The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2018, 12:31
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Taka prawda niestety. Po pierwsze kupujący wie, że sprzedawca jest na musiku.
Po drugie towar wcale nie taki świetny, bo i wiek i krótki kontrakt no i tak naprawdę jeden dobry sezon w karierze, w dodatku w lidze buraczanej.

Równowartość 10 mln złociszów to dla Wisły superopcja. Spłacenie zaległości wobec piłkarzy, dużej części długu wobec miasta i jeszcze z 300 tys euro na budżet transferowy zostanie...
Oby się udało.
Nie wiem skąd ten pesymizm.
Mówienie że Wisła cokolwiek musi jest sporym nadużyciem. Co wiecej, ma prawie 3.5 miesiąca na sprzedanie Carlitosa. Uważam że bedziemy przebierali w ofertach i przy pierwszym zapytaniu nie będziemy nikogo całowali po rękach.
Odpowiedz cytując
EnzoKrk
Junior Member

Od: 10.2017

Stary 16.05.2018, 12:51
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
2.5 mln dostała Legia za VOO, a typ strzelał Realowi w LM. Z czym do ludzi
Tylko ze odrzucili oferty Krasnodaru który płacił za niego 4 mln euro i kilka innych.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.05.2018, 12:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem skąd ten pesymizm.
Mówienie że Wisła cokolwiek musi jest sporym nadużyciem. Co wiecej, ma prawie 3.5 miesiąca na sprzedanie Carlitosa. Uważam że bedziemy przebierali w ofertach i przy pierwszym zapytaniu nie będziemy nikogo całowali po rękach.
Być może masz dokładniejsze i bardziej aktualne informacje niż ja. Natomiast z tego co ja wiem, to jednak kasa jest potrzebna a raczej nie ma opcji, żeby wpłynęła z innego źródła niż przychody transferowe.

Nie chodzi mi o całowanie po rękach, bo jednak nie sprzedajemy Mitrovicia tylko Carlitosa
Uważam jednak że to nie jest tak, że Wisła nie musi. Tzn. nie musi go sprzedawać pierwszemu chętnemu ale jednak musi.
Zgadzam się z tym, że w takim klubie jak Dinamo Zagrzeb to większa kasa może się.pojawić po MŚ, więc tutaj szczególnie nie ma powodu do pośpiechu.
Generalnie - jeżeli wpłynie te 10 mln złotych do klubu to deal jest ok.

@EnzoKrk - oni odrzucili te oferty na etapie, kiedy VOO akurat był zakochany w Warszawie
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.05.2018, 13:04
2.5 mln dostała Legia za VOO, a typ strzelał Realowi w LM. Z czym do ludzi
Tutaj nie chodzi kto komu strzelił tylko o liczby, a Carlitos ma je świetne gole i asysty
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 16.05.2018, 13:28
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Tutaj nie chodzi kto komu strzelił tylko o liczby, a Carlitos ma je świetne gole i asysty
Krzysztof Drzazga strzelał więcej w IV lidze, może by się skusili, co myślisz?
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 16.05.2018, 13:31
Carlitos (obecnie) ----- Odjidja-Ofoe (w 2017 roku)
28 lat ==0:0==28 lat
przed Wisłą niższe ligi hiszpańskie i odbicie się od Rosji i Cypru <<0:1<< przed Legią 3 występy w rep Belgii, dobre występy w Belgi, odbicie się od Niemiec, Anglii i Holandii
minimum 24 bramki i 7 asyst >>1:1>> 5 bramek 14 asyst
brak występów w pucharach <<1:2<< faza grupowa LM
napastnik ==1:2== pomocnik
rok kontraktu do końca ==1:2== rok kontraktu do końca
zdecydowany na odejście ==1:2== zdecydowany na odejście
klub musi go sprzedać ==1:2== klub musi go sprzedać
wysoka technika i drybling ==1:2== wysoka technika i drybling
odrzucenie ofert 2 mln w zimie ==1:2== odrzucenie ofert 4 mln w lecie
możliwość spokojnych negocjacji od maja >>2:2>> szukanie kupca na szybko
renoma Wisły w ostatnich latach <<2:3<< renoma Legii w ostatnich latach

Tak na spokojnie to nie ma za bardzo co przesadzać, że VOO miał dużo lepszy potencjał do zarobienia dużej kasy od Carlitosa. Wisła w zimie podobno nie brała pod uwagę ofert poniżej 2 mln. Co prawda, minęło pół roku, ale w przeciwieństwie do takiego Angulo Carlitos utrzymał formę i dalej notuje liczby oraz czaruje techniką. 3 mln przy kierunku wschodnim lub około 2,5 miliona przy zachodnim to realny scenariusz.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.05.2018, 13:51
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Być może masz dokładniejsze i bardziej aktualne informacje niż ja. Natomiast z tego co ja wiem, to jednak kasa jest potrzebna a raczej nie ma opcji, żeby wpłynęła z innego źródła niż przychody transferowe.

Nie chodzi mi o całowanie po rękach, bo jednak nie sprzedajemy Mitrovicia tylko Carlitosa
Uważam jednak że to nie jest tak, że Wisła nie musi. Tzn. nie musi go sprzedawać pierwszemu chętnemu ale jednak musi.
Zgadzam się z tym, że w takim klubie jak Dinamo Zagrzeb to większa kasa może się.pojawić po MŚ, więc tutaj szczególnie nie ma powodu do pośpiechu.
Generalnie - jeżeli wpłynie te 10 mln złotych do klubu to deal jest ok.

@EnzoKrk - oni odrzucili te oferty na etapie, kiedy VOO akurat był zakochany w Warszawie
Oczywiście że kasa w klubie jest bardzo potrzebna. I ja uważam że Wisła co roku musi kogos sprzedać by móc inwestować i w końcu wywalić trupy z szafy do kosza.
Zresztą sprzedaż do dobrego klubu leży u podstaw naszego funkcjonowania. Musimy sobie wyrobić markę (albo po prostu do niej wrócić) klubu który wypuszcza na rynek dobrych zawodników. Marcelo, Uche, Kuba nas kiedyś dobrze zareklamowali...

Obyśmy zajeli te 4 miejsce i nawet nie ze względu na puchary, ale na fajną kasę z C+.
Odpowiedz cytując
EnzoKrk
Junior Member

Od: 10.2017

Stary 16.05.2018, 15:12
Myśle ze jeśli sprzedamy Carlosa I Arsenica w tym oknie to wszelkie długi już zostaną spłacone .,, u od nowego sezonu będzie już dużo lepiej z wszystkim. Tak w ogóle to masz główny sponsor płaci jakaś premie za wejście do pucharów z tego co pamietam .. także jest progres.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 16.05.2018, 15:36
No tak, tylko znowu będziemy bez czołowych piłkarzy . Tamten sezon
graliśmy bez Brleka i pokoju i ciężko nam szło.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 16.05.2018, 16:00
JudasPriest, nie przesadzaj, to nie czasy Cupiała. Wszystkie zespoły w ekstraklapie co lato oddają/sprzedają najlepszych graczy. Nie jesteśmy wyjątkiem. Trzeba się cieszyć, że teraz zarabiamy tak jak Jaga, a nie tracimy za darmo lub za grosze.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.05.2018, 16:10
Myślę, że do wyceny piłkarza stosuje się więcej zmiennych. Na ostateczną cenę wpływa też wiele czynników zakulisowych, m.in. kto się tymi pieniędzmi tak naprawdę będzie dzielił.

A prawda jest taka, że ten nasz Carlitos wart jest tylko tyle, ile chcą za niego dać.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 16.05.2018, 16:28
Jakoś nie dochodzi do mnie info, że Carlitos odejdzie. Na ile procent oceniacie szanse jego pozostania w klubie na pół roku?

PS: Kiedy wraca Kuba

Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 16.05.2018, 16:30
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Jakoś nie dochodzi do mnie info, że Carlitos odejdzie. Na ile procent oceniacie szanse jego pozostania w klubie na pół roku?

Ja, co już niejednokrotnie wspomniałem widzę w klubie Carlitosa na następny sezon (cały), po uprzednim podpisaniu nowego 3-letniego kontraktu, do którego dojdzie po zakończeniu sezonu.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 16.05.2018, 16:32
Cytat:

0%
Jako piłkarz to nigdy.

Nie rozmywajcie tematu takimi pytaniami...
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.05.2018, 16:37
EnzoKrk napisał(a):Wyświetl post
Myśle ze jeśli sprzedamy Carlosa I Arsenica w tym oknie to wszelkie długi już zostaną spłacone .,, u od nowego sezonu będzie już dużo lepiej z wszystkim. Tak w ogóle to masz główny sponsor płaci jakaś premie za wejście do pucharów z tego co pamietam .. także jest progres.
Długi spłacą, ale z bieżącym funkcjonowaniem klubu dalej będzie tak sobie. Stare długi za stadion i tak nie były spłacane. Te 3,5-4 miliony za tych zawodników zwiększy tylko minimalnie siłę Wisły jeśli chodzi o możliwość namieszania w polskiej piłce. Jak trzeba sprzedawać, to trzeba, ale bez złudzeń.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 16.05.2018, 17:39
Od razu zaznaczam, że nie wiem czy temat Dinama jest prawdziwy i ewentualnie na ile poważny, lecz gdyby tak było - można by się zastanowić nad inną propozycją.

Niższa kwota odstępnego za Carlitosa plus jakiś młody zdolny piłkarz.. (niekoniecznie z pierwszego szeregu bo tych to sprzedają za kilkanaście mln $ ) ale np. taki co jest blisko 11
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 16.05.2018, 18:27
Prześledziłem historię transferów przychodzących Dinama. Jak już ściągają zawodników za kasę to do 2 milionów i celują w młodych. Zdarzali się i zawodnicy 26-28 lat za 1,5-2 mln, ale z lepszych klubów jak Leverkusen. 3 mln za 28 letniego zawodnika ze słabej ligi to byłoby dla nich coś nowego. Więc obawiam się, że jeśli o nich chodzi to jak się faktyczne pojawią z ofertą to zaczną od 1-1,5 mln i raczej więcej nie będą chcieli dać. No może max 2 mln, ale to jeśli mają problem z napastnikami i Mr. Skandaloza go super zareklamował. Trzeba raczej liczyć na inne kluby jeśli chodzi o większą kasę.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.05.2018, 21:18
Oczywiście, że D.Zagrzeb to nie jest klub, który będzie chciał zapłacić górę złota za Carlitosa tym bardziej, że Jozak wie o naszych kłopotach finansowych i zapewne będzie starał się to wykorzystać oferując niewiele.
Trzeba mieć nadzieję, że nadejdą zapytania od bogatszych klubów z nieco inną strategią działania.
@pomeran
Piłkarz (snajper, skrzydłowy albo 10, przecież niepotrzebny nam np. trzeci po ) bliski 11 w Dinamie Zagrzeb zarabia Twoim zdaniem ile? A ile i jak regularnie płaci Wisła?
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 17.05.2018, 06:33
Co ma Jozak do Dinama? Chyba chodził ci o Bjelicę.
Ostatnio edytowane przez fansorina : 17.05.2018 o godz. 10:20.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 17.05.2018, 08:23
Mogą stać się tak dziwne rzeczy, że nasze domysły nic nie będą warte.

1. Menago tak zamiesza Caritosowi w głowie że ten uzna że jego kontrakt jest już wypełniony i czeka nas przepychanka i utarczki sądowe

2. Cena piłkarza zależy nie tylko od wieku umiejętności, długości kontraktu ale w dużej mierze od popytu na rynku. Już nie raz łapaliśmy się za głowę że taki piłkarz poszedł za taki pieniądze.
Pożyjemy zobaczymy
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.05.2018, 08:47
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Mogą stać się tak dziwne rzeczy, że nasze domysły nic nie będą warte.

1. Menago tak zamiesza Caritosowi w głowie że ten uzna że jego kontrakt jest już wypełniony i czeka nas przepychanka i utarczki sądowe

2. Cena piłkarza zależy nie tylko od wieku umiejętności, długości kontraktu ale w dużej mierze od popytu na rynku. Już nie raz łapaliśmy się za głowę że taki piłkarz poszedł za taki pieniądze.
Pożyjemy zobaczymy
Jest tu błędne założenie "menago namieszaCarlitosowi". A może to Carlitos chce odejść bez odstępnego? Nie róbmy z niego niedorozwoja który nie wie o co chodzi a zły menago biednego Carlitosa omotał. Owszem dla kibiców jest taka wersja, ale jak jest w rzeczywistości to nie wiemy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.05.2018, 09:05
Spokojnie, menago Carlitosa podobno popytał w PZPN co i jak i już wiedzą, że kontrakt obowiązuje.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 17.05.2018, 15:01
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jest tu błędne założenie "menago namieszaCarlitosowi". A może to Carlitos chce odejść bez odstępnego? Nie róbmy z niego niedorozwoja który nie wie o co chodzi a zły menago biednego Carlitosa omotał. Owszem dla kibiców jest taka wersja, ale jak jest w rzeczywistości to nie wiemy.
Ja myślę, że Carlitosowi to dynda, czy dostanie odpowiednią kwotę za podpis z gotówkowego czy wolnego transferu. Menago chce zawinąć jak najwięcej dla siebie, co jest zrozumiałe, bo jak mniemam pod swoimi skrzydłami ma większość piłkarzy z 2/3 ligi hiszpańskiej i długo może mu się taka kaska nie trafić
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.05.2018, 15:57
Ja myślę, że Carlitosowi to dynda, czy dostanie odpowiednią kwotę za podpis z gotówkowego czy wolnego transferu.
Nawet nie wiesz jak bardzo jesteś w błędzie.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.05.2018, 16:11
dobre jest to że w kontekście tej całej przepychanki Carlos dalej gra na maksa, i robi różnice i za to szacunek

różnie z tym profesjonalizmem grajków bywa w takich sytuacjach
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.05.2018, 17:06
Rafał Kurzawa odchodzi z Górnika Z. ale on raczej chce iśc do bundesligii..

zainteresowałbym się Wojciechem Gollą, jest jeszcze młody 3 sezony w NEC, podstawowy skład, odchodzi bo szuka nowych wyzwań
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.05.2018, 17:48
Artur Sobiech rozwiązał kontrakt i chce wróć do PL.Jeżeli Carlitos by odszedł to jest dobre rozwiązanie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.05.2018, 17:54
Nie chce mi się wierzyć, że ktoś da więcej niż 2mln... Realnie to 1,5 mln max i trzeba walczyć o jak największy procent od następnego transferu. Wiadomo, że to loteria ale tu można sporo wygrać. Z takiego Dinama Carlitos może odejść za 6 mln i przy zapewnieniu sobie np. 20% to kolejne 1,2mln wpada do kasy Wisełki.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.05.2018, 18:29
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
dobre jest to że w kontekście tej całej przepychanki Carlos dalej gra na maksa, i robi różnice i za to szacunek

różnie z tym profesjonalizmem grajków bywa w takich sytuacjach
Cywka też mi zaimponował.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.05.2018, 21:27
To prawda, ale on nie miał powodów do sabotowania gry.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów