The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2018, 07:05
MaLk napisał(a):Wyświetl post
O właśnie, wyjaśnijmy sobie jeszcze jedno.

Jeśli uda nam się sprzedać w tym okienku zawodnika/zawodników za powiedzmy 1 mln euro, to zanim pojawi się na forum wysyp haseł z pretensjami do zarządu, że dostali tyle pieniędzy i nikogo nie kupili, efektu sportowego i finansowego nie widać, więc pewnie przehuśtali, zdefraudowali i przekazali pod stołem chłopakom w krótkich spodenkach - uwzględniając poziom naszych długów, płynność itp., tego typu kwota jednorazowo po prostu zniknie w studni bez dna, jaką na chwilę obecną są nasze zaległości. A na to, żebyśmy sobie ją radośnie przychowali żeby wydać na inne cele nie pozwolą nam wierzyciele stojący za drzwiami, z kochającym miastem na czele.
Dodaj do tego, że sprzedaż zawodnika za 1 mln € nie równa się 1 mln € zysku, bo niektórzy tu mogą być wkrótce zaskoczeni i obruszeni.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.05.2018, 07:28
No i sprzedaż za 1 czy 3 mln euro nie oznacza, że te pieniądze szybko zobaczymy, vide Brlek, czy Chrapek.
A dudki potrzebne są na wczoraj.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.05.2018, 08:12
it napisał(a):Wyświetl post
No i sprzedaż za 1 czy 3 mln euro nie oznacza, że te pieniądze szybko zobaczymy, vide Brlek, czy Chrapek.
A dudki potrzebne są na wczoraj.
Myślę że w przypadku Carlitosa, o którego powinno bić się kilka klubów Wisła może być w na tyle komfortowej sytuacji aby żądać zapłaty z góry. Lepiej nawet go opchnac "tylko" za 1.5 mln ale nie czekać na pieniądze 7 lat.

Więc jeśli Dinamo tak się na niego slini to niech daje kasę na stół. Inna sprawa, że Carlitos bedzie liczył na lepszą ofertę z lepszej ligi, bo agent już mu zdążył naobiecywac złote góry...
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.05.2018, 08:19
A ktoś widział tego Lisa? Ja widziałem w 2 meczach i dużo roboty niestety nie miał. Jednak z tego co zapamiętałem do gra na przedpolu jest u niego fatalna i wolałbym dać szansę Chorążce, niż wydawać 0,5 mln zł.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.05.2018, 08:37
Nasi skauci go oglądali... trzeba im "zaufać".

Nasza polityka wzgledem bramkarzy jest doprawdy dziwna. Z jednej strony inwestujemy w doswiadczonego bramkarza w niezłym wieku (Cueste), by za chwile jednak ściągać młodego nieopierzonego bramkarza (Lisa).

Jeśli miałby on być nr 3 to byłoby tez dziwne. Nie stać nas na to.

Mam nadzieje że Chorazke chociaż wysla na wypożyczenie, bo się u nas zmarnuje... chyba że jednak przywrocimy rezerwy....
Odpowiedz cytując
JarooP
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.05.2018, 09:22
Nie wierze w to co czytam jak co niektórzy tu plują na zarząd!

Zapomnieliście jak ratowali Wisle przed dwoma smiesznymi nabywcami JM i Stechert. Wtedy wszyscy jak jeden mąż brawo zarząd zrobili dobrze robotę itp.
Teraz wszyscy zjechali ich za to ze nie udało się przedłużyć kontraktu z Llonchem ogarnijcie się to tylko piłkarz dla którego liczą się pieniądze.

Moim zdaniem i tak przez te 2 lata i tak wyglada to dobrze dostajemy licencje na grę, mamy ciekawego trenera i odmładzają skład na który czekałem już od dawna.
Pieniądze nie rosną na drzewie i ciężko jest spłacić i to nie małe długi. Wy nie braliście kredytu z banku? Ciężko jest coś spłacać i mieć pieniądze na bieżąca egzystencje. W tych czasach nie ma nic za darmo.
Póki co udaje nam się kontraktować solidnych zawodników za darmo na których można coś zarobić. Oczywiście zdarzają się wyjątki od reguły.
Co niektórzy na już potrzebują pucharów Ok zgodzę się przydałyby się ale na chwile obecna to nie jest nasz priorytet. Niech się sytauacja ustabilizuje w klubie,

Przestańcie objeżdżać zarząd bo to tak nie powinno być możemy ponarzekać za można było zrobić tak czy tak, ale suma sumarum cieszmy się ze Wisła wciąż jest tu gdzie jest na chwile obecna i odbudowuje się klub. Objechanie zarządu nie świadczy o tym ze zarząd robi coś zle tylko próbuje zrobić wszystko co na chwile obecna jest możliwe. To świadczy zle o nas o kibicach. Wszyscy wymagają ale czy dają wystarczająco dużo żeby to zmienić?!

Pół to był tylko solidny zawodnik wybijający się lekko ponad przeciętność. Mamy w kadrze kilku zawodników może któryś z tych naszych młodych odpali nie zamykajmy się w jednym miejscu. Była Wisła przed i będzie po nim. Płaczecie ze trener nie daje szansy młodym uszczupli się skład będą mieli oni więcej szans na walkę o ta pozycje.

Zróbcie sobie rachunek sumienia i skończcie to p..ierdolenie ze zarząd jest zły tylko dajcie im podejmować decyzje to oni są osobami decyzyjnymi, to oni wiedza co mogą a co nie, to oni wiedza na co ich w tym momencie stać.

Pozdro

Pa. Wcale bym się nie zdziwił jakby nie odpalił w Tilburgu poniwaz jest to techniczna liga a samym gryzieniem trawy jeszcze nikt nie wygrał.
Ostatnio edytowane przez JarooP : 25.05.2018 o godz. 09:31.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.05.2018, 09:25
tsw biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
A ktoś widział tego Lisa? Ja widziałem w 2 meczach i dużo roboty niestety nie miał. Jednak z tego co zapamiętałem do gra na przedpolu jest u niego fatalna i wolałbym dać szansę Chorążce, niż wydawać 0,5 mln zł.
a jak prezentuje sie gra na przedpolu Chorążki?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 25.05.2018, 09:36
Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.05.2018, 10:03
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal
pamiętam taki super talent, na litere J. W koncu pewien trener pozwolił mu zadebiutować to 4 wpuścił .
Teraz podbija jakies tam okręgowe ligi w Norwegii, a taki talent był.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.05.2018, 10:17
Nasi skauci go oglądali, czyli słownie 3? + Kuźba... W dodatku niepotrafiący ocenić czy ktoś się sprawdzi w ekstraklasie czy nie jak w przypadku Carlitosa czy Lloncha...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 25.05.2018, 10:21
Lis to drugi Gerard Bieszczad.
Nawet historia podobna.

Jest dobry bramkarz Julian Cuesta to sie tu kwadratowe jaja wymysla.

Tez jestem zdania, ze lepiej dac Chorazce szanse niz sprowadzac ledwie dwa lata starszego konkurenta, ktory swoimi wystepami nikomu dupy jeszcze nie urwal, i byl raczej anonimem niz kims kto mial dobre recenzje jak Szumski czy Loska.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 25.05.2018, 10:47
Juz tak nie przesadzajcie.
Za cos go powolywali do tych reprezentacji U18, U19, U20.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 25.05.2018, 13:13
Mnie w raporcie o przychodach klubów fascynuje coś jeszcze - skoro wskaźnik wynagrodzeń do wskaźnika przychodów wzrósł do 73 % to stanowi on nie bagatelną kwotę 19,3 mln zł na wynagrodzenia....

Nie sądzę, żeby nasi piłkarze zarabiali średnio po ponad 600 tys zł rocznie (średnio ok. 150 tys euro rocznie). Podejrzewam, że w tych wydatkach na wynagrodzenia są również spłacane zaległości kontraktowe wobec byłych piłkarzy (Jovanović, Jovanić) jak i byłych trenerów (nie wiem jak ze Smudą i Wdowczykiem)....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.05.2018, 14:01
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a jak prezentuje sie gra na przedpolu Chorążki?
Czyli najlepiej dawać po 0,5 miliona za rezerwowych? Czytaj do końca zdanie, a nie kończysz na "lepiej dać szanse Chorążce". Jak ktoś lubi szastać pieniędzmi to niech to robi, w końcu to kasa klubu.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.05.2018, 17:31
PvD napisał(a):Wyświetl post
Malk podoba mi się jak merytorycznie argumentujesz obecną sytuację, obawiam się jednak,że niektórzy nie zrozumieją a inni jeszcze nie będą chcieć zrozumieć sytuacji w jakiej jest klub ponieważ wiedzą lepiej.
A potem człowiek czyta tu i ówdzie np. wpisy o "mitycznym długu", służącym tak naprawdę jedynie zarządowi za alibi dla ich niezaradności. Zdaniem niektórych dług to chyba coś takiego, co pewnego dnia "magicznie" po prostu znika
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 25.05.2018, 20:44
Większość ludzi na fejsie nie wie co to dług i żyje nadal w realiach Wisły za czasów Cupiała, oczywiście kiedy się żyło na bogato....
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.05.2018, 00:04
jedna uwaga, jakbym mial dlugi to nie zatrudnialbym x dyrektorow od niczego.
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 26.05.2018, 07:08
max TS napisał(a):Wyświetl post
jedna uwaga, jakbym mial dlugi to nie zatrudnialbym x dyrektorow od niczego.
To wg. ciebie im więcej zatrudnionych dyrektorów tym mniejsze długi? Dla mnie jest wręcz odwrotnie, bo im więcej wydajesz na wypłaty, to mnie zostaje na spłate długu.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 26.05.2018, 07:14
rafaello56 napisał(a):Wyświetl post
To wg. ciebie im więcej zatrudnionych dyrektorów tym mniejsze długi? Dla mnie jest wręcz odwrotnie, bo im więcej wydajesz na wypłaty, to mnie zostaje na spłate długu.
Przecież on napisał dokładnie to samo...
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.05.2018, 10:35
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Lis to drugi Gerard Bieszczad.
...
Pamiętacie? Hagi - wiadomo, Maradona Karpat
A u nas?... Gerrard Bieszczad
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.05.2018, 10:54
Niektórych z was można skwitować w ten sposób:

https://youtu.be/6oCtBcYX8BM

Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 26.05.2018, 11:34
A Ciebie reganie w ten.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 27.05.2018, 15:51
Wywiad z Sarapata. A tam między innymi:

1
Cytat:
(...) Inna sprawa, że nie pomaga nam w tym fakt, że Paul jest uporczywie niepokojony przez człowieka, który podobno dąży do prawdy, dlatego kolportuje nieprawdziwe informacje na nasz temat.
2
Cytat:
Przypomnę, że próby przejęcia klubu już były. Choćby ostatnia, gdy chciała klub przejąć firma, która ledwie kilka miesięcy później upadła. Odnosimy wrażenie, że pewne rzeczy robione są na zamówienie. Jestem racjonalnym człowiekiem i daleka jestem od spiskowych teorii, ale w tym klubie przeżyłam już tyle, że trudno jest nie zastanawiać się nad pewnymi sprawami. Ziemia TS-u to jest łakomy kąsek dla wielu…
3
Cytat:
- Ile jest prawdy w tym, że część piłkarzy nie wytrzymała i złożyła wezwania do zapłaty zaległych wynagrodzeń?
- Zrobił to tylko Patryk Małecki
4
Cytat:
- Jest brana pod uwagę opcja, że Wisła znów przejmie cały stadion?
- Jest. Zobaczymy, co wyjdzie z wyceny biegłego. Wtedy podejmiemy ostateczną decyzję.
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isla,13210107/

1) Ciekawe co to za sukinsyn wichrzyciel?
2) To jest to o czym między wierszami wspomniałem wcześniej w tym temacie, kilka dni temu:
Cytat:
Prawdopodobnie istnieje grupa osób którym za wszelką cenę nie na rękę, z pewnych powodów, jest to aby nam się udało. Ale na ten moment nie mam nic więcej do powiedzenia. W trakcie letniej burzy trzeci rok z rzędu może być jeszcze ciężej ustać.
3) To koniec Małeckiego we Wiśle. Nie wyobrażam sobie widzieć go więcej w naszej koszulce. Niech się zawija do Gliwic, Szczecina.
4) Na czym miałoby polegać przejęcie całego stadionu, bo przecież nie na jego wykupieniu?
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 27.05.2018 o godz. 15:59.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2018, 16:17
Dorzucę jeszcze to:

Cytat:
Zrobiliśmy wszystko, co w naszej mocy, żeby licencję dostać. Zapłaciliśmy wszystko, co było potrzebne. M.in. zobowiązania wobec naszych byłych piłkarzy z Serbii.
Ciekawe jak z Wdowczykiem wiadomo coś ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 27.05.2018, 16:25
Czyli Marko i Milana już spłacili co do grosza, czy tyle ile było wymagane na ten moment?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.05.2018, 16:31
Pani Prezes powiedziała wszystko to, co chcielibyśmy usłyszeć (tożsamość, wiślackość) i co niezbędne dla lepszego wizerunku w zw. z problemami finansowymi czy przeszukaniem pomieszczeń przez policję. Małeckiego wydała na żer publice i było to odbicie piłeczki - on obraził się definitywnie i gra na rozwiązanie umowy, ona buduje taki wizerunek sytuacji, że jak zostawimy go w klubie kokosa (dopóki ktoś go nie wykupi, dopóty go za darmo nie puszczamy), to kibice nie będą się awanturować. Nie oceniam żadnej ze stron, ale rozwiążmy tę umowę i niech idzie w świat.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 27.05.2018, 16:36
Tymczasowy zator finansowy w związku z napaleniem się na grę w pucharach zostanie odetkany przez sprzedaż Carlitosa - mam nadzieję, że każdy zdaje sobie z tego sprawę

Odpowiedz cytując
badyll1906
Member

Od: 08.2010

Stary 27.05.2018, 16:46
A transza z C+? Z tego co pamiętam zawsze po sezonie była mowa o wpływających pieniążkach z tytułu sprzedaży praw do transmisji spotkań
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.05.2018, 16:55
@TIR_DO_SŁUBIC
ad 1.

przeciez wiadomo ze chodzi o jadczaka.. sam się do tego przynał na tt

Małecki sam się skreślił. eh, co za człowiek....
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 27.05.2018, 17:00
Jakby się Bragiel w....ił to by go posądził o stalking

A nie, czekaj. Wtedy spora część forum mówiłaby, że nie chce konfidenta za udziałowca
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów