The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2018, 21:27
Wasyl z nami na kolejny sezon!

http://www.wislaportal.pl/34575,Marc...j_w_Wisle.html
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 14.05.2018, 10:13
Cytat:
Nikola Mitrović w meczu z Lechem Poznań
InStat: 297 [ 2 najwyższy po Bartkowskim 320]
Podania 94/106 [89% celnych]
Zwody: 3/3 [100%]
Strzały celne 1/1
Dystans: 10,20 km [3 najlepszy po Llonchu 11,09 km i Tiborze 10,51]
Podania kluczowe 2/4 [najwięcej, dzięki jego zagraniu doszło do bramki Brożka]
Straty: 10
No, ale idioci pod postami na fejsie i kilku debili na shoutboxie wiedzą lepiej. Zaraz pewnie i tu się uaktywni jakaś ameba z psem w avatarze xD

Mitrovic nas nie zbawi, ale w środku pola daje radę. Szczególnie, gdy obok biega LLonch.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.05.2018, 10:37
Oprócz danych z Instata są jeszcze inne, niemierzalne,
Na przykład Instat nie mierzy:
- szybkości podejmowanych decyzji
- zwalniania bądź przyśpieszania gry
- trafności dokonywanych wyborów zagrań
- tego czy zagranie było pod presją rywala czy kiedy rywal znajdował się 20 metrów od piłkarza.

Widziałem wczoraj sporo udanych zagrań Mitrovicia, widziałem też wiele wołających o pomstę do nieba. Widziałem wycofywanie piłki (celne podanie) kiedy prosiło się wręcz o szybkie podanie do przodu.
Nie należę do grona hejterów Mitro, ale tez Instat nie może zamydlić mi oczu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 14.05.2018, 10:42
Dokładnie takie samo mam odczucie FraMat - Mitrović kilka szybko wychodzących piłek, gdy było wolne pole dla wychodzących z przodu Imaza czy Boguskiego zatrzymał i oddawał piłkę do tyłu....
Owszem Mitrović gra i z wolnej piłki nieatakowany potrafi zagrać na nos, przy pressingu gra ostrożnie do tyłu....
To mniej więcej jak wyciąganie wniosków z faktu, że Mitrovic przebiega ponad 10 km na boisku.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.05.2018, 10:46
Sam go czesto bronilem, ale tego truchtania po każdej stracie nie jestem w stanie wybaczyć. Oldboy pełna gębą. Fajnie, że facet potrafi podać piłkę, ale to tylko jeden z wielu ważnych dla gracza elementów w piłce...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.05.2018, 12:47
A ja mam wrazenie ze wczoraj wygladal naprawde niezle
Caly czas jest pod gra, zauwazcie ze zawsze jak ktos nie ma do kogo zagrac to pojawia sie dobrze ustawiony Mitrovic
Ok, ma swoje ograniczenia w mobilności(chociaz odnosze wrazenie, ze fizycznie wyglada po kolejnych meczach lepeij)
Ale przy 2 pitbulach obok (Llonch i Basha) jego wady mozna zamaskowac
Moim zdaniem powinien na rok zostac
Bardzo slabo za to ostatnio Imaz wyglada, same straty i zle decyzje, mam nadzieje, ze sie ogarnie na nowy sezon, bo moze dawac duzo jakosci
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.05.2018, 12:49
Dla mnie 2 ostatnie mecze Mitrovic zagrał dobrze. Nie mam uwag do jego gry. Cieszy wynik i wciąz o coś gramy. Kto by pomyślał
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 14.05.2018 o godz. 13:30.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.05.2018, 13:37
Przy Mitrovicu trzeba zauważyć, ze jakby Kolar wykorzystał jego świetne podanie to całkiem inaczej byłby oceniany jego wczorajszy występ.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.05.2018, 13:39
Ba, jakby Brożek wykorzystał jego dośrodkowanie, gdy dostał piłkę na klatkę i tylko obrońca zdążył ją zablokować.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 14.05.2018, 15:29
Odejście Brożka i Głowackiego generuje pewien problem, a dokładnie - trzeba wybrać kapitana na przyszły sezon. To oczywiście zrobi drużyna, ale my możemy tu podyskutować. Jeśli będzie decydował staż i polskie obywatelstwo jak w tym sezonie to prawdopodobnie wyglądałoby to tak: 1. Boguski, 2. Sadlok, 3. Wasilewski. A wy jak chcielibyście, żeby to wyglądało? Wydaje mi się, że Wasyl będzie siedział głównie na ławce, a Boguś co najwyżej wchodził z ławki, więc najczęściej z opaską wychodziłby wtedy Sadlok. A kto jeśli nikogo z nich nie byłoby na boisku? Czy Bartkowski po ustabilizowaniu formy i wywalczeniu miejsca w składzie będzie jedną z opcji? A może Llonch po przedłużeniu kontraktu o 3 lata niczym dawniej Cantoro czy Cleber zacznie odgrywać większą rolę w szatni?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.05.2018, 16:05
Zapomniałeś o Maleckim
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 14.05.2018, 16:09
Nawet gdyby został to i tak nigdy opaski kapitana nie założy Nie wiem skąd mu się to wzięło, ale kiedyś w wywiadzie powiedział, że nie ma takiej opcji. Nie wiem czy w szatni ma tak słabą pozycję (zawsze mówiono, że w szatni trzyma się najlepiej z... juniorami) czy to jego dziwne podejście. W każdym razie, Małeckiego nie ma sensu tu uwzględniać bez względu na to czy zostanie

A swoją drogą, w meczu z Lechem nie było go nawet na ławce i jestem ciekaw czy świętował na stadionie pożegnanie Brozia i Głowy. Carlitosa i Sadloka było widać, a Małego nie zauważyłem.
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 14.05.2018 o godz. 16:18.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.05.2018, 16:45
Też nie zauważyłem Małeckiego na pożegnaniu legend.
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 14.05.2018, 18:28
Llonch lub Carlitos na kapitana
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.05.2018, 18:41
Cieszę się, że Wasilewski zostaje. Tak jak kiedyś Marcelo przy Głowackim, tak teraz Arsenić przy Wasylu i Głowie rozwinęli się bardzo mocno. Zoran, o ile nie odejdzie, ma jeszcze rok podpatrywania. Być może nie potwierdzą się plotki o 30-letnim Hiszpanie, tylko przyjdzie ktoś w stylu właśnie Marcelo/Arsenicia. Ktoś, kto będzie mógł przez rok spokojnie nabrać ogłady przy starszych kolegach.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.05.2018, 19:23
Mały był na pożegnaniu. Zobaczcie na zdjęcia na oficjalnej stronie i nie powielajcie głupstw.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.05.2018, 21:07
siedzenaganku2 napisał(a):Wyświetl post
Llonch lub Carlitos na kapitana
Raczej Wasyl. Mam nadzieję, że w Wiśle zawsze Polak będzie kapitanem.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.05.2018, 21:30
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Cantoro? Cleber? To już raczej za późno na takie nadzieje.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.05.2018, 21:30
pytanie dotyczyło cąłkiem realnej sytuacji , gdy 3-jka "zelaznych" kandydatów : Boguś, Wasyl, Sadlok będzie poza pierwszą 11 (kontuzja lub ława)
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.05.2018, 21:45
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Cantoro? Cleber? To już raczej za późno na takie nadzieje.
Obaj się spolonizowali

Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
pytanie dotyczyło cąłkiem realnej sytuacji , gdy 3-jka "zelaznych" kandydatów : Boguś, Wasyl, Sadlok będzie poza pierwszą 11 (kontuzja lub ława)
Ciężko powiedzieć. Pytanie, jaka jest hierarchia w szatni.
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.05.2018, 22:20
Cytat:
Na spotkanie z Arkiem i Pawłem zapraszamy w czwartek (17.05) o godz. 18.00 do restauracji "U Wiślaków".
Będziecie mieć okazję zadać naszym legendom pytanie, zrobić sobie zdjęcie czy otrzymać autograf. Serdecznie wszystkich zapraszamy!
źródło: SKWK
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.05.2018, 22:32
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie narodowość nie ma znaczenia. Mam tylko nadzieję, że kapitan będzie utożsamiał się z Wisłą, a kibice z nim, że będzie odpowiadał nam charakterem.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.05.2018, 22:46
Karherop napisał(a):
Mały był na pożegnaniu. Zobaczcie na zdjęcia na oficjalnej stronie i nie powielajcie głupstw.
A konkretnie to na ktore zdjecie? Bo po meczu na murawie go nie było na 99,9%.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.05.2018, 22:50
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A konkretnie to na ktore zdjecie? Bo po meczu na murawie go nie było na 99,9%.
W jednej z galerii na oficjalnej jest Małecki w korytarzu prowadzącym na murawę, stoi uśmiechnięty i patrzy. Jest jedyną osobą na zdjęciu. Ma na sobie różowy t-shirt.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 16.05.2018, 10:58
Poprawcie mnie, ale w kulisach po meczu go nie ma?
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.05.2018, 11:56
Jedynie gdzie widać Małeckiego to przed meczem, jak stoi z Głowackim. Na późniejszych zdjęciach i wideo się już nie pojawił. Dziwne to skoro pojawiła się niemal cała drużyna (jedynie brak Kostala), nawet ten według "zawsze" świetnie poinformowanego janekx98 zmanierowany Balanyuk się pojawił. Chociaż na materiałach Denis wydaje się cieszyć z drużyną i nie widać po nim jakiejś obrazy na swoją rolę w zespole.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 16.05.2018, 12:06
Za to Brlek strasznie smutny
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.05.2018, 12:11
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Za to Brlek strasznie smutny
bo zaraz trzeba wracać do Włoch, a pewnie chętnie by został w Krakowie
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 16.05.2018, 12:22
Obejrzałem całe kulisy, blisko 40 minut.

Co za wstyd. Na murawie razem z Głową i Broziem świętowali wszyscy! Wszedł kontuzjowany Sadlok w jeansach. Wszedł Brlek, który jest na wylocie. Wszedł Bałaniuk, który jest obrażony i nie mieści się nawet na ławce. Weszli wszyscy, stali na środku boiska i dziękowali legendom oraz cieszyli się razem z nimi i z trybunami. Przyjechali nawet Baszczyński, Pietia, Kosowski i inni. Wielkie święto. A Małecki? Mignął dwa razy w okolicach tunelu w zwykłej koszulce (brak barw, nie założył okolicznościowej koszulki), a po meczu nie wszedł na murawę. Jako jedyny z drużyny! Wszyscy byli, nawet kuhwa jego mać Bałaniuk i Brlek. Młody Chorążka. Pracownicy klubu. Każdy. Wszyscy podeszli nawet pod C i gniazdo. Tylko nie ta obrażona, żałosna gwiazdka. Serio, Mały, wypiehdalaj już stąd do Wigier czy Niecieczy. Nie wiem ile kosztuje usunięcie tatuażu, ale mogę się symbolicznie dorzucić. Wytatuuj tam sobie kukurydzę czy inny herb następnego klubu.

Edit:

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...ubu_25517.html

Małecki jednak musi zapłacić karę. Teraz pewnie obrazi się na komisję ligi
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 16.05.2018 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
graficiarz
Member

Od: 05.2004

Stary 16.05.2018, 17:21
Mały to Maly. Jak nie idzie obraża sie na cały świat. Nie sięga do pięt Brożkowi i Głowackiemu
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów