|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Wg lovekrakow.pl zarząd przed posiedzeniem komisji spotkał się z prezydentem. Na posiedzenie komisji zaproszenie dostali prezes oraz wice prezes Wisły Kraków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Pisalem,ze Sarapata podjela ryzkowna gre,ale do tej sytuacji doprowadzila troche sama.. Pisalem tez,ze jestem tu z nia,bo trudno,azeby Wisla grala poza miastem. Wydaje sie wiec,ze jednak po wielu "trudnych rozmowach" i innych tego typu komunikatach dogadamy sie z miastem,bo decyzja wciaz jest z gatunku politycznych.. Ale sadze,ze to bedzie ostatni raz,a klub bedzie musial splacic cale zadluzenie nie od razu,ale na znacznie mniej korzystnych warunkach. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wytłumaczenie jest.... ale jest jakaś podstawa prawna tego zakazu czy "nigdy nie zejdziemy na psy?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jedyny argument jaki miał klub, to wysoka stawka za czynsz. Argument jak najbardziej trafny, ale nie w sytuacji gdy podpisało się umowę, potem dwie ugody i nie wypełniło się zobowiązań :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Przecież nie mogą mieć akcji Wisły, bo mają akcje parchów, ktoś już o tym pisał wcześniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Abstrahując od mojego prywatnego zdania na temat zarządu Wisły Kraków, cieszenie się z ich niepowodzeń to czyste kurestwo, a nie brakuje tutaj ananaskow którzy mienia się kibicami Wisły, a taką radość da się z ich wpisów wyczuć.
Jesteśmy w dupie, albo ktoś władzom klubu podrzuci asa do rękawa (kasa plus decyzje personalne) albo będziemy się tułać po Śląsku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trudno się z tym nie zgodzić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Możesz mieć rację. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No coż, wyprowadzka z Reymonta staje się faktem. I teraz trzy rozwiązań ale każde z nich prowadzi prędzej czy później do upadku naszego klubu.
Bez wpływów z dnia meczowego (głównie skyboxy i inne umowy sponsorskie) klub nie jest w stanie wygenerować przychodów (podkreślam, przychodów) na poziomie umożliwiającym spłatę bieżących zobowiązań. Wyprowadzka z R22 to koniec Wisły Kraków S.A. Podkreślmy wyraźnie, Wisły Kraków S.A. bo sama Wisła jest ponadczasowa. Skoro możliwa była reaktywacja Kabla to Wisła zginąć nie może. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Ciekawe czy prawdziwe przypuszczenie ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze raz pytam: jaka jest podstawa prawna takiego zakazu?
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Brak Prezes Sarapaty na tym spotkaniu dyskwalifikuje Ją...
Obecna sytuacja dyskwalifikuje cały Zarząd i nie jest dla mnie wytłumaczeniem, że dwa lata temu było źle. Dwa lata to wystarczająco dużo czasu by porozumieć się z wierzycielami na realnych warunkach czyli takich, które później są możliwe do spłaty a kolejne zobowiązania w tym kontrakty zaciągać NA MIARĘ MOŻLIWOŚCI W restrukturyzacji nie chodzi o to by podpisać jakiekolwiek porozumienie o spłatę w ratach ale podpisać takie, które potem można spłacać. Podpisanie porozumienia, które się nie spłaca jest tak jak w naszym przypadku podstawą do tego by powiedzieć Zarządowi "jesteście niepoważni nie będziemy już z Wami rozmawiać." Szkoda Klubu....
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 10.07.2018 o godz. 16:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ten brzydki osobnik pełniący funkcję wiceprezydenta miasta używa stwierdzenia, że: "narzekanie na stadion i jak jest źle to dyskusja na poziomie szkoły podstawowej", a potem używa stwierdzenia: "po wakacjach musimy się zastanowić nad rozwiązaniami związanymi z obiektami" to chyba kurva mać sama chodzi do podstawówki. Bo jestem w stanie zrozumieć i przyjmuję do wiadomości, że są zaległości, które nie są regulowane i nie były płacone zgodnie z ustalonym harmonogramem, ale nie rozumiem na co miasto czeka w takim wypadku jeśli nie może podpisać umowy z Wisłą, na koniec wakacji
Jeśli dojdzie do sytuacji, że gramy w Chorzowie lub gdzieś indziej to my kibice musimy pokazać jak bardzo kochamy ten klub, przez ostatnie dwa lata było bardzo źle z nami, natomiast teraz przychodzi czas weryfikacji naszego przywiązania i oddania dla Wisły. Walczmy ile jeszcze się da. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Art. 10. Zakazy dotyczące członka lub posiadacza udziałów lub akcji w klubie sportowym
Osoba fizyczna lub osoba prawna będąca członkiem lub posiadająca udziały albo akcje w klubie sportowym będącym członkiem polskiego związku sportowego nie może być członkiem lub posiadać udziałów albo akcji lub być członkiem organów lub władz innego klubu sportowego uczestniczącego we współzawodnictwie sportowym w tym samym sporcie. https://www.lexlege.pl/ustawa-o-spor...sportowy/5750/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Czy ktoś kto ogarnia tematy prawne może wyjaśnić na czym miała by polegać ewentualna upadłość. Jestem raczej po wykształceniu inżynierskim i średnio ogarniam kwestie prawno-administracyjne.
Czy można np. przed ogłoszeniem upadłości zabezpieczyć część majątku typu herb plus trofea? Po ogłoszeniu upadłości i rozpoczęciu rozgrywek np od 5 ligi, odsprzedać część udziałów prywatnemu inwestorowi np PROFIX Hale, gdzieś na peryferiach postawić mały stadionik na 3-4 tys. z możliwością przyszłej rozbudowy i próbować powoli odbudowywać klub. Bez długów, z własnym stadionem. Jak wówczas pozwolenia zintegrowane, kwestie zagospodarowania przestrzennego. Miasto zgodzi się na kolejny stadion na terenie Krakowa? Desperackie szukanie rozwiązań trochę przeze mnie przemawia...... |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2018
Offline |
|
|
Panowie powiem Wam, że cały czas myślałem że zarząd jakoś z tego wyjdzie, zresztą już nie pierwszy raz wychodził z różnych problemów.
Wiem, że ma sporo za uszami za obecną sytuację, ale może to nie czas na ich rozliczanie a może coś zrobimy? Nie wiem, może jakaś zrzuta na stadion? Pewnie nie uzbieramy tyle, ale zawsze coś pomożemy. Kurde mamy prawie 300 000 obserwujących na FB, musimy się zorganizować. Jeden wspomoże 10 pln, drugi 100 a może są i tacy co mogliby 1000? Organizujmy się bo nam klub upada a na pewno tracimy drugi dom :/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
SKWK? Badzmy powazni. Nie przypominam sobie sytuacji w ktorej SKWK zrobilo cos dla Wisly a nie tylko dla wlasnego interesu (nie twierdze, ze nie zrobili tylko ze ja osobiscie nie pamietam). Dlatego tez nie spodziewalbym sie zadnej reakcji z ich strony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ale Burdel.... ....a...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten Zarzad jest fatalny i powinien poleciec z mocy prawa za dzialnosc na niekorzysc spółki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A i jeszcze jedno, ktos pisze o upadlosci, o odbudowie tylko co Wisla zacznie od 5 ligi i kto to bedzie prowadzil ten sam s....iały zarząd. Bo chyba nie mamy watpliwosci ze tak bedzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jestem bardzo ciekaw jak wyglądały negocjacje bo na tą chwilę wygląda na to, że coś w tym stylu:
- Wisicie 4,9 bańki, spadajcie. - Sprzedamy na szybko szybkiego Lopeza. - No spoko... Jakieś 2 dni później. - Sprzedaliśmy na szybko szybkiego Lopeza, macie bańkę. - Spoko, wisicie 3,9 bańki, spadajcie. - Yyyyy? PS. Tak, wiem, że dług jest wyższy ale chodzi o sens tych negocjacji. Powód: PS
Ostatnio edytowane przez thechris : 10.07.2018 o godz. 16:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JacekFan:
I kto za nich? Realnie. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() ![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kto moze zapewnic, ze my wplacimy powiedzmy 8 milionow a zarzad nie wysle Stolarczyka na "urlop" i nie wezmie sobie kolejnego trenera ze sztabem za 170 tysiecy miesiecznie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dokladnie kiedy ludzie w koncu zrozumieja ze nie ma juz Cupiala ktory wymienial zarzad co rok?
z Ts'u nie ma zadnej alternatywy jedyne co to Kibice moga pomoc ale jak wiadomo u nas nie ma zadnej sily... to przykre
Ostatnio edytowane przez wisniaTSW666 : 10.07.2018 o godz. 16:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wlasnie Golda powiedzial ze sprzedali Carlitosa ponizej wartosci rynkowej bo dostali ultimatum od miasta...No to teraz nie mamy ani Carlitosa ani stadionu
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
I co w związku z tym mieli zrobić, nie sprzedawać Carlitosa? Nie zapłacić piłkarzom? Ryzykować rozwiązanie kontraktów?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Argument osób popierających obecny zarząd powoli chyba zaczyna upadać, ponieważ prawdą jest to iż TS uratował klub jednak obecny zarząd go niszczy. TS pomógł uratować klub przed upadkiem przejmując go od cyklisty Jakuba, późniejsze działania podjęte w kolejnych miesiącach przedłużyło jedynie powolną agonię Wisły. Jedyne co zrobił zarząd to zawarł ugody i znalazł mniejszych sponsorów, jednak nie wywiązuje się z należności nie objętych cesją. Jeszcze tak perfidnie olać sprawę z umową o najem stadionu, który jest głównym źródłem przychodów. Rozumiem, że czynsz jest za wysoki i zarząd nie zgadza się z jego wysokością, tylko czemu nie podjęli w tej sprawie poważniejszych rozmów z miastem. Dukat w kwietniu deprecjonował sprawę najmu stadionu i pewnie uważał, że miasto będzie klękać przed nim na kolanach prosząc o podpisanie umowy korzystnej dla Wisły. Teraz to co nam grozi bez szybkiego przyjścia inwestora to "odpukać" w najlepszym wypadku jeszcze rok w ekstraklasie i IV liga.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Sprzedać go po cenie rynkowej, okienko się nie zamknęło tydzień temu
|
|