The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2018, 12:01
Dlatego pisałem od początku... KLUCZOWA sekunda dla nas była jak Imaz na pustaka nie strzelił :/

Powiem tak... wczoraj kupiłem karnet za pare stówke... i radzę Wam zrobić to samo, bo nic nie wykminicie.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.07.2018, 12:07
max TS napisał(a):Wyświetl post
Kase na splate dlugow spokojnie znalazlby kazdy manager z krakowskiego korpo, ktory choc troche zna sie na excelu.

Skąd Wy się bierzecie?
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.07.2018, 12:12
A gdzie będziemy grać?

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Dlatego pisałem od początku... KLUCZOWA sekunda dla nas była jak Imaz na pustaka nie strzelił :/

Powiem tak... wczoraj kupiłem karnet za pare stówke... i radzę Wam zrobić to samo, bo nic nie wykminicie.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.07.2018, 12:18
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post

Skąd Wy się bierzecie?
wskaznik pensje sportowe vs przychody (%) wzrosl za panowania Sarapaty z 54% w 2016 na 73% w 2017. Mowimy o klubie, ktory zaraz moze zbankurtowac. W Chrzanowie to normalka?
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Stary 06.07.2018, 12:20
no po prostu nie mamy hajsu za miłość do Wisły, stąd trzeźwo myślimy

Skąd Wy się bierzecie?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.07.2018, 12:30
INZAGHI napisał(a):Wyświetl post
ale czy ty oby przypadkiem czegoś nie insynuujesz?
E: eliott : Walka o spadek jest bardziej emocjonujaca niż walka o majstra, zreszta, od dawien dawna mówiło sie ze w Polsce gra sie o utrzymanie a nie o Mistrza Polski.
Gorzej jak od razu sobie zaklepiemy pewne miejsce, ale na dziś jeszcze nie jestem w stanie w to uwierzyc, nawet jak wyjedziemy z Kajko i Kokoszem na obronie.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 06.07.2018 o godz. 12:35.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.07.2018, 12:32
Polityka transferowa Wisły ...nie istnieje . Przypomina to raczej wyprzedaż przed likwidacją . Kiedyś sprzedawaliśmy dobrych piłkarzy za dobre pieniądze kupując średnich za średnią kasę . Teraz sprzedajemy dobrych za małe pieniądze a kasę przeznaczamy na długi. Sprzedaż dobrego zawodnika do rywala z ligi to głupota do kwadratu . Mam nadzieję że nie dojdzie do takiej sytuacji , że sprzedamy kogoś do parchów . Niestety przyjdzie nam emocjować się walką w grupie 9-16 .
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.07.2018, 12:34
raindog napisał(a):Wyświetl post
Bo problemem nie jest żaden brak pucharów. Coś się rypło już po zakończeniu sezonu. Po za kończeniu sezonu byli w dobrych nastrojach, Wisła przegrała, ale ogólnie wiało optymizmem - nawet pojawiały się opinie, że po takim meczu, jak w Zabrzu, można być dumnym z drużyny. Problemy zaczęły się niedługo po akcji policji, stąd albo mają związek z listem gończym dla Miśka, albo jakiś inwestor po tej akcji spierdzielił.
Pewnie tak. Następna pożyczka nie stykła z przyczyn obiektywnych i nagła panika w zarządzie.
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Stary 06.07.2018, 12:38
9-16? Raczej 14-16.

elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
Polityka transferowa Wisły ...nie istnieje . Przypomina to raczej wyprzedaż przed likwidacją . Kiedyś sprzedawaliśmy dobrych piłkarzy za dobre pieniądze kupując średnich za średnią kasę . Teraz sprzedajemy dobrych za małe pieniądze a kasę przeznaczamy na długi. Sprzedaż dobrego zawodnika do rywala z ligi to głupota do kwadratu . Mam nadzieję że nie dojdzie do takiej sytuacji , że sprzedamy kogoś do parchów . Niestety przyjdzie nam emocjować się walką w grupie 9-16 .
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.07.2018, 12:41
Też mi się wydaje, że nie brak pucharów jest powodem naszych kłopotów. A przynajmniej nie bezpośrednio. Prawda taka, że ani przez chwile nie byliśmy blisko pucharów, a jedynie wyjątkowy zbieg okoliczności sprawił, że do końca byliśmy w grze.

Tak jak raindog uważam, że coś nie pykło na przełomie maja i czerwca. Nawet niepodpisanie Lloncha nie zwiastowało tragedii, bo zarząd dalej utrzymywał, że kasa jest i byłaby jakby tylko Llonch chciał więcej. Dopiero zamieszanie z Carillo sprawiło, że zaczęły wychodzić kolejne trupy z szafy.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2018, 12:45
max TS napisał(a):Wyświetl post
wskaznik pensje sportowe vs przychody (%) wzrosl za panowania Sarapaty z 54% w 2016 na 73% w 2017. Mowimy o klubie, ktory zaraz moze zbankurtowac. W Chrzanowie to normalka?
A Ty wiesz chociaż dlaczego stosunek pensje vs przychody był zdecydowanie inny w 2016 roku w porównaniu do 2017? Podpowiem Ci - szukaj w przychodach.

Idze idze bajoku.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 06.07.2018 o godz. 12:48.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.07.2018, 12:46
9-16? Raczej 14-16.
Też nie przesadzajmy
Koroną, Arka i Sosnowiec są na papierze slabsze
Jeżeli będziemy grać u siebie to 11-12 miejsce jest w obecnym składzie jak najbardziej w zasięgu
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.07.2018, 12:51
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Też nie przesadzajmy
Koroną, Arka i Sosnowiec są na papierze slabsze
Jeżeli będziemy grać u siebie to 11-12 miejsce jest w obecnym składzie jak najbardziej w zasięgu
Ale papier to przyjmie wszystko.
Jeśli nie będzie kontuzji, to pierwszą 11 na utrzymanie mamy. Gorzej jak się nam posypie obrona to bedzie pyta mega.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.07.2018, 12:55
Obrona to akurat moim zdaniem nasz najmocniejszy punkt
Przy wszystkich zdrowych na ławce będzie Palcic, Pietrzak i Velez, do tego Sadlok i Bartkowski obskakuja po 2 pozycje, nie ma tragedii
Za to w całym składzie mamy jednego, szklanego defensywnegi pomocnika i 2 napastnikow
Też niestety defensywnych...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.07.2018, 13:13
Od kwoty transferu Carlosa trzeba odjąć mniejsze wpływy za niższą sprzedaż karnetów i biletów. Nie wiem ile, ale uważam, że ta kwota będzie na tyle istotna, że nie można jej pominąć.
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Stary 06.07.2018, 13:22
Ile na ten moment kupiliśmy karnetów?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 06.07.2018, 13:35
thechris napisał(a):Wyświetl post
Od kwoty transferu Carlosa trzeba odjąć mniejsze wpływy za niższą sprzedaż karnetów i biletów. Nie wiem ile, ale uważam, że ta kwota będzie na tyle istotna, że nie można jej pominąć.
Czyli za ubiegly rok wzrost kwoty sprzedazy biletow i karnetow mozna doliczyc do kwoty transferu kogo? Chrapka? Brleka? Moze do kwoty transferu Pereza, Ze Manuela? Skad wy takie wyliczenia bierzecie? Z dupy?
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 06.07.2018 o godz. 13:39.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.07.2018, 13:40
Dlaczego tak piszesz, że z dupy?
Nie są precyzyjne bo nie ma danych, ale transfer ten może mieć wpływ na frekwencję wśród ludzi, którzy chodzili na Wisłę od czasu do czasu.

CFO powinien brać pod uwagę zarówno wpływy jak i straty oraz korzyści utracone, zwłaszcza, że jakieś widmo korzyści utraconej jest mocno zarysowane przy ewentualności nie występowania na swoim stadionie.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2018, 13:44
Dlatego, ze ludzie chodzacy od czasu do czasu nabijaja srednia frekwencje przy okazji dwoch meczow. Z Legia i z zydkami. O mecz z zydkami bym sie nie martwil, o mecz z Legia rowniez nie. W sumie to tyle.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Stary 06.07.2018, 13:48
Jak gramy o 6 miejsce to nie to samo jak gramy o 12...sam zobaczysz...jak chodzisz.
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Stary 06.07.2018, 13:52
A Ty wiesz chociaż dlaczego stosunek pensje vs przychody był zdecydowanie inny w 2016 roku w porównaniu do 2017? Podpowiem Ci - szukaj w przychodach.

Idze idze bajoku.

2016 przychody 29mln ,pensje zawodnikow 54%
2017 przychody 27mln , pensje zawodnikow 73%

Wiesz jak to obliczyc czy Ci pomoc?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2018, 13:55
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Jak gramy o 6 miejsce to nie to samo jak gramy o 12...sam zobaczysz...jak chodzisz.
Zgadza sie. Wynik sportowy. Nie zgadzam sie jednak z tym, ze samo odejscie Carlitosa mialoby byc jedynym czynnikiem na to wplywajacym, gdyz jak dobrze wiemy jest ich duzo wiecej.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2018, 13:56
Pomóż pomóż

Sprawdź, czego i w jakich kwotach nam zabrakło w przychodach w roku 2017. Potem oblicz kwoty jakie wychodzą na wynagrodzenia w obu latach... Śmiało.
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Stary 06.07.2018, 14:00
Pomóż pomóż

Sprawdź, czego i w jakich kwotach nam zabrakło w przychodach w roku 2017. Potem oblicz kwoty jakie wychodzą na wynagrodzenia w obu latach... Śmiało.
Pomoge
to jaki rodzaj przychodu spadl nie ma znaczenia. Liczysz stosunek przychodow do pensji ogolem... Nasze przychody spadly o 2mln, a pensje wzrosly o 4 mln.
plus wzrost pensji o 500tys dla Damiana i Marzeny
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Stary 06.07.2018, 14:02
Oprócz wynagrodzeń są inne koszty.
Fakt, że przychody były niższe o 2 mln zł czyli mniej niż 10% rdr ma pośredni związek z faktem, że udział wynagrodzeń wzrósł o 35%.
To nie jest bezpośrednia zależność. Nawet jak jakby przychody były wyższe o 10% to udział wynagrodzeń i tak byłby wyższy rdr.
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2018, 14:06
Dlatego nie powinno się tego przedstawiać w tak prosty sposób, jak robi to max TS...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2018, 14:08
Przeciez o to sie wlasnie rozchodzi serkowi. TF przestala nas sponsorowac, na czym wyszlismy 6 mlionow w plecy w przychodach ze sponsoringu, w porownaniu do 2016 roku...
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 06.07.2018, 14:08
nie lubie sie czepiac...tak zupelnie na spokojnie... takie pytanie na ktore nikt pewnie nie odpowie... czy były i sa poslizgi w wypłatach dla osób zarzadzających klubem ?
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Stary 06.07.2018, 14:13
ludzie, nie zalamujcie mnie. Liczylem ze dysponujecie wieksza wiedza z zakesu matematyki niz Damian D.

2016 przychody 29,9mln. stosunek pensji 54% = PENSJE PILKARZY W 2016 16,2MLN
2017 przychody 26mln s.p. 73%= PENSJE PILKARZY W 2017 19MLN

plus tak jak mowie 500tys wzrostu wynagrodzen zarzadu.
i jeszcze wzrost zatrudnienia pracownikow (nie pilkarzy) o 20 osob.

Tak sie nie zawchowuje firma, ktora ma klopoty finansowe i dlugi na karku. Czego wy nie rozumiecie?
Ostatnio edytowane przez max TS : 06.07.2018 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2018, 14:17
No to odejmij sobie 6 milionow od przychodow w 2016, ktore stracilismy przez odejscie TF i wylicz wtedy procent wynagrodzeń w zestawieniu z przychodami. Tak samo mozesz sobie odjac roznice miedzy sponsoringiem ze strony LV Bet. Przeciez tego sie nie da tak porownac. Musialyby byc identyczne przychody rdr zeby to porównywać. Pomijam juz wieksza liczbe pracownikow bo to tez ma przeciez wplyw.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 06.07.2018 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów