|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No niestety chyba nic z niego nie będzie. Chociaż Burliga też, o ile mnie pamięć nie myli, bardzo późno wskoczył na półkę "średnia ligowa".
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ee tam, chce dołożyć swoją cegiełkę do spadku sandecji i ja to popieram
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
To dynamiczny, przebojowy piłkarz na skrzydło. Podobny stylem do Kucharczyka. Z przodu miał u nas jesienią świetne liczby, gdy notował bramkę lub asystę średnio co jakieś 60 minut. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jest po prostu słabym piłkarzem. Na pewno obecnie za słabym na Wisłę, a może i ekstraklasę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie czarujmy się, Sandecja jest po prostu daremna i powinna polecieć. Może jednak jeszcze zdarzyć się cud i w dziwnych okolicznościach przyrody, bo ambicji im nie można odmówić, poleci zamiast nich ktoś inny ale wczoraj zęby bolały niemiłosiernie od patrzenia na te popisy. Nie pojmuję co Piast robi w miejscu w którym jest, ale gdyby tak faktycznie spadli to takiego Zivca trzeba byłoby stamtąd wyjąć.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Może i słaby, ale na też mocne strony, które można wykorzystać. Przypominam, że jak odejdzie to zostaniemy bez ani jednego wychowanka w kadrze z realnymi szansami na grę (bo w pozostanie Małego nie wierzę). A dzisiaj w prasie info, że Bartosz jest na liście transferowej Zagłębia Lubin, więc jednak widzą w nim potencjał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bo to jest pilkarz ze swietna wydolnoscia, idealny na wahadlo gdy ma za soba 3 stoperow, stad zapewne zainteresowanie zaglebia
Na prawego obronce przy 4 za slaby defensywnie(chociaz to jest do nadrobienia vide Burliga) Na skrzydłowego ma za slaby drybling no i braki piłkarskie( technika!) Co moim zdaniem w jego wieku jest juz nie do naprawienia ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przypomnę kolegom mecz Wisła Legia w Krakowie sprzed 1,5 roku, gdy nieopierzony Bartosz musiał wejść za kontuzjowanego przez tego zjeba Pazdana - Bobana Jovicia. Bartosz na prawej obronie radził sobie więcej niż przyzwoicie w tym meczu
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Online |
|
|
W jednym meczu sobie poradził, w pięciu innych niespecjalnie. Fakt, że kiepsko mu idzie w Sandecji raczej nie napawa optymizmem ale może taki w Nowym Sączu/Niecieczy mają klimat i ciężko tam rozwinąć skrzydła. Bartosza w przyszłym sezonie optymalnie będzie znów wypożyczyć. Najlepiej do 1 ligi. Niech wywalczy miejsce i gra regularnie. Wtedy będzie można mówić o grze w Ekstraklasie.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dawid Kort na wylocie z Pogoni Szczecin ponad rok temu staraliśmy się o tego zawodnika teraz można wziąć go za darmo......
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Korta bym brał, bo będzie tani i ma jakiś potencjał, może się odbudować.
Bartosz może wciąż się nauczyć bronić, ale ma cechy szybkościowe, których nie da się wytrenować. |
|
|
|
Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
A ja przypomnę ci jak Kuzera zagrał zajebiście z Interem i co z niego później było?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No Kuzera później w Koronie coś jeszcze pograł na stare lata
![]() Burliga też długo czekał na to, by wskoczyć na poziom solidnego ligowca. Może i Bartosz wskoczy na tą półkę, ale coś czuję, że to potrwa jeszcze kilka lat i będzie już wtedy graczem innej drużyny ekstraklapy :/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@AlvaroTS
Stwierdzam tylko, że jakieś zadatki do gry na prawej obronie ma , podobnie jak i miał Kuzera. Kuzerę odpaliliśmy bo był Baszczyński, a on zagrał w Wiśle raptem kilkanaście meczy, Bartosz już teraz ma ich więcej, a także potrafił strzelić kilka bramek. Wg mnie spokojnie może osiągnąć poziom Burligi jako prawy obrońca ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem nie widziałem, to nie będę gościa bronił, ale po to jest na wypożyczeniu, aby zdobywać doświadczenie - przecież w Wiśle nie był podstawowym zawodnikiem na prawą obronę, więc i ograć sie na tej pozycji za bardzo nie mógł.....
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Carlitos odchodzi, Arsenic odchodzi. Sarapata znowu opowie bajkę o pucharach i tajemniczym sponsorze lada chwila podpisującym umowy.... Co sezon ta sama śpiewka. Nudne to już.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Arsenić ostatnio się wypowiadał, że nie zależy mu na odejściu latem, gdyż dopiero tutaj przyszedł.
Wójtowicz wspominał, że sprzedaż Carlitosa spowoduje, że Wisła nie będzie miała ciśnienia na kolejną sprzedaż, chyba że ktoś zaproponuje za Zorana duże pieniądze (stawiam +1,5 mln euro) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jeszcze niedawno byliśmy o krok od 4 ligi. Trzeba sprzedawać co się da, byle za rozsądne pieniądze. Na sukcesy jeszcze przyjdzie czas.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ani Arsenic nie bedzie sie zastanawial nad odejsciem jak dostanie oferte z lepszej ligi za lepsza kase, ani Wisla nie bedzie sie zastanawiac jesli za jego odejscie wpadnie dobry kwit.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Online |
|
|
Prawda. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to nudne. Bycie drużyną środka tabeli od tylu lat jest śmiertelnie nudne. Oczywiście lepsza nuda niż upadek i niebyt ale jednak ciężko się tym wszystkim ekscytować.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Kuzerę odpaliliśmy, bo prawie zabił Huberta Skrzeczkowskiego podczas wyścigu ulicznego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
http://weszlo.com/2012/08/11/tekst-c...ery-na-prosta/ ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Janekx o Arseniciu, Boguskim i Cywce:
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Ja tam Bogusia szanuję jako człowieka i wierzę, że nawet w przypadku automatycznego przedłużenia byłby w stanie renegocjować warunki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Bogus musi zostac
|
|