The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2018, 16:17
roztropny napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie Surmy,jeżeli okaże się,że znowu musimy płacić ,to mam nadzieję,że osoba która go zatrudniła, będzie honorowa i pokryje z własnej kieszeni koszt rozwiązania tej umowy,zamiast obciążać klub.To,że pojawiła się informacja,że Surma sam zrezygnował,nie oznacza,że nie trzeba mu płacić za rozwiązanie umowy,najpewniej rozwiązał za porozumieniem stron.
Jezu ale z was są aferzyści i panikarze.

https://twitter.com/Iwa_Stankiewicz/...39509167947777

Nie ma gościa, być go tu nie powinno, temat zamknięty, zajmijmy się problemami zadłuzenia spółki piłkarskiej a nie trenerem juniorów bo to jest nieistotne.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 13.07.2018, 16:38
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...nPNC44.twitter
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 13.07.2018, 16:40
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...nPNC44.twitter

Propozycja miasta aby Wisła jako operator stadionu płaciła 1,1 mln złotych rocznie.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.07.2018, 16:54
Absurd.

Czy naprawdę to jest taki wielki problem:
1. Wyliczyć koszty minus przychody niemeczowe na stadionie sąsiadki.
2. Wyliczyć koszty minus przychody niemeczowe na stadionie Wisły.

I na podstawie tych danych ustalić czynsz?
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.07.2018, 17:11
Milion zł jest propozycją uczciwą pod jednym warunkiem. Miasto oprócz tego wykupi projekt stadionu żeby można było go w końcu dostosować do działalności komercyjnej.
Z resztą chyba sobie poradzimy pod warunkiem, że organizacją wydarzeń na stadionie zajmą się kompetentni ludzie
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.07.2018, 17:15
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Dzień dobry ,
Parę lat temu odszedłem z tego forum , dalej go czytałem ale teraz , w sytuacji kryzysu mojego ukochanego klubu postanowiłem "dać głos"
Czytam powyżej GBO który pisze że kibice też są odpowiedzialni za kryzys. Bo wywierali presję na zarząd że chcą pucharów . No i zarząd się ugiął i mamy to co mamy. Rany boskie . Zarząd jest od tego żeby podejmował RACJONALNE decyzje , przede wszystkim oparte na wielkości portfela . Jeśli w rodzinie jeździ się Skodą a dzieci krzyczą -ojciec to wstyd , kupuj Porsche ! I ten ojciec to robi , zadłuża się a potem komornik zajmuje mieszkanie to jest to wina dzieci? Nie , to skrajnie nieodpowiedzialna postawa ojca do tego doprowadziła !
Kibic zawsze będzie roszczeniowy i pragnący zwycięstw oraz sukcesów typu mistrzostwo czy puchary.
Ale zarząd musi być odpowiedzialny .
A wracając do kibiców to mimo ich zrozumiałej roszczeniowości oraz mimo podziałów jakie istnieją przez ostatnie dni zaobserwowałem ogromną aktywność , najczęściej w pozytywnym tego słowa znaczeniu . I dobrze , tak trzymać . Ale całkowicie zgadzam się z wczorajszym postem Regana . Drogi Zarządzie , przedstaw nam prawdę , jak jest . Od siebie dodam że chciałbym usłyszeć następujące rzeczy:
-jaki był bilans otwarcia przy przejęciu Wisły przez TS , jaka była wartość zobowiązań (z podziałem na wymagalne i w terminie) wobec zawodników , pracowników , czynszu za stadion , inne ( jeśli w innych znajdą się znaczące kwoty to poproszę o ich rozbicie i przypisanie do odpowiedniej kategorii)
-jaki jest stan na dziś , proszę o podanie zestawienia zobowiązań wg takich samych kategorii jak przy bilansie otwarcia
-ile wynoszą tzw zobowiązanie wewnętrzne , wynikające z rozliczeń z Telefoniką

Jak otrzymamy taką informację to będziemy mieli jasność sytuacji . Tak , będziemy mieli JASNOŚĆ.
Mimo że ta jasność najprawdopodobniej będzie BARDZO CZARNA .
Ale wtedy wszyscy ludzie dobrej wiślackiej woli się zmobilizują . I jeśli ta jasność będzie to jestem przekonany że ci roszczeniowi kibice przyjdą z pomocą !!! Ja sam deklaruję wpłatę paru tysięcy
Bo to kibice są jedynym pewnym aktywem Wisły . Pieniędzy z C+ w niższych ligach nie ma . Sponsorzy są niepewni . Nowego , wiarygodnego inwestora nie widać.
Więc drogi Zarządzie , zmień politykę komunikacyjną , stań przed nami , kibicami w prawdzie bo ta prawda wszystkim pomoże .
Jestem zdecydowanie przeciwko publicznemu podawaniu wysokości bieżących zobowiązań/długu Wisły.

Jeśli powiedzą np.20, 30 baniek albo nie daj Boże więcej to będzie jak strzelenie sobie w łeb.
Nie zniwelujesz tego długu swoimi paroma tysiącami zł., nawet jeśli znajdziesz 1000 kolegów, którzy wpłacą po parę tysięcy to będzie koniec.
Oczywiście jeszcze bardziej jestem przeciwko robieniu ewidentnych głupot typu x równocześnie opłacanych trenerów, 25 czy więcej kopaczy na kontraktach, Surma itp. i opowiadaniu bzdur przez MS w kolejnych wywiadach.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.07.2018, 17:36
Ja do końca nie rozumiem, o co znowu ten krzyk. Przecież przekazano dziennikarzom skan sprawozdania finansowego, żebyście nie musieli chodzić robić zdjęć do krs. Co jeszcze ma Wam ten klub przekazać? Tajemnicę przedsiębiorstwa? Informacje zastrzeżone jako poufne na podstawie umowy? Upublicznianie takich informacji absolutnie nie leży w interesie klubu.

Nawet jeśli dane informacje nie są objęte tajemnicą/poufnością, to skoro z klubem jest krucho, to zależy mu na jak najlepszym wizerunku, bo wiarygodność jest istotna przy kontaktach z wierzycielami.

Jeśli chcecie wiedzieć więcej, to musicie zostać akcjonariuszem i wystąpić do zarządu o informacje, albo najlepiej akcjonariuszem z liczbą akcji wystarczającą do samodzielnego mianowania zarządu. Wtedy możecie namaścić samych siebie, będziecie wiedzieć wszystko.

Transparentność działania tak. Upublicznianie wszystkiego - nie, bo tak się nie da.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.07.2018, 17:45
regan napisał(a):Wyświetl post
Tak jest na całym swiecie. Nikt nie pozwoli inwestorowi na wszystko co mu się podoba bo on ma kase, władze czy coś tam. Kontrola kibiców musi być zawsze i bardzo dobrze, że u nas też była i jest. Ja sobie nie wyobrażam, żeby ta prostytutka nauczała dzieci wiślackich wartości, to tak jakby do wychowania młodzieży w szkole zatrudnić pedofila.
BEZ JAJ
Ja sobie też tego nie wyobrażam ale skoro ktoś podjął decyzję o jego przyjęciu to powinien to też wziąć na klatę.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 13.07.2018, 17:54
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Przecież większość podanych informacji w tym artykule jest od dawna znana i to nie są żadne SZCZEGÓŁY, o których pisałem:
"nie wyłozy kawy na ławy odnośnie takich rzeczy",
" nie poda szczegółów",
"ale w życiu szczegółów na tacy nie otrzymasz",
" szczegółów finansowych"

SAM AUTOR ARTYKUŁU PRZYZNAJE: "To też możemy wyliczyć tylko w przybliżeniu.", "A zapewne jest to kwota mocno niedoszacowana.".

Jeśli, więc "w przybliżeniu, niedoszacowana" są dla Ciebie "jasnymi informacjami" to nie ma o czym gadać i się niestety ośmieszasz, chyba, że o takie "szczegółowe informacje" Ci chodziło CHOĆ wydaje mi się, że artykuł nie odpowiada na postawione przez Ciebie pare postów wyżej pytania:

"-jaki był bilans otwarcia przy przejęciu Wisły przez TS , jaka była wartość zobowiązań (z podziałem na wymagalne i w terminie) wobec zawodników , pracowników , czynszu za stadion , inne ( jeśli w innych znajdą się znaczące kwoty to poproszę o ich rozbicie i przypisanie do odpowiedniej kategorii)
-jaki jest stan na dziś , proszę o podanie zestawienia zobowiązań wg takich samych kategorii jak przy bilansie otwarcia
-ile wynoszą tzw zobowiązanie wewnętrzne , wynikające z rozliczeń z Telefoniką".

Doszliśmy w ten sposób do samozaprzeczenia.
Jak widzę Lucjuszu , mimo że jesteś Wielki to i tak nic nie pojmujesz.
Umiesz rozmawiać tylko na poziomie taktycznym a kompletnie nie czujesz strategii.
A pytania strategiczne to :
-dokąd zmierza Wisła
-czy obecny Zarząd wie co robi
Wykaż się wielkością i odpowiedz na nie .
Bo ja chcę tylko (i sądzę że nie tylko ja) to wiedzieć .
O ile co do przychodów i kosztów jest jasność to w materii zobowiązań jej nie mam .
Sprawozdania wykazują ok. 89 mln zobowiązań i kapitał ujemny na poziomie -69 mln.
Jeżeli wziąć to na poważnie to jesteśmy trupem którego próbuje się pudrować .
Wierzę że tak jednak nie jest ale chciałbym to usłyszeć od zarządu.
Artykuł Migi jest jakąś syntezą , ale nie ma w nim wszystkiego.
I na koniec -rozumiem że Twoim naturalnym środowiskiem jest tzw. mętna woda
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 13.07.2018, 18:03
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ja do końca nie rozumiem, o co znowu ten krzyk. Przecież przekazano dziennikarzom skan sprawozdania finansowego, żebyście nie musieli chodzić robić zdjęć do krs. Co jeszcze ma Wam ten klub przekazać? Tajemnicę przedsiębiorstwa? Informacje zastrzeżone jako poufne na podstawie umowy? Upublicznianie takich informacji absolutnie nie leży w interesie klubu.

Nawet jeśli dane informacje nie są objęte tajemnicą/poufnością, to skoro z klubem jest krucho, to zależy mu na jak najlepszym wizerunku, bo wiarygodność jest istotna przy kontaktach z wierzycielami.

Jeśli chcecie wiedzieć więcej, to musicie zostać akcjonariuszem i wystąpić do zarządu o informacje, albo najlepiej akcjonariuszem z liczbą akcji wystarczającą do samodzielnego mianowania zarządu. Wtedy możecie namaścić samych siebie, będziecie wiedzieć wszystko.

Transparentność działania tak. Upublicznianie wszystkiego - nie, bo tak się nie da.
No podziwiam Cię Czaro -wiarygodność i wizerunek nie buduje się poprzez ściemnianie tylko przez jasno zaprezentowaną sytuację .Każde kłamstwo prędzej czy później wyjdzie . A wierzyciel jak chce sprawdzić wiarygodność to to zrobi poprzez wywiadownie gospodarcze .
Oczywiście możemy dalej żyć w matriksie i zapewnieniach że będzie dobrze .Tylko niestety do czasu .
Pierwszy pożar (stadion) udało się ugasić ale czy uda się następny ?
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
kk23
Member

Od: 07.2006

Stary 13.07.2018, 18:04
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ja do końca nie rozumiem, o co znowu ten krzyk. Przecież przekazano dziennikarzom skan sprawozdania finansowego, żebyście nie musieli chodzić robić zdjęć do krs.
Dla jasności nikt nic nie przekazywał ani łaski nie robił wszystko w formie online widnieje na stronach krs, nie trzeba dalej biegać niż do biurka z komputerem.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.07.2018, 18:05
arti napisał(a):Wyświetl post
Jestem zdecydowanie przeciwko publicznemu podawaniu wysokości bieżących zobowiązań/długu Wisły.
Można ukrywać szczegóły zobowiązań, ale i tak ktoś to w końcu wyniucha - jak pożyczkę od syna Ziętka na 8%. No chyba, że ten ktoś dostał taką wersję, bo lepsza taka niż inna
Odpowiedz cytując
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.07.2018, 18:22
Jak czytam takie podejście to po prostu nie mogę uwierzyć co ludzie mają w głowach.. Jestem pewien, że przez całe życie byłeś pracownikiem.

Od takich rzeczy masz BILANS, który S.A. musi składac raz do roku. Żadna spółka do opinii publicznej nie poda szczegółów, że wisimi byłemu rzecznikowi tyle i tyle, Wdowczykowi tyle ale tu sąd itd.... Nie wymagam abyś tego rozumiał...
nie musi podawać ile wisi "Wdowczykom", wystarczy że % przedstawi ile było na wejściu a ile jest obecnie. Taki wskaźnik pokaże o geniuszu naszego zarządu.

a sytuacja z Surmą to jest PR-owy samobój, najpierw przyjmują a później "kibice" zwalniają. Nikt normalny w taki śmieszny klub nie zainwestuję, a i większość kibiców nie przyjdzie na Wisłę.
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 13.07.2018, 18:50
_al3x napisał(a):Wyświetl post
nie musi podawać ile wisi "Wdowczykom", wystarczy że % przedstawi ile było na wejściu a ile jest obecnie. Taki wskaźnik pokaże o geniuszu naszego zarządu.

a sytuacja z Surmą to jest PR-owy samobój, najpierw przyjmują a później "kibice" zwalniają. Nikt normalny w taki śmieszny klub nie zainwestuję, a i większość kibiców nie przyjdzie na Wisłę.
Jesli z tego powodu nie przyjdziesz to idz od razu na Kałuze. Serio, takie perdoly opowoadasz, ze przykro sie robi...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 13.07.2018, 18:53
_al3x

Jaki procent i czego procent
Procent zadłużenia w stosunku do przychodów ? Procent w stosunku do budżetu ?
Geniuszu .....

Sprawa z Surmą - pomijam kwestię słuszności/niesłuszności (też go nie lubię) to po ostatnich 2 miesiącach zawirowań w zarządzie Wisły to po prostu strzał zarządu już nie w stopę - w kolano i to nawet w oba kolana i jeszcze ze 2 w brzuch - pacjent trudny do jakiejkolwiek reanimacji..... sorry, ale można było to załatwić inaczej, później etc. a SKWK jakby nie widziało, że to dolanie kanistra benzyny do płonącego ogniska na Reymonta...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.07.2018, 19:04
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
_al3x

Geniuszu .....

Sprawa z Surmą - pomijam kwestię słuszności/niesłuszności (też go nie lubię) to po ostatnich 2 miesiącach zawirowań w zarządzie Wisły to po prostu strzał zarządu już nie w stopę - w kolano i to nawet w oba kolana i jeszcze ze 2 w brzuch - pacjent trudny do jakiejkolwiek reanimacji..... sorry, ale można było to załatwić inaczej, później etc. a SKWK jakby nie widziało, że to dolanie kanistra benzyny do płonącego ogniska na Reymonta...
Dlatego oprócz dymisji zarządu należy znacząco ograniczyć rolę i możliwości SKWK. Zakomunikować ze ta epoka w klubie się kończy i zacząć być otwartym na kibiców Januszow. Niestety to jedyna droga do zapełnienia stadionu i znalezienia inwestora.
Odpowiedz cytując
_al3x
Senior Member

Stary 13.07.2018, 19:08
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
_al3x

Geniuszu .....

% zadłużenia przy przejęciu przez TS vs zadłużenie obecne.

My tak naprawdę zarządu nie mamy, skoro stadion jest załatwiany poza nami (EkSTraklasa/miasto).
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.07.2018, 19:13
Ale % zadłużenia względem czego?

Skąd wiesz, że stadion był "załatwiany" poza nami?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 13.07.2018, 19:13
regan napisał(a):Wyświetl post
Milion zł jest propozycją uczciwą pod jednym warunkiem. Miasto oprócz tego wykupi projekt stadionu żeby można było go w końcu dostosować do działalności komercyjnej.
Z resztą chyba sobie poradzimy pod warunkiem, że organizacją wydarzeń na stadionie zajmą się kompetentni ludzie
Czym się różni 1,1 mln rocznie + wszystkie koszty utrzymania - (około 5,1 mln zł rocznie) od dotychczasowego najmu? ( około 3 mln)?
Na kwotę 5,1 mln składają się: podatek od nieruchomości (ok. 2 mln zł wpłacanych do budżetu gminy), pensje pracowników (ok. 300 tys. zł) oraz koszty mediów, drobnych prac związanych z utrzymaniem i ochrony (2,8 mln zł).
(http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...a_bez_dna.html)

Będąc operatorem Wisła czerpałaby zyski z wynajmu powierzchni stadionu dla firm zewnętrznych i obszaru parkingu - 3,3 mln zł.
Podsumowując:
- koszty
  • - bycie operatorem 1,1
  • - koszty 5,1
RAZEM 6,2

Ewentualne przychody
  • -3,3 mln z wynajmu da firm zewnętrznych (głownie miejskich, o ile zostaną)

Dalej daje to roczny wydatek per saldo 2,9 mln, który zbilansuje się przy sprzedaży biletów (przy założeniu 20 spotkań w roku) za kwotę 150 tys zł za mecz, czyli średnio około 7-8 tys frekwencji (więcej jeśli trzeba odjąć karnety, które dają niższy średni przychód meczowy.

I w dodatku nie można nic zrobić ze stadionem.

Poza tym, jak te 130 tys za mecz, które mamy płacić ma się do oficjalnych stawek miasta, w których od lutego 2018 podaje się, że za wynajem stadionu na 24 godziny trzeba zapłacić 45 tys zł?
http://www.gazetakrakowska.pl/wiadom...zien,12937786/
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
_al3x
Senior Member

Stary 13.07.2018, 19:21
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ale % zadłużenia względem czego?

Skąd wiesz, że stadion był "załatwiany" poza nami?
zobowiązania Wisły w dniu przejęcia przez TS Vs zobowiązania na dzień dzisiejszy.

ps. Pol Llonch + Carlitos to powinno być min 3mln euro = 12mln PLN
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 13.07.2018, 19:34
Jeżeli w 2016 r. przychody był na poziomie 32 mln zł a w 2017 przychody były na poziomie 27 mln zł, to nawet jak zmniejszyli dług o 1 mln to procentowo jest on większy w stosunku do przychodów rok do roku

zobowiązania Wisły na dzień przejęcia klubu ---->>>oświadczenie TFK plus zobowiązania które nagle stały się wymagalne później (czyli pochodzące z długów po TFK) do tego rok 2016 zakończył się dziurą budżetową w kwocie 3 mln zł - z powodu nagłego odcięcia od źródeł przychodów (reklamy TFK i firm powiązanych).....

Jeszcze coś chcesz wiedzieć ?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 13.07.2018, 19:34
-dokąd zmierza Wisła
-czy obecny Zarząd wie co robi
Wykaż się wielkością i odpowiedz na nie .
Nie trzeba być wielkim, aby znać odpowiedzi na te pytania. Na pierwsze z nich odpowiedź była podana już DAWNO: Wisła walczy o życie. Na drugie pytanie możemy już odpowiedzieć: obecny zarząd raczej nie wie co robi lub wie, ale im nie wychodzi - jakież to banalne...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.07.2018 o godz. 19:43.

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 13.07.2018, 19:35
zobowiązania Wisły w dniu przejęcia przez TS Vs zobowiązania na dzień dzisiejszy.

Dolicz kase za wygranie LM. Przeciez powinnismy wygrac.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2018, 19:38

Już Ci kolega wytłumaczył, bo ewidentnie czegoś nie rozumiesz

Możesz mi napisać w jaki sposób mieliśmy sprzedać Lloncha, w momencie gdy skończył mu się kontrakt, a wcześniej nie było żadnych sensownych ofert?
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.07.2018, 19:40
Niech no ktoś zredaguje ładny dokument/folder o Wiśle, Polsce, dorzuci odpowiedni watek o związku Wisły, Krakowa i Polski z rynkiem a. chińskim/b.arabskim (lub innym bliskowschodnim)/c. azerskim lub podobnymi. Zareklamować nas jako markę, która ma dalej wpływ na świadomość kibica w tej części Europy, o dużym potencjale marketingowym i sprzedażowym - bo wiadomo, duże miasto i nie tak dawno era sukcesów. Dorzucić info o tym, że kibice potrafią się zebrać i robić akcję zbiórkowe, protesty lub wsparcie dla firm etc. Reklamować jako spółkę, w której i koszykówka dobra, piłka niezła, lekkoatleci dają.radę, a w ogóle to jak nam przyślecie kilku ludzi od siebie, to zrobimy z nich kolejnego Kagawę i Lina.

Podesłać to np. do funduszu inwestycyjnego Yao Minga, arabskich spółek wspierania rozwoju porozumień biznesowych w Europie, ministerstwa sportu w Azerbejdzanie etc. Masowy cold contact, na trzy zmiany, obskoczyć każdą firmę inwestującą w sport, wyslac maila do kazdego biznesmena z milionem na zbyciu. Dzwonic do ich sekretarek, dopytywac czy przeczytali, dosylac nowe info, zaprosic ich na kolacje do Wierzynka i wyslac obwarzanka kurierem. Przecież to nie może być tak awykonalne, c'nie?
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2018, 19:42
Tylko dlaczego ta kolacja akurat w Wierzynku?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.07.2018, 19:43
Oczywiście możemy dalej żyć w matriksie i zapewnieniach że będzie dobrze .Tylko niestety do czasu .
Pierwszy pożar (stadion) udało się ugasić ale czy uda się następny ?
Ale do czego Ci ta wiedza? Jesteś akcjonariuszem? Członkiem rady nadzorczej? Wierzycielem? Liczącym się sponsorem? Jaki wpływ na możliwość gaszenia pożarów będzie miało to, czy klub odpowie Ci na wszystkie Twoje pytania? Przecież nim nie zarządzasz. Naprawdę, jeżeli klub będzie miał w tym interes i będzie mógł to zrobić, to poda do wiadomości.

Tak, jak pisałem: transparentność działania i rozwaga jak najbardziej tak. Spowiadanie się przed anonimami w internecie - nie.

Np. krytyka za Surmę się należy i można oczekiwać, że klub poinformuje, który z pracowników zaproponował, a który członek zarządu podjął decyzję o akceptacji tej kandydatury. Ale informacji finansowych b. dokładnych niż w sprawozdaniu, nie można albo nie należy podawać.

kk23 napisał(a):Wyświetl post
Dla jasności nikt nic nie przekazywał ani łaski nie robił wszystko w formie online widnieje na stronach krs, nie trzeba dalej biegać niż do biurka z komputerem.
Touche!

Dlaczego nie 30? Albo 300?

A co do zasadności: przecież ta dyskusja była przerabiana już kilka razy. Niska cena za Carlitosa wynikała z obiektywnych okoliczności, w których znalazł się klub, nie z winy chociaż przy udziale zarządu. Dodatkowo i Carlitos i Llonch zrobili bardzo wiele, byśmy na nich nie mogli zarobić.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.07.2018, 19:47
Tylko dlaczego ta kolacja akurat w Wierzynku?
bo troche ch.wo ich zabrac na zapieksę
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 13.07.2018, 19:48
Nie trzeba być wielki aby znać odpowiedzi na te pytania. Na pierwsze z nich była podana już odpowiedź DAWNO: Wisła walczy o życie. Na drugie pytanie możemy już odpowiedzieć: obecny zarząd raczej nie wie co robi lub wie, ale im nie wychodzi - jakież to banalne...
No własnie , Ty znowu o taktyce a nie strategii , jakże to banalne...
To że teraz walczymy o życie to wie każdy . A ja pytam czy mamy plan na to co będzie za rok , dwa , pięć .
Planowanie na 2 lata w każdej firmie powinno być standartem , na 5 lat to już raczej prognoza ale też ją warto mieć . A planowanie to przede wszystkim określanie jaką kasę będziemy mieć w danym momencie i co z nią zrobimy to .
Odpowiedz cytując
_al3x
Senior Member

Stary 13.07.2018, 19:48
Już Ci kolega wytłumaczył, bo ewidentnie czegoś nie rozumiesz

Możesz mi napisać w jaki sposób mieliśmy sprzedać Lloncha, w momencie gdy skończył mu się kontrakt, a wcześniej nie było żadnych sensownych ofert?
a kto dopuścił do wygaśnięcia kontraktu takiego zawodnika ? przecież po rozegraniu 5-10 spotkań było wiadomo z jakim piłkarzem mamy do czynienia, czyż nie ? i od razu powinno się podpisać dłuższy kontrakt.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów