|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To spotkanie było zwołane po to, żeby uderzyć w klub. Argumenty o zarobkach zarządu, argumenty, że TS dostał 1,6 mln zł i ten anonimowy list obrażający zarząd to było czyste sk.urwysyństwo. Potraktowali nas jak zwykłych szmaciarzy. Tak potraktowali klub ze 112 letnią historią. Nie wiem po co było to spotkanie, z nimi NIE NALEŻY JUZ ROZMAWIAĆ. Podpisać umowę gdzieś w Gliwicach czy Tychach czy gdzieś i zmienić strategie działania!
JEDYNA OPCJA TERAZ TO ROZWIĄZANIE SIŁOWE. PROTEST PROTEST PROTEST! SKWK niech ruszy dupe w końcu!
Ostatnio edytowane przez regan : 10.07.2018 o godz. 15:06.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
SKWK
Miasto napluło nam w twarz, a my udajemy, że deszcz pada. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Niewiarygodny skandal ta postawa miasta.
Ale... Wisla sobie sama winna. Niekompetencja, amatorszczyzna, wiejskie cwaniactwo i cynizm. Roz.......ili klub w drzazgi. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja naprawdę nie wiem, jakie argumenty mają w rękawie zrządzający Wisłą, że podchodzą do wszystkiego na takim luziku, |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Wielkie brawa dla SKWK za ostatnią pomoc i zachowanie ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Niestety, radni, którzy nie rozumieją czym jest bilans albo ile się zarabia w dużych spółkach oraz radni, którzy chcą na sprawie Wisły zbić nazwisko i proponują organizowanie "okrągłych stołów" nie rozwiążą problemu, tylko zorganizują nam cyrk na pogrzebie. Wszystko teraz zależy od tego, czy Wisła zostanie pokazowo przeczołgana czy naprawdę nikt jej nie odpuści. Bo w nagłe pozyskanie środków nie wierzę.
Tzn. problemem jest to, że są pierwszoligowi, czy to że się nie znają na rozwiązywaniu problemów takich, jak ma obecnie Wisła? Co do tego drugiego - nie sądzę, wydają się wiarygodni i kompetentni, właśnie: pierwszoligowi. Jeżeli w TS uznali, że Wisła znalazła się w sytuacji bardzo trudnej i sami sobie z nią nie poradzą, to chyba dobrze, że wzięli kogoś kompetentnego? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Widać jak bardzo Cię to wszystko cieszy, może dlatego? Taka reakcja obronna, skończyła się Wisła bogata to niech nie będzie żadnej.
Oni, czy Cupiał? Te wszystkie długi które spłacamy to skąd? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Urzędnicy MUSZĄ pilnować finansów. To przykre, ale z formalnego punktu widzenia miasto ma 100% racji. Gdyby urzędnicy podpisali nową umowę bez odzyskania zaległości mogliby za to siedzieć. - Ciekawe jakie plany wykorzystana stadionu bez Wisły ma prezydent? - Ciekawe ile musimy zapłacić za wynajem stadionu w Sosnowcu, Chorzowie, czy Niecieczy i czy mamy na to jakiekolwiek pieniądze? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Jak ktoś nie płaci czynszu za mieszkanie to go wypierdalają na bruk, bez znaczenia ile tam wcześniej mieszkał.
Tak jest w tym przypadku. To jest przykre, ale wszyscy myślący głowami a nie wyrostkami robaczkowymi to przyznają. Trzeba było płacić. Nie Ramirezy czy Carillo, nie szturm na puchary, a stadion. Zarząd myślał że "jakoś to będzie"? Czy w stylu holendersko-basałajowym policzono kasę której nie było w kieszeni? Co my teraz możemy? Liczyć, że ktoś JESZCZE DZIŚ wynajmie nam stadion... Cytat:
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 10.07.2018 o godz. 15:37.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czyli nadal jestesmy w czarnej dupie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gówno prawda z tą niemożnością miasta. Jak by chcieli to by mogli. Oni chcą nas udupić tak to wygląda.
Są też tacy, którzy przez zasiedzenie przejmują nieruchomości albo nie płacą za wynajem robią dzieci i ich nikt nie ruszy... warto mówić o 2 stronach medalu pojeb.anego prawa a nie złośliwie tylko o jednej, która jest niekorzystna dla nas ![]()
Ostatnio edytowane przez regan : 10.07.2018 o godz. 15:38.
![]()
Tylko Wisła!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Zawsze twierdzilem,ze tylko glupiec sie chwali tym,ze ominelo go cos madrego. Niejednokrotnie okazales swoja cwiercinteligencka malostkowosc, zwlaszcza w kierunku tych,od ktorych dostales lub moglbys dostac intelektualne lanie. Wowczas "odpowiadasz" na ich posty,ale z reguly ni w tym mysli,ni talentu,ni wreszcie wiedzy,tylko glupia zazdrosc i zacietrzewienie. Naprawde wisi mi to i powiewa jaki masz status na tym forum - lub tez jaki uwazasz,ze masz... Naprawde wisi mi takze moj - sa tu ludzie,z ktorymi chetnie dyskutuje,i sa tacy z ktorymi nie dyskutuje,i margines,ktory zbanowalem,bo szkoda czasu na troglodyckie zachowania i przemyslenia. Zapytaj kogos madrzejszego,to Ci odpowie,ze jak sie nie ma nic do powiedzenia,to sie nic nie mowi lub nie pisze. Wspolczuje lat z innymi ludzmi,w ktorych wykazales niezdolnosc nauki tej podstawowej prawdy. Ale nie ze mna te numery kolego - moje "mityczne" dysputy mialy -w wiekszosci - odbiorcow na poziomie,ktorzy nie podzielajac mojego zdania w jakims temacie - potrafili dyskutowac na argumenty. Patrzac na Twoja dzialalnosc na tym forum w ostatnim roku spiesze doniesc,ze nie,nie jestes moim targetem.,uzywajac modnych tu i owdzie okreslen. Nie przekonuje mnie Twoj koniunkturalizm,z ktorym piszesz o "slusznosci" mojego postu. To typowy prostacki chwyt,w ktorym dyskredytujac kogos,jednoczesnie prawisz mu plasciutki i banalny komplement. Ale ja go nie kupuje. Masz wiec do wyboru - napiszesz cos madrego,nie bedziesz komentowac moich postow ,albo nastepny jednokomorkowiec dostanie bana. Teraz mozesz plakac. Albo dalej plodzic te glupawe posty(jak to u nas w kraju),ze nie ma ludzi i pomyslow na prowadzenie Wisly bez udzialu TS.. I ludzie,i pomysly spokojnie by sie znalazly.Problem w tym,ze w tym kraju spora (zbyt duza) czesc decyzji w wielu dziedzinach oparta jest na opinii takich jak Ty. I mijaja lata,a instytucje,firmy czy kluby sa w stanie takim jakim sa. A moj post pokazuje,ze to nieprawda,ze w kraju jest niemoznosc,albo nie mozna znalezc kogos,kto chocby w zarysie potrafi stworzyc podwaliny jakiejs strategii. Wcale przy tym nie udajac,ze wymysla proch. Tacy jak Ty ukazuja falszywa alternatywe - albo Ci,(w tym przypadku Zarzad Wisly) albo nikt. Pomimo wszystkich glupot jakie ktos wyrabia. Rzadko kto byl na poczatku przeciw Zarzadowi (ja tez nie). Ale w miare,jak lista glupot rosla,takze tych,za ktore poprzednie zarzady krytkowalismy,to trudno utrzymywac optymizm i udawac,ze ten Zarzad spelnia pokladane w nim nadzieje. I nie,nie chodzilo o brak pieniedzy,tylko wrecz przeciwnie - o szastanie nimi bez ladu i skladu i deklaracje bez pokrycia. Pisalem o tym - ze to sie odwroci przeciw nim. Jeszcze raz cos glupiego i masz bana. Patrzac na lata jakie jestes na forum ufam,ze zanadto to Cie nie wzruszy,ale ja upieke 2 pieczenie na jednym ogniu - pozbede sie Twoich pseudoeksperckich postow sprzed oczu i udowodnie czesci forumowiczow,ze siwe wlosy uzytkownikow nie chronia od glupoty. Pozdrawiam cieplo i serdecznie ![]() Gdyby tacy jak Ty mnie denerwowali,to gdzie ja bym w zyciu doszedl ![]() To zmeczenie belkotem po prostu. Przestan belkotac,strzelac zza wegla i wbijac szpilki. Nie tylko ty tak potrafisz.
Ostatnio edytowane przez wyar : 10.07.2018 o godz. 15:54.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Granie na innym obiekcie to żadne rozwiązanie bo koszty mogą być dużo większe niż gra w Krakowie przy tej stawce najmu:
- mniejsza frekwencja - utrata sponsorów -kary umowne , pozwy - za rok i tak będzie trzeba wrócić do Krakowa a smród pozostanie i z czynszu nie zejdą Chyba, że to dalej zwykłe nieporozumienie jak twierdzi zarząd |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Temat stadionu w Krakowie pozamiatany.
Co ze wszystkimi kupionymi karnetami? Co z umowami sponsorskimi, strefą VIP i masą innych spraw jak będziemy grać w Niecieczy etc ? I co z PZPN? Gdzie podobno dali im 100% informację, że 11 lipca podpiszemy umowę na korzystanie ze stadionu na Reymonta. Daliśmy miastu ogromną satysfakcję do takiego działania. Nikt z nich umowy z nami nie podpisze, mając na uwadze długi i nie dotrzymywanie kolejny raz słowa. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jesteś niedojrzały i nie panujesz nad emocjami czy źle życzysz Wiśle? Spokojnie, nawet Cię nie atakowałem. Może zrób sobie melisy?
Ostatnio edytowane przez czaro : 10.07.2018 o godz. 15:42.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
mamy tu oświadczenie majątkowe Pani Król
file:///E:/2018/Szczurowa%20Antosz/osw_15509.pdf czas poznać naszych wrogów sama ma niezłe długi a innych nie potrafi zrozumieć widać tez ze uczicwą praca to sie ta paniausia w zyciu nie skalała http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=66594 a tak na marginesie to inne maista pomagaja klubom w nasze nasz dołuje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Z przebiegu dzisiejszych obrad wynika, że w "mieście" uważają, że klub stać na spłatę zadłużenia. Padł zarzut wysokich płac dla Zarządu milionowe przychody ze skybox. Proponuję ustalenie dobrowolnego nadzoru finansowego z miasta nad klubem jeśli to jest prawnie możliwe. Niech ktoś w końcu sprawdzi jak to faktycznie jest.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Nie rozumiem tylko jednego co robi w tym momencie Zarząd? Na najważniejsze spotkanie z dłużnikiem zostaje wysłany dyr. Gołda. Nie pojawia się ani prezes ani wice prezes. Myślę że w tak trudnej sytuacji do negocjacji powinna pojawić się osobiście prezes Sarapata. PRowo wygląda to nie ciekawie jakby Zarząd zlał miasto. Musimy pamiętać że Wisła to nie cały Kraków i wielu mieszkańców patrzy na to trochę przez inny pryzmat niż my.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Inne miasta wspierają finansowo kluby piłkarskie, Kraków nie czyni tego wobec Wisły. Z tym, że właścicielami Górnika są Urząd Miasta i Allianz, a nie żaden TS. Dziwisz się, że właściciele (Miasto Zabrze) finansuje swoją spółkę, a Miasto Kraków nie finansuje spółki, której nie jest właścicielem? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podany przykład pokazuje, że jak ktoś chce to pomoże a nam nie chcą pomóc tylko nas chcą udupić, szczególnie dzisiaj było to widać na tej ich hucpiarskiej konferencji. I tyle ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ktoś proponował konwersję zadłużenia Wisły wobec miasta na akcje?
Niechby miasto za te kilka milionów przejęło część akcji - bilans będzie się im zgadzał (dług zniknie) i będą musieli Wisłę finansować. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jest przychód, dochód i zysk. Nie można pokazywać pozycji przychodowej bez pokazania kosztów i dochodu - to prostacka manipulacja. Równie żenująca jak z tym mailem. Dochód brutto za 2017 wyniósł około 115 tyś pln - czyli około "0".Z czego Wisłą ma spłacać stare długi jak właściwie nie generuje zysku? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Online |
|
|
@czaro Uważam, że w tym momencie nie stać nas na doradców.
Sądzę, że miasto mogłoby nam pomóc - ale tego niemal na pewno nie zrobi. Jesli prawdą jest, że zarząd zapłacił tylko pięć wynegocjowanych rat za stadion, to chciałbym wiedzieć, na jakiej podstawie liczyli na życzliwość miasta? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
@Ogryzek
Dlatego w interesie klubu jest transparentność, żeby pokazać jak jest. Akcje w rękach miasta to bardzo dobry pomysł. ![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Super, tylko, ze maja juz akcje parchatych i nie moga miec akcji innego klubu z tego samego miasta.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Miasto ma już udziały w parchovii 34% i podobno nie może mieć udziałów w 2 klubach równocześnie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ten list ma większe znaczenie niż sobie wyobrażacie i przykładacie do niego zbyt małą wagę.
Wszyscy wiemy, że nie napisał go kibic, a ludzie od miasta. Jaki jest ich motyw? To proste, wystarczy przeczytać list. Padają w nim zarzuty, że ludzie z zarządu mają brudne ręce. Ludzie od miasta nie odważyliby się publicznie oskarżyć o to zarząd, stąd ten list i zasłanianie się anonimowym kibicem. Do tego słowa, że "według kibica" nie wolno podpisywać umów z tym zarządem i albo trzeba ich olać albo czekać na innych właścicieli. To pokazuje, że ludzie od miasta mają bardzo złe zdanie na temat zarządu, nieoficjalnie oskarżają ich o nieczyste interesy i nie mają zamiaru się z nimi dogadywać. To najważniejsza informacja z tego wydarzenia I to w CH*J zła informacja |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|