The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2018, 20:39
A w czym jest gorszy od Węgrzyna, Hajty, Majdan, Terleckiego itp. Ja bym w/w kopnął w d bo opowiadają banały używając niebogatej polszczyzny. Ale takie są cienkie standardy od których Ż nie odstaje in minus więc niech tak zarabia.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.05.2018, 20:59
Poziom komentatorów w C+ jest tragiczny, jedyny komentator, którego można w miarę posłuchać to Murawski.

Co do wywiadu Żurawskiego to poruszył w nim temat, który mam wrażenie jest w codziennym życiu piłkarzy nieco spychany na dalszy plan. Piłkarze to bardzo często ludzie z bardzo słabym wykształceniem, często gęsto mało inteligentni, nagle dostają pensję, na którą przeciętni ludzie zarabiają miesiącami. Sodówka, życie ponad stan, brak jakiejkolwiek dyscypliny finansowej. Bardzo często nie myślą o tym, że za 15 lat strumyk kasy z piłki się wyczerpie i będą musieli żyć z tego, co odłożyli.
Nie bez powodu przy FA działa organizacja, zajmująca się doradzaniem czynnym zawodowo piłkarzom jeśli chodzi o inwestowanie zarobionych pieniędzy i przygotowanie "biznes planu" na życie po piłce.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 05.05.2018 o godz. 11:35.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.05.2018, 21:17
No tak, ale bardziej jest ilustracją tego problemu.

arti napisał(a):Wyświetl post
A w czym jest gorszy od Węgrzyna, Hajty, Majdan, Terleckiego itp.
Jako komentator/ekspert sportowy/pseudo-dziennikarz - w niczym. No, może Hajto/Węgrzyn mają charakterystyczny głos, więc jeżeli nie rejestrować słów, to lepiej to brzęczy do obrazu murawy.

W każdym razie nie spodziewałem się, że mój komentarz wywoła aż taką reakcję, nie myślałem, że piszę coś kontrowersyjnego, a na pewno nie chciałem Żurawskiego obrazić.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.05.2018, 11:02
Nie wiem czemu się tyle osób czepia Żurawia. Piłkarz to zawód, gdzie na emeryturę przechodzi się między 30 a 40 i to mniej więcej tak wygląda. Część z nich robi później papiery trenera, część wybiera życie rentiera (emeryta ). Część sobie całkowicie nie radzi. Ponieważ sportowcy zaczynają dość wcześnie to kariera toczy się kosztem szkoły. Jak Radwańskie poszły na studia to był to ewenement w WTA, a tenis to bardziej elitarny sport niż piłka.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.05.2018, 11:31
No, ale chyba mądrość życiowa i obycie =/= wiedza. Nie trzeba mieć doktoratu, żeby wiedzieć, że pieniądze nie są w życiu najważniejsze, konto w banku nie jest bez dna, a opowiadanie o pieniądzach, czy o odkryciu, że konto w banku jednak ma dno jako zgłębieniu mądrości życiowej jest żenujące.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.05.2018, 11:47
Tylko,że trafił w sendo kiedyś ta kasa się skończy to nie obecne czasy,że płacą nie wiadomo ile.Akurat Żuraw sobie dobrze radzi ma swój własny biznes bodaj butik? do tego jest ekspertem w Eurosporcie i nie pierdzieli bez sensu jak np.Majdan
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.05.2018, 12:33
pilkarze sa oglupieni? Pilkarze sa debilami do tego przez 20 lat swojego zycia, najwazniejszych 20 latach zycia, maja wszystko podane na tacy (owszsem, sa wyjatki, ale nie mowmy o tym bo wyjatki sa wszedzie) a potem jak maja 35 lat to nie wiedza na czym zycie polega

Wiem co mowie, bo mam przyjemnosc czasem pracowac z osobami ktore byly profesjonalnymi pilkarzami. Wtedy czuje sie jakbym rozmawial z oderwanym od zycia debilem ktory mysli ze wszystko zalatwi sie tym ze sie gralo w pilke...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.05.2018, 13:13
Duże pieniądze w młodym wieku ogłupiają, też mi nowość. I jak mają być nieoderwani od rzeczywistości jak pomiędzy 20, a 35 rokiem życia żyją jak pączki w maśle. Oczywiście są wyjątki, ale podejrzewam że jakby większość z nas miała taką karierę piłkarską zachowywałaby się podobnie.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.05.2018, 14:23
Żurawski nie powiedział nic nowego... Piłkarze na określonym poziomie mają wokól siebie sztab ludzi, którzy wszystko robią za nich. A życiem profesjonalnego zawodnika(nie mówię o ekstraklasie, Iszej lidze, bo jeśli ktoś tutaj odlatuje... to jest po prostu nienormalny. Chyba, że mówimy o absolutnym topie zarobkowym) jest trening i mecz. Kompletnie oderwani od rzeczywistości i potem dlatego taki szok... koniec z podróżowaniem, koniec ze świtą sługusów, a trzeba zająć się życiem .
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 06.05.2018, 10:51
Popović 10 bramek i 6 asyst w Rosji,normalnie szok.
Odpowiedz cytując
matiuszek
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 06.05.2018, 12:04
Szkoda, że w drugiej lidze.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.05.2018, 12:26
TonyWiślak napisał(a):Wyświetl post
Popović 10 bramek i 6 asyst w Rosji,normalnie szrot.
Pomyslec ze Popovic bylby idealny do 4-3-3 zamiast Cywki do srodka pola.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 06.05.2018, 19:19
Mąka ma kontuzje czy został wyjbany z zespołu?
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 06.05.2018, 19:21
Kontuzjowany. Ma uraz waginy.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 06.05.2018, 19:31
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Kontuzjowany. Ma uraz waginy.
Rzeżączka czy kiła?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 06.05.2018, 19:40
Tak serio gdzieś czytałem chyba pisał o tym Janek czy jak mu tam,że Mączyński jest pierwszy w kolejności do odstrzału....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 06.05.2018, 19:46
To by było zabawne, bo w polskiej lidze jest już spalony. Wisła odpada, Legia odpada, Lech nie będzie chciał odpadu Legii, a reszta to już średniaki. Chyba, że do Jagi. Może go gdzieś wypchną do innego kraju. Odlazłby się dobrze w Kazachstanie u Rzeźniczaka i Donalda, tam kochają Warszawkę Ale teraz to serio nie gra, bo kontuzjowany.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.05.2018, 08:21
Może jeszcze żabole go zechcą jak im się kadra po sezonie rozpadnie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.05.2018, 08:58

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ialej_gwiazdy/
wisla.krakow.pl napisał(a):
Zmarł Janusz Adamczyk - bramkarz i trener Białej Gwiazdy
Data publikacji: 05-05-2018 13:15

Dziś w nocy odszedł od nas bramkarz złotej drużyny z 1978 roku oraz trener wiślackich trampkarzy i juniorów - Janusz Adamczyk. Miał 64 lata.

Adamczyk reprezentował barwy naszego klubu w latach 1972-78 oraz 1981-84. W sezonie 1977-78 wraz z Adamem Nawałką, Kazimierzem Kmiecikiem, Andrzejem Iwanem, Henrykiem Maculewiczem, Zdzisławem Kapką, braćmi Szymanowskimi czy Stanisławem Gonetem sięgnął po pierwszy od 28 lat tytuł Mistrzowski dla Białej Gwiazdy.

Dla krakowskiej Wisły zagrał łącznie 145 razy reprezentując jej barwy nie tylko w polskiej lidze, ale także w europejskich pucharach. Oprócz drużyny z Reymonta, której był wychowankiem, grał również dla ŁKS-u Łódź oraz Błękitnych Kielce.

Ceniony przez Selekcjonera

Janusz Adamczyk swoją karierę piłkarską zakończył w 1986 roku. Jak wielu zawodników w tamtych czasach po zawieszeniu butów na kołku imał się różnych zawodów oraz prowadził własną działalność gospodarczą. W 1999 roku pracę i powrót do Wisły w roli trenera zaproponował mu sam Adam Nawałka. „Ceniłem go jako zawodnika, a później jako fachowca. Niezwykle pracowity człowiek, pełen pasji i pokory. Te cechy przenosił na boisko. Świetnie czuł szatnię, potrafił zbudować z zawodnikami odpowiednie relacje. Mogę mówić o nim w samych superlatywach” - mówił o sowim koledze z boiska obecny selekcjoner reprezentacji Polski.

Były bramkarz Białej Gwiazdy trenował Wiślaków, w różnych kategoriach wiekowych aż do 2013 roku. I to po mimo problemów zdrowotnych, przez które w 2006 roku stracił nogę. Piłka nożna była dla Janusza Adamczyka całym życiem i to właśnie dzięki niej nigdy nie brakowało mu chęci do życia i pozytywnego nastawienia.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 07.05.2018 o godz. 09:01.
Odpowiedz cytując
Maxell
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.05.2018, 07:07
Wilde-Donald Guerrier w kręgu zainteresowań Górnika Zabrze

"Wilde-Donald Guerrier może powrócić do ligi polskiej po dwóch latach przerwy. Haitańskim lewoskrzydłowym Karabachu Agdam zainteresował się Górnik Zabrze. Do śląskiego klubu były zawodnik Wisły Kraków mógłby trafić latem na zasadzie wypożyczenia. "
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...zabrze/ypk2q26
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 14.05.2018, 07:18
Pewnie jest rozczarowany, że nie do Legii xD
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 14.05.2018, 08:47
Henry wczoraj podczas przerwy w rozmowie mówił, że powróci na trenerską ławkę ma kilka propozycji
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 14.05.2018, 09:59
Mówił, że interesuje go tylko i wyłącznie piłka reprezentacyjna i pojawiają się luźne propozycje. Widać było po nim, że swoje lata już ma. Ale może ktoś w Afryce się jeszcze skusi

Matija Spicic zagrał całe spotkanie w HNK Gorica i awansował do chorwackiej ekstraklasy. Przez cały sezon kopał w drugiej lidze razem z Masłowskim i Henrikiem Ojamaa. Dziwne, wydawało mi się, że Wisła chciała go zatrzymać, a nie dogadali się co do kasy. A on poszedł do 2 ligi. Tragiczny nie był, pod koniec zaczął grać sensownie.
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 14.05.2018 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 15.05.2018, 13:14
http://weszlo.com/2018/05/15/gol-str...cos-udowodnic/
Cytat:
Czy bramka zdobyta przeciwko Wiśle Kraków smakowała jakoś szczególnie? Brzydko żegnano cię w tym klubie, bo o rozstaniu dowiedziałeś się z internetu… Sam mówiłeś zresztą, że chcesz coś udowodnić ludziom w Krakowie.
Nie ukrywam – to było dla mnie wyjątkowe trafienie właśnie z racji tego, jak ta kwestia rozstrzygnęła się w czerwcu. Bardzo cieszyłem się, że akurat w tym meczu udało mi się strzelić gola, bo osobom odpowiedzialnym za tamtą decyzję naprawdę chciałem coś pokazać.
Czyli masz jeszcze żal do Wisły Kraków?
Nie chciałbym być źle zrozumiany… Zawsze powtarzałem, że czuję się wiślakiem. To nie tyle chodzi o sam klub czy kibiców, lecz dosłownie parę osób, które zadecydowały o tym jak to moje pożegnanie wyglądało.
Podasz nazwiska tych ludzi?
Myślę, że to nie jest żadna tajemnica – chodzi mi przede wszystkim o dyrektora sportowego, Manuela Junco.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 15.05.2018, 15:24
Damian Buras skoczył (tym razem definitywnie ) z hazardem
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 15.05.2018, 15:51
Lepiej późno niż wcale
Ostatnie info na 90minut to gra dla Unii Tarnów sezon 15/16

On jeszcze gdzieś kopie ?
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 15.05.2018, 16:01
Skąd ta pewność? Pieniądze mu się skończyły?

Rok temu był daleki od gry:
http://weszlo.com/2017/06/30/pierwsz...awojuje-swiat/
I widocznie nic się nie zmieniło.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.05.2018, 16:26
Uryga nie był taki wylewny jak był ciągnięty za uszy i wystawiany w pierwszym składzie począwszy od Smudy, a odwdzięczał się tragiczną grą.

Nie pamięta wół, jak cielęciem był.

@JudasPriest
Na jakiej podstawie stwierdzasz że Buras skończył definitywnie z hazardem? Przywiązano go do drzewa?
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 15.05.2018, 16:36
Można tak powiedzieć
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 15.05.2018, 18:26
Buras teraz robi karierę w amatorskich turniejach Neymar Cup. Rok temu wygrał te rozgrywki w Polsce z zespołem "kapela weselna", w tym sezonie również startuje

Całe to pokolenie "młodych, zdolnych" ładnie się rozłożyło
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów