|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Kto polecony przez Kiko prócz Pereze (Ze Manuel?) nie sprawdził się u nas?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kiko Ramirez na dyrektora sportowego !
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Mnie zastanawia polityka podpisywania kontraktów z zawodnikami, która zakłada automatyczne przedłużanie takich kontraktów po "wyrobieniu" określonej liczby minut na boisku w sezonie. Mam tu wątpliwości bo to może powodować celowe odstawianie niektórych od składu w sytuacji gdy mogli by coś oni dać jeszcze zespołowi w obecnym sezonie w danym momencie (mimo tego, że w dłuższej perspektywie czasowej (np: przyszłego sezonu przez różne czynniki np: wiek, czy chęć zastąpienia kimś bardziej perspektywicznym, lepszym) nie rokuje się z nimi nadziei). Mam wątpliwości co do skuteczności takiej formy przedłużania kontraktów. O wiele bardziej przekonują mnie kontrakty 1+1 gdzie to do klubu należy decyzja (do pewnego momentu w sezonie) czy zostanie on przedłużony o rok a nie suche liczby, wyrobione minuty na boisku, bo one nie uwzględniają wielu czynników i tak naprawdę nie zawsze pokazują czy z kimś można wiązać nadzieje przy budowaniu i wzmacnianiu składu na przyszły sezon.
Natomiast w danym momencie sezonu niezależnie od okoliczności (jeśli to możliwe, jeśli nie ma kontuzji itp.) powinno się mieć możliwość skorzystania z całej kadry mimo iż pewnych zawodników nie widzi się w składzie na przyszły sezon. Odstawianie kogokolwiek od składu zabija naturalną rywalizację i tłumi rozwój zespołu. ![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
https://twitter.com/KiewiczKrz/statu...19449321582593
'Informator' raczej pewny, więc nie w plotkach, a polityce. ''Kto za Mitrovica? Pewnie Basha który wraca do 18tki, a wkrótce ma przedłużyć umowę z Wisłą' Bardzo cieszy mnie ta wiadomość |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Podobnie jak kolegę wyżej dziwi mnie przedłużenie z Basha. To szklany zawodnik. Jedynym wytłumaczeniem może być fakt że zawodnicy o takim potencjale sportowym kosztują dużo wiecej, a Basha ma niski kontrakt. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stop stop stop. Skąd wzięło się przekonanie o podatności Bashy na kontuzje? Sprawdźcie sobie transfermarkt, jego poprzednie sezony. Na jesień wypadł na 2 mecze- drobny uraz. W zimie, ktoś na treningu zrobił mu potężne kuku i to niby ma o czymś świadczyć? Jakby wpadł pod TIRa to też miałby wyjść bez szwanku? Szklany to jest Zdenek, który co chwile łapie kontuzje i urazy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Potem, kiedy zaczęło to wpływać na jego zdrowie grał dalej. Bo tak było trzeba. Potem się posypał, a ledwo zaczął się zbierać, znowu coś się stało. Czego by mogło nie być, gdyby był wprowadzany do drużyny normalnie a nie na wariata. A teraz na forum zrodził się mit, że Basha jest szklany. I tak będzie ten mit trwał dopóki nie narodzi się nowy, wokół którego będzie można snuć kolejne teorie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Basha to dobry piłkarz. Jak sie wykuruje może być liderem naszej drugiej linii.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Życzę Bashy duzo zdrowia i dobrej formy, ale myślę że nie ja jeden wśród kibiców mam jednak wątpliwości co do jego stanu zdrowia. Jego obecna kontuzja miała spowodować miesieczna absencje a jednak facet wypadł na ponad 2. Nad zdrowiem Palcicia tez niektorzy dali sobie rękę uciąć i mamy jego pierwszą u nas kontuzję. Szkoda, że jesteśmy zmuszeni do kontaktowania piłkarzy z takimi "defektami". Mam nadzieje że Zarzad pójdzie po rozum do głowy, bo jednak obecny sezon z perspektywy liczebności kadry i ilosci kontuzji był ewenementem. 28 chłopa z czego notorycznie kontuzjowanych bylo 20-30%. Łatwiej wymienić kto nie miał miesięcznej absencji w tym sezonie niż tych którzy ją mieli. W naszej sytuacji finansowej to nie do pomyślenia...
Ostatnio edytowane przez Karherop : 04.05.2018 o godz. 05:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Basha ma odpowiednie umiejętności żeby być wyróżniającą się postacią w drugiej linii, a to że teraz miał dłuższą przerwę nie świadczy o tym, że to typ "szklanki". Jak Palcić przychodził też wszyscy zaczęli grzmieć, że ściągamy gościa który ma poważne problemy z kolanem i był po operacjach i będzie więcej w gabinetach lekarskich niż na boisku... A od kiedy tylko wskoczył do 11 to grał regularnie bez żadnych problemów.
To, że ktoś w Ekstraklasie złapie kontuzję która wyklucza go z gry na lekko ponad miesiąc to już trzeba mu przypisać taką łatkę piłkarza podatnego na kontuzję i chuchać i dmuchać na niego żeby sobie nic znowu nie zrobił... Takie już myślenie w naszym kraju. |
|
|
|
Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
https://www.transfermarkt.pl/vullnet.../spieler/56324 Tu link na temat kontuzji. Nie wyglada na szklanego.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wycinek z prasówki dla weszlo:
Wydaje się, że z kolei z Wisłą Kraków pożegna się Ivan Gonzalez. â Bardzo chciałbym tu zostać. Jeszcze przed operacją, gdy rozmawialiśmy z dyrektorem Manuelem Juncą, bezpośrednio mu to zakomunikowałem. Pojawiał się wtedy temat możliwego sprzedania mnie, ale ja jasno powiedziałem, że chciałbym w Wiśle skończyć karierę, grać w niej jeszcze pięć-sześć lat, bo bardzo dobrze się tu czuję. Kocham Wisłę â mówi. Skąd taka miłość Andaluzyjczyka do Krakowa? â To dla mnie drugi dom. Od pierwszego momentu wywiązało się szczególne uczucie z klubem â tłumaczy. Jednocześnie jest jednak realistą. â Mój menedżer niedawno był w klubie na negocjacjach. Nie zapadły żadne decyzje, choć z moich odczuć i doświadczenia wnioskuję, że kontrakt raczej nie zostanie przedłużony â twierdzi. Edit: jest i cały artykuł: https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/749zw6q
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 04.05.2018 o godz. 10:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Identyfikuje się z klubem! Obcokrajowiec! Kontrakt do 2035 r, lekko! Gdzie my takiego znajdziemy?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
w kazdym sklepie z "chorymi obcokrajowcami identyfikujacymi sie z klubem ktory placi im dobry hajs i zyja w swietnym mieści"
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ciapate i Erasmusy są właśnie takie kochliwe latino romantiko.
Popieram ashkeczupa, podpisać do 2035 roku. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To Gonzales na chorobowym otrzymuje jakiś dobry hajs?
Paczpan... to może dlatego mamy tyle kontuzji? Tylko głupi Carlitos się nie kapnął. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Dla mnie to gadanie nie ma znaczenia, lecz oceniam gościa przez pryzmat jakości i przydatności do drużyny, zawsze podkreślałem, ze to mocny punkt i bdb obrońca. Myślałem, że będzie miał sporo ofert i odejdzie gdzie indziej, aby podpisac z kimś lepszą kasę.
Jestem za przedłużeniem umowy... Nie wiem po co głupkowato drwić, że do 2035, to nie Uryga... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
"Szanowny" Janekx donosi, ze przyjdzie do nas srodkowy obronca z Hiszpanii wiec to z Ivanem by sie zgadzalo, ze chca jego odejscia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
30 letni gościu, 2 kolana robione? Warto ryzykować?
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ivan gdyby był zdrowy to zapewne grałby od deski do deski. W sumie szkoda, że tak to się wszystko potoczyło.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|