|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
pytanie dlaczego Miga jest traktowany na tym forum jako źródło informacji , po swoim haniebnym udziale w akcji ze Stechertem (wykluczam to że był nieświadomie wypuszczony, zbyt był zaangażowany)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Okaze sie ze przywiezie nam jakiegos wymiatacza z Turcji i głupio wam będzie
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
wyar na Prezesa Zarządu - dokoptować mu Jacka Bednarza na Nadprezesa .....
Panowie mędrcy - korporacyjni i biznesowi prezesi to już w Wiśle byli - potrafili narobić większego syfu niż Sarapata i Dukat razem wzięci..... Basałaj - projekt holenderski i wpędzenie w długi i zobowiązania, Bednarz konflikt z kibicami - mniejsza frekwencja przez całą rundę wioseną i pierwsze mecze jesiennej spadła o 8-9 tys ludzi - ubytek budżetowy lekką ręką licząc 1,5 - 2 mln zł...... Gaszyński, który tak przyciągał sponsorów, że hohoho; Na ich tle obecny zarząd nie wygląda specjalnie gorzej, jeśli weźmie się pod uwagę, że wzięli klub: 1) po pierwsze z kilkunastomilionowymi długami 2) bez sponsorów i reklamodawców, bo wszystkie firmy powiązane z TFK odeszły; 3) z burdelem po działaniu Meresia, którego wiarygodność "zweryfikowała" TFK 4) z praktycznie zakończonym oknem transferowym 5) drużyną która była na ostatnim miejscu w lidze, a porażek miała bodajże 4 albo 5 kolejnych; Nie ze wszystkim sobie poradzili, popełniali błędy, ale mam wrażenie, że działali za bardzo pod publiczkę kibicowską i jak kibice, którzy zawsze chcieliby aby klub zawsze walczył o wysokie cele - to kibicowskie podejście do zarządzania w ciągu ostatnich miesięcy spowodowało zapaść i brak płynności..... A miasto ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Po dwóch zdaniach zaprzestałem czytania tych bzdur - rada jest taka, lecz się chłopie, masz niskie poczucie swojej "wartości". Sam nie wiesz o co ci chodzi, chcesz na siłe wplątać mnie w jakieś urujone poglądy, których nigdy nie głosiłem... Tak jak pisałem: "skoro jesteś w tym miejscu gdzie jesteś" to przejmuj klub, a nie pisz bzdur jak stanowski, że w długim terminie mial racje z Wisłą... To ja tez napisze: Comarch odejdzie z cracovii i może to będzie za 5,10 czy 40 lat, ale finalnie napisze, że długoterminowo miałem racje bo... comarcha już nie ma (rok 2034) ... STEK BZDUR i leczenie kompleksów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dukat nie po to zarabia 30 tys aby siedziec w lecie w Krakowie. No ludzie. Lato jest od wakacji. Na pewno myslami byl przy R22.
A powaznie to niech juz tam zostanie i nie wraca. I to porozumienie na dalsze mecze to moze ktos inny? Bo Sarapata nadaje sie do zapewnienia, ze jest OK a do Dukata może byc drogi roaming ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ja nie wiem skąd wy macie te 30 koła Dukata
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
i będzie boom !!!!!
![]() ![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
dobrze ze nie podano ile w sumie zarabia pierwsza jedenastka reprezentacji Polski
Bo by wyszło ze Góralski zarabia tyle co Lewanodwski... ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Kibice są różni. Jedni staną za Wisła bez względu na wszystko, inni nie wydadzą kasy z powodu blachego, choćby z braku zaufania do wydających te pieniądze z ramienia klubu. Dziś musimy walczy o wszystkich...jesli ma sie nam spinac finansowo budżet.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja chciałbym tylko wiedzieć za co odpowiadał jako członek zarządu.
Czy ktoś to wie za jakie gałęzi działalności klubu odpowiadał "plażowicz" ? ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Masz racje Dukat może mieć 20 000zł na miesiąc, a Sarapata 10 000zł tygodniówki w lutym.
Ostatnio edytowane przez rafaello56 : 12.07.2018 o godz. 15:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mamy placic 130tys za mecz. To wychodzi 2.4-2.5m za 18 lub 19 meczow ligowych.
Czyli nic sie nie zmienilo. Tzn zmienilo, na gorsze. Teraz musimy placic z gory. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Miasto Kraków ma dług w wysokości 2,5 mld zł. ....... to znaczy, że Prezydent i Wiceprezydenci też powinni pracować za najniższą krajową
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Choćby ze względu na wyniki osiągane na tych polach należy mu się dyscyplinarka
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ta dwojka akurat tak.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@ Jagul
a co ma upadłość do tego ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://weszlo.com/2018/07/11/wisla-c...je-ponad-stan/
pewnie czytaliście ja natomiast przeczytałem dopiero teraz patrze na godzine publikacji - Stanowski musiał dobrze wiedzieć o dealu Esy z Majchrem , ewidentnie z treści i koincydencji czasowej to wynika czyli akcja była wcześniej zaplanowana ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jestem praktycznie pewny, że cała sprawa była zaplanowana od początku do końca.
Dla mnie jest też oczywiste, że warunkiem przyjęcia tego rozwiązania będzie wycofanie sprawy z sądu dotyczącej wysokości naszego zoobowiązania - bo zapewne tylko o to chodziło Jacusiowi i tej nazistce Król. Sądzenie się o wysokość tego długu było wybitnie nie na ręke miastu. Po 1: wiadomo jak działają polskie sądy. Kase zobaczyli by nie wiadomo kiedy. Po 2: jeśli opublikowany został taki, a nie inny operat, to nie dość, że musieliby czekać to jeszcze odzyskali by dużo mniejszą kwotę niż to czego się domagali. Więc ułożono plan. Do ostatniej chwili gwarantowano Wiśle, zarówno słownie jak i poprzez dokumenty - takie jak promesa, że nie będzie żadnego problemu z podpisaniem nowej umowy. Specjalnie czekano, żeby zawęzić pole manewru i ewentualne wyjścia awaryjne naszemu klubowi. W kluczowym momencie, na kilkanaście dni przed startem ligi nagle zmieniono zdanie i wystosowano odmowe. Zażądano spłaty całości zadłużenia, bez jakiejkolwiek negocjacji. Później odbyła ta obrzydliwa, propagandowa konferencja podczas której prezentowano mdz. innymi anonimowy list od "kibica" Wisły, który chyba nazywa się Fortuna Artur. Postawiono nas pod ścianą. Z odsieczą przybył na koniu (trojańskim) Majchrowski Jacek. Zaproponował spotkanie PZPNowi oraz Ekstraklasie. BTW: Już wiemy dlaczego to on wyszedł z tą inicjatywą - bo tylko on na tym zyskuje, bo przecież skutki tego wszystkiego są jasne: - Miasto odzyska od nas wszystkie pieniądze za kilkanastokrotnie przepłacony stadion. - My straciliśmy najlepszego zawodnika, za żenująco niskie pieniądze. - Tracimy też jedyny sensowny stały dochód jaki nam pozostał - pieniądze z Ekstraklasy. I teraz jeszcze musimy wynajmować stadion za 130 tyś zł / mecz płacąc z góry. Zostaliśmy wyssani do ostatniej kropli krwi. Pozbawieni jakiejkolwiek szansy. To nie ma żadnego sensu - wynajmijmy już lepiej ten stadion w Gliwicach czy gdzie tam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zarząd został ograny niesamowicie przez miasto(Majchrowski dostał wszystko co chciał + rozliczamy się za każde spotkanie, więc nawet więcej), a dodatkowo potraktowany jak niesforne dzieci, które potrzebują nadzoru(Ekstraklasy). Teraz zostajemy pozbawieni kilku mln zł, a to będzie oznaczało problemy przy spłacie innych długów lub przy wypłacaniu pensji. Dodatkowo dzień meczowy chyba nie będzie gwarantował żadnego dochodu(skoro miastu trzeba oddawać pieniążki jeszcze przed rozegraniem spotkania). Takie rozwiązania na pewno oznaczają dymisję ludzi, którzy obecnie siedzą u góry. Oni nie brali żadnego udziału w tych ustaleniach, a Wisła została ubezwłasnowolniona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie odrzucam teorii o walce o tereny, o grubą kase itp , ale po dzisiejszym zagraniu Jacka , jest możliwa też duużo trywialniejsze wyjasnienie całej zabawy
w polityce znana zagrywka pt "dobry car i źli urzędnicy" najpierw rękami swoich przydupasów stworzył problem, który potem bohatersko rozwiązał, tuż przed wyborami takie punkty na wage złota ![]() tak po prostu mogło tylko o to chodzić a że PR-owo świetnie to rozegrał to widać nawet po komentarzach niektórych forumowiczów ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|