|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A wie ktoś jak wczoraj i czy pan Sławek to skomentował Lidze+
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Chyba nie skomentował - o ile na temat 3 pozostałych meczy wszyscy prawie się spuszczali to o meczu Wisły było mniej więcej tak - Zagłębie grało świetnie, miało olbrzymią przewagę w posiadaniu piłki (ponad 60 % a miejscami nawet 72%) a na Carlitosa oczywiście Legia złożyła ofertę i jak zaznaczył Deb...il Dębiński jest to jedyna oferta.
Aha no i jaka ta Wisła niepolska, bo wyszło na plac 3 Polaków, w Legii dla przypomnienia grało 2 Polaków w tym bramkarz.... Co do kartki widać było, że Carlos nie ma szans na dziubnięcie piłki a poszedł jak dzik w żołędzie.... Inna sprawa, że gdyby był gwizdek za wcześniejszy faul Serba z Zagłębia (i dodatkowo żółtko) to może byłaby szansa na odwołanie - chyba, że komisja udowodni że jest Komisją Legii (he he he)
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 10.05.2018 o godz. 09:31.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kartka zostanie podtrzymana. Cienia szansy upatruję tylko w tym, że gramy z Lechem
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
serio?
Wolę, żeby Carlitos pauzował w meczu z Lechem, a wyszedł nabuzowany w meczu z Górnikiem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja wolałbym aby Carlos mógł zagrać w obu tych meczach, bo gramy o wszystko....
Przypomnę tylko, że ostatnia nasza seria wygranych 4 meczy to sezon 2014/2015 (kolejno Lechia, Pogoń Bełchatów, Zawisza).... Ostatnia seria więcej niż 4 meczy wygranych z rzędu w ekstraklapie to mistrzowski sezon Maaskanta 2010/2011, a seria zaczęła się od pamiętnych derbów ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
też chciałbym aby w obu zagrał i wyśrubował wynik bramkowy, jeśli sezon ma sie dla nas skończyć bez jakiegoś większego sukcesu , to przynajmniej fajną osłodą byłaby korona króla strzelców dla Wiślaka
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
A kiedy się komisja ligi zbiera? czy nie czasem po meczu z Lechem?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Sam nie wiem. Być może Imaz był faulowany wcześniej i gra powinna zostać przerwana, ale czy to powód do anulowania żółtej kartki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Wslizg w bramkarza byl. Carlitos lecial z 5 m na wslizgu i nie mogl zmienic toru lotu wslizgu. Znamy Carlosa, on nie chce nikomu zrobic krzywdy. No chyba ze Wasyl zmienil jego nastawienie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Niestety sędzia mógł imho pokazać kartkę. Murawa była śliska, ale to jak że sliskim asfaltem - skasowałeś komuś tył, to jesteś winny i tyle. Carlosowi zabrakło niestety wyobraźni.
Jedyna szansą to wg mnie faul na Imazie, jednak tutaj graczowi Zagłębia groziła maksymalnie żółta kartka, a nie wiem, czy KL wtedy reaguje. Może ktoś bardziej zorientowany w przepisach (lub mający czas na ich znalezienie) rozwieje wątpliwości? |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jest decyzja. Musimy nauczyc sie zyc bez Lopeza. Moze Broziu na koniec przygody z Wisla zagra od poczatku?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Marciniak krzywdzi kolejną drużynę ile ku...a jeszcze ? ile ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
"Sędzia międzynarodowy" kvrwa mać. Ciekawe na kogo gość ma taśmy, że jest tak ciągnięty za uszy
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A to proste akurat, młodego Listkiewicza ma w składzie sędziowskim.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaki ojciec taki syn?
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Mecz z kuchenkami => 64:40
Bramkarz poza polem bramkowym wskakuje na plecy Boguskiemu i .... faul dla kuchenek. Oczywiście wyniku to nie wypaczyło, ale dla porządku warto odnotować ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Wczoraj drukowanie jak za najlepszych lat Fryzjera - Nalepa faulował 8 razy, z czego dwa razy chamskie kopnięcia od tyłu, a tu nawet jednej kartki nie zobaczył. Co ciekawe, chyba w 25. minucie pajac z gwizdkiem mu pokazał, że następny faul to będzie kartka... Lipski podobnie, za wślizg od tyłu w nogi Plewki należała się żółta jak psu buda. I najlepsze - jakim cudem bramkarz nie zobaczył czerwonej kartki?! W żaden sposób nie był to atak na piłkę, tylko na zawodnika, co widać po efekcie tego starcia - Kolar będzie musiał być operowany...
Cała Lechia grała chamsko, kopanie po nogach, przytrzymywanie, a w drugą stronę ciągłe symulki, jakby każdy kontakt z Wiślakiem to było złamanie nogi. Faul Ondraszka to typowa pomarańczowa kartka - sędzia się wybroni, co nie zmienia faktu, że wejście było od początku walką o piłkę. Było trafienie w kolano, ale Zdenek już wtedy wyhamowywał, zgiął nogę, żeby osłabić impet. Niestety tajemnicą jest dla mnie, dlaczego podniósł nogę... ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
||
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Sędzia sam spowodował, że ten mecz był trudny - gdyby w porę utemperował zawodników, nie byłoby tylu kontrowersji.
Faul bramkarza nie był brutalny, ale w żadnym wypadku nie była to walka o piłkę, tylko wejście nastawione na zatrzymanie napastnika. Przepisy przewidują, żeby nie karać podwójnie, ale jedynie w przypadku walki o piłkę - tu wg mnie tego nie było. O Ondraszku wszystko już zostało powiedziane i czerwona kartka się wybroni - jedyny plus, że ta kartka nie przejdzie na ligę. ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
del del del del del del
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pomijając fakt, że wolny z którego padła bramka dla Lechii był podyktowany za wejście barkiem Araka w Pietrzaka, i gdy atakujący Arak odbił się od klaty Pietrzak (też nie jest gladiatorem) sędzia gwiżdże wolnego z dupy
Spalony Imaza wychodzącego z kontrą z własnej połowy - też śmiech na sali - liniowemu grzywka spadła na oczy - ale gdyby Imaz dobiegł równolegle do piłki z bramkarzem = drugie żółtko i zejście Alomerovicia..... Co do reszty zgody - chociaż za faul od tyłu Lipskiego na petardzie w Plewkę wątpliwości sędziego Jakubika nie budził...... nie wzywał sędziego do VAR ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ot taki szczególik na koniec posta ![]() otóż podniósł żeby ujebać Lipskiego , i czerwień 100% słuszna natomiast Alomerovica tez możnaby mocniej ukarać , Kolar załatwiony na dłużej :( ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
https://twitter.com/knuram/status/1044958402013745152 W zeszłym roku zrobili pozaregulaminowy precedens więc niewykluczone, że będą dalej brnąć w tą głupotę. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stefańskiemu przydałby by się okulary skoro na powtórce nie widzi karnego wraz Gilem? Karny ewidentny
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Jestem ciekawy jak to sędzia uzasadni. Wydaje się, że karny był. Kopnięcie było ewidentne więc nie ma tu mowy, że sędzia nie widział. Na jakiejś podstawie podjął decyzję o braku karnego. Co nie zmienia faktu, że Wisła i tak tego gola strzeliła. Mało, zdobywcą był Błaszczykowski który pewnie by strzelał karnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja wiem czym sędzia uzasadni, ale się nie zgadzam.
Moim zdaniem karny. Sędzia będzie się bronił, że Koroniarz chciał kopnąć piłkę a Drzazga wsadził nogę (razem z udem
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.03.2019 o godz. 20:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Pewnie tak że Drzazga wepchnął się z premedytacją by został kopnięty, co nie zmienia faktu że Var jest aptekarski i karny powinien być.Zobaczcie sobie sytuacje z karnym dla żydów, też można dwojako interpretować ale był karny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Tydzień temu Marciniak, dziś Stefański. Przypadek? Nie sądzę.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|