|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
No nie wiem. Myslalem, ze wiecej zrobil sukces sportowy za czasow Cupiala, albo tak jak patrze i czytam, to Misiek, rzucajac w leb Baggio, o czym Pan Miga vel zmiety, dosc czesto lubi w swoich pseudodziennikarskich wypocinach przypominac. Chyba, ze chodzilo Ci o jego swiatowy bestseller, "Sen o potedze", ktorego nieuzywanych egzemplarzy, do tej pory, niektorzy probuja sie pozbyc (kto wie, ten wie).
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 14.07.2018 o godz. 15:10.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
do usuniecia
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Dla tych, którzy nie rozumieją o co chodzi w sprawie Surmy:
https://youtu.be/vcV2DHOtKb4?t=11m11s Nie chodzi o samą strzeloną bramkę. Biegł przez całe boisko pod nasz sektor, żeby pocałować elką na naszych oczach. Może nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że jest naszym wychowankiem i to Wiśle zawdzięcza, że mógł trafić do ekstraklasy i zarobić spore pieniądze. Gdyby po strzelonej bramce nie okazywał radości wyszedłby na profesjonalistę z klasą, a tak został judaszem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Ale to ze tego nie rozumiesz mnie nie dziwi, bo tak samo nie rozumiesz że można walczyc o ten klubu (chociażby wpłatami przy każdej możliwej akcji) i życzyć mu jak najlepiej jednocześnie krytykując zarząd, którego działania z ostatnich ok 10 miesięcy dziela się na dwa rodzaje: Głupie i glupsze A jakbyś do tego jeszcze w życiu z 10 książek przeczytał i cokolwiek o rynku wydawniczym wiedział, to wiedział byś także ze każdej dobrze sprzedające się książki cześć nakładu zostaje, zamiast silic sie na marna zlosliwosc
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 14.07.2018 o godz. 16:19.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dokładnie - tak było choćby z bestsellerową pozycją "Futbol na tak"
Sorki kolego, ale Miga od wielu lat nie robi nic, oprócz oczerniania klubu. Chwała mu za forum, stronkę i kilka lat na trybunach. Teraz zrobiła się z niego zwykła, dziennikarska szmata. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo ma własne zdanie i pisze ze jest coś głupie jeżeli faktycznie jest?
Przypominam, że jak był właścicielem strony to bardzo często strona była w opozycji do skwk Nie twierdzę że zawsze ma rację i oczywistym jest ze z wieloma rzeczami można się z nim nie zgadzac Ale mam wrażenie że niektórzy to powinni zamiast pisać tutaj założyć sobie forum fanów zarzadu Bo każdy kto myśli samodzielnie to jest wyzywany, od szmat chociazby
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 14.07.2018 o godz. 16:42.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Widze, ze mnie nie zrozumiales. Jakby nie Cupial to Miga nie mialby o czym pisac. Mozliwe, ze tego forum tez by nie bylo z tego co pamietam. Jedyny pozytyw to ten, ze sie udzielal kibicowsko w pewnej grupie, zapewne pamietasz, a teraz robi z geby cholewe i dodaje swoje smieszne komentarze robiac ten wasz chujowy PR, zla prase, czy jak to tam sobie nazywacie.
Co do czytania ksiazek. W ostatnie dwa lata przeczytalem jakies 115, a Ty ile PS. Widze, ze znowu sie przeliczylem z nadzieja na interlokutora na poziomie. Slowem nawet o zarzadzie nie wspomnialem a Ty wyjezdzasz z jakimis swoimi teoriami z dupy. Leci ignor, baw sie dalej w swojej piaskownicy.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 14.07.2018 o godz. 16:45.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Pogodzę Was: nakład zostaje, ale przy książkach publikowanych w wydawnictwach, które mogą sobie finansowo pozwolić na duży nakład. I wówczas im gorzej sprzedaje się książka, tym większy nakład pozostaje niesprzedany - to chyba logiczne. Czasem zdarza się nawet tak, że książka trzyma poziom i jest nią zainteresowanie, ale została wydana w małym nakładzie. Jeśli np. wydanie było dofinansowane z jakiegoś grantu itp., to wówczas nawet jeśli wyprzeda się cały nakład, to nie ma dodruku. No, ale w przypadku opus magnum Migi raczej o grancie mowy być nie może : )
A co do samego Migi. Moim zdaniem on nie oczernia klubu, bo stwierdzenie "oczernia" zakłada złą wolę. Miga chyba złej woli nie ma. Na swój sposób próbuje (!) być krytyczny (czyli sceptyczny, myślący). Jest dziennikarzem, więc jego rola jest już inna niż w przypadku fanów, prowadzących wiślackie serwisy. A że Miga jest dziennikarzem bardzo przeciętnym i nierzetelnym, a przy tym zajmującym się Wisłą, to bardziej pasuje do niego stwierdzenie "szkodnik". Np. rok temu bardzo szkodził klubowi bezmyślnie promując hucpę pod nazwą "Stechert przejmuje Wisłę. To poważny inwestor". ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
do usuniecia
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Najzabawniejszy był Mateuszek, całkowicie posrany ale i podniecony, występujący w Lidze +, opowiadający o tym jak to wspaniałą firmą jest Stechert.
I nie mówmy proszę, że to nie jego wina bo ktoś go wprowadził błąd. Wystarczyło "Google" kilka haseł i każdy kto ma conajmniej dwie klepki wiedział, że to naprawdopodobniej "scam". Jeszcze jak sobie przypomnie, że zarząd Wisły właściwie wybaczył mu tę wtopę, a Sarapata na spotkaniu bożo-narodzeniowym pożyczyła my by nie trafił mu się kolejny taki "lipiec" i widzę jego teraźniejsze paszkwile to naprawdę... szkoda słów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czaro, on szkodzi Wiśle całkowicie świadomie... Choćby wczorajszy artykuł http://sportdziennik.pl/kibol-gora-wisla-bez-surmy/
Kibol? Nie, nie kibol, tylko olbrzymia większość normalnych kibiców wyrażała negatywną opinię, którą zarządowi przekazało SKWK (choć dziwne, że ludzie z zarządu sami tego nie zauważyli - wystarczy poczytać komentarze na fb czy tt pod informacjami o zatrudnieniu Surmy). Tyle, że Miga nie napisze "kibic", woli "kibol" - więcej klików, więcej oburzonych Januszy, a że przy okazji jeszcze bardziej obrywa się Wiśle? Co z tego... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wieśniak w całej wypowiedzi nie chodziło mi tylko o ten jeden post tylko że od jakiegoś czasu wraz chociażby z reganem mniej lub bardziej dosadnie wyzywacie każdego kto osmiela się krytykować wychodzące z klubu decyzje
Co do książkowych dygresja to raz ze szacunek, u mnie podobnie, 1/tydzien to standard A z wydawaniem chodziło mi o to że jak jest bestseller to ma dodruki, tak długo aż kolejny się cały nie sprzeda dlatego praktycznie każdy taki tytul zostaje potem w magazynach Jak zamiast dyskutować wolisz tylko szukać kółka wzajemnej adoracji - ignoruj twoja sprawa ani mnie to ziebi ani grzeje Kończąc wątek Migi oczywistym jest ze rola dziennikarza w ogólnopolskim medium rządzi się swoimi prawami Posłuchajcie go sobie chociażby w programie TSW na weszło.fm ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że jego wina. Gamoń jakich mało, który przy okazji próbował zabłysnąć. Za to, co odwalił powinien ze wstydu zapaść się pod ziemię. Gdyby miał trochę przyzwoitości, to przeprosiłby i zaczął pisać o skokach narciarskich, przestałby ludzi irytować.
No nie wiem, ja potrafię sobie wyobrazić, że jemu się wydaje, że jest krytyczny i racjonalny, a do tego posługuje się językiem mediów głównego nurtu. Natomiast z mojej perspektywy pełna zgoda, jest to tekst bijący w kibiców i klub. Po prostu inaczej oceniam jego motywacje, ale może nie mam racji - kto go tam wie. Ale to już zupełna dygresja, bo zdanie o Midze mam jak najbardziej złe. Po prostu nie lubię go za co innego : ) ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Miga to matoł. Na forum przy okazji Stecherta w kilka dni wykonano pracę weryfikacyjną która kompromituje go jako dziennikarza. Ale on nie jest dziennikarzem, blogerem raczej, mocno głupawym.
Nie ma hamulców żeby jechać po klubie bo to się sprzedaje. To czy szkodzi świadomie czy nie to materiał na inną dyskusję, ponieważ koleś jest zwyczajnie tępy. Pytanie czy ma to jakiekolwiek znaczenie? Dla mnie na przykład nie. Miga powinien mieć zakaz wstępu na Wisłę. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
hmm jeśli to prawda to jestem gotów uwierzyć że SWOJĄ ZLECONĄ PRACĘ OD BERNATZKIEGO , może nawet i zrobił "pro bono" a nie za jurgielt ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ej, ale wiecie, że ten facet nazywa się Bernacki i albo ma dwa paszporty, albo po prostu nie podał w piśmie do TS rok temu prawdziwego nazwiska? Już któryś raz widzę tego Bernatzkiego.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
O ile pamiętam nasze małe śledztwa na sb, to gość nawet w KRS w różnych spółkach używał różnych wersji nazwiska...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
O tej spółce najdobitniej będzie świadczyć jak utrzymają Dukata na stołku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@wolfy
pełna zgoda co do oceny kolegi jak to ładnie go nazwałeś - blogera..... Ja całkowity szacunek straciłem przy okazji sprawy podwyższenia kapitału zakładowego Wisły SA z marca 2016; Kiedy wrzuciłem hasło, aby zbadał tę sprawę i podrzuciłem mu co i gdzie trzeba zrobić, to kolega bloger wolał popisać się wiedza zasłyszaną z trybun odnośnie sprzedaży klubu.... A za sprawę Stecherta poleciał z PS do katowickiego Sportu czyli redakcję niżej..... Dziennikarze to byli w krakowskim Tempie....... w PS i w necie to celebryci i lanserzy, którzy pieprzą tak jak każdy z nas przy oglądaniu meczu z kumplami i 2 butelkami x 0,7 l. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@tas de fleia
Podstawowa różnica pomiędzy Grzegorzem Wójtowiczem i Mateuszem Migą jest taka, ze ten pierwszy jest dziennikarzem, a drugi nie..... Podobnie jak kilka innych gwiazd polskiego dziennikarstwa sportowego, które oprócz głupawych uśmieszków i prawienia banałów i komunałów nie mają nic do powiedzenia - vide redakcja PS: Pol, Rudzki i inni ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Cały wywiad polecam, także te fragmenty o transferze Carlitosa (może przestaną ludzie wypytywać, dlaczego nie sprzedaliśmy go gdzie indziej za większą kasę) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No wreszcie...
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Wszak jakby dała 10 tys euro, to też Carlitos by ofertę zaakceptował i nie mielibyśmy nic do gadania... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
taak lepiej było zostawić Carlitosa, który w styczniu podpisałby kontrakt z Legią, a komisja Legii w lutym szybko klepnęłaby rozwiązanie kontraktu (vide Cierzniak)....
Problemem zarządu było to, ze potrzebowali kasy na już, a Carlitos i legia to wykorzystali, dlatego nie czuję żadnej sympatii dla Carlosa podobnie jak do Mączyńskiego...... Ktoś tutaj kiedyś pisał o tym jak w stosunku do Borussi Dortmund w czasie jej olbrzymiego kryzysu finansowego zachował się jej największy rywal - Bayern Monachium - zaoferowali pożyczkę w kwocie 2 mln euro... Legia w sytuacji kryzysowej Wisły natomiast wyciągnęła nam najlepszego zawodnika płacąc czapkę śliwek.... Pamiętam też z okresu zimowego zdjęcia Carlosa z bodajże Krzysiem M. i Malarzem - coś się tutaj wpisuje w klimat...... Dlatego dla nas najlepszym rozwiązaniem sprawy Carlitosa byłoby odpadnięcie Legii w ostatniej rundzie eliminacji z jakimś zespołem np z Premiership, który kupiłby Carlosa dajmy na to za 4 mln funtów. Przepadłaby kasa z awansu Legii do europucharów, ale wpadłoby o wiele więcej z tytułu transferu.... a Legia przy rozpasanym budżecie 2 rok bez pucharów europejskich mogłaby przypłacić lekką czkawką.... Czego im życzę.... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tylko ze my podobno nie mamy żadnego procentu od następnej sprzedaży. A jak mamy to napewno nie 30 procent.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|