|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
tu spokój bo wszyscy sa w temacie o trenerze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
janekx89:
"Manuel Junco z Wisły zapowiada, że chcą pięciu z pierwszej ligi. Tylko że z pięciu, z którymi rozmawiał, trzech a może nawet czterech ma już inne kluby, więc coś poszło nie tak. Ściągnęli Mateusza Lisa by udobruchać kibiców, co mnie dziwi, bo to nie jest jakiś wybitny bramkarz. Jest w dobrym wieku, więc się może rozwinąć, ale nie ma wielkiego talentu. Niepotrzebnie to ogłaszali â lepiej być cicho i robić swoje. Sami podbili sobie cenę i ewentualne oczekiwania. Miałem tego nie mówić, ale powiem o czymś, co pokazuje, jak działają niektóre polskie kluby. W jednym z ostatnich felietonów napisałem jedenastkę zawodników pierwszej ligi, których widziałbym w Ekstraklasie. Generalnie mocno śledzę te rozgrywki â oglądam mecze, skróty, przeglądam nocami InStata. Wymieniłem piłkarzy, którzy mogliby trafić do Ekstraklasy. Po tym tekście przez następne dwa dni do jednego z tych zawodników, raczej powszechnie nieznanego, odezwały się trzy kluby Ekstraklasy. Może to przypadek, ale ja z reguły nie wierzę w przypadki. Do drugiego z piłkarzy w takim samym okresie zadzwoniły dwa kluby. A wcześniej nie mieli oni żadnych sygnałów, znikąd! Jak to świadczy o polskich klubach, że wierzą jakiemuś Jankowi z Twittera? Wcześniej ich nie znali, czy może, oby tak było â nie mieli przekonania?" http://weszlo.com/2018/06/13/janekx89-ogole-jestes/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Może by tak się zainteresować Majewskim ?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Po co nam on kolejny emeryt
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Łatwo nie będzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jakie oczekiwania finansowe może mieć zawodnik, który zagrał 1 słownie 1 przyzwoity sezon ever ? już nie liczę tych kilkunastu występów w ekstraklasie...
Chociaż, czekaj to ekstraklasa tego nie ogarniesz... równie dobrze może oczekiwać 200 tyś euro za sezon ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
póki jeden dyrektor sportowy jest praktycznie na wylocie, a drugi jeszcze nie wybrany, to ciężko powiedzieć, kto ma teraz za transfery do i z klubu odpowiadać. Jedno jest pewne: tylu zawodników, co do nas rok temu trafiło, to już ściągać nie będziemy. Oby tylko nikt kluczowy poza Polem nie odszedł...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Strach sie bać co teraz,bo jak nie wiadomo kto ma co robić,to sie robi zwykle burdel i tak to wyglada.
Przy Junco i reszcie była zawsze jakaś nadzieja ze znajdą nowego Carlitosa ,czy Lloncha ....albo choćby jego połowę,a teraz nie ma nic. Serio jak przed kazdym sezonem jakos to wygladało tak teraz mam troche czarne obawy jak my kadrowo bedziemy wygladali.A takie klepanie piaskiem dziury w asfalcie z reguły zle sie kończy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
dziwno i straszno...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Nie jest dobrze i raczej nie zapowiada się by w przyszłości było lepiej. Na razie nic nie słychać o jakiś przemyślanych transferach. Nie byłem zachwycony informacja Głowie jako dyrektorze sportowym ale wygląda na to że to i tak najmniejszy problem. Nawet jakbyśmy mieli dyrektora z Realu to bez kasy nic się nie zrobi a my najwidoczniej groszem już nie śmierdzi. Jeżeli okaże się że będą musieli Carrillo zaplacic to będzie gwóźdź do trumny.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Podobno transfer Augustyniaka jest zawieszony do czasu decyzji nowego dyrektora sportowego.
Nie lubię takich sytuacji, bo w 99% przypadków sprawa się przyciąga tydzień,dwa i zawodnika zgarnia inny klub. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dobrego bramkarza tez juz nie mamy...
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Było to do przewidzenia - jest Buchalik + młody Lis - wystarczy.
Dziękuję Julian za grę - jesteś dobry znajdziesz szybko innego pracodawcę. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Istnieje takie ryzyko, ale trzeba się z nim pogodzić. Na pewno jeszcze gorsze byłoby w naszej sytuacji wydać pieniądze na zawodnika, którego w klubie nie będzie widział nowy trener i dyrektor sportowy. Zwłaszcza, że mówimy tu o tygodniu-dwóch. Cuesta był bramkarzem przeciętnym. Ani wybitnym, ani słabym. Luka do wypełnienia. Mam tylko nadzieję, że nie uzależnimy się teraz w transferach od jednej agencji menedżerskiej, bo ktoś gdzieś na forum pisał, że Głowacki ma dobry kontakt tylko z jedną z nich, akurat tą, z którą związany jest Lis (inna rzecz, że Głowacki dotychczas nie zajmował się transferami w Wiśle, więc związek chyba przypadkowy).
Ostatnio edytowane przez czaro : 15.06.2018 o godz. 17:24.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Cuesty trochę żal, ale to było w zasadzie pewne.
Na pewno łatwiej obsadzić kimś bramkę, niż pozycję środkowego pomocnika czy napastnika. A co do Głowy, to na pewno polepszą się relacje z agencją Bolka z Libiąża, czyli BMG sport https://www.transfermarkt.pl/bmg-spo...ma/berater/883 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
wcale by mnie nie zdziwilo jakby Cuesta znalazl inny klub w tej lidze , bo bramkarzem byl moze nie wybitnym ( takich w polskiej lidze nie ma) ale bardzo poprawnym i stabilnym , klasa wyzej niz ten nasz niesmiertelny Buchalik
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobno ma problemy z plecami, więc trudno powiedzieć.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Większe problemy ma z kontem niż miał z plecami.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem, nie pokazywał mi wyciągów.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
A plecy tak?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lekarz klubowy raczej.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Odejscie Cuesty bylo jedynym logicznym wyjasnieniem transferu Lisa. Widac, szykowano sie do tego duzo wczesniej.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
https://mobile.twitter.com/MateuszMi...51647647043585
Czyli gruba hiszpańska kreska i budujemy struktury od zera na byłych piłkarzach. Ciekawa koncepcja nie powiem, że zła ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co do Cuesty - expected, ale i tak go szkoda. Moim zdaniem jeden z lepszych bramkarzy jakich w Wiśle widziałem (szczególnie jeśli chodzi o grę na przedpolu i w powietrzu). Mimo wszystko to akurat nasze najmniejsze zmartwienie, bo bramka nie jest w tym momencie tak ważna jak pomoc i atak (zakładając odejście Carlitosa).
Generalnie ciekaw jestem czy postawimy mocno na Lisa czy będzie bronił nieśmiertelny Buchalik. Ja bym chciał, żeby w pierwszym składzie młodzi i utalentowani grali pierwsze skrzypce (Halilović, Wojtkowski, czy taki Lis). Może sezon byłby średni, ale przyszłość mogła by być bardzo fajna. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Nie kumam zagrania z Cuesta...
Ściągamy gościa, co oznacze, ze jest w naszym zasiegu finansowym - gra, sprawdza sie, okazuje sie najlepszym bramkarzem od kilku lat... i co - z kasa jest duzo gorzej niz rok temu - jakosc/kasa plus kontuzja lina wiec uznaja iz pozorant ręcznik Buchalik jest ok... Dramat kolejny.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 15.06.2018 o godz. 22:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
(Uzależniony jesteś od tych Hiszpanów czy jak?) Po co nam kolejny bramkarz? Jest Buchalik, jest Lis - po co zatem drogi i chory na kręgosłup Cuesta? Żebyś ty miał zabawę z Hiszpanów w których sie zakochałeś? Jakbyś nie zauważył zmieniamy politykę kadrową. Będzie taniej, a kadra będzie mniej liczna. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|