|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zgadzam sie Snow.
Pozostalismy bez jakichkolwiek srodkow do zycia. Za 6 miesiecy gasimy swiatlo. Trzeba jak najszybciej usiasc i porozmawiac z zawodnikami, rozwiazac kontrakty i poszukac bardzo tanich zastepcow...jedyna szansa by przy czarnym scenariuszu, spasc a nie upasc.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.07.2018 o godz. 15:32.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Co do propozycji miasta, to chwytamy się brzytwy. Nie wiem, jak przetrwamy ten sezon.
Miałem już pisać, że nie liczę na to, że TS zaproponuje jakieś zmiany personalne, a co najwyżej wyjdzie stamtąd impuls do zmiany polityki obecnego zarządu. A gdyby nawet TS zdobył się na wymianę kadr, to dobrze by było, aby zrobił to jak sytuacja się trochę uspokoi. Do tego po tym, jak napisaliście, że w TS toczy się teraz wojna i jedną z frakcji rozgrywa Majchrowski, myślałem sobie, że polityka kadrowa w klubie to może być raczej zwieranie szyków niż kolesiostwo. I wreszcie, ten zarząd popełnił wiele błędów, ale miał bardzo pod górkę i w perspektywie - nie był gorszy od dotychczasowych działaczy. TS może zwyczajnie nie chcieć zmian, a nawet jeśli zechce, nie mamy gwarancji, że nie dostaniemy kogoś gorszego niż do tej pory i czy w tych warunkach będzie on w stanie cokolwiek wyczarować. No, ale jeżeli Dukat naprawdę pojechał na wakacje, to szczerze mówiąc ręce mi opadły. Jeżeli dojdzie do zmian, to mam tylko nadzieję, że nie skończy się to jak z wymianą Ramireza na Carrillo. Któregoś dnia przed snem mi się przypomnieli i chwilę poszukałem. Bernacki jest prezesem a Loser członkiem rady zarejestrowanej w lutym tego roku w Warszawie fundacji o nazwie "Misja Dyplomatyczna cośtam cośtam" (swoją drogą aż dziw, że KRS taką nazwę zarejestrował). Pozostałe osoby w zarządzie i radzie to Ukraińcy. Niesamowite, że zwykłych przedsiębiorców ciągają po skarbówkach i prokuraturach o byle co, a tutaj różni tacy sobie fikają na prawo i lewo. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
To jeśli narzekali na poprzednie warunki... Pewnie Ekstraklasa(+PZPN) tak przycisnęła, że musieli zaakceptować to porozumienie, bo inaczej out z ligi... Jacuś zadzwonił gdzie trzeba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Niestety dokładnie tak to wygląda obecnie Snow. Ludzie słusznie mieli obawy przed spotkaniem Jacka z pzpn. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Cytat:
BTW ESA obiecuej nasze pieniadze z 2020 roku? Wow ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A skąd wiadomo,że się utrzymamy
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tak, jeszcze po chwili namysłu.
Jeśli nawet nie zmuszono nas teraz wycofania sprawy z sądu, miasto może się postarać by tak opóźniać sprawę, żeby wyrok zapadł już po tym jak przestanie istnieć coś takiego jak Wisła SA. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Dlatego już od jutra trzeba szukać prywatnego właściciela i sprzedać mu klub za 1zł przy założeniu, że z chwilą podpisania umowy spłaci wszystkie długi. I broń Boże wymuszać na nim zatrudnianie bądź wsadzanie na stołki kogoś z TSu. Kibice na trybuny a nie do rządzenia.
![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Kolejka chętnych już się ustawiła...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Pewnie gdyby pojawil sie ktos, kto od strzala wylozy kilkadziesiat mln zl. to klub by juz sprzedali, przeciez oprocz dlugow to TS splaca TFK.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
no pytanie jak jest skonstruowana umowa- 1,7mln ESa ma wpłacić jak możemy już spaść.. i tych pieniedzy nie bedzie
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ekstraklasa nie może pozwolić abyśmy spadli.
luzik ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To pewnie chodzi o pieniądze z tzw. wsparcia spadochronowego czy jak się to nazywa - ESA płaci spadkowiczom, aby przez rok mogli dostosować się do nowych warunków i nie lecieli na łeb na szyję w dół po odcięciu od kroplówki w postaci pieniędzy z ligi i c+.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To znaczy, że mamy zapłacić na razie 130 tys.?
A koszty meczowe (prąd, obsługa) pokrywa miasto? Nie wiem, jaka jest średnia cena biletu, ale jeśli 20 zł to oznacza, że frekwencja 6,5 tys (bez karnetowiczów) pokrywa na razie koszt wynajmu stadionu na mecz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Wiadomo, że do czerwca 2019 gramy w eklapie to i pieniądze za prawa do transmisji jakieś tam zarobimy, a jedynym sposobem na podstawienie Ekstraklasy SA w złym świetle to(aż strach pomyśleć) wycofanie się Wisły SA z rozgrywek w trakcie ich trwania. ESA płaci część rat w 2020r, ale to z pieniędzy wypracowanych w 2019r, tu ew. spadek w czerwcu spadek nie ma znaczenia
Ostatnio edytowane przez rafaello56 : 12.07.2018 o godz. 15:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ludzie, w przyszlym sezonie bedzie juz nowa umowa telewizyjna
rynek jest teraz taki ze 80% podwyzka cen praw to minimum, dla Wisly to oznacza +5 mln zł za sezon lekko liczac Po prostu dla nas podwyzka przyjdzie sezon później, na lepsze rozwiazanie w naszej sytuacji nie mozna bylo liczyc ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od dwóch lat Wisła nie jest na sprzedaż.
![]()
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ale teraz pewnie musi byc bo bajki o tym, ze sobie poradzimy sie skonczyly.
nowy zarzad bedzie szukal własciciela |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Oni nie potrafią zorganizować konferencji prasowej czy zrobić nowej strony www. Niczego nie znajdą. Jedyna szansa to to, że ktoś kto już kiedyś mógł rozważać zakup Klubu uzna, ze teraz jest dogodny moment na złożenie oferty.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Teraz to dopiero pojdziemy z torbami przy tej stawce za 1 mecz 130k przeszlo 4 miliony rocznie liczac liga + puchar polski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
On wszystko pisze na pewniaka więc czekam... Dawaj dwuletnie kalendarium szukania właściciela, dokumenty, korespondencja...
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Piszesz pierdoły wyssane z palca i tyle. Ale na co Ty czekasz? Na dokumenty? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jesteś infantylnym trefnisiem
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|