The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2018, 10:48
Qadou napisał(a):Wyświetl post
Zarząd dostał chyba małpiego rozumu przez to całe zamieszanie jak chcą się pozbyć Junco , kto go niby zastąpi ? A no tak "od Haiti po Wodzisław królem skautów Kapka Zdzisław"
Na razie to bez urazy Ty dostajesz "małpiego rozumu". Nie ma ludzi niezastąpionych. Dotyczy to się również Junco.

Jakoś inne kluby nie mają Junco i żyją. Osobną kwestią jest jeśli faktycznie Junco jest na wylocie, to kto go zastąpi.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 11.06.2018, 10:55
No tak zapomniałem przecież ty największy obrońca zarządu zawsze zaciekle go bronisz co złego to nie zarząd? No ciekawe podejście, ja tylko wyraziłem swoją opinie i tyle.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.06.2018, 10:59
Teraz trendy w ekstraklasie się zmieniły. Wszyscy kibice, dziennikarze i "eksperci" krytykują ogromną ilość beznadziejnych obcokrajowców w polskich klubach i zaczęła się łapanka z niższych lig. Górnik pokazał ,że się da. Zobaczymy jak będzie grał Śląsk ,bo odkąd jest Sztylka dyrektorem sportowym całkowicie zmienili politykę na właśnie tą "górnikową". Moim zdaniem Junco można ocenić na plus, ze względu na warunki w jakich pracował/pracuje. Sądze, że w przyszłości może być tylko lepiej.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.06.2018, 11:08
No tak zapomniałem przecież ty największy obrońca zarządu zawsze zaciekle go bronisz co złego to nie zarząd? No ciekawe podejście, ja tylko wyraziłem swoją opinie i tyle.
Ja natomiast wyraziłem swoją opinię.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.06.2018, 11:20
Zarząd dostał chyba małpiego rozumu przez to całe zamieszanie jak chcą się pozbyć Junco , kto go niby zastąpi ? A no tak "od Haiti po Wodzisław królem skautów Kapka Zdzisław"
przykładowo taki Łukasz Masłowski robi świetną pracę...

Baszczyński w BBTN nie miał zbyt dobrej opinii, ale ciężko oceniać pracę kogokolwiek kto tam pracował bo tam są inne warunki i realia

E: ja odnosze wrażenie ze niektorzy sa zakochaniu w Junco, bo to fajnie miec dyr. sportowego z Hiszpanii co pracował w Liverpoolu Jakby to był Michał Juszczyk to sądze ze by go pogoniono razem z Valencia i Eczeberiją
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 11.06.2018, 11:33
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Baszczyński w BBTN nie miał zbyt dobrej opinii, ale ciężko oceniać pracę kogokolwiek kto tam pracował bo tam są inne warunki i realia
Mógłbyś proszę rozwinąć? Jakoś mnie minęły konkrety co do jego pracy i ocen. Ewentualnie jakiś link gdybym mógł prosić
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2018, 11:37
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Mógłbyś proszę rozwinąć? Jakoś mnie minęły konkrety co do jego pracy i ocen. Ewentualnie jakiś link gdybym mógł prosić
linków niestety nie ma.
Klimat w Niecieczy jest dość specyficzny, praca Baszcza oceniania była niby negatywnie w srodowisku, ale nalezy pamietac ze w Niecieczy synek włascicieli uzywa FM do robienia transferów...i je robi
Chore głowy, Rumak sam mówil ze mógłby ksiazke napisac o tym co sie tam odpierdala

Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2018, 11:38
Potem w sumie i sam Bartoszek z Kuzera potwierdzili.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.06.2018, 14:01
Bardzo bym się zdziwił - gdyby oczywiście taka propozycja padła - żeby Baszczu się zgodził. Wie, jaka nerwówka jest w klubie, jakie oczekiwania kibiców. Rozkręca zresztą teraz nowy biznes z Kosą. Wątpie. Akurat troche go znam i nie sądzę że byłby zainteresowany wejściem w takim momencie....
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 11.06.2018, 14:20
Kania nie jest jakimś mistrzem informacji, ale napisał, że bardzo się zdziwi, jak Junco dalej będzie dyrektorem.

https://twitter.com/KamillKania/stat...56634945736704
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.06.2018, 14:27
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Na razie to bez urazy Ty dostajesz "małpiego rozumu". Nie ma ludzi niezastąpionych. Dotyczy to się również Junco.

Jakoś inne kluby nie mają Junco i żyją. Osobną kwestią jest jeśli faktycznie Junco jest na wylocie, to kto go zastąpi.
Ja bardziej bym poszedł w stronę czy to Junco nie chce sam zrezygnować.

Natomiast pytań jest wiele:
Kto robil aktualnie transfery Lisa, Augustyniaka? Gołda, Dukat?
Co jest powodem trać pomiędzy Junco, a Zarządem? Czy szukaja kozla ofiarnego za Carrillo?

Ogólnie nie mam w domu ołtarzow z Junco, ale uwazam go za dobrego dyrektora w czasach w jakim przyszlo mu pracować. Ciągle długi, brak kasy, nadszarpnieta opinia klubu, ciągle tłumaczenie za błędy innych.
Jeśli już mielismy wizje planu długofalowego (a na to wiele wskazywalo), to po co wszystko burzyć po 1.5 roku tylko dlatego że bylo kilka pomylek? Sprzedając jednego Carlitosa mamy spokojny rok.

Eh. Oby z tymi wszystkimi zmianami to były tylko plotki.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 11.06.2018, 14:42
ja Carillo odejdzie to Junco razem z nim i całą dotychczasową robote szlak trafi...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 11.06.2018, 14:44
Jeśli to prawda co pisze Cwiakala i Trela to może za chwilę być bardzo nieciekawie. Jeśli zarząd rozstanie się z Junco i Carrillo to za chwilę możemy być w środku okienka transferowego bez dyrektora sportowego i bez trenera, który miał niby być na lata.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2018, 14:49
Akurat trenerów to mamy kilku
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 11.06.2018, 15:34
Zarówno zarząd, dyrektor sportowy jak i trener powinni dążyć do kompromisu. Wszystkie trzy strony powinny znaleźć wspólny podłoże, na którym powinni oprzeć dalszą współpracę. Kluczem jest tu wyznaczenie kierunku w jakim ten klub ma iść. Czy to ma być taka drużyna, która będzie stawiać teraz na młodzież, budować drużynę na przyszłe sezony ( dostarczać piłkarzy do innych klubów), czy to ma być taki klub który już teraz będzie starał się bić o puchary. To powinno być jasno zdefiniowane co teraz robimy. Jestem zwolennikiem opcji w której to dyrektor sportowy odgrywa najważniejszą rolę w klubie, jest nawet ważniejszy niż trener i to on wyznacza kierunek ( tak wizja dyrektora sportowego jest dla mnie ważniejsza niż wizja trenerów którzy często myślą tu i teraz dlatego kluczem jest to aby znaleziono tu porozumienie). Rzeczą oczywistą jest dla mnie to że żaden zawodnik i asystent nie może być ważniejszy od trenera. Ta kwestia powinna być rozwiązana na lini Carillo Sobolewski czy oni w ogóle są wstanie ze sobą współpracować, nie widzę tutaj pola dla zarządu aby w tą kwestie się wciskałł. Radek może popracować gdzie indziej. każde samodzielna praca z ludźmi będzie dla niego dużym doświadczeniem a jeśli ma w sercu ten klub to będzie się starał rozwijać oraz cierpliwie będzie czekał na swoje szansę chociaż chcialbym aby wspópraca na lini Carillo - Sobol układała się. W momencie w któłrym Sobol usłyszałby od Carillo że jest mu nie potrzebny to powinien z automatu ustąpić,. Kwestia Patryka Małeckiego jest też dla mnie klarowna nie jest wstanie dogadać się z Carillo to niech pójdzie gdzieś na wypożyczenie. Zrobił się aktualnie dość duży syf dlatego wspólna konferencja prasowa na której wszystkie strony pokazują że znalazły kompromis byłaby wskazana jeśli rzecz jasna do takiego porozumienia dojdzie. I oby nie była to jakieś tymczasowa zgoda, w której każda ze stron czek na potknięcie drugiej po to aby powiedzieć "A nie mówiłem !!! Po prostu zdefiniować współprace na cały sezon lub rundę potem ją rozliczyć, a nie po 3 meczach.

Tutaj już moja personalna opinia. Uważam że Junco pokazał się z na tyle dobrej strony że powinien robić tu na co ma ochotę operując w określonych warunkach finansowych oraz konsultując wszystko z zarządem.
Ostatnio edytowane przez wester : 11.06.2018 o godz. 15:50.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 11.06.2018, 17:15
Imho Junco juz dawno powinien byc zwolniony.
Skuteczność transferowa ma bardzo niską. Najlepsi piłkarze 'wynalezieni' przez Kiko.
Jedyne plusy to Arsenić i Wojtkowski. Do tego dochodzi brak pomysłu na ścieżkę rozwoju dla młodych piłkarzy. Ponadto brak wypożyczeń wielu piłkarzy. Chorążka, Kostal, Balaniuk stracili tak naprawde pol roku. Nie przesądzam, że coś potrafią. Natomiast nawet nie dostaliśmy szansy zeby sie o tym przekonać. Jagiellonia jest przykładem na to jak umieszczać swoich piłkarzy na wypożyczeniach. Do zwolnienia powinien jednak jako pierwszy pójść kuzba. Jeden dobry piłkarz od niego ? Jeden.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.06.2018, 18:01
Który? 123456
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2018, 18:16
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Skuteczność transferowa ma bardzo niską. Najlepsi piłkarze 'wynalezieni' przez Kiko.
Skąd Wy w ogóle wiecie, kogo "znalazł" Kiko, a kogo Junco, a kogo jeszcze sami menadżerzy podesłali? Skąd Wy w ogóle macie taką wiedzą, że takie wyroki na forum ferujecie?
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.06.2018, 18:27
Skąd Wy w ogóle wiecie, kogo "znalazł" Kiko, a kogo Junco, a kogo jeszcze sami menadżerzy podesłali? Skąd Wy w ogóle macie taką wiedzą, że takie wyroki na forum ferujecie?
Też się nad tym zastanawiam. Zaraz się okaże, ze Ramirez załatwił Lloncha, Gonzaleza, Arsenica, Cueste, Halilovica, Veleza, Wojtkowskiego, Imaza i Carlitosa, a Junco Ze Manuela, Pereza, Mitrovica, Palcica, Bałaniuka, Videmonta, Kostala i dwóch Kolumbijczyków.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 11.06.2018, 18:28
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Który? 123456
Petar Brlek.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 11.06.2018, 18:42
Jedyne plusy to Arsenić i Wojtkowski. Do tego dochodzi brak pomysłu na ścieżkę rozwoju dla młodych piłkarzy. Ponadto brak wypożyczeń wielu piłkarzy. Chorążka, Kostal, Balaniuk stracili tak naprawde pol roku. Nie przesądzam, że coś potrafią. Natomiast nawet nie dostaliśmy szansy zeby sie o tym przekonać. Jagiellonia jest przykładem na to jak umieszczać swoich piłkarzy na wypożyczeniach. Do zwolnienia powinien jednak jako pierwszy pójść kuzba. Jeden dobry piłkarz od niego ? Jeden.
Kwestia jest tutaj taka że Ramirez mógł wskazać palcem 15 piłkarzy który wg niego są nieźli, których zna itd, i z tych 15 Junco musiał za pewne dokonać wyboru którzy są do "wyciągnięcia" i sam musial przecież tez być na "tak". Kolejna kwestia jest taka że trzeba było takiego piłkarza przekonać do przeprowadzki do Krakakowa i Junco to zrobil. Także czasami ojciec danego transferu nie jest tylko jeden.
Odpowiedz cytując
Azmo
Junior Member

Od: 09.2013

Stary 11.06.2018, 19:28
Głównym zadaniem Junco jest podejmowanie decyzji transferowych oraz wykorzystanie swoich znajomości by ułatwić poruszanie się po rynku transferowym. Gdyby osoby na tym stanowisku byli głównie rozliczani za "swoich" zawodników, to po co by był skauting?
Przy zasługach Kiko przy transferach zapominamy o jednym, on sam jest wynalazkiem Junco.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 11.06.2018, 19:33
Sami piłkarze mówili o tym w wywiadach. Ja wiem, że tu popularna jest bezgraniczna miłość do Junco i ślepa wiara w jego zdolności ale nie po raz pierwszy słychac o problemach w kontaktach. Nie pierwszy sztab i nie pierwsi ludzie. Jest jaki jest na lepszego jak widac nas nie stac. Ale robienie z niego nie wiadomo kogo w zderzeniu z rzeczywistością wypada blado. Najlepsi zawodnicy zostali sprowadzeni i PRZEKONANI przez Ramireza o czym rownież była mowa. Junco to jeździł młodych Polaków przekonywać. I tak przekonał ze jeden poszedł do Zabrza, inny do slaska a jeszcz inny do Lubina czy Szczecina. Już nie mówiąc o tym, że zgodził się na rozwiązanie Stilicia bo znalazł Pereza i Mitrovicia od Carillo.

Azmo: zgoda. Kiko jest wynalazkiem Junco. Ale on miał znaleźć trenera a nie scouta. A tym Ramirez był słaby zeby nie powiedziec dosadniej. Jesli jednak linię obrony Junco ktoś chce opierać na pośrednik wpływie na niektóre transfery. Prosze bardzo. Przyczynił sie -pośrednio.
Ostatnio edytowane przez pomeran : 11.06.2018 o godz. 19:35.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 11.06.2018, 19:54
Ramirez, Junco, Wdowczyk, Stupka, Carillo konfliktowi, może i rzecznik też była... . Wilki nie ludzie. Tylko zarząd jest ok.

Co wyrzucano m.in Cupialowi, zmiany kursu co chwilę. I co się zmieniło?
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.06.2018, 19:56
...
Ponadto brak wypożyczeń wielu piłkarzy. Chorążka, Kostal, Balaniuk stracili tak naprawde pol roku. Nie przesądzam, że coś potrafią. Natomiast nawet nie dostaliśmy szansy zeby sie o tym przekonać. Jagiellonia jest przykładem na to jak umieszczać swoich piłkarzy na wypożyczenia
...
Może i masz trochę racji.

Ale też jestem pewien, że gdyby np Lopez złapał powazną kontuzję w pierwszej kolejce rundy rewanżowej i zostalibyśmy tylko z Pawłem bez formy i Kolarem to znalazłby się tu taki na forum, który by krzyczał: wywalić Junco, bo wypożyczył Bałaniuka, a przecież było widać że chłopak ma papiery na grę po sposobie w jakim wchodzi po schodach
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 11.06.2018, 20:13
Kierunek Hiszpański jak dla mnie bdb, jedynie Perez , Ze manuel (od Kiko) nie sprsawdzili się, reszta przerastała nasz ligę...

Carlitos
Llonych
Velez
Cuesta
Gonzalez
Imaz
Bascha (wiem ze nie jest Hiszpanem)

to bardzo dobrzy zawodnicy....

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 11.06.2018, 20:14
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Kierunek Hiszpański jak dla mnie bdb, jedynie Perez , Ze manuel (od Kiko) nie sprsawdzili się, reszta przerastała nasz ligę...

Carlitos
Llonych
Velez
Cuesta
Gonzalez
Imaz

Transfery Kiko powiadacie A kto Kiko do nas sprowadził

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2018, 20:39
Transfery Kiko powiadacie A kto Kiko do nas sprowadził
touche.
i tak o to kółko sie zamyka.
a kto sprowadzil Junco? Zarzad

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.06.2018, 20:39

Carlitos
Llonych
Velez
Cuesta
Gonzalez
Imaz

Nie wszyscy przerastali ligę, ale dwóch na pewno + 5 bardzo solidnych. Gdyby Wisła chciała kupić taką solidność przebierając w polskim tartaku, to musiałaby się mocno wykosztować (raczej nie byłoby jej na to stać). Jest jak najbardziej odpowiedni kierunek dla Wisły, by utrzymać poziom sportowy i jeszcze coś zarobić. Jakieś mrzonki, że obecna Wisła da radę wyciągać najbardziej utalentowanych piłkarzy powyżej 17-18 roku, są śmieszne.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2018, 20:43
szprotson napisał(a):Wyświetl post
touche.
i tak o to kółko sie zamyka.
a kto sprowadzil Junco? Zarzad
a Zarząd sprowadził...? Rowerzysta?