|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Z tym promowaniem na siłę "bo młody" było np. z Urygą, aż w końcu dali sobie spokój a ten w jakimś stopniu wypalił w Płocku
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
a może wymiana Chrapek za Ondraska
żart |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
z kontraktów zeszli Brozek i Głowa, Cywka,Ivan i Pol
Dla Chrapka pensja by się znalazła. Odamy Lechi Małeckiego i Ondraska za Chrapka to uczciwy del hihihihihi |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Taka trochę paranoja się zrobiła żeby kupować gracza, którego nam właściwie skradziono :\
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tonący łapie się brzytwy
![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.06.2018 o godz. 08:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wyjątki oczywiście są, ale gdybyśmy liczyli tylko na sprzedaż takich zawodników to poszlibysmy z torbami. Na młodych się zarabia. Starszych się sprzedaje bardzo okazjonalnie. Chyba że prezentuja wysoką klasę i zablysneli w europie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Co i ewentualnie ile zarobiliśmy na Cleberze?
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Euro jak przeszedł do Tereka, ile nie pamiętam.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Rzeczywiście tak było, on odszedł do Rosji a potem do nas wrócił. Przepraszam za upierdliwość.
Jednak teraz tak doświadczeni zawodnicy już raczej nie odchodzą za grube hajsy.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 08.06.2018 o godz. 08:54.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
ŚO, koniec kontraktu, łącznie ponad 250 meczów w LaLiga i LaLiga2
https://www.transfermarkt.pl/david-l.../spieler/63723 Quintana, koniec kontraktu https://www.transfermarkt.pl/dani-qu.../spieler/65347 młody napastnik z Barcelony B, koniec kontraktu https://www.transfermarkt.pl/marc-ca...spieler/443222 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Łabojko na twitterze (ponownie zaznaczę- o ile to jego oficjalny profil) polubił wpis Janekx89 nt. jego rzekomo przyklepanego transferu do Śląska. Treść tego tweeta: "Spokojnie, jeszcze nic nie podpisane. Wisła Kraków nadal w grze".
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Generalnie fajne propozycje, ale:
1. 31 letni stoper ze sporym doświadczeniem w LaLiga i LaLiga 2. Nie widzę argumentów, które przekonałyby go do przejścia do Polski - a przynajmniej do nas. 2. Wyrobiona marka w naszej lidze, ale gra na pozycjach, na których blokuje: Halilovica, Wojtkowskiego, Suljica Imaza, czyli zawodników, na których będzie szansa coś zarobić... BTW - stać nas ? 3. Młody, w Barcelonie B nie grają ogórki z łapanki - patrz pkt 1, poza tym - patrz pkt 2. Mamy 2 napastników w tym wieku, z których jeden w ubiegłym sezonie rozegrał 77, a drugi 99 minut. Halilovic knocił, odbijał sie od drwali przeciwnika, aż się trochę wyrobił? Napastnika klasy Carlitosa nie kupimy z wiadomych przyczyn, chyba, że znowu uśmiechnie się do nas szczęście i albo sam Carlitos przedłuży kontrakt, albo kogoś znowu znajdziemy w 3 lidze hiszpańskiej... ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Quintana odpada za duże wymagania finansowe pewnie w Azerbejdżanie ładny hajs zarabiał
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Z tych okolic braliśmy już Drzazgę. Ten ma trochę lepsze staty w Ślęzy Wrocław, która zmierza po awans do II ligi. Nie widziałem, ale słyszałem trochę lokalnie i co sezon się rozwija, nie jest to jednorazowy wystrzał.
http://dolfutbol.pl/2018/06/05/macie.../#comment-2042 |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez blue.white.red : 10.06.2018 o godz. 20:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Rafał Augustyniak może wkrótce zostać piłkarzem Wisły Kraków. Defensywny pomocnik lub obrońca ostatni sezon spędził na wypożyczeniu z Jagiellonii Białystok do Miedzi Legnica. Z âBiałą Gwiazdąâ ma związać się trzyletnim kontraktem.
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...iaka,13248397/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
http://sport.lca.pl/legnica,news,703...ustyniaka.html Miedź, która będzie teraz grała w Ekstraklasie (i tym samym zwiększy budżet) odpali nam go za frytki wcześniej wykupując go za 250 tysięcy złotych? Jeżeli w tym jest ziarnko prawdy, to ciekawe ile nas będzie on kosztował. Swoją drogą zawodnik skończy w tej rundzie 25. lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Czyli pewnie nici z Łabojki...
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Ktokolwiek tutaj widział Augustyniaka w meczu? Stary trochę, jak na młody talent.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ciężko będzie zastąpić Lloncha takim graczem ... pół biedy jakby miał 21 czy 22 lata
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Bartkowski tez byl stary.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ludzie... Sobolewski przychodził do nas w wieku 29 lat, a w zasadzie dopiero w wieku 26-27 lat zaczął coś grać w ekstraklasie. Augustyniak wygląda rozsądnie. Poza tym miał pewny plac w najlepszym zespole 1 ligi. To może być dobry transfer
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
||
|
kacpaw91 napisał(a):
Prawdę mówiąc, to też się zdziwiłem, jak przeczytałem, że go wyciągniemy za gotówkę. Niby tyle wydajemy na wynagrodzenia, cięcia kosztów, rzekome opóźnienia w wypłatach, a tu już drugi transfer gotówkowy i to Polaka, którzy przecież są tacy kosztowni. Wniosek z tego taki, że (jak zwykle) gówno wiemy na temat prawdziwej kondycji Klubu. Pożyjemy, zobaczymy. A co do tego czy jest w tym ziarnko prawdy, to Karcz raczej pierdów nie puszcza w obieg, więc wydaje mi się, że to prawda. Qadou napisał(a):
Wisła istniała bez Lloncha i będzie istnieć po nim, ale mimo wszystko będzie ciężko zastąpić go jakimkolwiek graczem przy naszych możliwościach. |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Skoro dawał radę w najlepszym zespole I ligi to musi coś prezentować, na pewno będzie lepszy niż Perez czy Mitrović
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pamiętam parę lat wstecz, kiedy jeszcze grał w Widzewie i w 1. lidze mierzyli się w Niecieczy z Termaliką. Wyróżniał się w tamtym meczu, zdziwiony byłem, że nie nikt go nie wyciąga, a jak już poszedł do Jagi to przepadł. Z tym, że to był bodaj sezon 14/15 i trochę czasu minęło, ale zapamiętałem go jako silnego, nieustępliwego i odpowiedzialnego za piłkę pomocnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Augustyniak wyróżniał się w upadającym Widzewie, teraz tak naprawdę to nikt go z nas nie widział i na jakiej pozycji częściej grał. Czy to on ma zastąpić Pola? Napewno nie ma takiej dynamiki jak Pol.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|