|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
szacunek rav dla Ciebie
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
@rav
mam wrażenie, że niektórzy oczekują transmisji w jakości Canal plus.... Czym innym jest transmisja na żywo a czym innym obrabianie wielogodzinne materiału z jakiejkolwiek imprezy. Koledzy chyba nie mogą pamiętać pierwszych wesel uwiecznianych na analogowych kamerach video VHS ważących parę kilogramów, gdzie nikt kie robił żadnych obróbek czyli materiał nagrany szedł jako film z imprezy.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
A frajerom, którzy krytykują doradzam, aby wzięli swój sprzęt i poświęcili czas i zrobili to lepiej! |
|
|
|
Member
Od: 05.2018
Offline |
|
|
Według sprawozdania finansowego, co do zarządu, to wychodzi ok. 30 tys na osobę na miesiąc, a biorąc pod uwagę, że trzeba wydać sporo na podróże służbowe co mecz + np w przypadku różnych rozmów, to jak to przeliczymy (odliczymy podatki), to wychodzić może nawet <10 tys. na rękę, co jak na tak dużą "firmę" to naprawdę bardzo mało, pytanie jeszcze ile brał z tej kwoty "specjalista" Junco, dlatego krzykacze - nie hałasować bez powodu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Member
Od: 05.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Oczywiście. Tyle że pomiędzy mityczną pozycją "koszty zarządu" w RZiS a informacją ws. wysokości wynagrodzenia wypłaconego zarządowi jest jednak różnica. Kwota, na której bazujemy w tej dyskusji to akurat ten drugi przypadek...
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Nowym pracownikiem Wisły już oficjalnie został Łukasz Surma. Będzie pełnił rolę pierwszego szkoleniowca wiślackiej drużyny U-18 w Centralnej Lidze Juniorów, gdzie zastąpi Mariusza Jopa.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...kiej_clj_2312/ Nie, nie będę tutaj pisał o jego przeszłości. Surma po prostu zwyczajnie się nie nadaje na to stanowisko. Chcemy stawiać na młodzież i na nich zarabiać, a zatrudniamy do tego kogoś takiego... Chodzi mi o ten wywiad ze stycznia: http://weszlo.com/2018/01/26/marzyle...ic-udowadniac/ Fragmenty, które mnie przerażają: Cytat:
I jeszcze najlepszy kawałek: Cytat:
![]() ![]() ![]() Chcemy stawiać na młodych, a jako trenera zatrudniamy gościa, który pod względem treningu zatrzymał się w czasach Lenczyka, a jego największym trenerskim idolem jest Smuda. Brawo zarząd, najlepszy wybór z możliwych! ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jak mnie zazwyczaj irytujesz swoimi postami, tak muszę ci przyznać racje. Strzał w kolano . A dla mnie kibica, który zostal wychowany wiadomo w jakim przekonaniu do Surmy - strzał w pysk.
I jeszcze kokos na dokładkę. ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ja Kokoszkę przeżyję, a Surmie jestem w stanie nie wypominać przeszłości. Ale ten facet się zwyczajnie nie nadaje:
- preferuje trening w stylu Lenczyka - jego idolem jest Smuda - nie ogarnia komputera - nie rozumie młodzieży Jak taki facet ma szkolić młodych? Ani ich nie rozumie ani nie podąża za współczesnymi formami treningu. Przecież Wisła chce zarabiać na juniorach. Szkolić ich, wprowadzać do drużyny i sprzedawać. On ma to robić?... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Totalnie absurdalne ruchy. Ciekawe, czy Surma i Kokoszka to pomysły Głowy, czy wzięli się za sprawą kogoś innego. Chyba z dwojga złego wolałbym tę drugą opcję. Dramat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Bardzo dużo racji, bądźmy realistami.
Wg mnie fakty przytoczone przez @Hives4 odnośnie stylu bycia są w kontekście trenowania młodzieży gorsze niż to, że koleś 20 lat temu jako młokos rzucił koszulką. Specjalista od w gruncie rzeczy podobnych "akcji protestacyjnych" zdaje się będzie naszym nominalnym lewoskrzydłowym w tym sezonie. Mimo wszystko życzę powodzenia i zamknięcia ust wszystkim nieprzekonanym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja rozumiem, że tłumy potencjalnych trenerów, gotowych przymknąć oko na brak punktualnej wypłaty stoją przed siedzibą klubu?
Teraz są specjalne okoliczności i wiślakiem nie jest ten, co pyszczy o swojej wiślackości, tylko ten, co Wiśle pomaga. ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Ok, ale był w CLj trenerem Jop. Nie trzeba było robić tam miejsca dla Surmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Może ambicje Jopa są większe? Nie wiem. Wiem to, co wszyscy. Klub nie ma kasy, a ten kto chce pomóc jest po prostu mile widziany kimkolwiek by wcześniej nie był. Więc w dzisiejszej sytuacji ani do Surmy ani do Kokoszki żadnych ans mieć nie będę, przeciwnie - będę im wdzięczny jeśli swoją robotę wykonają dobrze.
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Może i masz rację...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Może w ten sposób Surma i Kokoszka chcą odkupić swoje winy?
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie bądźmy naiwni, po prostu nigdzie indziej roboty nie znajdą...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Czasami mam wrażenie, że nawet jakby Sarapata przykucnęła na środku murawy, zrobiła dwójkę, a następnie cyknęła zdjęcie efektu swej pracy i uchwaliła je jako nowy herb to znaleźliby się ludzie, którzy by tłumaczyli na forum, że takie teraz czasy, na to nas stać, nie ma co wybrzydzać, Głowa i Sobol nie oponują, a tak w ogóle to zamknij ryja i kup karnet.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ci co mieli karnety kupić to już je kupili.
Demokracja polega na tym, że nawet największe oszołomy mają zwolenników. Klub niech się zajmie oczyszczaniem atmosfery wokół siebie. Z tego co słyszałem to w klubie pojawiło się trochę osób, które tam w imię kompetencji nie pracują, ale to tylko gminna wieść. Jeżeli jest grupa ludzi, która znalazła sobie sposób na życie to gratuluję - można i tak. Wszystkich do jednego gara nie mam zamiaru wrzucać. Ja niestety mam obawę, że specjalistów od zarządzania tam dyplomowanych nie ma. Ot spróbujmy, zobaczymy co wyjdzie. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czy moglby ktos permanentnie zbanowac tego dzbana Hives4?
Ten czlowiek to spamer wszystkich mozliwych stron wislackich oraz autor paszkwili i wysrywow na "trybunie" Weszlo. http://weszlo.com/uzytkownicy/rb9thebestintheworld/ |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
I to może jeszcze ja upusciłem cię przy porodzie? Tak w ogóle to gratuluję, jesteś zwolennikiem wolności słowa na poziomie faszysty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wypożyczmy Mączyńskiego niech też odkupi winy
![]() ![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
|
To nie jest głupie, ale tylko w pakiecie z Carlitosem! Niech się ogrywają.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Owszem, jak bedzie dopłacał do gry w Wiśle. Przecież brakuje nam defensywnego pomocnika, czyż nie?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A moze tak juz jechać na bandzie i dawać Surmę na srodek pomocy ,mam wrazenie ze w naszej sytacjii kadrowej byłby tam ciagle najlepszy;
![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Teraz pierwsza drużyna ma trenera i aż 3 asystentów plus CLJ gdzie trenerem został Surma to daje w sumie 5 osób gdzie mieliśmy ciąć wydatki na pensje...
Jeżeli Sobol tak się chciał szkolić to mógł iść do CLJ która teraz będzie bardziej prestiżowa i tam podnosić swoje kwalifikacje i pokazać co potrafi, była by to wymiana z Jopem który by znów nabierał doświadczenia, jeżeli tak to można nazwać, przy Stolarczyku.... Co do Kokoszki to nie mam pojęcia po co go chcą kontraktować, jeżeli mamy stawiać na młodych to stawiajmy a nie bierzmy gościa który za rok czy dwa skończy karierę i od którego, powiedzmy sobie szczerze, młodzi za dużo się nie nauczą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No, ja zatrudnienia Surmy też nie łapię. Mam dużo dobrej woli, ale tego nie rozumiem. No, ale może za chwilę usłyszymy, że Surma się dokształca, a Wisła na jego rozwoju korzysta - pytanie, czy on jest na jakimś kursie?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zrobił kurs UEFA B i UEFA A, mówił o tym w wywiadzie, który wrzuciłem. Swoją drogą, ciekawe jak to zrobił z taką obsługą komputera, na tych kursach niezłe wałki muszą być, jak na studiach humanistycznych
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|