The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2018, 21:41
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Kibice tego wymagali od klubu i SKWK. posluchali tylko głosu wkoorwionych kibiców. W sprawie Surmy chodzi o zasady...

Dokładnie! Może trochę za późno, ale lepiej późno niż wcale
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.07.2018, 21:44
Brawo! Nie dla Surmy i Kokoszki!

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.07.2018, 21:46
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Brawo! Nie dla Surmy i Kokoszki!
Nie wrzucałbym ich do jednego worka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.07.2018, 21:46
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Jest różnice między niezatrudnianiem Surmy a wyjebaniem go po 3 dniach.
Też tak uważam.

To jest strzał w stopę klubu, w Głowackiego, no i w samego Surmę. Bo on jest dla wielu persona non grata dlatego, że ich zdaniem zachował się niemoralnie, nielojalnie. Zatrudnianie człowieka, a potem zwalnianie go po trzech dniach na zasadzie "sorry, ale jednak nie" jest moralne? Lojalne? Ktoś mu dał słowo, że teraz będzie w Wiśle pracował. Podali sobie rękę, podpisali umowę.

Byłem niezadowolony z zatrudnienia Surmy i jestem niezadowolony z jego zwolnienia. Wisła ma teraz większe problemy na głowie, oczywiście, ale po co sobie dokładać, jeśli wystarczy dwa razy pomyśleć, zanim się coś zrobi.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 12.07.2018, 21:47
Kibice tego wymagali od klubu i SKWK. posluchali tylko głosu wkoorwionych kibiców. W sprawie Surmy chodzi o zasady...
Po tych akcjach z tym stadionem już nie wielu o tym Surmie pamiętało. Ilu z tych co plączą ze nie chcą Surmy w klubie przychodzi na mecze CLJ, może jakieś jednostki. Trener CLJ nie jest to jakeiś eksponowane medialnie stanowisko, chłop już mógł sobie w tym klubie pracować a większość by nawet nie wiedziała o co chodzi.
Ten klub nie ma już żadnej klasy, jeśli pracuje się w klubie powinno się być ponad emocjami własnych kibiców. Ewnetualne zatrudnienie i pozbycie się Smury to skrajnie populistyczny ruch który wpisze się w "profesjonalizm" zarządu.
Ostatnio edytowane przez wester : 12.07.2018 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.07.2018, 21:47
czaro napisał(a):Wyświetl post
...

No ale niestety ktoś w klubie nie pomyślał... I coś czuję, że jednak ten ruch zostanie przez kibiców przyjęty pozytywnie.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.07.2018, 21:54
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
No ale niestety ktoś w klubie nie pomyślał... I coś czuję, że jednak ten ruch zostanie przez kibiców przyjęty pozytywnie.
Pewnie tak.

Tak, jak uważam, że populizmem albo przejawem takiej stadnej głupoty jest darcie ryja, że za dużo w zarządzie zarabiają i niech się zrzekną wynagrodzeń, tak jednocześnie nie podoba mi się, jak postąpiono - w imię przypodobania się kibicom - z Surmą. Szkoda, że o wyobraźnię kibiców nie zatroszczył się w ten sam sposób prezes Dukat, który tuż przed sezonem i w okresie największej gorączki związanej ze stadionem pojechał w ....u na wakacje. Kiedy w tym samym czasie ludzie poświęcają swój wolny czas i pieniądze na organizowanie i uczestnictwo w zbiórkach na klub.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 12.07.2018, 22:00
Ale chwila, jeszcze Surmy nikt nie wypierniczył i pewnie tego nie zrobi. Po tym co pokazali kumaci na spotkaniu, nawet klub przestanie traktować ich poważnie - bo zwykli kibice zrobili to już dawno
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2018, 22:02
O jakie spotkanie Ci chodzi? Z zarządem?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 12.07.2018, 22:31
wester napisał(a):Wyświetl post
Zdaję sobie sprawę, że temat Surmy jest dla wielu kontrowersyjne ale...
No umówmy się jaki jest akutalnie sens czepiania się emerytowanego piłkarza za jakieś tak sprawy z przed wieków. To że facet całował gdzieś tam herb Legii, przecież to tylko durne emocje podczas meczu. Taka jest piłka gdzieś pewnie pewnie kilku kibiców się napiło zwyzywa od kur. Chciał się zrewanżować potem podbiegł pod sektor, zwykle ludzkie zachowanie. Nie sadze aby Łukasz miał coś do tego klubu ani kibiców.

Surma to jest piłkarz, który grał w topowym klubie w Polsce, zebrał tego doświadczenia w cholerę, Potem świetnie grał z tymi młodymi piłkarzami w Ruchu Chorzów, to on pomagał im stawiać pierwsze kroki na boisku. ( NIe każdy doświadczony piłkarzy potrafi zaakceptować młodego i sprawiać że będzie mu się lepiej grało). Bardzo możliwe że ma predyspozycje do pracy z młodzieżą.

Jeśli prawdą jest że go zablokowali to zarząd klubu jest po prostu dramatyczny. Jeden błąd wpędza ich w kolejne.
HAHA KOLEGO!!! Nigdy nie przeprosił za swoje błaznowanie to RAZ, a DWA ma byc wzorem dla młodziezy jeśli chodzi o szacunek do klubu !! A legendy chodzą tylko jedne o nim.

Chciałbym tylko przypomniec: "WANTED: SUMRA-ONLY DEAD "

NIE MA O CZYM GADAC!

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 12.07.2018, 22:31
qubu napisał(a):Wyświetl post
Ale chwila, jeszcze Surmy nikt nie wypierniczył i pewnie tego nie zrobi. Po tym co pokazali kumaci na spotkaniu, nawet klub przestanie traktować ich poważnie - bo zwykli kibice zrobili to już dawno
Co niby pokazali ?
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.07.2018, 06:28
No cóż. Jak widać, pewnie pojawił się w klubie bogaty inwestor/wujek, skoro stać nas na zatrudnianie i zwalnianie Surmy. Kto bogatemu zabroni....
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.07.2018, 06:58
Co niby pokazali ?
Dali jasny sygnał, który podłapał Miga, czy inny Knura, że głównym problemem kibiców jest Surma jako trener CLJ.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.07.2018, 08:05
Skwk - zerowa wiarygodność. Mówią o Surmie ale o Dukacie który zarabia 30k brutto to już nie.

Szkoda mi nawet pisać
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 13.07.2018, 08:09
Surma nie jest meritum problemu. Wiadomo, że nie powinno go tu być choć bardziej z powodu jego przygotowania do zawodu, które pozostawia wiele do życzenia (fragmenty z wywiadu ktoś cytował na forum). Problemem jest to, że na zewnątrz znów wyszedł obraz klubu rządzonego przez kibiców. Po pierwsze - nikt nie broni wyrażać im swojego zdania, to w końcu klienci klubu, całego biznesu piłkarskiego, którzy mogą w ten czy inny sposób wyrażać swój sprzeciw wobec decyzji zarządu. Jest jednak różnica pomiędzy transparentem, okrzykami na stadionie podczas meczu, protestem w internecie, a układem wewnątrz klubu, który dzięki nieformalnym kanałom i powiązaniom, daje możliwość nacisku na władze klubu i zmieniania ich decyzji. Po drugie - znamienny jest sam fakt, że kibice wygłaszają tak jednoznaczne sformułowania. To rola klubu, zarządu.

W takiej bowiem sytuacji, jakikolwiek inwestor czy nowy właściciel zastanowi się nie raz, dwa, ale dziesięć razy czy to jego hobby, które chciałby tu mieć, nie przysporzy mu więcej siwych włosów niż radości. Czy to jak wydać swoje ciężko zarobione pieniądze będzie musiał konsultować z osobami bliżej nieokreślonej proweniencji. Odpowiedź wydaje się jasna - nikt tu w takim układzie nie przyjdzie. I ten obecny brak inwestorów, osób zainteresowanych przejęciem spółki w dużej mierze wynika z tego wrażenia. Czy to wrażenie jest słuszne czy nie? W jakim stopniu ta sytuacja przeżera spółkę od środka? Nie wiem. Ale takaż to już funkcja wrażenia, że po prostu jest i wywołuje określone konsekwencje. Dlatego jeśli ten klub chce przetrwać to musi się oczyścić z określonych powiązań. Pesymistycznie na przyszłość rokuje niestety to, ze klub może spełniać określoną rolę dla określonych osób również niestety w niższych ligach co wyrzuca z dłoni scenariusz, że poprzez (np.) degradację sytuacja się oczyści.
Ostatnio edytowane przez nesta : 13.07.2018 o godz. 08:12.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.07.2018, 09:12
Momencik, czy to już jest oficjalne, że Surmy nie będzie? Bo jeśli tak, to jedyne pasujące na tę żenadę określenie to cyrk.
Kilka rzeczy.
Po pierwsze zatrudnienie Surmy nikt nawet przez ułamek sekundy nie powinien rozważać. Zwłaszcza do szkolenia młodzieży w Wiśle, w kontekście jego przeszłości.
Po drugie jak było widać z tych wywiadów on się do tego nawet nie nadawał.
Natomiast wycofywanie się z dopiero co podpisanej umowy, pod pretekstem o którym w klubie wszyscy wiedzieli, to kabaret. Jeśli to prawda to zarząd bardzo mocno pracuje na przejście do historii jako jeden z najbardziej nieudolnych w naszych ponad 100 letnich dziejach.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 13.07.2018, 11:17
Pomijając juz kwestie lojalności itp. Chciałbym się dowiedzieć ile zadośćuczenienia dostał Surma za zerwaną przez Wisłę umowę. I ciekawe jak to się procentowo ma do 30k które zebrali dla Wisły kibice
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 13.07.2018, 11:40
Jeszcze Kmiecika powinny wypier...ić , że pierwsze kroki w krakowskiej piłce stawiał po drugiej stronie Błoń.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2018, 11:48
kristos napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze Kmiecika powinny wypier...ić , że pierwsze kroki w krakowskiej piłce stawiał po drugiej stronie Błoń.
Ja wiem, że zwolnienie go teraz wyszło co najmniej dziwnie, ale naprawdę chciałeś, żeby Surma był wychowawcą naszej młodzieży?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.07.2018, 12:15
Ja wiem, że zwolnienie go teraz wyszło co najmniej dziwnie, ale naprawdę chciałeś, żeby Surma był wychowawcą naszej młodzieży?
Myślę, że nikt nie chciał. Ale ....a trzeba było o tym myśleć przed zatrudnieniem go, a nie czekać, aż zrobi się kolejna gówno afera.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2018, 12:23
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że nikt nie chciał. Ale ....a trzeba było o tym myśleć przed zatrudnieniem go, a nie czekać, aż zrobi się kolejna gówno afera.
Zgadzam się z Tobą - zobacz jednak kto robi największą gównoburzę... Sami kibice Wisły
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Stary 13.07.2018, 12:31
akcja z Surma to opis jak źle jest zarządzany ten klub. Bronilem Surmy parę wpisów wcześniej i bronić będę.
Skwk ma 0 wiarygodność - i pierwszą decyzja na spotkaniu jest ustawka z Surma...może niech flagi posprzątają albo paczki .... z magazynków.
Ja pierd&&&&&

Powodzenia dla Surmy.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 13.07.2018, 12:33
Zgadzam się z Tobą - zobacz jednak kto robi największą gównoburzę... Sami kibice Wisły
Surma gra w oldbojach Wisły i kolegami zdobyli mistrzostwo Krakowa.
Jakoś koledzy z drużyny nie mają z tym problemu ,ale oczywiście ci bardziej "święci od papieża" mają inne zdanie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2018, 12:36
Jakoś koledzy z drużyny nie mają z tym problemu ,ale oczywiście ci bardziej "święci od papieża" mają inne zdanie.
Wiem, że gra, grał też Koźmiński nie wiadomo dlaczego albo Jacek Bednarz...

Jestem w takim razie także w gronie bardziej "świętych od papieża" i uważam, że nie ma dla tego osobnika miejsca w klubie.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Stary 13.07.2018, 12:36
Najważniejsze że skwk powiedziało - akcja udana. Sukces "prawdziwych kibiców"
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 13.07.2018, 12:49
Wiem, że gra, grał też Koźmiński nie wiadomo dlaczego albo Jacek Bednarz...

Jestem w takim razie także w gronie bardziej "świętych od papieża" i uważam, że nie ma dla tego osobnika miejsca w klubie.
Jeśli oczywiście możesz ,to mógłbyś mi wyjaśnić dlaczego ?
Bo chyba nie przez to , że jako 20 latek rzucił koszulkę ?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2018, 12:53
Nie, sam nawet pisałem, że akurat to zachowanie można wytłumaczyć wiekiem, nerwami... Chodzi o jego późniejsze wypowiedzi, zaraz po tym jak odszedł do Ruchu czy jeszcze później zachowanie w Legii. Nie przytoczę Ci tych wypowiedzi dokładnie, to były jeszcze wywiady czytane w Tempie czy innych gazetach...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.07.2018, 13:00
Mój Boże, wśród kibiców płacz o Surmę. O Krzysia też płakaliście rok temu?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.07.2018, 13:05
Decyzja słuszna. Ale nigdy nie powinien zostać zostać przyjęty.

W tej chwili dajemy kolejny powód do obsmarowania nas przez wszystkie dziennikarzyny w mediach.
Notowania wizerunkowe klubu są na zerowym poziomie obecnie, a my jeszcze dolewamy oliwy go ognia..

Nikt za gościem płakać nie będzie, ale nie w ten sposób.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów