The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2018, 23:41
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
https://eurosport.interia.pl/klub-wi...ta,nId,2604488

Rządy TSu skończą się jak w połowie lat 90, wielką porażką. Upadek nastąpi za około miesiąc. A mogli oddać Carlitosa zawierając umowę z Legią, że ta w zamian za Carlitosa spłaci w imieniu Wisły wszystkie zobowiązania wobec miasta.
A masz save'a zanim sprzedaliśmy Carlitosa? A najlepiej jakbyś miał do Aten lub Nikozji
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.07.2018, 06:51
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No mogli, mogli...jprd
Taki mieli plan. Sprzedać Carlitosa za 2 mln EURspłacić lwią część zaległości miastu. Tymczasem sprawa się rypła i nie ma stadionu i nie ma kasy za Hiszpana. Mnie martwi co innego. Do budżetu wpisano kasę z Ekstraklasy, a jak pisze interia.pl, ta kasa poprzez cesje została już rozdysponowana....Jak nie ogłoszą upadłości to będzie cud. Sarapata zdaje sobie chyba sprawę z konsekwencji nieżlozenia wniosku o upadłość na czas (art..299 KSH).

No chyba, ze ten wnioseki tak już byłby teraz spóźniony to w takim razie i tak nie ma sensu. Smutne to wszystko.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 10.07.2018, 07:29
Cytat:
Mnie martwi co innego. Do budżetu wpisano kasę z Ekstraklasy, a jak pisze interia.pl, ta kasa poprzez cesje została już rozdysponowana....

Nie wpisano... Czemu? Bo już podczas przejmowania klubu było wiadomo, że Telefonika będzie zgarniała kasę od Eklapy. Czy tam jakąś część. Z tego powodu nikt tego do budżetu nie wpisuje.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.07.2018, 09:53
Cytat:

Wit.Ek napisał:

Nie Funkykoval absolutnie nie masz racji. Prawo jest jasne i bezwzględne i mówi wprost, że jeśli długi przekroczą wartość majątku czyli aktywów to należy ogłosić upadłość potocznie nazywaną BANKRUCTWEM. Terminowość dla zastosowania tej zasady nie ma nic poza tym , ze gdy nie splacasz zobowiązań to wierzyciele zaczynają egzekucję a bez ogloszenia upadłości prywatny majątek Zarządu jest narażony na to że to ze sprzedaży tego prywatnego majątku splacane będą długi spółki
Witku

Owszem - osoba prawna ma podstawy do ogłoszenia upadłości, jeżeli jej zobowiązania pieniężne przekraczają wartość majątku (aktywów) spółki, a stan ten trwa 2 lata.

Jednakże do zobowiązań pieniężnych nie wlicza się:

1) zobowiązań wobec wspólnika/akcjonariusza - a zdecydowana część tych zobowiązań pieniężnych Wisły była wobec TFK, które na mocy cesji, o której pisał MaLk przeszły na TS,

2) zobowiązań przyszłych.
Aktywa razem to ok. 20 mln zł.....

O długach Wisły mówi się w wysokości kilkunastu milionów złotych.
Przypomnę, że za czasów TFK tak zwany dług wewnętrzny rozbijał się o kwotę rzędu 100 mln zł, a aktywa nie były specjalnie większe.
kapitał własny w postaci -69 mln zł - no cóż skoro podwyższono sztucznie kapitał zakładowy spółki o 63 mln zł (wierzytelności TFK "pokryły" wartość akcji w marcu 2016 roku) to trudno, żeby ten kapitał własny wyglądał inaczej.
Co do kwoty zobowiązań - 89 mln zł, oprócz wierzytelności TS rzędu 43 mln zł i wspominanych długów wobec podmiotów zewnętrznych, powinny tam być zaliczone rezerwy na zobowiązania (MaLk twierdzi inaczej - ja nie jestem księgowym i na rachunkowości się nie znam). jednak zgodnie z ustawą rezerwy na zobowiązania tworzy się min. na pewne lub o dużym stopniu prawdopodobieństwa zobowiązania przyszłe (art. 35d ustawy) - a zawarte kontrakty piłkarskie z zawodnikami są to raczej pewne zobowiązania).

Powtarzam - nie jestem specjalistą, ale bardzo prawdopodobne jest to, że do zobowiązań i rezerw na zobowiązania w sprawozdaniu finansowym zaliczono też wartość kontraktów obowiązujących klub, zawartych z zawodnikami oraz np. zobowiązań objętych sprawami sądowymi lub arbitrażowymi nierozstrzygniętymi (np. sprawa Wdowczyka), a nawet wartość przyszłych zobowiązań z tytułu dzierżawy/najmu stadionu...... to stanowiłoby te brakujące 20 kilka milionów na zobowiązania, czyli klapowałoby, ale powtarzam, nie znam się biegle na rachunkowości, a nie wiemy co dokładnie jest zawarte w pozycji zobowiązania i rezerwy na zobowiązania w sprawozdaniu finansowym Wisły SA

jednakże jak napisał MaLk sytuacja finansowa klubu jest dramatyczna niestety....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.07.2018, 10:42
Cytat:
czaro napisał:

No chyba niezupełnie.
Nie wiem, jak funky, który jest radcą prawnym,

Nie jestem po aplikacji radcowskiej tylko trochę innej (nawet trochę bardzo) natomiast z upadłościami mam do czynienia właśnie w pracy zawodowej - aczkolwiek na innej niwie. Spotkałem się oczywiście z upadłością spółki z parkietu NC, która nie miała bieżących problemów ze spłatą zobowiązań finansowych, w sprawozdaniu finansowym wypracowała zysk operacyjny rzędu 6-7 mln zł (dokładnie nie pamiętam), pogrążyły ją przysżłe pewne zobowiązania i tylr.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 10.07.2018, 11:05
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Witku

Owszem - osoba prawna ma podstawy do ogłoszenia upadłości, jeżeli jej zobowiązania pieniężne przekraczają wartość majątku (aktywów) spółki, a stan ten trwa 2 lata.

Jednakże do zobowiązań pieniężnych nie wlicza się:

1) zobowiązań wobec wspólnika/akcjonariusza - a zdecydowana część tych zobowiązań pieniężnych Wisły była wobec TFK, które na mocy cesji, o której pisał MaLk przeszły na TS,

2) zobowiązań przyszłych.
Aktywa razem to ok. 20 mln zł.....
Może zacznę od tego, że cały wątek o przesłankach do ogłoszenia upadłości zaczął się od tego, że Wolfy napisał, że aktywa przekroczyły zobowiązania i zadałem pytanie czy tak rzeczywiście jest. I przyznam się, że nadal bardzo chciałbym na to pytanie otrzymać odpowiedź

Przyznam się, że w świetle zastrzeżenia, że niewypłacalnym (a więc zobowiązanym do ogłoszenia upadłości) jest podmiot w którym przez 24 miesiące zobowiązania przekraczają majątek trochę mnie uspokoił ale...

bardzo zaniepokoił mnie Art 11 ust 1a, który mówi, że za niewypłacalnego uznaje się także podmiot, który nie reguluje swoich zobowiązań przez okres nie krótszy niż 3 miesiące... Oczywiście jest jeszcze ust.6, który daje podstawę do oddalenia wniosku o ogłoszenie upadłości, jeżeli nie ma zagrożenia utraty przez dłużnika zdolności do wykonywania jego wymagalnych zobowiązań pieniężnych w niedługim czasie...

funkykoval napisał(a):Wyświetl post

O długach Wisły mówi się w wysokości kilkunastu milionów złotych.
Przypomnę, że za czasów TFK tak zwany dług wewnętrzny rozbijał się o kwotę rzędu 100 mln zł, a aktywa nie były specjalnie większe.
kapitał własny w postaci -69 mln zł - no cóż skoro podwyższono sztucznie kapitał zakładowy spółki o 63 mln zł (wierzytelności TFK "pokryły" wartość akcji w marcu 2016 roku) to trudno, żeby ten kapitał własny wyglądał inaczej.
Co do kwoty zobowiązań - 89 mln zł, oprócz wierzytelności TS rzędu 43 mln zł i wspominanych długów wobec podmiotów zewnętrznych, powinny tam być zaliczone rezerwy na zobowiązania (MaLk twierdzi inaczej - ja nie jestem księgowym i na rachunkowości się nie znam). jednak zgodnie z ustawą rezerwy na zobowiązania tworzy się min. na pewne lub o dużym stopniu prawdopodobieństwa zobowiązania przyszłe (art. 35d ustawy) - a zawarte kontrakty piłkarskie z zawodnikami są to raczej pewne zobowiązania).

Powtarzam - nie jestem specjalistą, ale bardzo prawdopodobne jest to, że do zobowiązań i rezerw na zobowiązania w sprawozdaniu finansowym zaliczono też wartość kontraktów obowiązujących klub, zawartych z zawodnikami oraz np. zobowiązań objętych sprawami sądowymi lub arbitrażowymi nierozstrzygniętymi (np. sprawa Wdowczyka), a nawet wartość przyszłych zobowiązań z tytułu dzierżawy/najmu stadionu...... to stanowiłoby te brakujące 20 kilka milionów na zobowiązania, czyli klapowałoby, ale powtarzam, nie znam się biegle na rachunkowości, a nie wiemy co dokładnie jest zawarte w pozycji zobowiązania i rezerwy na zobowiązania w sprawozdaniu finansowym Wisły SA

jednakże jak napisał MaLk sytuacja finansowa klubu jest dramatyczna niestety....
Po tej lekturze mam ochotę pójść do Sądu i zbadać sprawozdanie finansowe za rok 2017...

Na pociechę chciałbym Wam napisać, że...

Gdy firma ma płynność finansową i przeorganizowała się w taki sposób, że przynosi regularnie dochód to chociaż jej majątek jest mniejszy niż wartość długów to ma szansę na wyjście z dupy w której się znalazła pod jednym warunkiem..., że dogada się z wierzycielami (tym, którym winna jest pieniądze) i uzgodni Z NIMI WSZYSTKIMI takie raty, że ich wysokość w skali miesiąca będzie NIE WIĘKSZA NIŻ WYSOKOŚĆ DOCHODU, KTÓRY REGULARNIE OSIĄGA W SKALI MIESIĄCA.

Innymi słowy. Jeśli firma ma majątek 10 mln i długi 48 mln i taka sytuacja utrzymuje się przez 24 miesiące to powinna ogłosić upadłość. Jeśli jednak po przeorganizowaniu się zaczęła regularnie przynosić dochód w skali miesiąca w wysokości 1 mln to jeśli się dogada z wierzycielami, że im będzie spłacać co miesiąc po milionie to w ciągu 4 lat ten dług spłaci.

Dogadanie sie z dłużnikiem jest także w interesie wierzyciela. Bez dogadania się w takiej sytuacji jak ta w przykładzie wierzyciel dostanie w przypadku zamknięcia firmy tylko to co wpłynie po sprzedaniu majątku 10 milionowego. Gdy się dogada to co prawda będzie musiał poczekać ale dostanie całe swoje 48 mln.

Jesli jednak jest kilku wierzycieli to najważniejsze jest to by ŻADEN Z NICH NIE PRZESTAŁ WIERZYĆ W TO, ŻE OPŁACA MU SIĘ CZEKAĆ 4 LATA A NIE ZŁOŻYĆ WNIOSEK O EGZEKUCJĘ JUZ TERAZ PÓKI JEST MAJĄTEK... DLATEGO TAK WAŻNE JEST TO BY SZANOWAĆ WIERZYCIELA I PŁACIĆ UMÓWIONE RATY
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.07.2018, 11:32
Wartość aktywów Wisły Kraków na pewno nie przekracza zobowiązań. Wg np. transfermarkt wartość naszych piłkarzy to grubo ponad 20 milionów złotych (a przeliczyłem tylko tych wartych wg transfermarkt ponad 100tyś E), a klub pewnie posiada multum środków trwałych. Nie ma co siać niepotrzebnej paniki na forach. Akurat na papierze pod względem aktywów źle nie wyglądamy. Gorzej z możliwością szybkiego wyciągnięcia z nich pieniędzy.

Miasto nas ma w szachu i nie wiem co jest gorsze. Sezon w takiej Niecieczy czy kontynuacja tego chorego układu z czynszem rzędu 2,5 miliona za sezon.

Szczerze to żal dupę ściska, że miasto dusi własnymi rękoma swój najbardziej utytułowany klub. Wisła powinna być oczkiem w głowie magistratu, a jest traktowana jak dojna krowa. Wstyd na całą Polskę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.07.2018 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.07.2018, 13:03
wester napisał(a):Wyświetl post
Podstawowa sprawa że nikt normalny nie chciałbym kupić klubu w pakiecie z WSH i z artykułami do prasy które są z tym związane, tym bardziej że pokazali silę poprzedniemu właścicielowi wymuszając odwołanie prezesa. Trzeba mówić o tym otwarcie, że jest to istotne.

Nasza gospodarka w której nie mamy marek globalnych oraz takiego poczucie odpowiedzialności przedsiębiorców za sprawy społeczne utrudnia tu zadanie. Jeśli ktoś będzie chciał tu zainwestować to dla niego najistotniejszą sprawą będzie klient określany mianem tzw janusza który chce przyjść z rodziną obejrzeć mecz, wypić piwko i zjeść kiełbasę zrobić zdjęcie na facebooka nikt nie będzie chciał być kojarzy z takimi dziwactwami z jakimi mamy do czynienia na derbach.

Wyobraźcie sobie że jesteście takim właścicielem jak Bogusław Cupial łożycie kasę na bieganie za piłką zamiast kupić sobie jacht i pływać z modelkami po morzu, Potem kilku gość się obraza i robi Ci wielki protest na cały Kraków że im się prezes nie podoba bo nie pozwolił im odpalić fajerwerk. Na jego miejscu tez bym sobie dał spokój. Tu pytanie czy BC ma jeszcze w sercu trochę sentymentu oraz wolnej gotówki.

Zgadzam sie z Westerem.I paroma innymi kolegami.

Nienawidze sie cytowac (uwazam to za objaw narcyzmu,okropnej dolegliwosci naszych czasow),ale...

Dla przypomnienia post z 2012 roku,w ktorym odnosilem sie do potyczek z Markusem (i nie tylko) z roku 2006.

Chyba nie zmienilbym ani slowa...

Ale za to podkresle te zdania,ktore moim zdaniem - niestety - byly prorocze...

Ale podkresle to,co mioim zdaniem szczegolnie wazne.

wyar napisał(a):Wyświetl post
Koniak,co do kwestii ewentualnych kupcow Wisly przez lata to w pelni sie z Toba zgadzam.Zreszta pisalem to o tym lata temu,powolujac sie takze na publikacje prasowe,ze w pilke nozna w Polsce nie chce inwestowac prawie nikt,a przyczyn jest b. wiele - od powszechnego przekonania o korupcji po niejasny status majatkowo-prawny,i wiele wiele innych. Wiec bajki o rzekomych inwestorach chetnych do zakupu Wisly wsadzmy tam,gdzie ich miejsce - do kosza.

Natomiast trudno mi sie zgodzic,ze nikt nawet wiele lat temu nie mowil o szkoleniu mlodziezy.Otoz mowilo i pisalo wiele osob,w tym i moja skromna osoba. Bo w 2006 pisalem tak :

"...Wielokrotnie dyskutowaliśmy na różne tamaty, w tym w kwestii obecnej polityki klubu. I Ty, i ja zgadzamy się co do tego, że Wisła ma charyzmatycznego trenera. W ocenie potencjału niewiele się różnimy ( mam ciut bardziej "różowe" okulary ), ale w kwestii polityki ekonomicznej i transferowej dzielić nas będzie wiele. Dalej uważam, jak i Petrescu zresztą, że nie ma lepszej polityki dla Wisły, jak inwestowanie w młodzież, a aczej jej szkolenie z prawdziwego zdarzenia. I uzupełnianie zespołu tylko zawodnikami w zasięgu możliwości finansowych Wisły( moga być obcokrajowcy ). Jest do droga rozsądna, prowadząca zapewne nie do LM ( ale tam dostają się kluby tylko bogatsze, z małymi wyjątkami od czasu do czasu ), ale pozwalająca klubowi egzystować bez finansowych tąpnięć, jednocześnie przy naprawdę odpowiednio dobranych ludziach pozwalająca na wychowywanie pikarzy, którzy w przyszłości moga być sprzedawani za niezłe pieniądze. I gwarantujących powolny, ale stabilny rozwój klubu.Do tego oczywiście trzeba zweryfikowac cele, ale umówmy się, który klub o budżecie naszego jest w stanie zawojowac Europę ? Rzadko, cholernie rzadko się to zdarza, i z toną szczęścia przy okazji...
Natomiast moja obecna ocena polityki ekonomicznej wyrazi się w staropolskim "tak krawiec kraje, jak mu materii staje" ( nie mylić "...jak mu w materii staje..." )
Cieszę się, że wszyscy chcemy sukcesu Wisły. Ale dla mnie nie nadejdzie on przez wiele, wiele lat. Wiem, napiszesz, że "przez takich jak ja" klub nie osiągnął niczego. Ale ja napiszę, że przez takich, jak min. Ty rozbudzono nadzieje kibiców na sukces polskich klubów. A tego jeszcze długo, długo nie będzie ( chociażem gotów strzyc palcami trzcinę, abym się tylko mylił ).
A w kwestii ściągania zagranicznych piłkarzy - myślę, że razem z zainteresowaniem i szczyptą zazdrości oglądać będziemy potyczki Legii z Szachtarem. JEŚLI LEGIA WYGRA TĘ RYWALIZACJĘ, PRZEPROSZĘ WSZYSTKICH I POWIEM ŻEM KIEP. I że mylę się co do oceny "stranieri" zatrudnianych przez Legię..."

Niewazne,do kogo tak pisalem - to wlasnie Dan Petrescu mowil,ze Wisla powinna isc droga bodaj wtedy Sparty Praga. Zobacz,6 lat temu i dzisiaj powoli Wisla zbieralaby tego efekty. Wiem takze,ze wczesniej przekonywali do tego inni trenerzy i sporo ludzi polskiej pilki,ale ciagle nikt sie tym na powaznie nie zajal.
Efekty widzimy.
Wiele lat temu klotnia dotyczyla wydatkowania sporych kwot pieniedzy na zawodnikow i postawienia na zagranicznych pilkarzy,nawet takich,ktorzy nie mieszcza sie w kadrach silnych zespolow z najlepszych lig europejskich. wtedy twierdzilem,ze tacy,ktorzy moga zrobic roznice,na pewno do Wisly czy Polski nie przyjda. A zadluzanie nadmierne klubu moze doprowadzic do finansowej katastrofy. Oczywiscie w porzadzku jest dodac,ze optowalem za pilkarzami polskimi,ktorych jakosc do ceny takze pozostawia wiele do zyczenia. Ale to i tak lepsze,niz wydawac dwa razy wiecej na zagraniczny szrot.
Efekty widzimy.
Kilka lat temu Petrescu w wywiadzie dla ktoregos z polskich mediow stwierdzil,ze glownymi problemami polskich klubow sa
a) pilkarze sa leniwi i nieambitni
b)pilkarze rzadza w klubie zamiast trenera
Efekty widzimy.
Smiech mnie bierze kiedy czytam nastepnych forumowych guru,ktorzy twierdza,jakoby problem obecnej Wisly to problem "zlego przygotowania"
Problem Wisly to marni pilkarze.
Efekty widzimy.
Prezesa Cupiala nie stac na utrzymanie Wisly na poziomie europejskiego klubu,takze na pewno oprocz wielu sukcesow zanotowal wiele porazek,w tym sporo z Jego winy.w dalszym ciagu jednak uwazam,ze bez niego byloby znacznie,znacznie gorzej. A polscy i zagraniczni menezerowie z reguly go zawodzili.
Efekty widzimy.
Dzisiaj na ten temat napisal PS,i po raz pierwszy od dlugiego czasu uznalem,ze ktos w prasie sportowej napisal niezly tekst. Przede wszystkim wyjasniajacy co dzieje sie w Wisle,jakiej natury ma ona klopoty,i do czego prowadzi obecne oczyszczanie stajni Augiasza.Zdaje sobie sprawe z tego,ze i tak dla czesci kibicow to nie beda wystarczajace wyjasnienia .Jacek Bednarz jest tu znienawidzona osoba,choc ocvzywiste jest to nawet dla srednio rozgarnietego licelaisty,ze trudno,aby on odpowiadal za obecny stan finansowy,w zwiazku z tym pilkarze przez niego sprowadzani sa jacy sa. I rola pilkarzy na samym koncu - jak wspaniale jest zwolnic trenera (kolejnego!),swoja gra doprowadzac do tego ze stadion swieci pustkami,co rujnuje Wisle,ale kasowac co miesiac pensje z usmiechem na ustach i zapewniac w wywiadach,ze "Wisla to wielki klub".
Dlatego proponuje zaspiewac po nastepnym remisie lub przegranej "Wiselko nic sie nie stalo !"
Efekty zobaczymy...
Nie,nie zmienilbym nic. Nawet majac na uwadze nienawisc wiekszosci do Bednarza.

To bylo 12 lat temu... Zadajcie sobie pytanie jak dzisiaj wygladalaby Wisla,gdyby szla ta droga.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 10.07.2018, 14:00
Zarząd nie pojawił się na Komisji Budżetowej m.krakowa, a piłkarzom przekazano, że bądą grac przy R22. Wisłę ma reprezezentować dyrektor wykonawczy Daniel Gołda i przedstawiciele firmy doradczej Polinvest.
A propos upadłości. Wisła nie musi składać wniosku o upadłość, może to zrobić także wierzyciel. Także nie liczyłbym na zapewnienia zarządu , ze wszystko jest pod kontrolą, bo pewne sprawy sa poza ich wolą.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.07.2018, 14:03
wyar napisał(a):Wyświetl post
...
Mnie te mityczne dysputy na temat przyszłości Wisły na szczęście ominęły. Ten Twój post wiadomo, słuszny, ale tu i teraz problemem jest co innego, a to, że na Wisłę chętnych nie ma jest oczywiste.

Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
A propos upadłości. Wisła nie musi składać wniosku o upadłość, może to zrobić także wierzyciel. Także nie liczyłbym na zapewnienia zarządu , ze wszystko jest pod kontrolą, bo pewne sprawy sa poza ich wolą.
No, ale sąd nie musi tego wniosku uwzględniać po tym, jak Wisła na niego odpowie.

Wszedłem na tę relację Knury z posiedzenia KB RM Krakowa i tam Knura pisze tak:
KNURA napisał(a):
Wisłę ma reprezezentować dyrektor wykonawczy Daniel Gołda i przedstawiciele firmy doradczej Polinvest.
Jaki znowu Polinvest? Zarząd korzysta teraz z usług firmy doradczej?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.07.2018, 14:04
Ponoc nie od dzisiaj
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.07.2018, 14:04
Brawo oni, niech korzystają dalej. Efekt zajebisty
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.07.2018, 14:14
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Brawo oni, niech korzystają dalej. Efekt zajebisty
Mam tylko nadzieję, że to w ramach jakiegoś barteru albo pro bono.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.07.2018, 14:17
A jeśli za pieniądze to co? Tak jak korzysta się z usług prawników, doradców podatkowych tak można skorzystać z firmy doradczej.

Nie wiem skąd zdziwienie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 10.07.2018, 14:26
Katarzyna Król: Wisła może spaść do IV ligi na życzenie klubu. Wiecie co to oznacza? Że zarząd na prawde nie ogarnia, ze karty jakie ma na ręku sa dobre na blef, a nie na licytację...Miasto ma więcej i z łatwością wygra . Plan B czy C w ieć groźba gry w Sonswcu to raczej slaby argument dla miasta by sie nadstawiać za niegospodarność.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.07.2018, 14:27
Fakt jest taki, że póki nie spłacimy długów to nic nie zdziałamy.

A PZPN nas zajebie, jak faktycznie im powiedzieliśmy, że w środę umowa będzie gotowa na 100%.

Jak ktoś z zarządu mógł im taką informację przekazać - patrząc na to co się dzieje na dzisiejszym spotkaniu
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 10.07.2018 o godz. 14:36.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.07.2018, 14:28
Z mojej strony zdziwienie bierze się stąd, że na forum od kilku-kilkunastu tygodni pisze się tylko o tym, jaki zarząd jest niekompetentny i niechętny do korzystania z usług fachowców. Że zamiast dwuosobowego zarządu, potrzebujemy kilku przecinaków-menedżerów. Nikt nigdy o tej firmie doradczej nie wspominał - ani na forum, ani w prasie.

Żadna profesjonalna firma doradcza nie pobiera wynagrodzenia barterem. W płaceniu im honorarium nie ma więc nic złego tak, jak kolega wyżej napisał. Ciekawe tylko, co to za ludzie. Jak będę miał chwilę, sprawdzę.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 10.07.2018, 14:30
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A jeśli za pieniądze to co? Tak jak korzysta się z usług prawników, doradców podatkowych tak można skorzystać z firmy doradczej.

Nie wiem skąd zdziwienie.
Można tez skorzystać z usług wizażystki, florystki i specjalisty od feng shui. Kto bogatemu zabroni?

A tak na serio, to Polinvest to są pierwszorzędni fachowcy, chociaż chyba zwłaszcza od pozyskiwania środków unijnych. Nie przeczę, że ich rady mogą się Wiśle jakoś przydać. Niestety, ich zatrudnienie teraz wygląda jak - nie przymierzając - zatrudnienie Carillo w zimie. Dobry trener, tylko za drogi na ten moment. I analogicznie: dobrzy doradcy, tylko nie na ten moment. Najpierw terapia, potem rehabilitacja. Oby pacjent przeżył.

crux alba
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.07.2018, 14:32
Słucham tego spotkania i jesteśmy w czarnej dupie i Wisła nie ma żadnego argumentu. Jest zupełnie pod ścianą.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.07.2018, 14:46
Dla mnie to też myślenie życzeniowe, że zaraz znajdzie się stadion, na którym można rozgrywać mecze ekstraklasy. Jak wiadomo na takich grają kluby ze swoich miast i to one mają pierwszeństwo(i już podpisane umowy). Nikt nie będzie dostosowywał terminarza danej klasy rozgrywkowej pod Wisłę. PZPN jebnie pewnie dużą karę finansową + ujemne punkty, jeśli w ogóle stadion się znajdzie.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 10.07.2018, 14:49
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...ywo_26268.html Pięknie są punktowani.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 10.07.2018, 14:50
No to koniec... Miasto nie popuści. To przykre, ale raczej zrozumiałe...
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 10.07.2018, 14:53
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
No to koniec... Miasto nie popuści. To przykre, ale raczej zrozumiałe...
Zrozumiałe?

Co tu jest zrozumiałe To ze drenują nas chorą kwotą za najem? Płacimy 6 razy tyle co parchy, a stadion mamy tylko 2 razy większy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 10.07.2018, 14:55
Ale tu nie chodzi o to na ile miasto nas drenuje, bo nie podpisanie nowej umowy jest celem spotkania, a niezapłacone (grube) zaległości.

Wisła jest sama. Nie ma lobby, nie ma zaplecza osobowego. Stowarzyszenie milczy i nie zamierza zabrać głosu. Zarząd robi co może, ale przejebali trochę temat na własne życzenie.

Pozostaje wierzyć, że umowa wynajmu w Niecieczy jest już gotowa tylko do podpisania...
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.07.2018, 14:55
Ale trzeźwo patrząc... mieli rozłożony dług na raty - nie płacili ich. Doszło do ugody - nie zapłacili tego zobowiązania. To jak miasto ma reagować? Trzeba było inny stadion znaleźć sobie rok temu, skoro nie stać nas na grę przy Reymonta. Sprzedać Carlitosa(za poważniejszą sumę) można było latem. We wniosku licencyjnym na ten sezon, wskazać inny stadion. Trzeba było myśleć. Za to biorą po 20 tysięcy miesięcznie.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 10.07.2018, 14:56
zim zum napisał(a):
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...ywo_26268.html Pięknie są punktowani.
O! I jest tez kolega od listu.
Ja .......e.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 10.07.2018, 14:57
Wiecie co nam tylko zostało?

Napisanie #MajchrowskiOut

Nie wiem na co SKWK jeszcze czeka? Już dawno powinni zorganizować akcję...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 10.07.2018, 14:57
Od redakcji: Niestety, ale przedstawiciele Wisły nie przedstawili ani jednej propozycji rozwiązania patowej sytuacji

Hahahahaha i koniec. Gasić światło i koniec pajacowania.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.07.2018, 14:58
to spotkanie to była rzeź niewiniątek.
Game over.
Zostaje nam Nieciecia albo spadek.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 10.07.2018, 14:58
Ten mail anonim na spotkaniu prezentowany to jakaś mega żenada. Byle parch napisał coś podszywając się pod kibica Wisły a ci to łyknęli jak pelikan ciepłe kluchy i prezentują. No cyrk.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów