|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
LEGIA BĘDZIE MISTRZEM:
- nie przegra LUB - Jagiellonia nie wygra JAGIELLONIA BĘDZIE MISTRZEM: - wygra, a Legia przegra LECH ZAJMIE 3 MIEJSCE. WISŁA ZAGRA W PUCHARACH: - wygra, a Wisła Płock przegra ![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Trzeba przyznać że Wisła zrobiła wszystko, żeby kibice do końca sezonu mieli jakieś emocje
Podobno marzenia się spełniają... ja marzę tylko o zwycięstwie Wisły w Zabrzu i porażce Płocka w Białymstoku. Czy to wiele ? Wydaje mi się, że byliśmy świadkami całkiem udanego sezonu w naszym wykonaniu, gdyby nie te kilka porażek na naszym stadionie i kilka niefartownych remisów to nawet walczylibyśmy o mistrzostwo, szok ! Z optymizmem patrzę na przyszły sezon! ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
remis płocka i nasza wygrana nie starczy nam? patrząć na bilans bezpośrednich spotkań mamy wygraną 0:1 i przegraną 0:1 i remis 2:2 bilans bramkowy korzystniejszy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No niestety, Płock miał więcej punktów od nas po 30 kolejkach, więc przy równej liczbie punktów zawsze będziemy niżej
![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez PawelOzg : 14.05.2018 o godz. 14:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tabela, gdyby dzielono punkty:
1. Leg 40 2. Jag 37 3. Gor 34 4. Lpo 33 5. Plo 33 6. Wis 33 7. Zag 28 8. Kor 27 ------------- 9. Sla 32 10. Cra 31 11. Pog 27 12. Ark 23 13. Lgd 23 14. Ter 22 15. San 20 16. Pia 19 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wbrew miejscu mamy ogromne szanse na Puchary.
Płock mimo dobrej ostatnio postawy powinien wtopić z Jagą,która będzie grała u siebie "na full",mając dodatkowo na uwadze mecz Lecha z Legią,który będzie chciał odpłacić się wygraną przed własna publicznością za przegrane MP. My jesteśmy obecnie bardziej na fali wznoszącej niż Górnik i tu upatruje szanse na wygraną 0:1 lub 1:2. Jeszcze wtopa Legii z Lechem i weekend marzenie ![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
A ja niestety się nie nastawiam na sukces. Układ podium jest praktycznie rozstrzygnięty, zostaje kwestia mistrza - jak Lech, nie grający już o nic, zepnie się przed własną publicznością i pokona Legię, bo podejdzie do tego honorowo, wtedy Jaga też ma o co grać i iść po pełną pulę w meczu z Płockiem. Wieści szybko się rozchodzą, więc nie łudźmy się, jak Jaga się dowie, że Lech dostaje w dupsko to myślicie, że nie straci motywacji na dobry wynik?
Do tego nie zapominajmy, że przed nami też ciężka orka, bo wyjazd szykuje się bardzo trudny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
@Maciek17 Ty chyba żartujesz, że Jagiellonia odpuści mecz, bo Lech nie wygra z Legią... żarty żartami ale gdybym był trenerem i dowiedział się, że moja drużyna tak zagrała, to poszedłbym porozmawiać z właścicielem klubu. także Twoja logika jest lekko zjebana
Wisła ma zagrać na maksa i myślę, że Jaga zrobi to samo. jeśli my wygramy to jest bardzo duża szansa że zagramy w pucharach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wygrajmy z Górnikiem i patrzmy wyłącznie na siebie. Jeśli będzie się dla nas liczył bardziej wynik z innych boisk to zostaniemy pokarani.
Mnie osobiście ucieszy nawet 5 miejsce. To i tak bedzie najlepszy wynik w lidze od... 6 lat? |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
2011/12 7
2012/13 7 2013/14 5 2014/15 6 2015/16 9 2016/17 6 2017/18 4 - 6 Trochę smutne, że w przypadku porażki lub remisu z Górnikiem sezon okazałby się... tak przeciętny jak w ostatnich sześciu latach. Świetna postawa w rundzie finałowej aż się prosi o to 4 miejsce. W przypadku braku zwycięstwa w Zabrzu będzie to kolejny przeciętny sezon, gdzie bramka Brożka będzie miłym wspomnieniem, ale nic nie da. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jak mieliśmy drużynę na LM, to nie było reformy Platiniego.
Jak mamy najlepsze wyniki w grupie mistrzowskiej, to nie ma podziału punktów ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ale podział punktów wiele by nie zmienił
![]() Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 15.05.2018 o godz. 11:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wina Carrillo jest tu o tyle mała, ze wiosną poznawal zespół i zanim to zatrybilo.. to przyszla runda mistrzowska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
@PSYCHOLTSW - dzięki za dobre słowo. Szanuję to, że uważasz, że takie problemy piłki (przynajmniej w polskim wydaniu) nie dotyczą, ale zobacz np. drużyny środka tabeli, które dostają się do górnej ósemki od początku podziału, Ruch, Termalica, Pogoń, w tym sezonie Zagłębie i Korona - ani już nie spadną, ani specjalnie nie awansują - siedem meczów i wakacje.
Jasne, nie odbieram nikomu ambicji ani sportowej woli zwycięstwa, ale analizując trochę przykładów twierdzenie, że "teoria jest zjebana" wydaje mi się ciut na wyrost. Niemniej życzę Jadze i nam zwycięstwa. ![]() Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez Maciek17 : 15.05.2018 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
@maciek17 nie cała teoria (to co napisałeś teraz już ma sens), bo częściowo masz rację, tylko Jaga zagra na maksa bez względu na wynik w Poznaniu
pod tym względem nie podoba mi się to co napisałeś. a to że Korona i Zagłębie mają wyjebane, to też nasza wina bo odebraliśmy im szanse na cokolwiek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
@maciek17 Teoria odpuszczania przez Jagę meczu jest tak bzdurna, że szkoda gadać. Przecież te mecze będą w tym samym momencie. I myślisz, że jak Lech będzie przegrywał po pierwszej połowie 1:0 to Jaga w drugiej odpuści? Jak to sobie wyobrażasz?
Edit. No dobra... może i jak Lech będzie dostawał w papę 4:0 po pierwszej połowie to Jaga spinać się nie będzie ![]()
Ostatnio edytowane przez ciacho : 15.05.2018 o godz. 17:40.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2016
Offline |
|
|
Swego czasu też mieliśmy małe szanse na awans ale musieliśmy i tak wygrać i czekać na inne wyniki. Jak się skończyło chyba wszyscy pamiętamy. I oby tym razem "Kraków nie położył się długo spać". Wystarczy że sami sobie pomożemy i będzie dobrze https://youtu.be/FL7yJKltoqg
![]()
:tsw_uscisk_lechia:
:tsw_uscisk_slask:![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pfff naprawdę lepiej warto się zastanowić jak pokonać Górnik, niżeli nad tym czy Jaga odpuści mecz....
wejdźcie na ich prodil na tt, fb, 5 dni przed meczem wszystkie bilety wyprzedane tak, odpuszczą mecz, mają w dupie swoich kibiców |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Legia o mistrza, Jaga o mistrza, Amica o brak wpiehdolu od kibiców, Górnik o puchary, Płock o milion premii za puchary, Wisła o puchary. Każdy o coś gra, nie ma sensu pisać o odpuszczaniu przez kogokolwiek. Aż żal, że jest multiliga, bo chciałoby się obejrzeć wszystkie mecze pod rząd. No, z wyjątkiem Korony z Zagłębiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja mam wątpliwości, czy nasi dadzą radę/czy będzie im się chciało. Ostatnio mentalnie nie dajemy rady wygrać przy ważnych meczach, gdzie trzeba się spiąć i w druga stronę, jeśli nie ma wygórowanych oczekiwań to dajemy radę.
Mam większe przekonanie co do Jagi. Ona sprosta zadaniu, co do nas mam wątpliwości. Serce jedno, rozum drugie... ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Chcieć chce im się zawsze. Pozostaje sprawa umiejętności piłkarskich i głowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
z pyrami trzeba było się spiąć i to bez Carlitosa... Ja wierzę w naszą wygraną, ale obawiam się, że Jaga może nie dać rady.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Mam tak samo. Jakoś o nasz wynik jestem dziwnie spokojny, ale jakoś nie ufam za bardzo w możliwości Jagi. Oczywiście nie przeceniam też Petry. Po prostu Jagiellonia jest dramatycznie słaba ostatnio u siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
No ale też nie może wszystkiego przegrywać jak leci, więc dlatego obstawiam, że wygrają
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Czerepak mnie sprowokował więc odkopuję temat.
Porównując sezony 3 rundowe (od 2013/14) mam następujące wnioski. 1. 40 punktów wystarczy by utrzymać się po 37 kolejkach 2. 40 punktów wystarczy by zająć 8 miejsce po 30 koejkach 3. 3 miejsce (puchary) dają średnio 63 punkty 4. Na mistrza średnio wystarczają 73 punkty Średnie dla E-klapy na ten sezon: Kod:
pkt meczów średnia 14 miejsce 40 37 1,08 Top 8 40 30 1,33 Top 8 (20) 40 20 2,00 Top 3 63 37 1,70 mistrz 73 37 1,97
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 22.08.2018 o godz. 00:10.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Wisła po 5 kolejce:
8 punktów 32 brakuje do utrzymania się po 37 kolejkach 32 brakuje do 8 miejsca po 30 kolejkach 1,60 - dotychczasowa średnia punktów na mecz wymagana średnia (w kolejnych kolejkach) na mecz: 1,00 - 14 miejsce (37) - po 37 kolejkach 1,28 - 8 miejsce (30) - po 30 kolejkach 2,13 - 8 miejsce (20) - po 20 kolejkach czyli na koniec roku, przed zimowym okienkiem, w którym możemy się spodziewać wyprzedaży. Uważam, że Wisła w tym sezonie musi przede wszystkim ustabilizować finanse więc cele na ten rok są: 1. Co najmniej 14 miejsce 2. Opanować dziurę budżetową 3. pozostałe Więc ktoś kto zacznie mówić o wyższych celach jest dyplomatycznie mówiąc marzycielem, a tak bardziej po ludzku poj.bem. Ale nie dyskryminując nikogo: wymagane średnie (w kolejnych kolejkach) na mecz: 1,72 - 3(37) 2,03 - 1(37)
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 21.08.2018 o godz. 23:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mógłbyś to robić co kolejkę?
|
|