko Boguś - klasyka niestety....
![]()
492-541 Trzeciej Ery, ósmy król Gondoru.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jak ktoś za ten mecz krytykuje Ondraska, to niech lepiej zostanie przy Fifie i nie wypowiada się na temat rzeczywistej piłki nożnej.
Mecz pokazał, że samym wybieganiem można stłamsić każdego w tej lidze. Tylko nie za bardzo widzę takie tempo w pozostałych meczach. To nie jest realne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Meczem jestem pozytywnie zaskoczony, spodziewałem się jednej wielkiej kopaniny, a jednak zespół potrafił konstruować całkiem składne akcje, fajnie to wyglądało na skrzydłach. Jedynym mankamentem była skuteczność i coś czuje, ze to będzie nasza pięta achillesowa.
Natomiast co do frekwencji: Górnik Zabrze 16k Legia Warszawa 12k Jagiellonia Białystok 11k Śląsk Wrocław 10k Wisła Kraków 9k Płock 8k Równo rok temu na meczu z Niecieczą mieliśmy 12k. Słabo.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 23.07.2018 o godz. 07:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poniższe już przytaczałem, ale w innym temacie, więc się powtórzę:
Cytat:
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jak na taką rewolucję, jaką przeszliśmy przed sezonem, gra wyglądała naprawdę obiecująco. Bardzo podobał mi sie Kort, był aktywny, umiejętnie rozgrywał, fajnie pressował. Największy minus to fatalna skuteczność. Mając tyle sytuacji, to strzelenie chociaż jednej bramki jest obowiązkiem. Liczyłem po ciuchu na odrodzenia Zdenka. Niestety nie dostrzegłem w sobotę Czecha na boisku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przed meczem, biorąc pod uwagę nasze problemy nie tyle finansowe ile przede wszystkim sportowe, oraz wygraną świnki w superpucharze miałem spore obawy.
Tymczasem zostałem pozytywnie zaskoczony grą naszego zespołu - jedyny mankament to skuteczność ........ Chciałbym jednakże porównać dwa tegoroczne mecze z świnką na stadionie Wisły - pierwszy szczęśliwie wygrany dzięki błędom Steinborsa, sobotni, gdzie nie wygraliśmy dzięki braku skuteczności Imaza i Boguskiego..... W Wiśle w porównaniu z meczem lutowym brak było Lloncha, Arsenicia, Carlitosa, Cywki, Halilovicia i Mitrovicia Arka zagrała bez Marcjanika, Szwocha, Kuna, Łukasiewicza czy Jurado.... W meczu lutowym 2 bramki zostały zdobyte po ewidentnych błędach bramkarza Arki, w sobotę Steinbors był rewelacyjny..... Wisła kreowała grę, stwarzała sobie sytuacje w tym 2-3 sytuacje 100%owe. Arka przeprowadziła w tym meczu jedną składną akcję i oddała 1 groźny strzał (niecelny Bohdanowa).... Nie sądzę, że słaba gra Arki wynikała ze słabości ich zawodników, bo przecież w meczu o superpuchar potrafili rozegrać akcje, czy przeprowadzić szybki kontratak.... Wynikało to raczej z świetnej gry obronnej Wisły jako całego zespołu... Rewelacyjnie zagrał Basha i oby tylko utrzymał dyspozycję i nie przytrafiały mu się kontuzje... Jedyny problem Wisły w tym meczu to niewykorzystane sytuacje no i tragiczny rzut karny.... De facto podejrzewam, że każdy inny zawodnik wykorzystałby tego karnego i tyle..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Cytat:
dobrze to się czytało, dzieki! Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez Radwi : 23.07.2018 o godz. 10:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|

|