|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jakoś inne kluby nie mają Junco i żyją. Osobną kwestią jest jeśli faktycznie Junco jest na wylocie, to kto go zastąpi. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
No tak zapomniałem przecież ty największy obrońca zarządu zawsze zaciekle go bronisz co złego to nie zarząd? No ciekawe podejście, ja tylko wyraziłem swoją opinie i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Teraz trendy w ekstraklasie się zmieniły. Wszyscy kibice, dziennikarze i "eksperci" krytykują ogromną ilość beznadziejnych obcokrajowców w polskich klubach i zaczęła się łapanka z niższych lig. Górnik pokazał ,że się da. Zobaczymy jak będzie grał Śląsk ,bo odkąd jest Sztylka dyrektorem sportowym całkowicie zmienili politykę na właśnie tą "górnikową". Moim zdaniem Junco można ocenić na plus, ze względu na warunki w jakich pracował/pracuje. Sądze, że w przyszłości może być tylko lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja natomiast wyraziłem swoją opinię.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Baszczyński w BBTN nie miał zbyt dobrej opinii, ale ciężko oceniać pracę kogokolwiek kto tam pracował bo tam są inne warunki i realia ![]() E: ja odnosze wrażenie ze niektorzy sa zakochaniu w Junco, bo to fajnie miec dyr. sportowego z Hiszpanii co pracował w Liverpoolu ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mógłbyś proszę rozwinąć? Jakoś mnie minęły konkrety co do jego pracy i ocen. Ewentualnie jakiś link gdybym mógł prosić
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Klimat w Niecieczy jest dość specyficzny, praca Baszcza oceniania była niby negatywnie w srodowisku, ale nalezy pamietac ze w Niecieczy synek włascicieli uzywa FM do robienia transferów...i je robi Chore głowy, Rumak sam mówil ze mógłby ksiazke napisac o tym co sie tam odpierdala ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Potem w sumie i sam Bartoszek z Kuzera potwierdzili.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Bardzo bym się zdziwił - gdyby oczywiście taka propozycja padła - żeby Baszczu się zgodził. Wie, jaka nerwówka jest w klubie, jakie oczekiwania kibiców. Rozkręca zresztą teraz nowy biznes z Kosą. Wątpie. Akurat troche go znam i nie sądzę że byłby zainteresowany wejściem w takim momencie....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Kania nie jest jakimś mistrzem informacji, ale napisał, że bardzo się zdziwi, jak Junco dalej będzie dyrektorem.
https://twitter.com/KamillKania/stat...56634945736704 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Natomiast pytań jest wiele: Kto robil aktualnie transfery Lisa, Augustyniaka? Gołda, Dukat? Co jest powodem trać pomiędzy Junco, a Zarządem? Czy szukaja kozla ofiarnego za Carrillo? Ogólnie nie mam w domu ołtarzow z Junco, ale uwazam go za dobrego dyrektora w czasach w jakim przyszlo mu pracować. Ciągle długi, brak kasy, nadszarpnieta opinia klubu, ciągle tłumaczenie za błędy innych. Jeśli już mielismy wizje planu długofalowego (a na to wiele wskazywalo), to po co wszystko burzyć po 1.5 roku tylko dlatego że bylo kilka pomylek? Sprzedając jednego Carlitosa mamy spokojny rok. Eh. Oby z tymi wszystkimi zmianami to były tylko plotki. |
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ja Carillo odejdzie to Junco razem z nim i całą dotychczasową robote szlak trafi...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Jeśli to prawda co pisze Cwiakala i Trela to może za chwilę być bardzo nieciekawie. Jeśli zarząd rozstanie się z Junco i Carrillo to za chwilę możemy być w środku okienka transferowego bez dyrektora sportowego i bez trenera, który miał niby być na lata.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Akurat trenerów to mamy kilku
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zarówno zarząd, dyrektor sportowy jak i trener powinni dążyć do kompromisu. Wszystkie trzy strony powinny znaleźć wspólny podłoże, na którym powinni oprzeć dalszą współpracę. Kluczem jest tu wyznaczenie kierunku w jakim ten klub ma iść. Czy to ma być taka drużyna, która będzie stawiać teraz na młodzież, budować drużynę na przyszłe sezony ( dostarczać piłkarzy do innych klubów), czy to ma być taki klub który już teraz będzie starał się bić o puchary. To powinno być jasno zdefiniowane co teraz robimy. Jestem zwolennikiem opcji w której to dyrektor sportowy odgrywa najważniejszą rolę w klubie, jest nawet ważniejszy niż trener i to on wyznacza kierunek ( tak wizja dyrektora sportowego jest dla mnie ważniejsza niż wizja trenerów którzy często myślą tu i teraz dlatego kluczem jest to aby znaleziono tu porozumienie). Rzeczą oczywistą jest dla mnie to że żaden zawodnik i asystent nie może być ważniejszy od trenera. Ta kwestia powinna być rozwiązana na lini Carillo Sobolewski czy oni w ogóle są wstanie ze sobą współpracować, nie widzę tutaj pola dla zarządu aby w tą kwestie się wciskałł. Radek może popracować gdzie indziej. każde samodzielna praca z ludźmi będzie dla niego dużym doświadczeniem a jeśli ma w sercu ten klub to będzie się starał rozwijać oraz cierpliwie będzie czekał na swoje szansę chociaż chcialbym aby wspópraca na lini Carillo - Sobol układała się. W momencie w któłrym Sobol usłyszałby od Carillo że jest mu nie potrzebny to powinien z automatu ustąpić,. Kwestia Patryka Małeckiego jest też dla mnie klarowna nie jest wstanie dogadać się z Carillo to niech pójdzie gdzieś na wypożyczenie. Zrobił się aktualnie dość duży syf dlatego wspólna konferencja prasowa na której wszystkie strony pokazują że znalazły kompromis byłaby wskazana jeśli rzecz jasna do takiego porozumienia dojdzie. I oby nie była to jakieś tymczasowa zgoda, w której każda ze stron czek na potknięcie drugiej po to aby powiedzieć "A nie mówiłem !!! Po prostu zdefiniować współprace na cały sezon lub rundę potem ją rozliczyć, a nie po 3 meczach.
Tutaj już moja personalna opinia. Uważam że Junco pokazał się z na tyle dobrej strony że powinien robić tu na co ma ochotę operując w określonych warunkach finansowych oraz konsultując wszystko z zarządem.
Ostatnio edytowane przez wester : 11.06.2018 o godz. 15:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Imho Junco juz dawno powinien byc zwolniony.
Skuteczność transferowa ma bardzo niską. Najlepsi piłkarze 'wynalezieni' przez Kiko. Jedyne plusy to Arsenić i Wojtkowski. Do tego dochodzi brak pomysłu na ścieżkę rozwoju dla młodych piłkarzy. Ponadto brak wypożyczeń wielu piłkarzy. Chorążka, Kostal, Balaniuk stracili tak naprawde pol roku. Nie przesądzam, że coś potrafią. Natomiast nawet nie dostaliśmy szansy zeby sie o tym przekonać. Jagiellonia jest przykładem na to jak umieszczać swoich piłkarzy na wypożyczeniach. Do zwolnienia powinien jednak jako pierwszy pójść kuzba. Jeden dobry piłkarz od niego ? Jeden. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Który? 123456
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Skąd Wy w ogóle wiecie, kogo "znalazł" Kiko, a kogo Junco, a kogo jeszcze sami menadżerzy podesłali? Skąd Wy w ogóle macie taką wiedzą, że takie wyroki na forum ferujecie?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Też się nad tym zastanawiam. Zaraz się okaże, ze Ramirez załatwił Lloncha, Gonzaleza, Arsenica, Cueste, Halilovica, Veleza, Wojtkowskiego, Imaza i Carlitosa, a Junco Ze Manuela, Pereza, Mitrovica, Palcica, Bałaniuka, Videmonta, Kostala i dwóch Kolumbijczyków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Głównym zadaniem Junco jest podejmowanie decyzji transferowych oraz wykorzystanie swoich znajomości by ułatwić poruszanie się po rynku transferowym. Gdyby osoby na tym stanowisku byli głównie rozliczani za "swoich" zawodników, to po co by był skauting?
Przy zasługach Kiko przy transferach zapominamy o jednym, on sam jest wynalazkiem Junco. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Azmo: zgoda. Kiko jest wynalazkiem Junco. Ale on miał znaleźć trenera a nie scouta. A tym Ramirez był słaby zeby nie powiedziec dosadniej. Jesli jednak linię obrony Junco ktoś chce opierać na pośrednik wpływie na niektóre transfery. Prosze bardzo. Przyczynił sie -pośrednio.
Ostatnio edytowane przez pomeran : 11.06.2018 o godz. 19:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ramirez, Junco, Wdowczyk, Stupka, Carillo konfliktowi, może i rzecznik też była... . Wilki nie ludzie. Tylko zarząd jest ok.
Co wyrzucano m.in Cupialowi, zmiany kursu co chwilę. I co się zmieniło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ale też jestem pewien, że gdyby np Lopez złapał powazną kontuzję w pierwszej kolejce rundy rewanżowej i zostalibyśmy tylko z Pawłem bez formy i Kolarem to znalazłby się tu taki na forum, który by krzyczał: wywalić Junco, bo wypożyczył Bałaniuka, a przecież było widać że chłopak ma papiery na grę po sposobie w jakim wchodzi po schodach |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Kierunek Hiszpański jak dla mnie bdb, jedynie Perez , Ze manuel (od Kiko) nie sprsawdzili się, reszta przerastała nasz ligę...
Carlitos Llonych Velez Cuesta Gonzalez Imaz Bascha (wiem ze nie jest Hiszpanem) to bardzo dobrzy zawodnicy.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
touche.
i tak o to kółko sie zamyka. a kto sprowadzil Junco? Zarzad ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie wszyscy przerastali ligę, ale dwóch na pewno + 5 bardzo solidnych. Gdyby Wisła chciała kupić taką solidność przebierając w polskim tartaku, to musiałaby się mocno wykosztować (raczej nie byłoby jej na to stać). Jest jak najbardziej odpowiedni kierunek dla Wisły, by utrzymać poziom sportowy i jeszcze coś zarobić. Jakieś mrzonki, że obecna Wisła da radę wyciągać najbardziej utalentowanych piłkarzy powyżej 17-18 roku, są śmieszne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a Zarząd sprowadził...?
![]()