|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
To jest TROLLIN nie wyobraża sobie, aby ktoś w ten sposób mógł się kompromitować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ja pier....ę! co ja tu czytam?!?!
![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Jeśli nie będziemy na nim grali stadion stanie się zbędny i zamieni się w 2-3 lata w jais Reymonta Park z apartamentami po 20tys za m2. Na naszym stadionie nie gra reprezentacja, nie ma koncertów, nawet te ....a czuby z amwaya czy od Jehowy sobie tam zlotow nie robią. Zniknie Wisła ze szczebla centralnego - zniknie problem kłopotliwego najemcy. Pohuczą w gazetach wszyscy o niegospodarności, o skandalicznie wysokich kosztach budowy, o błędach, wskaże się jakiś mitycznych urzędników jako winnych błędów, stadion się zaora i zmieni użytkowanie działki. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Co do piłkarzy: jeśli były zaległości to należało to olać i skupić się na stadionie. Sorry, ale nie mamy w składzie żadnych gwiazd i priorytetem jest by grać na Reymonta. Gdyby Sarapata wyszła i oznajmiła to jasno, można by to jakoś zrozumieć... Co do zarządu debili - mam niestety takie obawy. Albo robią wałki. Albo trzecia opcja: miks tych dwóch rzeczy. Bo sorry, ale wiedząc o długu wobec miasta po co zatrudniali Carillo? O ile można teraz kłamać, że chcieli powalczyć o puchary (fenomen: zatrudnienie drogiego trenera zamiast kupna dobrych piłkarzy), to z Lisem sprawa wygląda klarownie: - kupiono za 0,5 miliona złotych bramkarza, wiedząc że musimy za dwa tygodnie wyczarować kilka milionów złotych... Jak to nazwać inaczej jak wałkiem/debilizmem? Jak nazwać podpisanie kontraktu z Surmą parę dni temu? Jak nazwać testy kokoszki jedynemu gościowi który skorzystał z prawa Webstera w polskiej ekstraklasie? Debilizm, wałek. Albo miks obu. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Wisła wyprowadzając się z R22 traci lwią część swoich przychodów a co za tym idzie szanse na dalszą egzystencję są nikłe. A Twój scenariusz z wyburzeniem stadionu jest całkiem prawdopodobny niestety...Co będzie oznaczać, że powrót na centralny poziom rozgrywek może okazać się niemożliwy w dającej się przewidzieć przyszłości ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Może to naiwne co teraz napisze
Ale może już czas żeby zrobić wielka zbiórkę? Nie żaden crowdfunding czy sprzedaż karnetów tylko prosta zbiórka na stadion A w związku z brakiem zaufania do zarządu jutro Mietta albo Czerwiński otwiera konto i sprawuje nad nim piecze Na samym FB Wisła ma 300 tys fanów, naglosnic tam akcje, niech 10% wpłaci 100 zł i po temacie Tak wiem, utopia ale czas chyba zacząć działać a nie tylko marudzić ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czytali już oświadczenie zarządu?
Problemem jest okazać promesę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Abstrahując już od oceny zarządu, bo każdy kto ma chociaż odrobinę mózgu widzi, że są to osoby całkowicie niekompetentne, gra poza R22 to koniec klubu. I w takiej sytuacji należy rzeczywiście ogłosić upadłość, gra w Gliwicach czy innym Sosnowcu byłaby tylko odkładaniem agonii. Bo jedną rzeczą jest zgłoszenie się do rozgrywek, może nawet ich dokończenie a inną realny plan wyjścia z długów. A tego nie mamy.
Co do zbiórki wśród kibiców. Poza tym co napisałem powyżej, aby ona w ogóle mogła się udać niezbędne są dwa elementy. Przedstawienie przez obecny zarząd Wisły jej prawdziwej sytuacji finansowej a następnie podanie się do dymisji i nowe otwarcie z nowymi osobami w zarządzie. Bo znowu abstrahując od oceny zarządu całkowicie utracił on zaufanie wśród przeważającej części fanów Wisły. A to już chyba jedyny kapitał jaki ten klub jeszcze ma.. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
Nie wiem na jakiej podstawie tak zakładali? Promesy? Źe wcześniej się udało rozłożyć na raty i ich nie płacić? Że miasto jednak odpuści w imię tradycji? Ale to wyjaśnia te wszystkie działania |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo tak realnie na to patrząc. Nie licząc nagłego cudu pod postacią inwestora/wlasciciela jakie my mamy perspektywy na wyjście z tej sytuacji? Zwłaszcza wobec wizji gry poza Krakowem. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Jeżeli dobrze liczę... to daje 3 mln pln... (nie wiem czy taka kwota wystarczy aby wrócić do negocjacji z miastem) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejne oświadczenie. W takiej sytuacji, gdzie ewidentnie klub jest współwinny całej sytuacji, oczekiwałbym raczej ugodowych sformułowań. Tymczasem Sarapata postanowiła pouczać miasto... To jest jakieś przedziwne pasmo absurdalnych decyzji w ostatnich tygodniach. Nie wiem czy ktoś nad tym panuje i o co toczy się gra teraz w ogóle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dokładnie, zamiast produkować konfrontacyjnę oświadczenia lepiej wykorzystać energię i gadać z lvbet o wcześniejszej wypłacie świadczeń, prosić Cupiala o pożyczkę albo PZPN
Cokolwiek konstruktywnego gdy widać, że ta agresywna retoryka działa na miasto jak płachta na wku.rwionego byka ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Po tym oświadczeniu idziemy na kurs kolizyjny z glebą. To się nie może skończyć dobrze :/
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Własnie Zarząd poszedł po bandzie. Czyli jednak wojna. Niestety my jednak tej wojny nie wygramy :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Widze ze co by zarzad nie zrobil to i tak źle
Kozioł ofiarny w czystej postaci ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Kompromitacja zarządu. Temat był palący a dopiero teraz zaczęli myśleć. Każda ich propozycja w tym momencie to jedynie ośmieszanie historii tego klubu. Zajebiście jest sprzedawać karnety gdy nie ma umowy podpisanej z miastem na stadion.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy aby nie ten sam urzednik dzisiaj prezentował list rzekomego kibica podpisanego xxx?
![]() Czas na transparentność. Niech pokażą tą promese ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Parchactwo od lat ciągną za uszy jako ich udziałowiec a od nas tylko mendy doić potrafią. W tej walce z pasiastym Majchrowskim nie mamy szans. Nic nie zrobią dla nas. Płacimy 6 razy więcej niż parchy za stadion, im mogą pomóc a nam? Jak mamy z nimi wygrać? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 11.2017
Offline |
|
|
LVBet - 1 milion (ten co miał być za awans do pucharów), B. Cupiał - 1 milion (za zostawienie klubu z 5 milionami długu wobec miasta), Kuba Błaszczykowski - 1 milion (żeby miał jeszcze gdzie wrócić
), Kibice - 1 milion (wiadomo ) I jesteśmy uratowani !!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
To wszystko wina Junco! Ale nie bede pisal o szczegolach bo one sa tak straszne, ze az sie boje. Buehehe
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Oświadczenie dość mocno agresywne. Ale chodźmy na wojnę z miastem. Dostaniemy następne gongi i skończy się to jeszcze gorzej dla nas.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No to jazda po całości.
Jak już padały teksty o wyciąganiu zawodników z Wisły za bezcen w zamian za spłatę długów to jedziemy dalej: ciekawe jak dużo pieniędzy trzeba wsadzić w Suche Stawy, żeby ich stadion spełniał za rok wymogi e-klasy, a ich zarząd pozwolił nam tam grać przez najbliższe 10 lat... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprawa jest prosta, bo ktoś tu ewidentnie kłamie. Albo Sarapata albo Kowal. Niech pokażą promesę.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Zostaje nam Chorzów czy tam Sosnowiec i tyle. Co robić, z parchatym Majchrowskim nie wygramy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wester : 10.07.2018 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piszcie do miasta niech udostepnia dokument
![]()
Tylko Wisła!