The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2018, 22:01
To jest istna żenada. Ze znajomi mieliśmy tradycyjnie kupić karnety... w międzyczasie wybuchło zamieszanie ze stadionem, a teraz jest ta cała szopka z Carlitosem.
Jeżeli najlepszy zawodnik naszej ligi za tak śmieszne pieniądze które w żaden sposób nie poprawiają naszej kondycji finansowej trafi do jednego z naszych największych rywali (0,5 mln euro i ewentualne bonusy do 0,6 mln euro które w przyszłości MOŻE dostaniemy)... jest to olbrzymi marketingowy strzał w stopę.

Mam wątpliwości czy tym ludziom zależy na dobru Wisły, czy tez tylko bawią się kosztem kibiców. Problem ze stadionem jak najbardziej był do przewidzenia. Transfer Carlitosa na normalnych warunkach mógł zostać wcześniej przygotowany, a do tego rozegraliśmy szopkę z zatrudnianiem osób na które nas nie stać.

Spójrzmy sobie na to jakie są wynagrodzenia dla naszych prezesów...

Ktoś nas kibiców rucha w cztery litery, dobrze się bawi... niech teraz mi ktoś wytłumaczy DLACZEGO JA MIAŁBYM TERAZ KUPIĆ KARNET? (przecież w ten sposób nie pomagam klubowi - bo nikt w zarządzie realnie nie myśli o uzdrowieniu sytuacji...)
Ostatnio edytowane przez InQ : 04.07.2018 o godz. 22:05.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.07.2018, 22:05
Podaj mi swoj pesel, dane to Ci kupie. W zamian skonczysz jeczec. OK?
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.07.2018, 22:09
Meliksona tez za pol darmo oddaliśmy i jakoś przeżyliśmy. Widać tyle sie dało za niego wziąć, sam carlitos chciał do legii a nie do klubów które dawały więcej.
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.07.2018, 22:12
South napisał(a):Wyświetl post
Meliksona tez za pol darmo oddaliśmy i jakoś przeżyliśmy. Widać tyle sie dało za niego wziąć, sam carlitos chciał do legii a nie do klubów które dawały więcej.
a skad wiesz co chcial Carlitos? Z Wislaportal? Wedlug nich to Carlitos kibicowal Legii od przedszkola.
Poszedl tam gdzie go chcieli i dostal dobra kase... ot tyle.
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Stary 04.07.2018, 22:18
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Podaj mi swoj pesel, dane to Ci kupie. W zamian skonczysz jeczec. OK?

Myślisz że chodzi mi o pieniądze? Nie ważne czy karnet kosztuje 1 zł, czy też 5000 pln. Nie w tym rzecz. Problem polega na tym że w ten sposób myśli dużo osób.
Jeżeli zarząd swoją niegospodarnością nie przestanie działać na szkodę klubu... stracimy naprawdę jeszcze wiele.

Już "w ....u kasy" wydałem na różne akcje związane z ratowaniem klubu (nawet nie dopominając się o jakąkolwiek należność). Mam wrażenie że te akcje nie tylko w niczym nie pomagają, a tylko ukrywają przed nami kibicami realne problemy. Jeżeli tego bytu nie ma sensu ratować... to dlaczego ratujemy trupa który musi umrzeć. Tak sobie myślę że gdyby 6 lat temu spółka ogłosiła upadłość... to już teraz przy tym wsparciu które było moglibyśmy już na zdrowych zasadach grać w ekstraklasie. Pamiętaj że im później zaczniemy uzdrawiać sytuację w klubie, tym trudniej będzie nam to uczynić. Wisła Krakow z każdym upływającym rokiem jest coraz mniej atrakcyjna...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2018, 22:24
Na czym polega "niegospodarnosc" w prowadzeniu zadluzonego po uszy klubu? Slucham. Drugie pytanie. Czy do tego zadluzenia dopuscil obecny zarzad? Po trzecie. Jesli wsrod kibicow bedzie panowac taka postawa (nie kupie karnetu bo po co), to jakie mozna miec wymagania wzgledem zarzadu. Niegospodarny to byl Cupial, ale byly wyniki, to kazdy mial to w dupie. Teraz nowy zarzad bez kompetencji, bez doswiadczenia, bez sponsora z TF, z dlugami na starcie ma byc gospodarny, do tego bez pomocy kibicow?
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 04.07.2018 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.07.2018, 22:25
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Zarząd albo nagle stracił element stałego dochodu (sponsor) albo z szafy wypadł nowy trup (koszta) i z jakiś powodów nie dzieli się tym z opinią publiczną.
Jaki znowu sponsor Największy nasz sponsor (haha) to LVbet. No chyba, że był jakiś nieoficjalny albo policja znalazła obok flag zamelinowane walizki z pieniędzmi
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Stary 04.07.2018, 22:28
InQ napisał(a):Wyświetl post
Myślisz że chodzi mi o pieniądze? Nie ważne czy karnet kosztuje 1 zł, czy też 5000 pln. Nie w tym rzecz. Problem polega na tym że w ten sposób myśli dużo osób.
Jeżeli zarząd swoją niegospodarnością nie przestanie działać na szkodę klubu... stracimy naprawdę jeszcze wiele.

Już "w ....u kasy" wydałem na różne akcje związane z ratowaniem klubu (nawet nie dopominając się o jakąkolwiek należność). Mam wrażenie że te akcje nie tylko w niczym nie pomagają, a tylko ukrywają przed nami kibicami realne problemy. Jeżeli tego bytu nie ma sensu ratować... to dlaczego ratujemy trupa który musi umrzeć. Tak sobie myślę że gdyby 6 lat temu spółka ogłosiła upadłość... to już teraz przy tym wsparciu które było moglibyśmy już na zdrowych zasadach grać w ekstraklasie. Pamiętaj że im później zaczniemy uzdrawiać sytuację w klubie, tym trudniej będzie nam to uczynić. Wisła Krakow z każdym upływającym rokiem jest coraz mniej atrakcyjna...
Ale czy w IV, III,II, i I lidze Daniel moglby ciagnac 30tys na miesiac? Chlopak jest na dorobku. Moze dom buduje.
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Stary 04.07.2018, 22:30
Na czym polega "niegospodarnosc" w prowadzeniu zadluzonego po uszy klubu? Slucham.
1. Skoro nas na to nie stać nie bawimy się na karuzeli trenerskiej z zatrudnianiem i zwalnianiem trenerów (zmiana Kiko na Carillo, który i tak musiał odejść...)
2. Sytuacja ze stadionem była do przewidzenia. Niezbyt widzę aby klub dokonał wystarczających starań by zabezpieczyć swój interes (uderza to w punkt 3)
3. W konsekwencji punktu 2 sprzedajemy aktywa warte ponad 6,6 mln pln (oferta Dinamo) za 2,2 mln pln bo klub nie przewidział czegoś oczywistego i musi na dniach skołować gotówkę (gdyby miesiac temu klub krzyczał chcemy 1,5mln euro zamiast 3mln euro... mogłoby być inaczej).
4. Nie zatrudniajmy zawodników na których ans nie stać jeżeli kontrakt musimy rozwiązać jeszcze zanim zacznie obowiązywać!

Już nie chcę wspominać o tej chwilówce za ponad 3mln pln...
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Stary 04.07.2018, 22:35
Na czym polega "niegospodarnosc" w prowadzeniu zadluzonego po uszy klubu? Slucham. Drugie pytanie. Czy do tego zadluzenia dopuscil obecny zarzad? Po trzecie. Jesli wsrod kibicow bedzie panowac taka postawa (nie kupie karnetu bo po co), to jakie mozna miec wymagania wzgledem zarzadu. Niegospodarny to byl Cupial, ale byly wyniki, to kazdy mial to w dupie. Teraz nowy zarzad bez kompetencji, bez doswiadczenia, bez sponsora z TF, z dlugami na starcie ma byc gospodarny, do tego bez pomocy kibicow?
hmmm... jak dla mnie niegospodarnosc to np.
- 4 trenerow w dwa lata
-zatrudnienie trenera za 100 000pln na miesiac plus sztab
-powiekszenie kadry pilkarskiej do 30 osob
-zatrudnienie na rzecznika laski z muzem historycznego (rodzina czlonka zarzadu TS)
- nie dogadanie sie z miastem odnosnie oplat za stadion (dwa lata mieli)
- zero pomyslu na stadion jak i tereny w okol
- pewnie jeszcze setki rzeczy, o ktorych wie tylko ksiegowa Wisly

I naprawde ludzie uwazaja ze za 30 000pln miesiecznie nie da rady znalezc kogos kto by ogarnal te tematy/poprowadzil je lepiej?

EDIT. Zapomnailem ze tak naprawde gdyby nie Carlitos (jakis ogorek z 3 ligi hiszpanskiej) nie mielibysmy w ogole pieniedzy na koncie
Ostatnio edytowane przez max TS : 04.07.2018 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.07.2018, 22:39
max TS napisał(a):Wyświetl post
hmmm... jak dla mnie niegospodarnosc to np.
- 4 trenerow w dwa lata
-zatrudnienie trenera za 100 000pln na miesiac plus sztab
-powiekszenie kadry pilkarskiej do 30 osob
-zatrudnienie na rzecznika laski z muzem historycznego (rodzina czlonka zarzadu TS)
- nie dogadanie sie z miastem odnosnie oplat za stadion (dwa lata mieli)
- zero pomyslu na stadion jak i tereny w okol
- pewnie jeszcze setki rzeczy, o ktorych wie tylko ksiegowa Wisly

I naprawde ludzie uwazaja ze za 30 000pln miesiecznie nie da rady znalezc kogos kto by ogarnal te tematy/poprowadzil je lepiej?
Zaraz Ci z Junco wyjadą. Kozioł ofiarny już jest.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2018, 22:40
1. Skoro nas na to nie stać nie bawimy się na karuzeli trenerskiej z zatrudnianiem i zwalnianiem trenerów (zmiana Kiko na Carillo, który i tak musiał odejść...)
2. Sytuacja ze stadionem była do przewidzenia. Niezbyt widzę aby klub dokonał wystarczających starań by zabezpieczyć swój interes (uderza to w punkt 3)
3. W konsekwencji punktu 2 sprzedajemy aktywa warte ponad 6,6 mln pln (oferta Dinamo) za 2,2 mln pln bo klub nie przewidział czegoś oczywistego i musi na dniach skołować gotówkę (gdyby miesiac temu klub krzyczał chcemy 1,5mln euro zamiast 3mln euro... mogłoby być inaczej).
4. Nie zatrudniajmy zawodników na których ans nie stać jeżeli kontrakt musimy rozwiązać jeszcze zanim zacznie obowiązywać!

Już nie chcę wspominać o tej chwilówce za ponad 3mln pln...
1. Z tym sie akurat zgadzam.
2. Byla do przewidzenia, tak samo jak do przewidzenia jest wymog platnosci graczom, splata innych zobowiazan, ogolnie wydatki biezace. Bylaby turbo nadwyzka to i na stadion by sie znalazlo.
3. Nie wiem czy wiesz, ale pan pilkarz aktyw Carlitos sie dasal i nie chcial isc ani do Dinamo, ani do Francji, ani do Lecha, choc oferowali lepsza kase.
4. Podobna sytuacja jak w przypadku punktu 1. Nie wiem tylko co bylo przyczyna ich zatrudnienia. Albo "niegospodarnosc", albo po drodze zaszla sytuacja, w ktorej trzeba bylo na szybko splacac jakiegos trupa z szafy i pozniej kasy zabraklo, nie wiemy.

Chwilowka byla prawdopodobnie na licencje na puchary europejskie. Bylo blisko. Nie udalo sie. Trudno. Trzeba dalej zyc.
Teraz bedzie biednie, skromnie, czyli tak jak powinno byc od poczatku (moim zdaniem). O walce o puchary mozemy sobie pomarzyc. Celem nadrzednym bedzie raczej unikniecie spadku. Bedzie "gospodarnie" bo nie ma juz innej opcji. Tymbardziej warto teraz pomagac klubowi. Czy ta pomoc cos da? Nie wiem, ale jako kibic Wisly, zawsze bede mogl sobie spojrzec w twarz i powiedziec, ze przynajmniej probowalem a nie odwracalem sie plecami w najgorszej dla niego chwili.
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Stary 04.07.2018, 22:44
///EDIT: Duplikat
Powód: dupliat
Ostatnio edytowane przez InQ : 04.07.2018 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
kk23
Member

Od: 07.2006

Stary 04.07.2018, 22:50
Chwilowka byla prawdopodobnie na licencje na puchary europejskie.
Na czym opiera się to mniemanie, ze koszta licencji to 3 mln? Nie ma też logiki w tym, że te pieniądze były "wzięte" pod przyszłą grę w pucharach. Kto by brał chwilówkę "na przyszłość", majac możliwość wziąć ją z miejsca w razie potrzeby. Teza z tym, że to pieniądze pod puchary, licencje jest dla mnie czystą fantastyką.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2018, 22:51
Na tym, ze trzeba bylo splacic Jovaniciow, Jovanoviciow zeby ta licencje otrzymac miedzy innymi. Z miejsca jej nie mozna bylo wziac bo termin przyznawania licencji wypadal przed ostatnim meczem z Gornikiem, w ktorym to mielismy szanse wygrac i zalapc sie na puchary. Taka to czysta fantastyka.
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Stary 04.07.2018, 22:54
max TS napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam że tak. Gdybyś zadał pytanie czy za te pieniądze znajdziemy kogoś kto zrobi to dobrze? (wtedy miałbym wątpliwości). Ja nie wymagam tego by ktoś tam pracował dobrze (już znamy ich możliwości). Ja tylko chcę przywozicie oceniać ich pracę...
Nawet do niedawna ich broniłem. pisałem ze radzą sobie naprawdę przyzwoicie...

ale tutaj coś we mnie pękło. I gdy zarząd, który ściemniał na każdym kroku i pudrował swój nosek nagle przyznaje się że jest gorzej niż przed rokiem... a następnie spada na nas lawina problemów trudnych do przeskoczenia - NALEŻY ZAPYTAĆ SIĘ DLACZEGO NIKT NIE PRÓBOWAŁ TEMU ZAPOBIEC.

Trzeba dalej zyc.
Boli mnie fakt że tak ładnie nas okłamywano... co w konsewkwencji skończy sie utratą ponad 4 mln spodziewanych zysków (nawet nie probuję pisać o spodziewanej kwocie 10 mln pln, podczas gdy realnei spodziewaliśmy się zysku niespełna 7mln).
Ponadto cała szopka uderza w nas marketingowo. Tak, tracimy zainteresowanie sponsorów. Co wiecej, zauważymy mniejszą frekwencję na stadionie i mniejsze zyski z dnia meczowego.
Nie odwracam się od klubu. Po prostu nie chcę wspierać znowu jakiejś farsy. Chcę aby zarząd zaczął wreszcie mówić prawdę i przestał nas kompromitować! Teraz czekam na ich krok... Chcę tylko aby działo się to wszytsko na zdrowych zasadach (nieważne w której lidze)
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2018, 22:57
Kolego, (chyba moge sie tak do Ciebie zwrocic), nie wiem ile chodzisz na Wisle, ale farsa i niegospodarnosc trwa w Wisle bez przerwy conajmniej od poczatku lat 90tych. O 80tych niestety nic nie wiem, nawet ze slyszenia.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 04.07.2018 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Stary 04.07.2018, 23:49
Lata 80te to niestety nie moja bajka.
Lata 90te - owszem była szopka, nie zwracałem wiele na nią uwagi poza aspektem piłkarskim. Do tego był to okres kiedy nielicznych było stać "na więcej"
Później była bogata era. Była to farsa finansowa, ale też wtedy to był prywatny folwark. Kilku ludzi bawiło się za swoje pieniądze.
Później wielki kryzys, gdzie każdy chce ratować klub. Niestety obawiam się że tylko gasimy pożar (również my kibice) tam gdzie pali się najbardziej, a nie zważamy na to czy on przypadkiem nie jest coraz większy...

Do czego zmierzam? Nie mamy żadnych realnych, racjonalnych planów działania. Czy ktokolwiek przygotował racjonalny plan, w którym przewidujemy gdzie będziemy za 5 lat. Jedyny plan brzmi: gaśmy pożary i czekajmy na magicznego inwestora.
Problem w tym że z każdą kompromitacją ten "plan na inwestora" jest coraz mniej realny. Może nie za 5 lat, ale np. za 10 jeżeli będziemy tak działać wizja upadłości będzie nieunikniona. Teraz jest dobry okres by budować klub... a za 10 lat? (tego nie wiemy, a kryzysy w gospodarce są cykliczne).

Jest jeszcze inny scenariusz, który mógłby zadziałać. Natomiast nie z tymi ludźmi w zarządzie. Mam na myśli znaleźć inwestora w postaci "Crowdfoundingu" ale na nieco innych zasadach.
Czy potrafilibyśmy znaleźć 5000 ludzi, z których każdy zrzuciłby się po 10000 pln? (matko sam bym się zrzucił gdyby to było na zdrowych zasadach ->btw. 10k nieprzypadkowo ze względu na podatki).
Owszem suma brzmi astronomicznie 50mln pln (ale przy takiej akcji ok 10 mln zjadłyby podatki z kosztami operacyjnymi). Potem odpada 20 mln na zadłużenie spółki (jeżeli nie budujemy od nowa), a kolejne 20 można by przeznaczyć na racjonalne inwestycje mające zapewnić płynność bytu.

Ale do takich akcji potrzeba - RACJONALNIE myślących ludzi!
1. Plan działania na min. 5 lat. Naprawdę dokładny.
2. Przyzwoitych ludzi od marketingu (niestety globalnego - sadze że ok 2000 osób udałoby się łatwo zebrać w krakowskim środowisku, o ile byłby racjonalny plan i gwarancje - ale dalej należy wykorzystać efekt "kuli śnieżnej")
- tutaj niestety dodatkowym kosztem byłaby jakaś forma upamiętnienia (może być to jakaś bzdura, ale niestety w ten sposób przyciąga się ludzi)
3. Ustalenie gwarancji (np. oświadczenie notarialne + rachunek powierniczy, gdzie spółka dostanie kwotę tylko wtedy gdy zostanei uzbierana w całości)
4. Wrazie zeprania kwoty ustalenie nadzoru finansowego (w celu kontroli wydatków przez "inwestorów" - tak jak banki czynią to przy pożyczkach restrukturyzacyjnych)
5. I niestety to jest oczywiste że na okres kilku lat pensje zarządu musiałby zostać ograniczone do symbolicznych kwot (np. średnia krajowa). Co innego premie, ale muszą być cele.

To co napisałem brzmi jak absurd... ale jest chyba mniejszym absurdem od planów obecnego zarządu... :(
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.07.2018, 00:28
Zarząd stracił:
- rok
- pieniądze
- poparcie wśród kibiców
- stadion (przynajmniej na razie)
- dobrą prasę
- a wkrótce godność

Pięć pierwszych naprawdę można wybaczyć. Zdarza się. Ważne żeby nauczyć się na błędach.

Ostatni punkt jest niewybaczalny. Jeżeli zatrudnią Surmę... człowieka, który kojarzony jest głównie ze sprzedażą meczu Wisła 0-6 Legia, żeby CWKS mógł zostać mistrzem... który potem przeszedł do Wojskowych i będąc kapitanem drużyny zdobył mistrzostwo w bardzo dziwnych okolicznościach (czy ktoś pamięta co wyprawiali wtedy sędziowie i wściekłego Petrescu?) jako TRENERA MŁODZIEŻY, to dla mnie będzie to doszczętna kompromitacja zarządu. Jeszcze byłbym w stanie zrozumieć jakoś, jednak z niezadowoleniem, jego pracę przy pierwszej drużynie. Ale on będzie trenował MŁODZIEŻ.

To jasne, że nie będzie ich uczył prostytucji. Może nawet jest dobrym trenerem młodzieży. Jego ligowe doświadczenie robi wrażenie. Jakbym był kibicem Ruchu Chorzów to Surmę pewnie bym szanował i lubił. Co więcej, jestem pewien, że część obecnych, czystych wizerunkowo jak Maryja Dziewica, legend Wisły też kiedyś sprzedało mecze. Sam fakt tego, że Surma, za przeproszeniem, opier**** mecz naszego klubu w tych ciemnych czasach jest mniej ważne od tego, że stał on się - obojętnie czy sprawiedliwie czy nie - symbolem tego haniebnego wydarzenia. Jakie przesłanie za sobą niesie jego praca z młodzieżą?

My się już w ogóle nie szanujemy...

https://www.youtube.com/watch?v=_c_mNXHbUC4

Oby Surma znalazł sobie pracę w Ruchu Chorzów, a nie w Wiśle, a wiadomość o jego zatrudnieniu nie okazała się prawdą lub po prostu nie weszła w życie.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.07.2018, 00:34
Ale do takich akcji potrzeba - RACJONALNIE myślących ludzi!
1. Plan działania na min. 5 lat. Naprawdę dokładny.
2. Przyzwoitych ludzi od marketingu (niestety globalnego - sadze że ok 2000 osób udałoby się łatwo zebrać w krakowskim środowisku, o ile byłby racjonalny plan i gwarancje - ale dalej należy wykorzystać efekt "kuli śnieżnej")
- tutaj niestety dodatkowym kosztem byłaby jakaś forma upamiętnienia (może być to jakaś bzdura, ale niestety w ten sposób przyciąga się ludzi)
3. Ustalenie gwarancji (np. oświadczenie notarialne + rachunek powierniczy, gdzie spółka dostanie kwotę tylko wtedy gdy zostanei uzbierana w całości)
4. Wrazie zeprania kwoty ustalenie nadzoru finansowego (w celu kontroli wydatków przez "inwestorów" - tak jak banki czynią to przy pożyczkach restrukturyzacyjnych)
5. I niestety to jest oczywiste że na okres kilku lat pensje zarządu musiałby zostać ograniczone do symbolicznych kwot (np. średnia krajowa). Co innego premie, ale muszą być cele.

To co napisałem brzmi jak absurd... ale jest chyba mniejszym absurdem od planów obecnego zarządu... :(

To są populizmy, absurdy, fantazje. Ani do zrealizowania w praktyce, ani nawet z sensem w teorii.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Stary 05.07.2018, 01:02
Jak zauważyłeś w tym właśnie problem. Ja tylko zaznaczam, że sposób działania zarządu (tj. planowanie) jest bardziej absurdalny od tych niedorzecznych pomysłów które wypisuję.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 05.07.2018, 01:30
Jedyne co nam zostało do sprzedaży to Carlitos a my go za drobne sprzedajemy. Ręce opadają. Nie piszecie że nie mieliśmy wyjścia że miasto nas do muru przyparlo. Niestety ale Zarząd sam się przyparl. To jest chyba największą wtopa jaka zrobili. Za króla strzelców i najlepszego piłkarza ekstraklasy sprzedali za grosze.Brawo wy!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.07.2018, 05:14
Virusman napisał(a):Wyświetl post
Zarząd stracił:
- rok
- pieniądze
- poparcie wśród kibiców
- stadion (przynajmniej na razie)
- dobrą prasę
- a wkrótce godność

Pięć pierwszych naprawdę można wybaczyć. Zdarza się. Ważne żeby nauczyć się na błędach.

Ostatni punkt jest niewybaczalny. Jeżeli zatrudnią Surmę... człowieka, który kojarzony jest głównie ze sprzedażą meczu Wisła 0-6 Legia, żeby CWKS mógł zostać mistrzem...
Chlopie, Surma debiutowal w seniorskiej Wisle w 1995r...Nie ma sensu Cie czytac jak ty takie bzdury piszesz. Polecam isc do lekarza i leczyc ten virus.

Wytoczone dziala, argumenty...i taki burak/sraczka juz na wstepie.

Kabaret
Ostatnio edytowane przez Dariook : 05.07.2018 o godz. 05:25.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.07.2018, 07:16
Ludzie, piszecie o jakichś 2,5 mln euro za Carlitosa z Dinama, 1,5 mln z Lecha. Skąd wiecie, że takie oferty w ogóle spłynęły? Od "informatorów" twitterowych?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.07.2018, 07:30

Chwilowka byla prawdopodobnie na licencje na puchary europejskie. Bylo blisko. Nie udalo sie. Trudno. Trzeba dalej zyc.
Teraz bedzie biednie, skromnie, czyli tak jak powinno byc od poczatku (moim zdaniem). O walce o puchary mozemy sobie pomarzyc. Celem nadrzednym bedzie raczej unikniecie spadku. Bedzie "gospodarnie" bo nie ma juz innej opcji. Tymbardziej warto teraz pomagac klubowi. Czy ta pomoc cos da? Nie wiem, ale jako kibic Wisly, zawsze bede mogl sobie spojrzec w twarz i powiedziec, ze przynajmniej probowalem a nie odwracalem sie plecami w najgorszej dla niego chwili.
No i to jest kolejnym idiotyzm tego zarządu. Z motyką na słonće znaczy się na puchary. Przecież w Europie to się zarabia dopiero od fazy grupowej, a my bysmy odpadli po pierwszym dwumeczu.
Nie można wymagać od kibiców żeby kupowali karnety skoro te wpływy są po prostu defraudowane.
Zgadzam się z kolega InQ - im póżniej zbankrutujemy, tym pózniej wrócimy do normalności.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 05.07.2018 o godz. 07:33.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 05.07.2018, 07:54
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
im póżniej zbankrutujemy, tym pózniej wrócimy do normalności.
Pomijając to, jak bardzo dyskusyjne jest domaganie się restartu, to - jak myślisz - kto będzie odtwarzał Wisłę od IV ligi, gdyby taki pomysł zechciano/musiano wcielić w życie?

Podpowiem, pierwsza litera to T, a druga to S.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2018, 08:01
Tomek Sarara?
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Stary 05.07.2018, 08:04
czaro napisał(a):Wyświetl post
Pomijając to, jak bardzo dyskusyjne jest domaganie się restartu, to - jak myślisz - kto będzie odtwarzał Wisłę od IV ligi, gdyby taki pomysł zechciano/musiano wcielić w życie?

Podpowiem, pierwsza litera to T, a druga to S.
jak bedziemy w IV lidze to bedzie trzeba robic akcje 12 bohatera co miesiac. Inaczej, bez pieniedzy z Canal+, nie starczy nam na pensje dla takich fachowcow jak Daniel i Marzena. :(
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 05.07.2018, 08:11
Jak będziemy w IV lidze będziecie można wcielić w życie pomysł jednego z forumowiczów, by to pracownicy klubu płacili za możliwość pracy w nim.

Z piłkarzami też tak można spróbować.

Myślisz, że wypali?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.07.2018, 08:15
czaro napisał(a):Wyświetl post
Jak będziemy w IV lidze będziecie można wcielić w życie pomysł jednego z forumowiczów, by to pracownicy klubu płacili za możliwość pracy w nim.

Z piłkarzami też tak można spróbować.

Myślisz, że wypali?
Najbardziej martwią 4 bańki za stadion. W 4 lidze może być problem z budżetem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów