The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2018, 16:08
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Idze idze bajoku...
Dziękuję, dobranoc
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 24.05.2018, 16:22
sedonh napisał(a):Wyświetl post
Serek poprostu lubi jak mu plują w twarz mowiąc, że najlepszy zawodnik po Carlitosie zostanie a potem odchodzi za darmo po rewalacjach, ze to Zarzad obnizyl warunki czyli poprostu odjebał amatorke, dla niego Pol poprostu duzo biegal a przeciez takich mamy wagony, pewnie już jadą, pozostaje wspolczuc.
Niektórzy tutaj lubią jak im się pluje w twarz. Np. taki anonim z internetu o ksywce Janekx89.
Najpierw napluł niektórym zapewnieniom o tym jak to poważnym osobnikiem jest Jakub Meresinski.
Później puścił soczystą flegmę o tym jak cudowną i nieskazitelną firma jest Stechert.
A teraz pluje obficie dalej i te sam osobniki wystawiają z usmiechem buzie.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 24.05.2018, 16:31
Około pół miliona złotych dajemy za Mateusza Lisa Lechowi Poznań.

https://twitter.com/sportmalopolska/...526199808?s=19

Chyba to ekwiwalent, bo mu się kończy kontrakt z Lechem.
Ostatnio edytowane przez fansorina : 24.05.2018 o godz. 16:57.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 24.05.2018, 16:50
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
Tłumaczenia Dukata

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...chem,13204197/
Ja kupuje to tłumaczenie i wierzę, że tak było. Dostał dwa razy większą kasę, zgodził się, potem pare dni do namysłu. Z tego wynika, że zrobił jak przy kupnie auta, poszedł do drugiego salonu - pokazał ofertę i sprzedawca przebił, aby u niego kupić...

Trochę to dziwne, jeśli to prawda, że chciał wiązac przyszłość z Krakowem - nie rozumiem tej decyzji zupełnie, chyba, że dostał DUŻO większą kasę... Może jeszcze Pol poczuł, że nie będzie różowo, klub kiepska z kasą stoi i wybrał stabilność... Szkoda tylko pierd.. głupot o kapitanie,Krakowie itd. Odeszło kilku funfli min Gonzalez, może słyszy że niedługo nara powiedzą Cuesta i Carlitos, wolał spadać :/

Opcji jest wiele.

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.05.2018, 16:55
Nie powiem, jestem zajebiscie rozczarowany postawą Pola. I po co było to całe gadanie o miłości do klubu, skoro mimo podwyżki zarobków i tak uciekł do holenderskiego outsidera, gdzie powalczyć może conajwyzej o utrzymanie. Mógł chociaż miesiąc temu powiedzieć, że nie zostanie w klubie niezależnie od pieniędzy.

Jakby tego było mało, nie potrzebnie w takim razie rozstalismy się z Mitrovicem, który rundę finałowa miał przyzwoitą. Znowu czeka nas kolejny rok budowania wszystkiego od nowa.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 24.05.2018 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.05.2018, 17:03
chodzi o hajs za podpis kontraktu... a nie o wynagrodzenie
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 24.05.2018, 17:04
Może teraz chociaż niektórzy przejrzą na oczy w kwestii tych wszystkich deklaracji o miłości do klubu, mieszkaniu w Krakowie, wspaniałych kibicach i innej wazelinie w ustach kolejnych Hiszpanów czy Jugoli. To są tylko najemnicy! I dlatego tak mnie boli, że lekką ręką rozstajemy się z Małym i że Sobol nie jest potrzebny Carillo..
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 24.05.2018, 17:04
Hives4 napisał(a):Wyświetl post

Powyżej wrzuciłem kadrę Wisły z sezonu 2015/2016. W nowym sezonie 2018/2019 po 3 latach zostanie w kadrze... Sadlok, Boguski i Buchalik Być może jeszcze Ondrasek do zimy, bo wtedy kończy mu się kontrakt, Małecki już na wylocie, Pietrzak prawdopodobnie zostanie na stałe w Zagłębiu, Bartosz na celowniku Zagłębia, a Drzazga na wylocie lub kolejne wypożyczenie do 1 ligi. Wystarczyły 3 lata i zespół jest całkowicie inny. Został tylko rezerwowy bramkarz, powoli kończący karierę RB9 i jedyny rodzynek - Sadlok.

I jak tu marzyć o czymś więcej niż środek tabeli, gdy brak zespołowi kręgosłupa? Żałosna jest ta polityka transferowa.
Nie no, chłopie, masz rację. Wprawdzie wydawaliśmy wtedy na same wynagrodzenia jakieś 110% przychodów, w których była zresztą stała transza od TF, ale powinniśmy ten skład traktować teraz, z przychodami mniejszymi o 5 mln zł, jeszcze większym długiem i będąc poza grupą kapitałową TF jako punkt odniesienia jak powinna wyglądać nasza polityka transferowa. Szacun.

Dajmy mu od razu 10-letnią umowę i 5 mln euro za podpis, żeby nam się przypadkiem kadra za bardzo nie zmieniła. I tak kasy nie mamy, więc czy zaoferujemy 500 tys. euro, czy 5 mln euro, co za różnica?

Żaden, naprawdę żaden zawodnik nie jest wart tego, żeby dla niego zarżnąć klub.

Powodzenia Pol w nowym miejscu!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.05.2018, 17:07
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
chodzi o hajs za podpis kontraktu... a nie o wynagrodzenie
Skąd takie info?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2018, 17:09
Jak CUESTA odejdzie czyli lepszy bramkarz od >> Buchalika, Załuski, Miśkiewicza to mnie strzeli !!!! Po co w takim razie go sprowadzali skoro okazał się lepszy niż wszyscy myśleli, a teraz OUT

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.05.2018, 17:10
Llonch mówił gdzieś o miłości do klubu Przegapiłem. Ja nie jestem ani zdziwiony ani rozczarowany, tym że zawodnicy od nas odchodzą. Dostawanie pensji raz na ruski rok to nie jest coś o czym marzy zawodowiec (w jakiejkolwiek dziedzinie). Dopóki będziemy mieli problemy z finansowaniem podstawowych spraw to nikt nie będzie entuzjastycznie do nas przychodzić, a nawet jeśli przyjdzie to po jakimś czasie nie będzie chciał zostać u nas kosztem bardziej stabilnej i bezpiecznej oferty.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.05.2018, 17:49
Jeśli ktoś jest choć trochę zaskoczony, że sprawa się rypła na ostatniej prostej to jest po prostu niezwykle naiwny.
Ale i tłumaczenia Dukata idiotyczne: "gdyby Pol chciał więcej kasy, to byśmy mu dali, ale przecież nie chciał"
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.05.2018, 18:09
Delgado napisał(a):Wyświetl post
Może teraz chociaż niektórzy przejrzą na oczy w kwestii tych wszystkich deklaracji o miłości do klubu, mieszkaniu w Krakowie, wspaniałych kibicach i innej wazelinie w ustach kolejnych Hiszpanów czy Jugoli. To są tylko najemnicy! I dlatego tak mnie boli, że lekką ręką rozstajemy się z Małym i że Sobol nie jest potrzebny Carillo..
Małecki jest tak oddany klubowie, ze już drugi raz odejdzie prawdopodobnie. I lubi odmowic wyjscia na boisku a to strzeli focha, ze sie stara a nie gra. No nie ma co.
Lionch jest najemnikiem i to najlepszym jaki moze byc. wychodzi na boisko robi za co mu placa.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.05.2018, 18:43
masada napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ktoś jest choć trochę zaskoczony, że sprawa się rypła na ostatniej prostej to jest po prostu niezwykle naiwny.
Ale i tłumaczenia Dukata idiotyczne: "gdyby Pol chciał więcej kasy, to byśmy mu dali, ale przecież nie chciał"
Zanim sie wypowiesz, przeczytaj dokladnie.

Dukat wspomnial o kwocie za podpis. Jesli dograli warunki i nie bylo mowy o wiekszej kasie za podpis to dlaczego mielismy cos oferowac?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.05.2018 o godz. 18:49.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 24.05.2018, 19:23
Janekx dzisiaj wracał ze Słowacji, wiec wie wszystko o kwestii przyczyn rezygnacji Lloncha. Zwłaszcza o zmianie wynegocjowanych warunków.
Llonch dostał po prostu większy hajs w Holandii i tyle. Oczywiście szkoda gościa, bo mozna było negocjować jesienią przedłużenie jak się leczył........szkoda, ale K.... nie dramatyzujmy.....
Wkurza wszyskich ciągła przebudowa zespołu, ale taki mamy budżet....
Co do raportu delloitte.... przychody mamy na poziomie 27 mln zł niby razem z kwotami transferowymi tak tylko palcem po wodzie licząc coś mi sie tu nie zgadza bo sumując przychody z C+ biletów i transferów wychodzi mi ok 26-27 mln zł a gdzie sponsorzy pamiątki klubowe etc.?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.05.2018, 19:23
idiotyczne: "gdyby Pol chciał więcej kasy, to byśmy mu dali, ale przecież nie chciał"
Normalnie jesteś mistrzem negocjacji

- czy te warunki Panu odpowiadają?
- jak najbardziej, akceptuję!
- ale jak to, my chcieliśmy jeszcze Panu zaproponować odpowiednią kwotę za podpis!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.05.2018, 19:52

- ale jak to, my chcieliśmy jeszcze Panu zaproponować odpowiednią kwotę za podpis!
Przypomina się poczatek ery Cupiala w naszym klubie. Wypisz wymaluj.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.05.2018, 20:13
Nie, problem w tym, że Ty po prostu nie zrozumiałeś, z czego śmieję

Nasza pozycja negocjacyjna była dramatycznie słaba, to jest oczywiste, nie wiem oczywiście kiedy ktoś popełnił błąd, a nawet czy w ogóle popełnił, bo piłkarza do nowego kontraktu zmusić się nie da, jeśli wyłączymy pomysły typu klub kokosa.

Gdyby Dukat powiedział: "nie stać nas było na ten kontrakt, dziękujemy Polowi za grę w Wiśle", wystarczyłoby.
Nawet gdyby zakończył na: "mieliśmy uzgodnione warunki kontraktu, w ostatniej chwili wybrał inaczej, jesteśmy zawiedzeni."
Ale wychodzenie i rozpaczliwe kłapanie jadaczką ujawniając (nawet przyjmując, że prawdziwe) szczegółowe okoliczności w jakich do tego nie doszło jest żenującym podlizywaniem się kibicom i jeśli tego nie czujesz, to cóż..
Chciałbyś negocjować w przyszłości z kimś, kto tak postępuje?
Założysz się, że zaraz Pol lub jego agent wyjdzie i powie, że to Wisła postępowała nie fair? Ja chętnie.
Klasa polega też na tym, że czasem wiesz, czego nie mówić.
Ostatnio edytowane przez masada : 24.05.2018 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2018, 20:19
Dziwne, że Arsenic podpisał nowy kontrakt..

Nie rozumiem, dlaczego pół roku temu nie chcieli klepnąć Pola czy nawet w wakacje kiedy było wiadomo, że koleś jest dobry...

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.05.2018, 20:19
Pol to taki typ zawodnika, który nie kalkuje czy ma kontrakt czy go nie ma, czy mu płacą na czas czy nie. Wychodzi na boisko i jeździ na dupie. Ewentualne problemy zostają w szatni czy gdzieś tam schowane już po pierwszym gwizdku. Przynajmniej tak to wygladało okiem kibica. Szkoda, bo takich piłkarzy, z takim sportowym podejściem... naprawdę bardzo cenię...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 24.05.2018, 20:21

Nasza pozycja negocjacyjna była dramatycznie słaba, to jest oczywiste, nie wiem oczywiście kiedy ktoś popełnił błąd, a nawet czy w ogóle popełnił, bo piłkarza do nowego kontraktu zmusić się nie da, jeśli wyłączymy pomysły typu klub kokosa.

Gdyby Dukat powiedział: "nie stać nas było na ten kontrakt, dziękujemy Polowi za grę w Wiśle", wystarczyłoby.
Nawet gdyby zakończył na: "mieliśmy uzgodnione warunki kontraktu, w ostatniej chwili wybrał inaczej, jesteśmy zawiedzeni."
Ale wychodzenie i rozpaczliwe kłapanie jadaczką ujawniając (nawet przyjmując, że prawdziwe) szczegółowe okoliczności w jakich do tego nie doszło jest żenującym podlizywaniem się kibicom i jeśli tego nie czujesz, to cóż..
Założysz się, że zaraz Pol lub jego agent wyjdzie i powie, że to Wisła postępowała nie fair? Ja chętnie.
Mnie też to trochę rozbawiło

Ivan: Ivan Gonzalez dziękujemy za półtora roku przy Reymonta! Powodzenia w dalszej karierze!

Pol: Pol Llonch nie zdecydował się przedłużyć kontraktu z Wisłą

To są cytaty z oficjalnego konta tt. Dla mnie to taka dziecinna zagrywka. Konsekwentnie mogli napisać "Nie zdecydowaliśmy się przedłużyć kontaktu z Ivanem." Wg. mnie wygląda to jak zrzucanie odpowiedzialności na kogoś innego, podczas, gdy samemu się zawiniło.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.05.2018, 20:24
@thechris

Nie wiem czy aż tak ciężko o takich piłkarzy.

Gdy Polonia Warszawa była degradowana i piłkarze nie mieli kasy od kilku dobrych miesięcy to wykręcali rewelacyjny wynik w lidze. Głównie dlatego by się wypromować przyszłym pracodawcom..

Dlatego też - nie liżmy wszystkich po jajkach tylko dlatego że chciało im się wyjść i zagrać dobry mecz. Wykonują jeden z najprzyjemniejszych zawodów na świecie.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.05.2018, 21:15
Pytanie co będzie z Rafałem Pietrzakiem. On nie wyglądał źle na przygotowaniach przed sezonem na pozycji... środkowego pomocnika. Stracił sporo czasu przez kontuzje, więc różnie może być, ale może tak jak Llonch był wielką niewiadomą, to może on wypali. Pytanie jednak czy Zagłębie go wykupi.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 24.05.2018, 21:22
Z Ivanem było wiadomo, ze nie podpiszą, a Lloncha zapowiadano w zeszłym tygodniu jako pewniaka do przedłużenia. Napisali wiec odpowiednio do sytuacji obu zawodnikow
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.05.2018, 21:27
Takiego gościa od zapieprzania z jednej strony ciężko będzie znaleźć, ale z drugiej łatwiej o takiego co tylko potrafi zapieprzać niż o takiego co umie kreować, notować asysty czy strzelać gole. Więc trochę dramat, ale Wisła bez niego nie zginie. Moim zdaniem dobrze, że nie chcemy przepłacać przeciętnych piłkarzy.
..
Odpowiedz cytując
EarlyBird
Junior Member

Od: 01.2018

Stary 24.05.2018, 22:13
Llonch to był nasz czołowy zawodnik ,ale już się tak nie podniecajcie i nie dramatyzujcie ,bo pewnie wyciągniemy kolejnego z III ligi hiszpańskiej.
Facet w destrukcji mega kozak ,ale gra do przodu to już gorzej dlatego myślę,że znajdziemy kogoś za racjonalne pieniądze.
Wyjście na prostą to dla nas priorytet.
Zastanawia mnie tylko dlaczego tyle czasu zwlekamy z Cuestą ,bo Basha zostanie patrząc na to,że odszedł Pol.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.05.2018, 22:24

Cóż, nie tak odebrałem Twoje słowa.

Daleki jestem od wychwalania Dukata, bo nie uważam, by był odpowiednią osobą na na stanowisku, które piastuje. W tym momencie jednak nie zauważyłem żadnego podlizywania się. Prostymi słowami przedstawia jak było. Czy mógł odpuścić sobie takie słowa - jasne.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.05.2018, 22:40
ja .......ę, ale niektórzy wybielają zarządzik, co on był od asyst? czy od zapierdalania i gryzienia jak wściekły pies? pożałowano na serce i motor tej drużyny, kompromitacja na całej linii, ważne że dla Michałków i Rafałków pieniędzy starczyło, dno dna Pani Sarapata
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.05.2018, 22:48
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
ja .......ę, ale niektórzy wybielają zarządzik, co on był od asyst? czy od zapierdalania i gryzienia jak wściekły pies? pożałowano na serce i motor tej drużyny, kompromitacja na całej linii, ważne że dla Michałków i Rafałków pieniędzy starczyło, dno dna Pani Sarapata
Trzeba było dorzucić własny pieniądz skoro tak łatwo ci jest rządzić cudzym.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.05.2018, 22:48
Informacja fatalna. Ale Pol pomimo tego, że walczak bulterier etc - liczyć też potrafi
Nie ma co się mu dziwić, to my powinniśmy temat załatwić już dawno.

Druga sprawa to wierząć w formę negocjacji, że jednak chcieliśmy kwotę rozkładać na raty etc, z kasą jest dalej bardzo krucho i najwazniejsze teraz to dobrze sprzedać Carlitosa. A przyszly sezon na dogranie i wyjście na prostą, chyba ze trafi się znowu jakaś perełka.

Kto wie co będzie z Cuestą i Bashą. Żebyśmy tylko nie przesadzili z tą kompleksową wymianą całego zespołu w lecie.... Bo zaraz będziemy łapać kogokolwiek, byleby grał.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 24.05.2018 o godz. 22:50.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów