|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
A kibice zamiast chodzi Ne mecze poprzedni sezon teraz płaczą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Przy tak mocnym postawieniu przez zarząd na Sobolewskiego nie wyobrażam sobie, żeby miał być po raz kolejny asystentem. Co miał się nauczyć to się nauczył, lepszego momentu już nie będzie.
Tylko musi mieć innego asystenta niż Kmiecik, bo to już jest prawdziwa atrapa. Może Jop albo ktoś z Akademii - o ile będą w stanie się dogadać.Młodych zdolnych trenerów od przygotowania fizycznego jest wielu, tutaj nie będzie problemów. A jako analityk Kondak raczej cieszy się dobrą opinią. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2018
Offline |
|
|
Kikuś niech wraca
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Przecież nikt poważny nie zgodzi się przyjść do klubu, gdzie asystent jest najważniejszą osobą w sztabie. Albo Sobol trenerem plus Kmiecik z papierami na trenerkę albo jakaś mało poważny trener, który zaakceptuje taki stan rzeczy, bo nikt inny go nie chce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Co do reszty - masz rację, dlatego tym bardziej to musi być Sobol. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Zidane jest wolny
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie ma innej opcji niz Sobol
Ma 42 lata albo sie nadaje na trenera albo nie Czas skonczyc z chora sytuacja, ze przychodzi nowy trener i ma powiedziane : patrz to jest Sobol, masz go w sztabie a docelowo ma Ciebie zastapic Ktos powazny bedzie chcial dzialac w takim ukladzie? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Knura podaje,że najbliżej do Moskala lub Głowackiego i Jopa razem to je circus
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Haha widac ze oni wszyscy powariowali,jak Glowacki zostanie dyr sportowym to ciekawe jakie transfery beda do klubu |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Panowie środka nie ma i nie wiadomo czy będzie jak się Junco pozbędą. Tutaj naprawdę trzeba trenerami z papierami a nie kogoś kto dopiero się uczy. Ludzie przecież żeby to teraz ogarnąć to naprawdę potrzebujemy kogoś z mega doświadczeniem. Co nam da Sobolewski? Jeśli by prowadził z powodzeniem jakiś pierwszoligowy zespół no jak Magiera to można mu dać szansę ale na litość boską on był tylko asystentem 3 trenerów to wszystko zero samodzielnego prowadzenia drużyny.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Głowacki dopiero co zakończył karierę, nie miał okazji uczyć się zawodu dyrektora sportowego, a wywiadach po zakończeniu kariery powtarzał, że nie wie jaką rolę miałby pełnić po powrocie do Wisły, bo w niczym się jeszcze nie specjalizował. I niby teraz mieliby mu powierzyć najważniejszą funkcję w klubie? Litości, to jak dać dziecku karabin. Z całym szacunkiem dla Głowy, oby do tego nie doszło. Za kilka lat ok, nie teraz... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Kaziu Moskal po raz enty? Dalej babramy się w tym samym bajorku, zarząd nie ma żadnego pomysłu na tą drużynę... będzie latanie na szybko byle jak. Ciekawe czy już w tym sezonie zlecimy czy może dopiero za rok.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
PS myślałem że mi to nigdy nie przejdzie przez usta ale w chwili obecnej sasiadka organizacyjnie bije nas na głowę....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jakby kogoś interesowało kto jest 'wolny' na rynku https://www.transfermarkt.pl/trainer...?statistik=135 .
Sądzę, że są 3 opcje "wiślackie' - Sobolewski - w końcu na pewno swoją szansę dostanie, pytanie czy jest gotowy. Jak mu się nie uda to druga szansa przyjdzie za parę lat... wg mnie powinien sobie powiedzieć wóz albo przewóz. Jak nie teraz w Wiśle, powinien iść do 1 ligi. - Moskal - trener pechowiec, z dobrą ręką do zawodników. WG mnie jednak za słaby psychicznie, by zrobić poważną karierę trenerską... - Jop wg mnie za wcześnie. Może za 5 lat. Niech pokaże z kolejnymi juniorami dobrą pracę. Reasumując obawiam się, że żadna z tych opcji nie byłaby gwarantem dobrych wyników. Najbliżej mi do Sobolewskiego, ale też dlatego, że nie widzę innych 'poważnych' kandydatur. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
Co roku te same placze na temat spadku. A my swoje!!! Lepiej kupcie karnety zamiast pisac jakies brednie o spadku. Carrillo i tak byl za krotki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli zarząd po raz kolejny zrobi trenerem takiego marnego coacha jak Moskal czy Sobolewski, pozbawionego jakichkolwiek osiągnięć, udowodni raz wtóry, że jest pozbawiony rozsądku oraz jakiegokolwiek instynktu samozachowczego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Przeprosić się.z Kiko. Czy przypadkiem za niego atmosfera w szatni nie była bardzo dobra? Sobolewskiego i Głowackiego traktował w porządku. W zasadzie z nikim sobie kosy nie przypominam. Pytanie tylko czy nie za bardzo poczuł się obrażony okolicznościami w jakich przestał być "pierwszym trenerem".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Markus@
Trener z osiagnieciami? Pudło chcesz atakowac? Obudz sie. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Marek Motyka!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Carrillo odszedł bo postawiono na Sobolewskiego, więc niech będzie pierwszym trenerem. Moskal raczej też nie będzie chciał tam gdzie jego pozycja będzie minimalizowana. Jop z tego co patrzyłem jeszcze nie dostał się na kurs UEFA pro, jednak na stronie PZPN napisane jest, że chcą zwiększyć ilość miejsc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Sobol&Jop
Kmiecik na wsparcie Głowa na Dyr. jeszcze miesiac temu bym powiedzial ze abstrakcja... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
To, co się dzieje w klubie jest zwyczajnie chore. Przykro mi to pisać, ale teraz widać że Sarapata i Dukat mają przerośnięte ego. Nawet jeśli Lloncha i Carlitosa ściągnął Kiko, to wciąż takiego Imaza, Arsenicia czy Bashę załatwił Junco. Gość miał świetną siatkę kontaktów, potrafił wyłowić Halilovicia i zwolnienie tego dyrektora wraca nas do epoki sprowadzania Crivellarów czy Jankowskich. Z całym szacunkiem do Głowy ale jeśli zostanei dyr sportowym to kogo jest w stanie do nas ściągnąć przez swoje kontakty?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Zwolnienie trenera, kiedy klub tonie w dlugach, wiedzac, ze spelnia wszystkie zalozone cele, jezeli chodzi o wyniki, co oznacza, ze bedziemy musieli placic 3 trenerom naraz... To jest sabotaz. Od czasu zwolnienia Kiko nie ma absolutnie zadnego pomyslu na te druzyne. Na shoutboxie pisale, ze wywiad Sarapty to kompromitacja, a slowa "bedzie bardziej wislacko" zwiastuja katastrofe. No to ja mamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Marudzicie z tymi kontaktami Głowackiego jakby to jakis pachołek z Psiej Wólki był. Gość był w lidze od 1997, grał z lub przeciwko każdemu z obecnych znanych-młodych-trenerów/dyrektorów/scoutów/managerów/etc. Ma kontakty po agencjach managerskich i to nie takie z gatunku 'taktak Arku, zadzwonimy do Ciebie', ale konkretne znajomości z boiska czy piłki szeroko pojmowanej. Przez 21 lat możesz trochę tych kontaktów złapać, nieprawdaż?
Zagraniczne kontakty? Najważniejszy to jest nos do tego, żeby ocenić czy ktoś ma potencjał i/lub jakość (bo czasami potencjał nie musi świadczyć o konkretnej jakości w momencie zakontraktowania) i żeby potrafił słuchać głosów z rynku. Nie bez pardonu stanowiska dyrektorów sportowych w ligach europejskich często są obsadzane przez byłych piłkarzy klubu. Oni też nie mają kontaktów? ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kiedy się k***a skończy ta karuzela?
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Czas na CHinoli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Gdyby była możliwość, to któregoś z:
1. Mamrot 2. Brosz 3. Brzęczek O trenerach zagranicznych nie piszę, bo nie wiem jacy ciekawi trenerzy z zagranicy byliby w naszym zasięgu. Ale taki Lettieri niby znikąd a warsztatowo się broni i też bym go chętnie widział w Wiśle. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|