|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Może sprzęt był wypożyczony, ale Wisła nie płaciła na czas i teraz sprzęt zabrali, a karę umowną będzie trzeba zapłacić w całości?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wyniki finansowe Wisły Kraków za 2017 r.:
Przychody netto ze sprzedaży: 26 mln zł Koszty działalności operacyjnej: 36,4 mln zł w tym: - wynagrodzenia + ubezpieczenia + świadczenia ok. 10 mln zł (w 2016 było ok. 7,6 mln zł) - działalności gospodarcza zawodników ok. 9,3 mln zł (w 2016 było ok. 6,4 mln zł) Wynik na działalności operacyjnej: -10,4 mln zł Pozostałe przychody operacyjne: 13,3 mln zł w tym zysk ze zbycia trwałych aktywów niefinansowych 11,2 mln zł Pozostałe koszty operacyjne: 1,8 mln zł Wynik na działalności operacyjnej: zysk 1,1 mln zł Koszty finansowe: blisko 1 mln zł Zysk netto: 175 tys. zł. --------- Przepływy pieniężne netto: -426 tys. zł --------- Kapitał własny: -69 mln zł Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania: 89 mln zł Aktywa razem: 19,7 mln zł --------- Zobowiązania wobec miasta z tytułu najmu: 6,9 mln zł w tym przeterminowane: 5,6 mln zł ----------------------------- W 2018 r. (już) zaciągnęliśmy pożyczki na poprawę płynności w kwocie 3,4 mln zł. Główny sponsor dawał nam w 2017 1,175 mln zł rocznie. Bragiel miałby wkładać pieniądze za świadczenie usług marketingowych przez Wisłę na jego rzecz. Wynagrodzenia dla zarządu w 2017 r.: ok. 728 tys. zł (!!!) (sami sobie obliczcie ile, przy dwuosobowym zarządzie, wychodzi średnio na miesiąc na osobę... Wdowczyk domaga się zapłaty zaległego wynagrodzenia i klub zasadności tego żądania nie kwestionuje. Próbuje się powoływać na to, że należy nam się odszkodowanie za niezgodne z prawem rozwiązanie kontraktu przez Wdowczyka, który powołał się na rażące naruszenie obowiązków przez Wisłę i potrącać te kwoty. PZPN nie przyznał nam racji. Próbujemy uchylić te rozstrzygnięcia przed sądem. Zdaniem zarządu "prawdopodobnym jest przegranie w/w sprawy pomimo istotnych argumentów prawnych Klubu". Itd. itp. Krótko mówiąc, jest tragicznie. A i tak nie wypisałem wszystkich kwiatków wynikających z lektury naszych finansów... Jedyne co nas ratuje, to wizja zawodników sprzedaży za sporą kasę i drastyczne cięcie kosztów. Ja się naprawdę nie dziwię, że w zarządzie panika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Niech ktoś przyjdzie do mnie i strzeli, żebym się obudził
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No to gasmy to światło.... z tego się już raczej nie podniesiemy, a przynajmniej nie szybko
P.s. to pewnie temu Targosz ostatnio coś wypisywał na tweeterze. ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Zarząd TS Wisła powiększony, korytko się rozrasta.....
Wisła rozważa sprzedaż jednej z działek przy ul. Reymonta pod budowę hotelu. ![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Ja pier..... 728 tys? To chyba jakiś chory żart!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
tylko nie Milik, bo on nie trafi
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jedyne rozwiazanie problemu to dymisja zarzadu. Ogloszenie upadlosci. Ropoczecie wszystkiego od poczatku w IV lidze. Wybor nowych wladz SA w glosowaniu: uprawnieni do glosowania tylko posiadacze karnetow - z tego i poprzedniego sezonu.
Innaczej bedziemy sie kisic w sharksowym towarzystwie i tak czy siak dojdziemy do IV ligi tak jak Ruch.
Ostatnio edytowane przez max TS : 27.06.2018 o godz. 22:05.
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Bzdura... Oby nie trzeba było ogłaszać upadłości, bo to będzie koniec na wieki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
wiekow...amen.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wow...
... ...wow Ale ten rok jakoś przetrzymamy, oby udało się kogoś sprzedać z tych nowych młodych... Co tam po starcie z 4 ligi, przecież to by byli ci sami ludzie, bo nikt inny się tego nie podejmie :/ Czyli Sarapata i Dukat po około 30 tysięcy miesięcznie na głowę? Sprzedaż działki, większy zarząd... Przestanę już lepiej na jakiś czas pisać, bo znowu wymsknie mi się porównanie zarządu do Meresia i znowu oberwę w komentarzach... Dobrej nocy, przynajmniej śnić o dobrze zarządzanej Wiśle jeszcze nikt nam nie zabroni |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Czyli wychodzi na to ze Telefonika nie umorzyla wszystkich swoich długów jeśli tylko 7 z 89 mln to dług wobec miasta. Nie sadzę też zeby jakis inny podmiot mógł pożyczyć tak dużą kwotę i tak dlugo czekać na jej spłatę bez złożenia wniosku o upadłośc. Jeśli rzeczywiście jest to telefonika to nie martwilbym się tym faktem tak bardzo. Zastanawiam się co kryje się w kategorii działalność gospodarcza zawodników i skąd wzięło się pozostałe 17 mln kosztów działalności operacyjnej. Czynsz ? Usługi obce ? Jakie bardzo te koszty wzrosły w stosunku do zeszłego roku ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Trzeba może po lombardach poszukać...
Garbarnia też najpierw się zadłużyła, chapnęła kasę za działki, spłaciła długi, zrobiła awanse, teraz pewnie znów się zadłuża. Ale wszyscy szczęśliwi bo 1 liga.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 27.06.2018 o godz. 22:39.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
"Ogólnie zaczyna mnie wku... ustawianie się na piłce. Jak w firmie jest gorzej, nie biorę z niej kasy bo to moje oczko w głowie. Jak coś mówię to tak robię. A niektórzy słodko pierdzą, a robią inaczej. Kolorowych snów wszystkim" - Krzysztof Targosz tt.
"Ostatnia rzecz. Jestem gotów pracować za darmo na rzecz moich ideałów. Jazda, jazda, jazda... " - Krzysztof Targosz tt. Wydaje się, że po raporcie finansowym Wisły Kraków zaczynają naszym sponsorom puszczać nerwy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To by wszystko tłumaczyło. TFK nie może od tak umorzyć tego długu. Mam nadzieję, że nie mam racji, bo tutaj musiałby się zdarzyć cud żeby wtedy wyjść na zerowe zadłużenie: przypadkowe mistrzostwo i przypadkowy awans do LM (z 15 mln euro) + transfer piłkarza za 6-7 mln euro. PS "Poza tym całkowicie zrestrukturyzowane zostało zadłużenie wewnętrzne Klubu wobec Grupy Tele - Fonika. Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/oswiadczenie-grupy-telefonika-ws-zbycia-akcji-wisly-krakow-sa,10529016/". "Pomimo występowania zobowiązań przeterminowanych, Klub Wisła Kraków w dniu sprzedaży miał płynność finansową. Nie posiada też żadnych długów wobec Grupy Tele-Fonika. Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...w-sa,10529016/
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 27.06.2018 o godz. 22:50.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W sprawozdaniu finansowym jest mowa o tym, że TS przejęła wierzytelności TF wobec Wisły w wyniku cesji. Jest tego na długoterminowych ok. 43 mln zł.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
![]() Czyli wg Ciebie nie będę miał prawa głosu choć na Wiśle spędziłem ponad 20lat , wspierając ja na różnych płaszczyznach. Przyznaj że to był żart z tymi karnetami za bieżący i poprzedni sezon bo ciężko uwierzyć że takie brednie ktoś jest w stanie napisaćna poważnie.
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.06.2018 o godz. 23:07.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się że to mogą być "grube pieniądze" za jakie TS przejęła klub i o których wspomniała Pani Prezes. Zakładam jednak że ta kwota nie powinna mieć wpływu na sytuację finansowa klubu w tym momencie. W takim razie, jesli odejmiemy ta kwotę oraz dług wobec miasta to zostaje 39 mln zobowiązań. Jest to bardziej realna kwota za która powinien być rozliczany nowy zarząd. Wciąż jednak wysoka biorąc pod uwagę że roczne wydatki to 36 mln - przez ponad rok nikomu nie płacono ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
30 tysięcy miesięcznie to sporo jak na ludzi, którzy wzięli na siebie ten krzyż (zarządzanie potężnie zadłużonym klubem) z miłości i poczucia odpowiedzialności. Jestem ciekaw, ile pan Dukat zarabiał w swojej poprzedniej pracy - bo to dałoby nam odpowiedź na ważne pytanie: czy to Dukat robi więcej dla Wisły, czy Wisła dla Dukata? Oczywiście to samo pytanie dotyczy pani Sarapaty.
Kolego MaLk, dobra robota! |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Czy to forum ma jeszcze moderatora, czy zostało całkowicie opanowane przez żydowskich trolli? Ja tego ....a nie pojmuję, zamknijcie się na amen lepiej niż publikujcie pierdy tych chorych frustratów (albo zakamuflowanych judaszy), wg których mamy startować od czwartej ligi.
Czy wy się ....a czytacie trolle? Wiecie co to jest czwarta liga? to jest PIĄTY POZIOM ROZGRYWEK! Który zacznie ten sam znienawidzony przez was TS, bo przeciez nie przez was internetowych fajtłapów. Jak ktoś twierdzi, że pani Sarapata będąc radcą prawnym poszła na kasę z SSA po przejęciu od Meresińskiego to chyba ma raka mózgu!! Kogo chcecie jako zarząd, jak właścicielem jest TS? Poprzedni zarząd przypominam to włoski rozwoziciel pizzy z Częstowchowy, a poprzedni właściciel siedzi w pierdlu i jest goły! Chcecie czwartej ligi i wielu lat studenciaków kierowanych do kauflandu, a może i przeistoczenia R22 w stadion jakijś ....a Garbarni? No brawo. My nie jesteśmy ....a warszawaą, teraz niszczymy judaszy na mieście, ale w latach 90tych było odwrotnie i za chwilę też tak może być Wy chyba wswzyscy nie rozumiecie, że to jest ....a jebana walka o przetrwanie klubu, wyjźcie z matrixa chore gimby podniecające się pucharmai carillo carlitosami itd Spójrzcie na los Ruchu, oni rok temu wygrali na LEgii 3-1, przypomina wam to coś |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Bo Ci żyłka trzaśnie.
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Już mi trzasnęła bo kocham ten klub ponad życie wyluzowany kibicu barcelony czy innego gówna
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Garbarni.
Dobrze że ty jeden wiesz o co w tym wszystkim chodzi i wspaniałomyślnie nas uświadamiasz. ![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|