The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
S z c z e p a N
Member

Od: 11.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2018, 08:17
Cisza medialna w temacie Bragiela powinna być od samego początku i dopiero po podpisaniu umowy ogłoszone przejęcie. A nie takie mówienie półsłówkami na konferencji że ktoś jest zainteresowany pakietem mniejszościowym, potem, gdy ktoś wpadł na trop Bragiela - zaprzeczanie że to on, dalej spotkanie u Majchrowskiego z potencjalnym nabywcą (który w każdej chwili mógł się wycofać), i teraz nabranie wody w usta, bo ktoś chce przeszkodzić w domknięciu transakcji. Od początku twierdziłem, że trochę słabo to klub rozegrał, ale, mimo wszystko, mam nadzieję, że uda się doprowadzić to do pozytywnego finału i w perspektywie czasu pomoże to Wiśle stać się znów Ogromną ( ), bo Wielka dla mnie jest i będzie zawsze
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.05.2018, 09:46
Tych reportaży Jadczaka to ile już miało być wyemitowanych? Gościu się ośmiesza, już kilka miesięcy temu miało być o szkoleniu bandytów i nic. Teraz niby nowy temat, czyli tamten jak rozumiem jednak nie zostanie wyemitowany.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 08.05.2018, 11:07
Jak widać bez Bragiela też istnieje życie. 3mln ojro za Carlitosa + Arsenicia, Genoa spłacająca, co ma spłacić i żyjemy jak królowie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.05.2018, 11:42
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Jak widać bez Bragiela też istnieje życie. 3mln ojro za Carlitosa + Arsenicia, Genoa spłacająca, co ma spłacić i żyjemy jak królowie
majac dalej 0 zł ?
jak to ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 08.05.2018, 13:09
Myślałem, że na flaszkę chociaż wystarczy
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.05.2018, 15:35
Orientuje się ktoś jak wygląda nasza sytuacja finansowa ? ile mamy długu komu jeszcze zalegamy? (Wiem,że z Wdowczykiem toczy się proces?) Wiadomo co z kasą od Mandziary co zamroziła UEFA ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 08.05.2018, 16:03
Legendarny DŁUG. Wielu zawodników sprzedano za dobrą kasę, nie dajemy już wysokich kontraktów od lat, zmienił się właściciel, a nadal od czasu do czasu słychać o mitycznym DŁUGU. Nie zdziwiłbym się jakby długu już nie było, ale pozostała sama legenda, by zbijać kontrakty. Co nie oznaczałoby też, że się przelewa. Po prostu jesteśmy pewnie biednym klubem, który żyje od pierwszego do pierwszego i czasem starcza na wypłatę w terminie, a czasem nie.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.05.2018, 16:06
Jakich to wielu zawodników sprzedano za dobra kase? U samego miasta mamy kilka baniek dlugu. O czym Ty piszesz w ogóle?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2018, 16:10
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Legendarny DŁUG. Wielu zawodników sprzedano za dobrą kasę, nie dajemy już wysokich kontraktów od lat, zmienił się właściciel, a nadal od czasu do czasu słychać o mitycznym DŁUGU. Nie zdziwiłbym się jakby długu już nie było, ale pozostała sama legenda, by zbijać kontrakty. Co nie oznaczałoby też, że się przelewa. Po prostu jesteśmy pewnie biednym klubem, który żyje od pierwszego do pierwszego i czasem starcza na wypłatę w terminie, a czasem nie.
ROTFL.

Nie trzeba żadnej legendy, wystarczy otworzyć sobie ostatnie dostępne sprawozdanie finansowe klubu (na 31 grudnia 2016 r.), żeby zobaczyć ten legendarny dług i nie opowiadać głupot.

Chyba że Szanowny Kolega wierzy w to, że mając budżet na poziomie 30 mln zł i stratę 3 mln zł dało się spłacić kilkanaście milionów złotych zaległości w rok. Z wiedzą jak to zrobić sugeruję w trybie natychmiastowym zgłosić się do zarządu klubu - ja bym przyjmował z marszu, za wynagrodzeniem success fee choćby i kilka procent od tej sumy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.05.2018, 16:29
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Orientuje się ktoś jak wygląda nasza sytuacja finansowa ? ile mamy długu komu jeszcze zalegamy? (Wiem,że z Wdowczykiem toczy się proces?) Wiadomo co z kasą od Mandziary co zamroziła UEFA ?
ktora kasa od Mandziary. Sprecyzuj bo bylo juz kilka wyrokow...
p.s. jesli chodzi o kase ktory my dalismy AM a potem sad orzekl ze nam ja powinien zwrocic, to slyszalem spiewki ze firma polozona i grosza nie zobaczymy...no ale to tylko spiewki
E: brylant, to chyba o ta kase chodzilo

MaLk napisał(a):Wyświetl post
ROTFL.

Nie trzeba żadnej legendy, wystarczy otworzyć sobie ostatnie dostępne sprawozdanie finansowe klubu (na 31 grudnia 2016 r.), żeby zobaczyć ten legendarny dług i nie opowiadać głupot.

Chyba że Szanowny Kolega wierzy w to, że mając budżet na poziomie 30 mln zł i stratę 3 mln zł dało się spłacić kilkanaście milionów złotych zaległości w rok. Z wiedzą jak to zrobić sugeruję w trybie natychmiastowym zgłosić się do zarządu klubu - ja bym przyjmował z marszu, za wynagrodzeniem success fee choćby i kilka procent od tej sumy.
Ja mu daje nawet 10% jak maja mediatorzy. Ba, nawet 20, bo w koncu aby mnozyc trzeba dzielic
Ostatnio edytowane przez szprotson : 08.05.2018 o godz. 19:26.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 08.05.2018, 17:02
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
gdzie się tacy rodzą ?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.05.2018, 18:36
szprotson Chodziło mi o te 700 tys euro za puchary
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.05.2018, 19:38
Jeśli wierzytelności Wisły rzeczywiście są sukcesywnie zmniejszane z miesiąca na miesiąc to przy podnoszącej się jakości drużyny i ogólnej organizacji klubu jest to wg mnie majstersztyk, zważywszy na to,że osoby rządzące teraz klubem są w zupełnie niedoświadczone.

Edit: tak tak MaLk, oczywiście chodziło mi o wierzytelności innych podmiotów wobec Wisły czyli nasze długi
Ostatnio edytowane przez blanco : 08.05.2018 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.05.2018, 20:03
Z klubu mało co wychodzi i tym kontekście to oczywiście dobrze. Prawda jest taka, że prawie nikt tu nie wie jak jest naprawdę, a Ci którzy wiedzą nie piszą o tym. No i dobrze...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2018, 20:22
blanco napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wierzytelności Wisły rzeczywiście są sukcesywnie zmniejszane z miesiąca na miesiąc to przy podnoszącej się jakości drużyny i ogólnej organizacji klubu jest to wg mnie majstersztyk, zważywszy na to,że osoby rządzące teraz klubem są w zupełnie niedoświadczone.
Mam jednak nadzieję, że to nie wierzytelności, a zobowiązania Wisły są sukcesywnie zmniejszane...

Oczywiście, zmniejszanie wierzytelności też może być korzystne, o ile oznacza np. ściąganie należności, ale zakładam, że nie to miałeś na myśli

P.S. O sytuacji klubu powinniśmy się sporo dowiedzieć gdzieś tak za 2-3 miesiące, kiedy w KRS powinno wylądować sprawozdanie za 2017 r.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 08.05.2018, 20:28
Arti; "Z klubu mało co wychodzi i tym kontekście to oczywiście dobrze. Prawda jest taka, że prawie nikt tu nie wie jak jest naprawdę, a Ci którzy wiedzą nie piszą o tym. No i dobrze..."

Ten cytat pasuje jak ulał:

- No i co powiesz Dudała?
- Trudno coś powiedzieć.
- Myślisz... Jak wyglądamy z planem?
- No więc, jeśli chodzi o plan, to 96 procent.
- Prawdę mi mów.
- Prawdę... to 75 procent.
- Powiedziałem - "prawdę".
- Prawdę, no... Prawdę to... no kto to może wiedzieć, panie dyrektorze?
- A co z arbitrażem?
- Prawdę...?
- Tak... No możesz nie mówić.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 16.05.2018, 15:53
I już oficjalnie. Wisła Kraków nawiązała współpracę z Discover Cracow, czyli touroperatorem który w ubiegłym roku obsłużył ponad 200 000 turystów z całego świata. Od teraz w ramach wycieczek do Krakowa i okolic będzie miał w swojej ofercie bilety na mecze Wisły Kraków, również te najdroższe (VIP Gold i Silver)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...scover_cracow/

Świetne sprawa, bo jeśli choćby około 1% z tych wszystkich turystów trafi na stadion to można liczyć na te przynajmniej 2 tysiące kibiców w skali roku. Dla turysty zagranicznego (Anglia, Niemcy, Japonia, Korea) ceny biletów np. na VIP Silver podejrzewam będą bardzo kuszące. Brawo.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 16.05.2018 o godz. 15:57.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.05.2018, 18:48
Zawsze jakiś grosz wpadnie, a i przy okazji o Wiśle usłyszą ludzie z innych stron świata. Teraz tylko szybka analiza kto w największej liczbie przyjeżdża do Krakowa i w jaki mniej więcej target wskoczy ta oferta. Zapewne wyspiarze wpadający na weekend, może jacyś ciekawscy Azjaci?
What's new?

Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.05.2018, 08:50
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Zawsze jakiś grosz wpadnie, a i przy okazji o Wiśle usłyszą ludzie z innych stron świata. Teraz tylko szybka analiza kto w największej liczbie przyjeżdża do Krakowa i w jaki mniej więcej target wskoczy ta oferta. Zapewne wyspiarze wpadający na weekend, może jacyś ciekawscy Azjaci?
Czasem dorabiam w konkurencji naszego nowego partnera i najwięcej turystów jest z Anglii,Niemiec,Hiszpanii i Francji. Zazwyczaj przyjeżdżają w okolicach czwartku i wyjeżdżają w poniedziałek - najpóźniej wtorek. Obowiązkową jest wizyta w Oświęcimiu dla większości. Wieliczka na 2 miejscu. Myślę że jest miejsce w tym targecie na meczyki Wisły bo zwłaszcza Angole i Hiszpanie w rozmowach zawsze zajawieni na piłkę.

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 17.05.2018, 08:59
Ja dodam od siebie, że gdy podczas ostatniego meczu z Legią odwiedziłem Wiślacki Świat, tuż obok mnie Anglik lekkką ręką wydał blisko 500 PLN. Kupił meczówkę, szalik i coś jeszcze, dokładnie nie pamiętam. Warto mieć na uwadze, że bilet to połowa sukcesu.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 17.05.2018, 09:07
Do tego dodajcie sobie opcję organizowania dla angoli wieczorów kawalerskich połączonych z meczami i poczęstunkiem na poziomie, w odpowiednio wcześniej przygotowanych lożach. Pomysł i współpraca ma potencjał. Teraz tylko potrzeba ludzi z wizją, którzy to rozwiną i wygenerują dochody
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2018, 09:23
Oprawy to chyba co mecz trzeba by bylo robic, zeby mieli sie czym zachwycac bo jakby obejrzeli ta kopanine to raz, ze sami by juz nie wrocili a dwa, ze odradzaliby kazdemu kogo znaja.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 17.05.2018, 09:32
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Oprawy to chyba co mecz trzeba by bylo robic, zeby mieli sie czym zachwycac bo jakby obejrzeli ta kopanine to raz, ze sami by juz nie wrocili a dwa, ze odradzaliby kazdemu kogo znaja.
przecież żaden angol nie będzie tu dla Wisełki przyjeżdzać

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 17.05.2018, 09:32
Powiedzenie, że "na trzeźwo tej ligi nie da się oglądać" nabrałoby biznesowego wymiaru
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2018, 09:47
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Powiedzenie, że "na trzeźwo tej ligi nie da się oglądać" nabrałoby biznesowego wymiaru
Musze uderzyc sie w piers. Faktycznie, tego aspektu nie wzialem pod uwage i choc takie stwierdzenie wydaje sie absurdalne, w tym wypadku mogloby byc w duzej czesci prawdziwe
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2018, 10:46
Nie raz i nie dwa siedzialem na trybunie kolo przypadkowych Anglików. Bardzo podoba im się doping i atmosfera. Sprzedać taki produkt będzie banalnie prosto i to świetny krok naszego klubu.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.05.2018, 11:15
Pamiętam jak raz wpadł do Krakowa na mały zlot rodzinny mój daleki kuzyn z Hameryki. Akurat to był dzień jak graliśmy z Groclinem, więc go tam zabrałem. Zebraliśmy wtedy straszne baty, a kuzyn i tak wyszedł ze stadionu zajawiony atmosferą na meczu. Strasznie pod tym względem się nie doceniamy.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 17.05.2018, 15:04
To byłby mistrzowski trolling. Bilety na mecz dajmy na to Wisła - Piast, loża VIPowska, na ścianie hasło o nie możności oglądania tej ligi na trzeźwo, a w cenie biletu jedna flaszka 0,5 jako rekompensata za gorszą kolejkę, bez oprawy, adrenaliny i odpowiedniego poziomu sportowo-kibicowskiego

A tak serio to i na gorsze mecze pomysł może chwycić. Raz, że lepsza cena za pakiet VIP mogłaby skusić zorganizowaną grupę, a dwa, że samo oglądanie meczu w fajnych warunkach z kumplami przy alko i żarciu w odseparowanej loży może być fajnym przeżyciem.

Jestem przekonany, że będzie nam z tego tytułu wpadało trochę grosza.
What's new?

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.05.2018, 18:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie raz i nie dwa siedzialem na trybunie kolo przypadkowych Anglików. Bardzo podoba im się doping i atmosfera. Sprzedać taki produkt będzie banalnie prosto i to świetny krok naszego klubu.
Jakby sekto C podszedł sensownie do opraw to faktycznie byłoby się czym pochwalić.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.05.2018, 07:47
A co Wy tam .......icie, przyjdą i tak, zawsze da się wcisnąć kit, że ten rywal czy tamten nie gra najgorzej, a u nas w lidze co roku są jakieś 'niespodzianki' i nagle jakiś Piast czy Śląsk grają o wyższe cele. W tym roku macie taki Płock czy Górnika, które akurat nas koncertowo u siebie ojebały . Fakt, tych meczów na trzeźwo się nie dało oglądać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów