The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2018, 10:20
@Dariook Grónika? to może już niedługo ;-)
Odpowiedz cytując
RadekKRK
Member

Od: 08.2016

Stary 02.05.2018, 11:01
17 tysięcy razy średnio 20 zł (najdroższy bilet jak ktos podał to 25 zł) daje 340 tysięcy złotych za mecz.
Górnik u siebie średnio w sezonie będzie grał 18 lub 19 razy, czyli zarobi 6,12 mln zł do 6,46 mln zł. To mniej niż Wisła, Legia, Lech, Jagiellonia, czy Lechia Gdańsk, a także mniej niż Śląsk Wrocław.

Górnik ponadto nie ma możnych sponsorów, już nie mówiąc o tym, że musi oddać 6 do 7 mln złotych w ramach barteru poprzez reklamę dla Allianz.

Na początku września zeszłego roku była mowa, że jeżeli Górnik utrzyma frekwencja na poziomie prawie 20 tysięcy to im się budżet zepnie w tym roku.

Oni mają zatem 60 milionów długu i w tym roku powiększy się on o kolejny 1-2 miliony, bo frekwencja wynosi ok 17 tysięcy zł.

"Dzięki zwiększonym wpływom z dnia meczowego i rosnącej wartości marketingowej może uda się wreszcie spiąć budżet bez deficytu – mówi Krzysztof Sachs, były szef Komisji Licencyjnej, która kolejny raz pochylała się nad finansami Górnika pod koniec poprzedniego sezonu. – W planowaniu budżetu nie zakładaliśmy aż tak znakomitej frekwencji, bo byłoby to myślenie życzeniowe, ale teraz zależy nam, by na takim poziomie utrzymywała się jak najdłużej – przyznaje szef klubu."

Wiem, że większość forum nie przepada za portalem weszło, ale jest tam taka fajna rubryka ile zespół miałby punktów gdyby sędzia nie pomógł, otóż Górnik jest ekipą, która ma 53 pkt, a powinien miec 45 pkt, ponieważ sędzia kilka razy mylił się na ich korzyść. Teraz ta ekipa straci dwóch liderów Kurzawę oraz Żurkowskiego, a ich żądło w kolejnym sezonie raczej w wieku 34 lat będzie wolniejszy i mniej efektywny bo czas biegnie.

Problemem jest to, że oni swoich najlepszych piłkarzy nie zastąpią lepszymi albo porównywalnymi tylko będą szukali, czy jest ktoś młody kto się wybija i kogo można w następnej kolejności wypromować i ten zespół straci na jakości, a nie widać następców.
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 02.05.2018, 11:05
Carlitos zwiedzal sobie Prage. Ile Slavia Praga najwiecej placila za transfer? Bo to moglby byc dla nich najdrozszy skoro sie nim interesuja
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 02.05.2018, 11:11
^^ Ja też zwiedzałem ostatnio Pragę, to znaczy że szukałem tam pracy?
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 02.05.2018, 11:13
Podobno obserwowali go na meczu w Plocku. Slavia w lato kupowala 2 graczy po 1 mln sztuka. Kilka drobniejszych transferow. Laczna kwota okolo 3mln euro na transfery poszlo. Czyli sa w stanie tyle zaplacic za Carlosa
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.05.2018, 11:59
siedzenaganku2 napisał(a):Wyświetl post
Carlitos zwiedzal sobie Prage. Ile Slavia Praga najwiecej placila za transfer? Bo to moglby byc dla nich najdrozszy skoro sie nim interesuja
Imaz w tym czasie był w Barcelonie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 02.05.2018, 12:08
Piłkarze po awansie do grupy mistrzowskiej mają już wakacje, więc sobie jeżdżą po świecie odpoczywać. W czym problem?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.05.2018, 13:56
siedzenaganku2 napisał(a):Wyświetl post
Podobno obserwowali go na meczu w Plocku. Slavia w lato kupowala 2 graczy po 1 mln sztuka. Kilka drobniejszych transferow. Laczna kwota okolo 3mln euro na transfery poszlo. Czyli sa w stanie tyle zaplacic za Carlosa
Czyli ile?
Pytam, zeby miec pewnosc czy jestes osobą poważna.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.05.2018, 14:10
Wg transfermakt najwyższy transfer do Slavii to 1,2m euro.
Wg t ok temu sprzedali grajków za ponad 5m euro (w tym Mihalika do żydów za 850 ), kupili za 3m (w tym Stocha - ex. m.in. Twente, lista płac Chelsea i Fenerbahce za 1m).
Nie mnie pytałeś, ale się włączę - moim zdaniem w tym przypadku 700-800 t. euro, a 1m to by mnie zaskoczył in plus i byłby to b.duży sukces negocjacyjny Wisły.
Jednak lepiej żeby pojawił się chętny z zachodu albo (rosji czy chin - jeśli C chciałby tam iść).
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.05.2018, 11:26
Wg mnie żebyśmy na Carlitosie zarobili 2 mln euro lub więcej to musi być to Rosja, Turcja Chiny (Wschód). Raczej ten kierunek. Zachód? Byłbym zdziwiony że ktoś daje za niego 2 mln euro.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 05.05.2018, 09:57
Cytat:
Wisła Kraków zainteresowana pomocnikiem Rakowa
Już latem 20-letni Jakub Łabojko może zamienić Częstochowę na Kraków. Utalentowanym pomocnikiem Rakowa wyraziła zainteresowanie Wisła Kraków.

Więcej: http://fotoczewa.pl/?p=4347
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 05.05.2018, 10:53
O nim juz pisał Janek, ze ma najwieksze szanse do nas trafic.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 05.05.2018, 11:08
Tak, pisał że ze wszystkich pierwszoligowców którymi się interesujemy Jakub Łabojko jest najbliższy transferu do Wisły Kraków, jeśli Raków nie awansuje do ESY to nasze szanse jeszcze rosną.
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 05.05.2018, 15:49
No i bardzo dobrze. Młodzieżowy reprezentant polski, czołowy pomoncik Nice I Ligi na swojej pozycji. Oby dopieli transfer.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 05.05.2018, 18:36
Czołowy pomocnik? Ma po jednej bramce i asyście, a na liczniku 20 lat. Nie twierdzę, że jest słaby, bo go nie widziałem. Ale w czym się wyróżnia? Ktoś ogląda 1 ligę i jest w stanie coś o nim napisać?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.05.2018, 18:40
Mlody i perspektywiczny zawodnik, jezeli maja szukac w nizszych ligach to tylko takich zawodnikow. Nie musi miec bardzo dobrych statystyk w 1 lidze, niektorym sie wydaje, ze im nizsza liga to sie lepiej i latwiej gra, nic bardziej mylnego.
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 05.05.2018, 18:53
@Hives4 A przepraszam, ile bramek ma Pol Llonch?

Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 05.05.2018, 19:07
A to zawodnik o takiej samej charakterystyce i z tymi samymi zadaniami na boisku co Llonch? Czy też go na oczy nie widziałeś i tak tylko sobie piszesz?...
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.05.2018, 20:09
Łabojko to raczej defensywny gracz skoro grywa również na środku i prawej stronie obrony.
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 05.05.2018, 20:17
Niewiele, ale śledzę na bieżąco I Ligę. Często oglądam mecze czy skróty spotkań i przyglądając się mu po tych doniesieniach o transferze jeszcze sobie przypomniałem kilka z nich. No w mojej opinii to taki dynamiczny środkowy pomocnik z dobrym odbiorem, zapadło mi raz w głowie jak dosłownie "okleił" rywala i z odebraną piłką pobiegł z kontrą - fajnie to wyglądało. I głęboko wraca się po piłkę, bierze na siebie rozegranie. Zachowując proporcje to taki miks Krychowiaka i... Popovicia?

Nie odbieraj tego jako zarzut, po prostu stwierdziłem, że brak goli niekoniecznie daje podstawę do stwierdzenia o byciu słabym czy nieprzydatnym.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 05.05.2018, 20:26
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
A to zawodnik o takiej samej charakterystyce i z tymi samymi zadaniami na boisku co Llonch? Czy też go na oczy nie widziałeś i tak tylko sobie piszesz?...
A ty widziałeś?
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.05.2018, 21:10
Maciek17 napisał(a):Wyświetl post
Niewiele, ale śledzę na bieżąco I Ligę. Często oglądam mecze czy skróty spotkań i przyglądając się mu po tych doniesieniach o transferze jeszcze sobie przypomniałem kilka z nich. No w mojej opinii to taki dynamiczny środkowy pomocnik z dobrym odbiorem, zapadło mi raz w głowie jak dosłownie "okleił" rywala i z odebraną piłką pobiegł z kontrą - fajnie to wyglądało. I głęboko wraca się po piłkę, bierze na siebie rozegranie. Zachowując proporcje to taki miks Krychowiaka i... Popovicia?

Nie odbieraj tego jako zarzut, po prostu stwierdziłem, że brak goli niekoniecznie daje podstawę do stwierdzenia o byciu słabym czy nieprzydatnym.
Jak w tej krzyżówce jest Popović to chyba nie wróży nic dobrego
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 05.05.2018, 21:20
A ja uważam, że Popo - dopóki nie brał się za karne - był w ustawieniu z piątką pomocników kluczowym elementem u Wdowczyka, u Moskala już średnio pamiętam ile on tam grał. Właśnie przez to, że zawsze tworzył płaszczyznę do zagrania, cofał się po piłkę do obrony, schodził do boków. Nie był efektowny, ale miał zawsze inteligentne ruchy do tzw. ataku pozycyjnego. Czyli syndrom Rafała Boguskiego
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.05.2018, 09:48
Popovic właśnie awansował do rosyjskiej ekstraklasy i został wybrany najlepszym piłkarzem ligi. Więc taki słaby nie jest
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.05.2018, 10:42
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Tak, pisał że ze wszystkich pierwszoligowców którymi się interesujemy Jakub Łabojko jest najbliższy transferu do Wisły Kraków, jeśli Raków nie awansuje do ESY to nasze szanse jeszcze rosną.
Raków nie awansuje do ESY. Szanse więc rosną.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.05.2018, 12:02
Maciek17 napisał(a):Wyświetl post
A ja uważam, że Popo - dopóki nie brał się za karne - był w ustawieniu z piątką pomocników kluczowym elementem u Wdowczyka, u Moskala już średnio pamiętam ile on tam grał. Właśnie przez to, że zawsze tworzył płaszczyznę do zagrania, cofał się po piłkę do obrony, schodził do boków. Nie był efektowny, ale miał zawsze inteligentne ruchy do tzw. ataku pozycyjnego. Czyli syndrom Rafała Boguskiego
W sumie większość karnych wykorzystał, zmarnował chyba tylko tego z Legią.

Btw jedynym zawodnikiem który regularnie wykonywał w Wiśle karne i nie zmarnował żadnego był chyba Cleber.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.05.2018, 12:24
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Raków ma 4 punkty straty do miejsca premiowanego awansem i 5 meczów do końca.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.05.2018, 20:36
Popovicia oczywiście szkoda, ale pamiętajmy, że na jego miejsce wskoczył Llonch (za darmo), a kasa za Popo bardzo się wtedy przydała.... W tamtym układzie i tak by raczej grzał ławę, bo ani Brleka, ani Judasza by nie wygryzł. A Llonch przyszedł jako człowiek Kiko.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 06.05.2018, 21:17
Popo LOL !!! Nawet powieka mi nie drgnęła jak odszedl w odroznieniu od Chrapka, Wolskiego czy Brleka...

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.05.2018, 21:43
Oczywiście, że nie ma do nich startu.

Natomiast teraz gramy w środku Cywką z Mitroviciem, wcześniej był Perez, a i bywał Uryga. Podejrzewam, że od każdego z nich Popo byłby lepszy (w obecnej formie tych graczy i z obecną formą Popovicia).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów