The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2018, 18:13
Zaletą nieudanych trasferów jest to, ze szybko odchodza. Gorzej jak taki z krótkim kontraktem wypali.
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Od: 05.2018

Stary 03.06.2018, 18:21
Coś za coś nie możemy dać długich kontraktów i utrzymywać darmozjadow
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.06.2018, 18:43
Zaden transfer nigdy nie jest za free.Placic pozniej temu szrotowi tez trzeba.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2018, 20:07
Odbiegając od tematu nasza niedoszła gwiazda Sebastian Leszczak strzela 3 gole przeciwko Anglikom w futsalu Polska wygrywa 4-5
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.06.2018, 07:13
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Zaden transfer nigdy nie jest za free.Placic pozniej temu szrotowi tez trzeba.
Jakbym czytał PSG o Krychowiaku.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.06.2018, 13:14
Krzysiu aka Maka_CWKS, zamieniłem 7egie na Wisłe, by grać w LM i europejskich pucharach, by awansować sportowo - nigdy nie przejdę do 7egi- pomidor - zostaje w domu

Młyny pańskie mielą powoli, ale sprawiedliwie
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 04.06.2018, 13:32
Ale zdajesz sobie sprawę, że przez tą "sprawiedliwość" straciliśmy trochę grosza?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 04.06.2018, 13:33
E tam z jednej strony można powiedzieć dobrze mu tak, z drugiej strony szkoda kasy bo część środków z FIFA za udział zawodnika w MS przypadałaby Wiśle Kraków (dokładnie mówiąc 1/3 za Krzysia)....
zawsze to kilkadziesiąt tysięcy euro przepadło......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.06.2018, 13:37
Ehhh... Z jednej strony, tak po ludzku, to nie wypada kopać leżącego... Z drugiej strony - nie będę zaprzeczał, że nie poczułem delikatnego uczucia satysfakcji na wieść, że K.M. nie jedzie do Rosji... Czy mam się wstydzić ?
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.06.2018, 15:00
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Ehhh... Z jednej strony, tak po ludzku, to nie wypada kopać leżącego... Z drugiej strony - nie będę zaprzeczał, że nie poczułem delikatnego uczucia satysfakcji na wieść, że K.M. nie jedzie do Rosji... Czy mam się wstydzić ?
Wstydzić? A w życiu.

Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 04.06.2018 o godz. 18:43.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.06.2018, 15:34
Przecież Mączyński jest pod formą kiedy ostatnio zagrał dobry mecz? Ja się bardziej zastanawiam co robi Peszko chyba tylko do polewania
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 04.06.2018, 15:46
Byłem wczoraj w Arłamowie i spotkałem m.in. Marcina Feddka z Polsatu. Powiedział o Mące coś w stylu, że on nie jest do złamania, że jest bardzo mocny psychicznie. Zobaczymy. Cieszę się, że KM nie jedzie. Jakby został w Wiśle, to jestem przekonany, że pojechałby na MŚ.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.06.2018, 16:14
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Przecież Mączyński jest pod formą kiedy ostatnio zagrał dobry mecz? Ja się bardziej zastanawiam co robi Peszko chyba tylko do polewania
Od 2 miesięcy jest kontuzjowany. Przyjechał na zgrupowanie i tu okazało się, że jednak jeszcze za wcześnie.
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Stary 04.06.2018, 16:22
L poza kasa cofla go w rozwoju
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.06.2018, 16:33
.... z tym hajsem. Wisła sobie poradzi, żadne to pieniądze w świecie piłki, a Krzysiu będzie miał w swojej karierze tyle udziałów w MŚ ile każdy z nas
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 04.06.2018, 19:50
Ma ćwierćfinał ME czyli największy sukces kadry od 82.
W każdym razie, jego mi znacznie mniej żal niż Glika. Za to, jak się sprzedał niech na współczucie nie liczy...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 05.06.2018, 13:39
Kazimierz Moskal przestał być trenerem Sandecji Nowy Sącz.

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-...y-sacz/e20xs90

Niestety ale może okazać się, że Moskal nie znajdzie szybko zatrudnienia. Wszystkie jego dotychczasowe przygody były bardzo nieudane: Katowice, Nieciecza, Nowy Sącz. Szczecin też niekoniecznie dobrze. Życzę mu jak najlepiej, ale swoją dotychczasową pracą absolutnie nie broni siłę jako trener.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 05.06.2018 o godz. 13:43.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.06.2018, 15:33
Czemu niestety? Kulawika też żal?
W ogóle kult Kazka jakoś na mnie nie działa od sezonu gdy Termalica pod jego wodzą odpuściła awans i do ekstraklasy weszła szmaciarnia.
Wiem, że za takie słowa część kibiców by mnie powiesiła bo Kazek to przecież prawdziwy Wiślak!
No OK. Kulawik też a jakoś nikt nie piszę że szkoda że marnuje się w jakichś czwartych ligach.
Kazek słaby trener po prostu i nie piszcie mi tu o cudzie w LE bo raz w życiu to i jakiemuś Klafuricowi się coś uda.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.06.2018, 15:43
Na ten moment jest słabym pierwszym trenerem, ale nie jest powiedziane, że nie sprawdzi się jako szkoleniowiec w innej roli, albo że nigdy nie nabierze wiedzy i doświadczenia niezbędnych do prowadzenia z sukcesami pierwszej drużyny.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 05.06.2018, 16:06
^^ Z całym szacunkiem dla Kazika, ale chłop ma już 51 lat, za wiele się już nie nauczy.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.06.2018, 16:12
Ok., mój błąd. To niech szuka dla siebie innej roli!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 05.06.2018, 16:15
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
W ogóle kult Kazka jakoś na mnie nie działa od sezonu gdy Termalica pod jego wodzą odpuściła awans i do ekstraklasy weszła szmaciarnia.
Wiem, że za takie słowa część kibiców by mnie powiesiła bo Kazek to przecież prawdziwy Wiślak!
No OK. Kulawik też a jakoś nikt nie piszę że szkoda że marnuje się w jakichś czwartych ligach.
Kazek słaby trener po prostu i nie piszcie mi tu o cudzie w LE bo raz w życiu to i jakiemuś Klafuricowi się coś uda.
Nikt nie pisze nic o żadnym cudzie. Po prostu, tak po ludzku, bardzo szkoda że mu się nie udaje. To swój chłop jest, prawdziwy Wiślak, nie ma mimo wszystko takich wielu.

Na naukę i zbieranie doświadczenia miał wiele lat, pierwszych po zakończeniu kariery. Najzwyczajniej wątpię aby znów dostał poważną szansę, chyba że u nas będzie tak źle że nie będziemy mieć pieniędzy na trenera...
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 05.06.2018 o godz. 16:18.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.06.2018, 16:48
Moge się mylić , gdyż nie znam p. Kazka osobiście , ale z perspektywy kibica sprawia on wrażenie osoby nie posiadającej odpowiednich cech osobowościowych niezbędnych w pracy trenera, same umiejętności nazwijmy je umownie "merytoryczne" to nie wszystko...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.06.2018, 16:54
Myślę że Moskala nie warto jeszcze skreślać. Kiedyś już mieliśmy wśród byłych Wiślaków podobny przypadek. Kto o Adamie Nawałce myślał jako trenerze reprezentacji przed jego pracą w Górniku Zabrze? W Wiśle trenersko pełnił rolę 'strażaka' i nigdy nie dostał prawdziwej szansy. Trochę podobnie jak Moskal.

Zresztą co do Moskala, to w Pogoni osiągnął wynik ponad stan (co pokazał później Maciej Skorża). I dotarł z Pogonią do półfinału PP.
Z Termaliką nie awansował do ekstraklasy tylko przez j"zrządzenie losu" (ktoś z piłkarzy grał przeciw niemu bo z tego co pamiętam doszło do kuriozalnych sytuacji).

W Sączu był z miejsca skazany na porażkę, a przecież do przed-ostatniej kolejki walczył o utrzymanie.

Nie da się utrzymać beniaminka grając każdy mecz na wyjeździe. Po prostu się nie da.

W tym momencie dla Moskala byłoby najlepie objąć znowu jakiś 1 ligowy klub, zrobić z nim awans i poprawić swoje notowania. Na powrót do Wisły jest wg mnie jeszcze za wcześnie.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.06.2018, 18:40
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Odpuściła awans? WTF? Zobacz w jakich okolicznościach "odpuścili" awans i jeżeli myślisz, że tak "odpuścili" awans że czekali do 94 minuty żeby im bramkarz strzelił bramkę, która im zabiera awans to nie wiem na jakim ty świecie żyjesz. Niefart jak u nas z Jopem. Chyba, że wtedy też odpuściliśmy mistrzostwo.

Tyle w temacie offtopa.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Stary 06.06.2018, 12:50
mam pomysł Kazek na skauta
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 06.06.2018, 13:06
bkl1988 napisał(a):Wyświetl post
mam pomysł Kazek na skauta
https://www.youtube.com/watch?v=2gjpiuYJCXk
Odpowiedz cytując
S z c z e p a N
Member

Od: 11.2017

Stary 06.06.2018, 16:53
Mariusz Pawełek podpisał dwuletni kontrakt z GKS Katowice
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 09.06.2018, 09:26
"Nieoficjalnie mówi się, że pierwotnie Chińczycy oferowali trzy miliony euro podstawy. Potem wrócili z sześcioma milionami. Jednak w razie utrzymania Petrescu może liczyć na 15 milionów euro za sezon pracy. Żeby unaocznić, jak duże są to pieniądze - więcej zarabiają tylko Pep Guardiola, Marcelo Lippi (reprezentacja Chin) i Mourinho. Na podobne przelewy od pracodawcy może liczyć prowadzący Barcelonę Ernesto Valverde."

transfery.info

Ktoś jeszcze chcę powrotu Petrescu do Wisły?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.06.2018, 09:43
Obiecac mozna wszystko, liczy sie co na koncie.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów