|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co znaczy zaraz? Jak na razie przegralismy nasz pozew a nie Wdowczyk wygral swoj. Nie jest pewne, ze jego wersja prawdy wygra.
Wiec trzymaj sie faktow a nie farmazonow. Oplacamy 2 trenerow.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.06.2018 o godz. 08:30.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
farmazonem to jesteś ty, daj mi sprawę z ostatnich 10 lat której Wisła nie przegrała
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jedno pytanie na teraz : długi są mniejsze czy większe od momentu przejęcia SA ? Jaka różnica ? Gdzieś to publikują ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Nigdzie. Nie muszą. Składają jedynie sprawozdanie finansowe do sądu rejestrowego. Co do trzech trenerów to mamy na liście płac Kiko i Carilllo. Wdowczyk jest w sądzie. Ale jak wygra to będzie trzeba dać całość plus odsetki. TAkże ten....Slabo to ogolnie wygląda w klubie.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
W sumie racja. Kiedy my ostatnio jakąś sprawę z kim wygraliśmy w sądzie. Wdowczykowi trzeba będzie bulic cała kasę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli robią co chcą nikt ich nie sprawdza jak klub jest zarządzany a my możemy jeszcze długo słuchać że wszystko spłacają że się starają wina Cupiała itd a długi mogą rosnąć ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nie do końca. Licencję dostajemy.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Udziałowcy rozliczają Zarząd. Przynajmniej raz w roku muszą się spotkać i zatwierdzić roczne sprawozdania Wisły w tym sprawozdanie Zarządu Wisły S.A. (Czyli TS jako właściciel SA) Ponadto nieformalnie - kibice choćby na tym forum.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.06.2018 o godz. 11:40.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z Mandziarą dzieciaku. Wiec śpiki do chusteczki.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jak nieformalnie kibice ? Skąd maja wiedzieć jakie umowy zawiera klub (sponsorzy i ich wkład, usługodawcy-na jakiej podstawie wyłaniani ? Przetargi? , obsługa ) jak wyglada rozliczenie - wiemy tylko jakie są koszty wynajmu stadionu w stosunku do miasta (dla mnie skandal jeśli chodzi o różnice z pasiastymi) i przychody z tytułu praw telewizyjnych a przecież to nie jest prywatny folwark i wszelkie informacje i działania powinny być transparentne i jasne |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No chyba nie. ![]() Tak TS jako właściciel SA rozlicza Zarząd SA. A ze mogą to być częściowo te same osoby to inna sprawa. Za to władze TS rozliczane są przez ich "właścicieli". Kibice tylko (niestety) na zasadzie dyskusji i presji na Zarząd - żadnych formalnych narzędzi nie mamy. Możemy tylko za opłatą w KRS oglądnąć sobie roczne sprawozdanie Wisły S.A. itd No i podyskutować sobie na forum ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
@tomaso
Cały czas zapominasz o wymogach, które klub musi spełniać, aby dostać licencję. Finansowa płynność musi być spełniona i ktoś to z zewnątrz kontroluje. ![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
A ilu z was jest na meczach
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Proponuję zadać sobie pytanie: kim jestem, jakie mam kompetencje i co daje mi prawo do rozliczania Zarządu Wisły Kraków S.A. - spółki, której akcje należą do TS Wisła. Kup jedną akcję od TS, to będziesz występował z pytaniami do Zarządu i chodził na walne, albo chociaż włącz się we wsparcie TS albo SA. A jeżeli nie, to ogranicz się do roli kibica: recenzenta, klienta, sympatyka (tłumacz to sobie jak chcesz), z którego zdaniem się liczą, ale który ma formalnie do powiedzenia tyle, co kot napłakał. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() Fakty sa takie że bredzisz ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Alez amatorka.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie odnoszę się do postu Chomika, ale innych w tym i pozostałych tematach.
Forum zalały wpisy dzieci/ludzi wolniejszych, którzy chcą rozliczać i kontrolować Zarząd Wisły Kraków; nazywają członków TS szambem albo nieudacznikami; rzucają ....ami. Proponuję zastanowić się: a) kim jestem i czy osiągnąłem więcej niż radca prawny odnajdujący się na rynku usług prawniczych w jednym z największych miast w Polsce, a potem kierujący dużą spółką, b) czy naprawdę znam się na piłce, c) kto uratował Wisłę przed upadkiem dwa lata temu. Można postępowanie Zarządu krytykować, ale trochę pokory i kultury. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@Czaro, kultury i pokory? Nie wymagasz zbyt wiele?
Chleba i Igrzysk! Dajcie nam piłkarzy! Super wyniki, bilety za darmo i sparingi z Realem Madryt. Niestety takie mamy realia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że ci co na forum trochę dłużej mają więcej cierpliwości.
Pytanie brzmi: doświadczenie czy znużenie? ;-) ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Znowu robimy krok ( a w zasadzie to 10 )w tyl
Nie mozna inaczej nazwac tej sytuacji, w swietle wczesniejszego zwolnienia Kiko, niz kompromitacja zarzadu Jak jeszcze Glowa ma byc dyrektorem sportowym... Ja bardzo cenie Sobola i Glowe ale czy to jest wlasciwy kierunek? Wyglada na to, ze czeka nas kolejny przejsciowy sezon, troche duzo sie ich juz nazbieralo ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Po prostu idziemy w wersję oszczędnościową.....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jaką mamy alternatywę jak nie wersja oszczędnościowa? Każdy kto choć trochę otarł się o "finanse" czy "controlling" po przeczytaniu takich danych że 73% naszego budżetu to pensje piłkarzy, to nie miał wątpliwości w którą stronę to zmierza. (Ruch itd).
Nie ma dodatkowych wpływów (puchary) a droga i liczna kadra na garnuszku + drogi trener. Co robić? Jak nie masz realnej szansy żeby zwiększyć wpływy (najlepiej), to tnij rozsądnie koszty. Bo inaczej popłyniesz. Mieliśmy dzięki próbie walki o puchary 6 budżet płacowy (ponad nasze możliwości finansowe) i zajęliśmy 6 miejsce. Żadnej wartości dodanej z Junco czy Carillo zatem. Nic więcej nie ugraliśmy. Zaryzykowaliśmy miraż o pucharach, ale jak widać na kolejny taki sezon nas nie stać. Jedyna decyzja jaką można podjąć. Oszczędniej i spłacać długi. Albo widzimy się w IV lidze. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Niestety Ogryzek ma rację. Nie możemy tyle wydawć na pensje.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ogryzek@
Ale gdyby Junco nie sprowadził za groszę paru piłkarzy to moze gralibyśmy w I lidze? Nie przyszło Ci to do głowy? Finanse swoją drogą, ale gdyby nie transfery Imaza, Aresenicia czy dobrze rokującego Halilovicia to kim byśmy grali? Mamy realne szanse na nich zarobić dobrze, nie każdy by wyłapał za groszę takich piłkarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tani piłkarze za grosze? No jak widać tacy tani nie byli. Albo inaczej były ich sporo za dużo, a też wbrew pozorom zarabiali nie mniej od miejscowych. Fakty są takie - sporo za dużo w stosunku do budżetu wydawaliśmy. Albo dalej się bawimy w tzw. "tanich" piłkarzy Junco, albo oszczędzamy na serio. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|