The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2018, 17:08
Jeśli to jest prawda, to chyba nawet najwięksi obrońcy zarządu przyznają, że sprzedaż króla strzelców za taką kasę jest absolutną kompromitacją.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.07.2018, 17:09
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to jest prawda, to chyba nawet najwięksi obrońcy zarządu przyznają, że sprzedaż króla strzelców za taką kasę jest absolutną kompromitacją.
To byl fejk. Juz sprostowal knur
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.07.2018, 17:22
Tak czy inaczej ciekawe kogo w zamian do ataku sprowadzimy. Bo nawet nie chce myśleć o tym, że będziemy straszyć przeciwników Ondraskiem i Kolarem.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.07.2018, 17:24
sprostowal ale niedokladnie
niema drugiej transzy tylko sa bonusy za awans L do fazy grupowej pucharów, mistrozstwo i 30 meczów carlitosa (zrodla z legijnego twittera + Janekx)
takze regan mozesz nawet bombe wysadzic a kompromitacji zarzadu nie obronisz

i Kokoszka niby tylko dostal zgode na treningi a jakos polowke w spraingu zagral
typowe sprawdzanie reakcji kibiców, zaraz dostanie kontrakt"bo Arsenic i Velez kontuzjowani"
komedia ku.rwa, jeszcze Dolhe sciagnijmy, Uche i wypozyczmy Mąke_CWKS
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 04.07.2018 o godz. 17:28.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.07.2018, 17:25
1,1 mln euro za 29 letniego gościa, który nie chciał u nas grać i miał rok kontraktu.

Mogło być gorzej.

I w sumie ciekaw jestem czy sobie w Legii poradzi, bo u nas była cała gra pod niego ustawiana, mógł tracić piłkę nonstop i wszystko mu było wybaczane. W rundzie rewanżowej już nie był aż tak genialny jak w poprzedniej, nadal dla nas kluczowy - ale możliwe, że jak go nie będzie to lepiej będziemy grać jako kolektyw.
Fajnie by było podążyć ścieżką Szwecji bez Zlatana.

Nie mam zamiaru się pastwić nad zarządem, jeśli dzięki temu transferowi wyjdziemy na prostą. Tym bardziej, że takich pastwiących się będzie tutaj multum.

Dodatkowo jeżeli prawdą jest, że będzie zarabiać w 7 50 tysięcy za miesiąc to wcale nie oznacza, że zrobili aż tak dobry interes. Musiałby naprawdę znowu grać genialnie jak w naszej pierwszej rundzie, żeby taka pensja im się opłacała. Przecież to 2,5 miliona złotych rocznie za jednego piłkarza! Nikt się nawet nie zbliżył w Polsce do podobnych zarobków.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.07.2018 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.07.2018, 17:26
Jakie sprowadzimy?
Odlicz podatek z 1,1 MEuro , to ledwo wystarczy na połowę zobowiązań za stadion....
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.07.2018, 17:27
Co ty pieprzysz. Sukces jak z nowelą ustawy o IPN. A tak naprawdę dostaliśmy w pysk gołą dupą.

s1mone napisał(a):Wyświetl post
1,1 mln euro za 29 letniego gościa, który nie chciał u nas grać i miał rok kontraktu.

Mogło być gorzej.

I w sumie ciekaw jestem czy sobie w Legii poradzi, bo u nas była cała gra pod niego ustawiana, mógł tracić piłkę nonstop i wszystko mu było wybaczane. W rundzie rewanżowej już nie był aż tak genialny jak w poprzedniej, nadal dla nas kluczowy - ale możliwe, że jak go nie będzie to lepiej będziemy grać jako kolektyw.
Fajnie by było podążyć ścieżką Szwecji bez Zlatana.

Nie mam zamiaru się pastwić nad zarządem, jeśli dzięki temu transferowi wyjdziemy na prostą. Tym bardziej, że takich pastwiących się będzie tutaj multum.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.07.2018, 17:27
1,1 mln to ma wg Knury ma być całość kosztów po stronie ległej, wliczając kwotę za podpis, pewnie jakieś prowizje dla menago + bonusy takie jak awans do LM. Jeśli tak, to pewnie wielkiej różnicy z tymi 600tyś euro dla nas nie ma.
Gratulacje dla świetnych negocjatorów z zarządu. Wykonaliście kawał dobrej roboty.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.07.2018, 17:29
Czyli jedna 600k + bonusy?
To ja pytam, po co? Największe obecnie aktywo.... sprzedajemy za grosze i nic nam to praktycznie nie daje...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.07.2018, 17:32
regan napisał(a):Wyświetl post
To byl fejk. Juz sprostowal knur
Ale 1,1 to też z jest kompromitacja.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.07.2018, 17:32
1.15 mln E zobaczymy jak świnia niebo. Wg Janeksa 500 tys. E plus bonusy...
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.07.2018, 17:33
600 tys euro to grosze...Ale popatrzcie na to z drugiej strony: jeżeli zawodnik się na coś uprze to nie ma siły. Będzie zgłaszał kontuzje pleców, brzucha itp i odmawiał treningów. A w styczniu podpisze kontrakt z kim chce.
Niestety ale w relacjach pracodawca - pracownik to ten ostatni jest panem.

No nic, wiatr strasznie wieje nam w oczy. Ale trzeba iść do przodu, bo i tak nie ma innej drogi
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.07.2018, 17:36
Może mi ktoś sensownie wyjaśnić, dlaczego najlepszego zawodnika Ekstraklasy klub sprzedaje jednemu z największych rywali za ułamek jego wartości (o ile te 500-600 tys. jest prawdziwe)? I to w momencie, gdy okienko transferowe dopiero kilka dni temu zostało przecież realnie otwarte, a napastnicy zawsze są w cenie. Jakby tego było mało, mamy teraz trwające MŚ, które sprawiają, że dopiero po nich karuzela transferowa realnie ruszy w Europie z kopyta.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 04.07.2018, 17:39
To potwierdza się, że na rękę na już otrzymamy 500 tyś + określone bonusy w przypadku awansu do LM, MP i minimum 30 meczów Carlitosa.
Trudno nazwać to inaczej jak kompromitacją.
Chociaż jestem pewny, że obrońcy zarządu za 3,2,1 zabiorą głos.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.07.2018, 17:40
Savik napisał(a):Wyświetl post
Czyli jedna 600k + bonusy?
To ja pytam, po co? Największe obecnie aktywo.... sprzedajemy za grosze i nic nam to praktycznie nie daje...
Bo to aktywo nie chciało nigdzie iść poza cwelką. Dinamo dawało 1,2 mln euro + 1 piłkarza w rozliczeniu. No ale Car(L)itos wolał Warszawę.

A że mamy hoojową umowę z nim (1 rok) dzieki Junco i Zarządowi - to pole manewru było słabe.

Inna sprawa że 28 latek który grał na III poziomie w Hiszpanii i wszędzie indziej zawiódł (Rosja, Cypr). Był tylko gwiazda naszej ligi. To też nie ułatwiało negocjacji. Jakby miał 20 lat - ceny były naprawdę wysokie.

enzo napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś sensownie wyjaśnić, dlaczego najlepszego zawodnika Ekstraklasy klub sprzedaje jednemu z największych rywali za ułamek jego wartości (o ile te 500-600 tys. jest prawdziwe)? I to w momencie, gdy okienko transferowe dopiero kilka dni temu zostało przecież realnie otwarte, a napastnicy zawsze są w cenie. Jakby tego było mało, mamy teraz trwające MŚ, które sprawiają, że dopiero po nich karuzela transferowa realnie ruszy w Europie z kopyta.
My nie jesteśmy żadnym rywalem cwelki ani oni naszym.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.07.2018, 17:42
Powiem szczerze, że jestem bardzo zdziwiony, że nie ma chętnych na Carlitosa, chcących zapłacić te 2,5 mln EUR.
Ja powiem, że jestem zdziwiony, że nie nie ma chętnych zapłacić tych 25 mln. EUR. Przecież wszyscy wiedzą, że mamy taki budżet, taką kadrę, taki personel, że nic nie musimy, to inni nas błagają, żeby zrobić deal. A do tego Carlitos grał pierwsze skrzypce w każdym klubie, w którym grał i do Wisły właściwie trafił nie wiadomo dlaczego. A, po to, aby grać za frytki i dać na sobie zarobić. Nadto, ma u nas kontrakt ważny jeszcze 5 lat i bardzo chce u nas grać.

No, Stary! Przecież wiesz, że tak nie jest.

Przy czym informacje, które teraz się pojawiają mówią o ok. 1,1 mln EUR z bonusami. Widocznie znaleziono inne źródło finansowania zobowiązań wymagalnych na wczoraj i uznali, że tak się bardziej klubowi kalkuluje.

Czy taka cena jest efektem złego prowadzenia klubu przez zarząd albo niedoświadczonego dyrektora sportowego? Może tak, może nie, raczej nie jakoś radykalnie. Myślę też, że Głowacki nie ma gorszego kontaktu z polskimi klubami i polskim środowiskiem niż Junco.

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
heh jak Carlitos wywalczył nam prawie w pojedynke puchary to co zrobi w ległej?
Przez 90 min. będzie biegał z piłką kiwając rywali, swoich, trenerów i publiczność, a rozstawał z futbolówką będzie się tylko wtedy, kiedy zdecyduje, że strzela kolejną bramkę. Zostanie królem strzelców potrajając wynik bramkowy wszystkich pozostałych napastników w lidze. W Warszawie Gronkiewicz-Waltz odda mu klucze do miasta i swojego serca. Dostanie pokojową nagrodę Nobla, obwołają go świętym za życia. A na koniec rozwiąże problem głodu w Afryce.

Albo zrobi tam taką samą karierę jak Mączyński. Kto wie.
Ostatnio edytowane przez czaro : 04.07.2018 o godz. 17:44.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.07.2018, 17:42
Mam nadzieję że cwelka jak najszybciej odpadnie z europejskich pucharów. Czuję się jakbym mi ktoś napluł w twarz.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.07.2018, 17:45
Po pierwsze Legia nie jest dla nas na obecną chwile rywalem, albo inaczej-My nie jesteśmy dla nich żadnym rywalem. Te czasy już dawno minęły, teraz od czasu do czasu możemy utrzeć im nosa w meczu ale finansowo przepaść. Po drugie nie mamy stadionu, kasa jest potrzebna na wczoraj, a gra na innym stadionie nie wchodzi raczej w gre bo to już byłby nasz pr koniec. Jeżeli nie chciał na wschód to nikt inny nie da 3m za piłkarza który ma rok kontraktu, wyszedł mu sezon konia i oczekuje kosmicznej gaży

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że cwelka jak najszybciej odpadnie z europejskich pucharów. Czuję się jakbym mi ktoś napluł w twarz.
Ale domyślasz się, że te bonusy są pewnie uzależnione od gry w pucharach?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

s1mone napisał(a):Wyświetl post

Mogło być gorzej.
32 latka, przecież ma 28lat i niecały miesiąc, coś tak mało zaokrąglił?

Frytki, fryteczki, frytaski.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.07.2018, 17:48
Czyli podsumowując kwota transferu to 500 tys euro + ewentualnie bonusy za awans do LM/LE, MP i rozegranie 30 meczów. Bez procentów od następnego transferu.

Brawo my
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 04.07.2018, 17:48
No i żadne 1,1 tylko 500 tyś na już, reszta ewentualnie w bonusach.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Stary 04.07.2018, 17:55
Wyszło słabo, ale widocznie takie są realia finansowe i motywacja zawodnika. .......olo o oburzeniu, skandalu i w ogóle, czy zdziwienie, że nie czekano na lepszą ofertę dwa miesiące można sobie schować w buty w sytuacji, gdy nie mamy stadionu na 2 tygodnie przed ligą!.

Niestety, ale do tej całej sytuacji dołożyło swoje miasto, przypuszczam, że gdyby nie stadion, zarząd faktycznie czekałby dłużej. Teraz widocznie nie ma na co czekać i te 2 miliony złotych są potrzebne na wczoraj, a nie za miesiąc ani dwa.

Trzeba to przyjąć na klatę i być przygotowanym na więcej. Ratowanie się przed bankructwem to nic przyjemnego.

I przyznam się szczerze, że niespecjalnie mnie to info przejęło. Są po prostu ważniejsze problemy niż Carlitos. Bardziej się interesuję zbrojeniami dołu tabeli.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 04.07.2018, 17:57
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Stary 04.07.2018, 17:59
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem, że jestem zdziwiony, że nie nie ma chętnych zapłacić tych 25 mln. EUR. Przecież wszyscy wiedzą, że mamy taki budżet, taką kadrę, taki personel, że nic nie musimy, to inni nas błagają, żeby zrobić deal. A do tego Carlitos grał pierwsze skrzypce w każdym klubie, w którym grał i do Wisły właściwie trafił nie wiadomo dlaczego. A, po to, aby grać za frytki i dać na sobie zarobić. Nadto, ma u nas kontrakt ważny jeszcze 5 lat i bardzo chce u nas grać.
Musisz wrzucić więcej ironii i używać mocniejszej hiperboli, to może załapię, o co ci chodzi, bo na razie niestety nie kumam. Przykro mi.

Co będzie jeśli nikt w tym sezonie nie wybije się tak mocno jak Carlitos w ubiegłym? Skąd wtedy będziemy brali pieniądze na regulowanie ciągnących się za Klubem długów? Nikt nie miał prawa spodziewać się, że Lopez eksploduje talentem po transferze do Wisły. Więc jeżeli zakładamy, że musimy go teraz po roku sprzedać bezwzględnie, to rozumiem, że gdyby psim swędem nie trafił nam się taki zawodnik, szykowalibyśmy się teraz na IV ligę?

Przy czym informacje, które teraz się pojawiają mówią o ok. 1,1 mln EUR z bonusami. Widocznie znaleziono inne źródło finansowania zobowiązań wymagalnych na wczoraj i uznali, że tak się bardziej klubowi kalkuluje.
Ja tam widzę, że mówimy o 500-600 tys. EUR + ewentualne bonusy, więc jest to wyraźnie niższa kwota. I dla mnie to jest komedia. Pieniądze, o których mówisz - z niesmakiem, ale można byłoby jeszcze jakoś zaakceptować, licząc, że potencjalne bonusy będą w stanie wywindować sumarycznie kwotę do poziomu 1,5 mln EUR.

To inne źródło finansowania, to chyba ten mityczny sponsor, który miał podnieść nasz budżet kilkunastokrotnie. Warto było czekać, możemy spać spokojnie.
Ostatnio edytowane przez enzo : 04.07.2018 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Stary 04.07.2018, 18:02
Ale domyślasz się, że te bonusy są pewnie uzależnione od gry w pucharach?

Domyślam się, czyli mam się sprzedać i kibicować 7 ?
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.07.2018, 18:03
A to wyniki Legii w pucharach beda zalezaly od Twojego kibicowania? Ciekawe.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.07.2018, 18:09
w sumie to tylko pokazuje jak w dramatycznej sytuacji się znaleźliśmy, że potrzebujemy JAKIEJKOLWIEK kasy na JUŻ.

Inaczej spokojnie poczekalibyśmy nawet i miesiąc, a jak nikt inny by się nie zgłosił, to byśmy zawodnika zatrzymali. Nie chciałby u nas grać? To klub kokosa, co raczej by mu się nie uśmiechało.

No ale nie jesteśmy w tak komfortowej sytuacji... musimy spłacić najpilniejsze długi i może jakoś ten sezon przetrzymamy. Co potem? Czwarte z rzędu gorące lato na r22.

500k euro za najlepszego gracza ligi to są frytki, nawet jeśli by ten zawodnik miał 32 lata. Ma 28... to po prostu w pełni pokazuje naszą obecną, koszmarną sytuację finansową.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 04.07.2018 o godz. 18:12.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 04.07.2018, 18:15
Musisz wrzucić więcej ironii i używać mocniejszej hiperboli, to może załapię, o co ci chodzi, bo na razie niestety nie kumam. Przykro mi.
Nie chciałem Cię urazić.

No, widocznie tak musiało być. Jest to wypadkowa naszych potrzeb, możliwości i okoliczności. Wiadomo, że 2,5 mln eur byłoby lepiej, ale dlaczego akurat aż tyle i dlaczego ktoś miałby nam je dać?

arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Domyślam się, czyli mam się sprzedać i kibicować 7 ?
Masz rację, przepraszam. Do siódmego pokolenia Twoi potomkowie żyliby wówczas splamieni dyshonorem swojego dziada: kibicował Legii, bo przyniosłoby to korzyść finansową biednemu klubowi, z którym sympatyzował. Dobrze, że pomyślałeś, bo jeszcze by Ci w pracy ręki nie podali, a ksiądz po kolędzie dom omijał...
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Stary 04.07.2018, 18:22
Wiadomo, że 2,5 mln eur byłoby lepiej, ale dlaczego akurat aż tyle i dlaczego ktoś miałby nam je dać?
Chińczycy, Bliski Wschód? Nie widzę powodu, dla którego mieliby takiej oferty nie złożyć. Pomijam tutaj fakt, że Carlitos tam iść podobno nie chce, bo nie o tym rozmawiamy. Ale że takie oferty z biegiem trwania okienka mogłyby się pojawić, to absolutnie by mnie nie zaskoczyło (ba, sądzę, że ktoś mógłby wyłożyć i więcej). Zresztą, czy to nie bezpośrednio z Klubu wyszło przed miesiącem info, że poniżej 3 mln nie zamierzamy w ogóle siadać do rozmów?

Swoją drogą takie pytanie: czy gdyby na stole ktoś położył faktycznie Lopezowi dwa razy tyle kasy w kontrakcie, ile daje mu Legia, to czy nagle nie zmieniłby jednak zdania? Śmiem sądzić, że wówczas jego uczucie do stolicy szybko by wygasło i jednak dałby się namówić na grę w takiej, dajmy na to, Arabii Saudyjskiej.
Ostatnio edytowane przez enzo : 04.07.2018 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów