The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2018, 15:45
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To teraz mi wskaż, w którym miejscu pisałem o Małeckim - napisałem ogólnie o piłkarzach, którzy rywalizują z Imazem. To między innymi Ty przywołałeś Małeckiego, jakby mi chodziło tylko o niego.
Ale o co chodzi? Ja o nim pisze, bo Dariook zaczął.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.05.2018, 15:50
To może jak odpowiadasz Dariookowi, to cytuj jego, nie mnie?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.05.2018, 16:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Też za bardzo rozumiem co ma jeden kiks do oceny calej jego gry.

Ile to juz Imaz zawalil setek w tej rundzie?
Widzę, że się zrobiła na całego jazda po Imazie, bo zagrał mało widowiskowo i popełniał błędy.
W dodatku spędził tydzień przed meczem w domu, a nie na treningach.

Jednak jakimś dziwnym trafem to trener uznaje, że nawet w takiej formie Imaz jest lepszy od innych na tej pozycji.
Naprawdę sądzicie, że Carillo jest głupi i foruje swoich ziomków? Bo tak?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.05.2018, 16:45
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że się zrobiła na całego jazda po Imazie, bo zagrał mało widowiskowo i popełniał błędy.

Jednak jakimś dziwnym trafem to trener uznaje, że nawet w takiej formie Imaz jest lepszy od innych na tej pozycji.
Chyba jednak przypadek Mitrovicia daje trochę do myślenia. Zazwyczaj bezbarwny, do tego człapak, a pierwszy skład ma praktycznie pewny.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.05.2018, 17:06
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze nikt nie komentował tego:
"Joan Carrillo daje sygnały Radoslawowi Sobolewskiemu, że ten jest zbędny w jego sztabie. Na emeryturę może udać się też Kazimierz Kmiecik.
Info: Janekx89"
Poproszę link do źródła, bo po wrzuceniu tego w wyszukiwarkę wyskakuje tylko jakiś profil wiślacki na fb.

Jeżeli jednak to prawda, to w ogóle mnie nie dziwi, bo tego się spodziewałem. Przedwcześnie pożegnamy Głowackiego, a do tego ostatni jego sezon w Wiśle, podobnie jak Brożka, polegał będzie na odsunięciu od składu. Prawdopodobnie pożegnamy też Małeckiego, może także Boguskiego. Teraz słyszy się o Wiślakach ze sztabu. Wszystko to dla trenera, który na teraz nie jest lepszy od roześmianego wuefisty Ramireza i setek innych najemników, który wcale super nie rokuje i zanim zdąży coś tu zbudować już dawno zostanie pożegnany*.

Rozumiem, że Wisłę hiszpańską forsuje Junco (jest Hiszpanem, więc gra pod siebie jako eksperta od rynku hiszpańskiego, czyni swoją osobę niezbędną w klubie). Ale dlaczego Wisłę hiszpańską forsuje wiślacko-kibicowski Zarząd?
_____
* Nie mówię, że Carillo należy zwolnić; ani że jest tak złym szkoleniowcem, jakby to wynikało z krytyki. Zapewne należy mu dać szansę, a jeszcze pewniejsze to, że przy naszych możliwościach nie znajdziemy nikogo, kto da gwarancję lepszej gry przy tak słabym składzie. Carillo jest jednak bardziej na cenzurowanym z tego powodu, że dostał trudny do racjonalnego wytłumaczenia kredyt zaufania; że kosztem jego komfortu dość surowo obchodzimy się z zasłużonymi dla Wisły postaciami; że w Polsce buduje drużynę hiszpańską (dlaczego nie włoską albo francuską?); że kosztem gotującego się do gry Małeckiego, który nie raz pokazywał, że potrafi gra nietrenujący i będący pod formą Imaz; że forsuje swojego podopiecznego Mitrovica, kiedy jeden słabszy mecz Halilovica oznacza dla chłopaka ławę, a inni (jak wspomniany Małecki i reszta) nawet takiej szansy nie dostają.
Ostatnio edytowane przez czaro : 03.05.2018 o godz. 17:11.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 03.05.2018, 17:21
czaro napisał(a):Wyświetl post
Poproszę link do źródła, bo po wrzuceniu tego w wyszukiwarkę wyskakuje tylko jakiś profil wiślacki na fb.
http://www.2x45.info/aktualnosci/545...ie-nie-najesz/

Cytat:
Zastanawiam się, jaki wpływ na tę decyzję miał trener Carrillo, który z tego, co wiem coraz bardziej marginalizuje rolę Polaków w sztabie. Nestora Kazimierza Kmiecika chętnie wysłałby na stałą i jak najbardziej zasłużoną emeryturę, Radkowi Sobolewskiemu coraz mocniej daje odczuć, że jest zbędny, podobnie jest z klubowym analitykiem. Powtarza się niestety sytuacja, jaka miała miejsce w końcowym etapie pracy Kiko Ramireza. Frapujący jest fakt, jak sytuację rozwiążą klubowi włodarze, oczywiście czytając ten tekst mogą pójść komunikaty, że nie ma żadnego problemu. Ja pozostanę przy swoim zdaniu. Tym bardziej, że Sobol jest takim człowiekiem, który jako ostatni będzie na coś narzekał i wylewał swoje żale. W sztabie w letniej przerwie pojawić się ma się kolejna osoba/y z polecenia Hiszpana.
Ciekawa sprawa. Jeśli to prawda i zarząd się ugnie... Radek raz wrócił po chujowym potraktowaniu przez Smudę, nie należy sprawdzać tego drugi raz...
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 03.05.2018 o godz. 17:24.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.05.2018, 17:27
Co do Sobola to ja w ogole nie wiem co on jeszcze robi w Wisle. Powinien juz prowadzic samodzielnie jakis klub, powiedzmy drugoligowy albo uczyc sie w jakims powazniejszym klubie, w powazniejszej lidze. Inaczej skonczy na karuzeli trenerskiej w Polsce i tyle z tego będzie. Oby mial wieksze ambicje i mozliwosci. Zycze mu tego z calego serca.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 03.05.2018, 17:39
Cytat:
"Joan Carrillo daje sygnały Radoslawowi Sobolewskiemu, że ten jest zbędny w jego sztabie. Na emeryturę może udać się też Kazimierz Kmiecik.

Kmiecik to od lat jest tylko ze względu na licencję i jest przerzucany z juniorów do seniorów i z powrotem. Wiadomo, że dla legend powinno być miejsce w drużynie, ale też trzeba wiedzieć kiedy przejść na emeryturę. Akurat zwolniłoby się miejsce w sztabie dla Głowackiego lub Brożka.
Natomiast Sobol to sam z siebie powinien odejść, bo inaczej skończy jako wieczny asystent. Był już asystentem u kilku trenerów i jak chce się nauczyć czegoś więcej, by w przyszłości być trenerem Wisły to czas najwyższy obrać kurs na 1 ligę i poprowadzić samodzielnie jakiś klub.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.05.2018, 18:19
czaro napisał(a):Wyświetl post
_____
* Nie mówię, że Carillo należy zwolnić; ani że jest tak złym szkoleniowcem, jakby to wynikało z krytyki. Zapewne należy mu dać szansę, a jeszcze pewniejsze to, że przy naszych możliwościach nie znajdziemy nikogo, kto da gwarancję lepszej gry przy tak słabym składzie. Carillo jest jednak bardziej na cenzurowanym z tego powodu, że dostał trudny do racjonalnego wytłumaczenia kredyt zaufania; że kosztem jego komfortu dość surowo obchodzimy się z zasłużonymi dla Wisły postaciami; że w Polsce buduje drużynę hiszpańską (dlaczego nie włoską albo francuską?); że kosztem gotującego się do gry Małeckiego, który nie raz pokazywał, że potrafi gra nietrenujący i będący pod formą Imaz; że forsuje swojego podopiecznego Mitrovica, kiedy jeden słabszy mecz Halilovica oznacza dla chłopaka ławę, a inni (jak wspomniany Małecki i reszta) nawet takiej szansy nie dostają.
Też podobnie to odczuwam.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.05.2018, 19:05
Jak rozumiem Sobol ma być wiecznym asystentem? Tak jak pisze wiesniak, powinien w końcu sam zacząć prowadzić klub z niżej ligi, nie wiem na co on czeka. Zarząd przy obecnym stanie finansów nie zaryzykuje dania mu trenerki pierwszego zespołu Wisły i jest to rozsądne posunięcie z ich strony. Niech Radek sprawdzi się na zapleczu ekstraklasy, dopiero później Wisła.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 03.05.2018, 19:12
silver03 napisał(a):
Jak rozumiem Sobol ma być wiecznym asystentem? Tak jak pisze wiesniak, powinien w końcu sam zacząć prowadzić klub z niżej ligi, nie wiem na co on czeka.
Może na licencję?
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 03.05.2018, 19:23
Na tą chwilę nie bardzo chyba nas stać na kolejną rewolucję personalną w klubie. Mam tu na myśli osoby decyzyjne w swoich obszarach działania czyli trenera i dyrektora sportowego. Zarząd powinien jeszcze bardziej zaangażować siły w pozyskanie nowego sponsora strategicznego. Wiem , że łatwo napisać jeszcze bardziej, ale takie są niestety brutalne wymagania szarej rzeczywistości ekonomicznej. Jak będzie kasa, będzie można zająć się ulepszeniem modelu funkcjonowania klubu. Dlatego teraz główny cel zarządu to organizacja na gwałt pieniędzy, a nie rewolucje kadrowe.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.05.2018, 20:41
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze nikt nie komentował tego:

Tu jest cały tekst: http://www.2x45.info/aktualnosci/545...ie-nie-najesz/
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.05.2018, 22:02
Jak Wisła poprzednio dobrze zagrała nagłaśniano odejście Carlitosa teraz zwycięstwo nad Jaga mamy sprawę Sobolewskiego. Nikt nie komentował i dobrze
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 04.05.2018, 01:50
Ale co tu jest do komentowania ? Ile okienek transferowych miał juz Junco a ilu Polskich zawodników sprowadził do '11' ? Wojtkowskiego tylko zamiast, ktorego i tak gra mitrocarillović. Wprowadzanie młodych też u nas wygląda tak jak to opisał. Jeśli prawdą jest, że to nie Głowacki podjął decyzje o zakończeniu kariery to mega żenada. (Carillo juz dawno go odstawił). O podejściu do Sobola nie wspominając. Zero wyciągania wniosków z historii. Mieliśmy holenderska tragedie a przed nami prawdopodobna hiszpańska katastrofa.

Niesamowite, że na tym forum ktos jeszcze ma syndrom oblężonej twierdzy. Faltycznie, jestesmy tacy groźni dla wszystkich i tak walczymy o czołówe lokaty, iż po naszych spektakularnych spotkaniach wyciągają 'niestworzone' historie. Otóż nie muszą osłabiać Wisły. Sama najbardziej się osłabia oddając pełnie władzy transferowej w hiszpańskie ręce.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.05.2018, 04:53

Osobiście mnie nie interesuje gdzie przebywa Imaz.

Szkoda jednak, że nie odbiosles sie do mojego pytania tylko odwracasz kota ogonem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.05.2018, 06:38
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Osobiście mnie nie interesuje gdzie przebywa Imaz.

Szkoda jednak, że nie odbiosles sie do mojego pytania tylko odwracasz kota ogonem.
do tego:
Cytat:
Ile to juz Imaz zawalil setek w tej rundzie?
Nie liczyłem mu.
A tylko on jeden zawalał nam setki?
A czy jest w całej lidze chociaż jeden piłkarz, który wykorzystuje chociaż połowę setek, jakie ma?

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2018, 09:59

Nie żadna jazda po Imazie, tylko nasunęło mi się pytanie, dlaczego Jesus wyszedł w podstawowym składzie, prezentując się ostatnimi czasy fatalnie, do tego bawiąc przed meczem w Hiszpanii (opuszczając zapewne treningi). Jak to wpływa na atmosferę w drużynie, co myślą sobie rywalizujący (nie tylko z Imazem!) zawodnicy? Ten przywołany tu Małecki siadł na dupie (ławka) po godzinie bezbarwnej gry w Gdańsku (z czym się absolutnie zgadzałem). Są jednak zawodnicy, którzy grają totalne dno całą rundę, lub tak jak nasz Hiszpan przynajmniej cztery ostatnie mecze, a i tak mają abonament na pierwszy skład...

Piszesz, że Imaz - grający piach od kilku spotkań i bawiący się przed meczem w ojczyźnie - jest nadal najlepszym wyborem. To ja gratuluję w takim razie trenerowi doprowadzenia do formy całej reszty zawodników.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 04.05.2018, 10:09
Do Framata - jest w lidze taki piłkarz - Peszko wykorzystuje każdą setkę
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.05.2018, 09:49
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Ale co tu jest do komentowania ? Ile okienek transferowych miał juz Junco a ilu Polskich zawodników sprowadził do '11' ? Wojtkowskiego tylko zamiast, ktorego i tak gra mitrocarillović. Wprowadzanie młodych też u nas wygląda tak jak to opisał. Jeśli prawdą jest, że to nie Głowacki podjął decyzje o zakończeniu kariery to mega żenada. (Carillo juz dawno go odstawił). O podejściu do Sobola nie wspominając. Zero wyciągania wniosków z historii. Mieliśmy holenderska tragedie a przed nami prawdopodobna hiszpańska katastrofa.

Niesamowite, że na tym forum ktos jeszcze ma syndrom oblężonej twierdzy. Faltycznie, jestesmy tacy groźni dla wszystkich i tak walczymy o czołówe lokaty, iż po naszych spektakularnych spotkaniach wyciągają 'niestworzone' historie. Otóż nie muszą osłabiać Wisły. Sama najbardziej się osłabia oddając pełnie władzy transferowej w hiszpańskie ręce.
Od przejęcia Wisły przez TS? Ostatnio jeden się okazał fanem sąsiadki.
A co do Polaków to od samego początku było jasno powiedziane, że z akademii to najwcześniej po 3 latach. Zaś na 1 ligę to nas nie stać, bo stawki i prowizje menadżerów są chore. Dopóki ceny w 1 lidze nie spadną do przyzwoitego poziomu to będziemy mieli w lidze obcokrajowców. Zwłaszcza, że co jakiś czas Carlitos albo inny Angulo okazują się być gwiazdami E-klapy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.05.2018, 22:07
To i porównanie wyczynów naszych ostatnich dwóch trenerów, Carrillo zaczyna w końcu punktować....

Ramirez:
36 spotkań
51 punktów (średnia 1,41 pkt/mecz)
bilans 15-6-15
bramki strzelone 49 średnia (1,36 br/mecz)
bramki stracone 45 średnia (1,25 br/mecz)

Carrillo:
13 spotkań
20 punktów (średnia 1,54 pkt/mecz)
bilans 5-5-3
bramki strzelone 17 (średnia 1,31 br/mecz)
bramki stracone 13 (średnia 1 br/mecz)
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.05.2018, 10:49
Nie można było tak wygrać z Sandecją ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 07.05.2018, 12:55
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Nie można było tak wygrać z Sandecją ?
Nie było potrzeby.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.05.2018, 12:59
Fakt zapominałem
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 07.05.2018, 13:09
Nie było potrzeby.
za to wygrana z Płockiem by się przydała i chociaż remis z Legią....
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 09.05.2018, 23:39
Zacznę może od tego, że jest to mój pierwszy merytoryczny post na tym forum, dotychczas udzielałem się dosyć rzadko i bardziej były ty wpisy o innej charakterystyce..
Zbierała się we mnie długa chęć wypisania tu swoich przemyśleń nt. Wisły.. w zasadzie nawet nie wiem w jakim temacie poruszyć ten wątek.. wybrałem ten, bo będę skupiał się głównie na Wiśle trenera Carillo. Chociaż poruszę tu również kwestię transferowe, budowania drużyny.
Czytając to forum bacznie od 10-miesięcy wielokrotnie chciałem wejść w polemikę z wieloma z Was, jednak moim zdaniem nie odnajduje się w tym społeczeństwie.. obiektywnie śledząc wpisy, ponad połowa z Was zmienia zdanie nt. gry zespołu z kolejki na kolejkę, raz trener jest wychwalany, by następnie przez tydzień wylewać na niego wiadro pomyj, zauważyłem brak długoterminowego myślenia, a większość Waszych wpisów to wpisy emocjonalne, po wygranym/przegranym meczu.. w sumie czego innego się spodziewać skoro to forum sympatyków naszego ukochanego klubu. Czuję się tu również obco, gdyż nie byłem osobiście na żadnym meczu Wisły.. wróć byłem na jednym meczu wyjazdowym w PP, kiedy to Wisła przyjechała do mojej małej miejscowości - Bytowa. Tak, ze względu na odległość do Krakowa nie obejrzałem żadnego spotkania domowego na żywo, a szkoda.. Jednak śledzę mecze Wisły w internecie. Ale do rzeczy, bo odbiegłem od tematu..

Zwolnienie trenera Ramireza, jednocześnie zatrudniając trenera Carillo był dla mnie jasnym sygnałem.. sezon nie jest stracony - walczymy o puchary. I właśnie pod względem awansu do pucharów oglądam, a następnie analizuję mecze Wisły. Polecę pewnie oklepanym schematem - ale nowy trener potrzebuje czasu, czasu aby wdrożyć swoją wizję rozgrywania meczu, nauczyć zawodników zachowań, które będą niezbędne do realizowania taktyki. Na to wszystko potrzeba czasu, a czasu nie było. Dla wielu z Was na każdy mecz wychodziliśmy systemem 4-3-3 tzw. żelazną jedenastką trenera, który konsekwentnie desygnował do gry Waszego ulubieńca - Mitrovicia. Jednak każdy kolejny mecz był inny, najlepszy przykład to system gry obrony. Na początku staraliśmy się grać z wysoko podwieszoną linia defensywną, chcąc łapać przeciwnika na spalone.. wszystko było, jest i wg. mnie będą jeszcze ciągłe próby urozmaicenia naszej gry, by stała się efektywniejsza. I tak jak dla mnie Wisła walczyła o puchary grając w 25, 28, czy 31, kiedy to nasze szanse malały, to Wisła dla mnie i piszę to na dwie kolejki przed końcem sezonu nadal gra o puchary. Wyczytałem, że grupa mistrzowska to teraz czeka nas 7 sparingów.. bzdura. Jesteśmy na dwie kolejki przed końcem sezonu, tracimy 3 pkty do miejsca gwarantującego eliminacje do Ligi Europy. Jest to wykonalne.
Spoglądając na tabelę, uwzględniając jedynie ostatnie 5 meczy rundy finałowej, jesteśmy na czele, wygraliśmy 3 ostatnie mecze, nie tracąc gola, co nie zdarzyło nam się od dawna. Jesteśmy na fali wznoszącej, a najtrudniejszy mecz czeka nas w Zabrzu, mam nadzieję że będzie to mecz o wszystko, czyt. o udział w europejskich pucharach.
O ile nie wchodziłem z Wami w polemikę, tak dyskutował na różnych grupach na fb - gramy o puchary i trzeba to już sobie jasno powiedzieć na 2 kolejki przed końcem.

Jeżeli chodzi o politykę transferową klubu - jako jeden z nielicznych pewnie, nie jestem za tym by sprzedawać Carlitosa w tym okienku. Chcąc osiągać sukcesy, nie możemy pozbywać się swoich najlepszych zawodników. Wiem, że sytuacja w klubie nie jest kolorowa, ale w mojej opinii więcej zarobimy kwalifikując się do eliminacji pucharów (w tym czy w przyszłym sezonie), niż na sprzedarzy 2-3 czołowych zawodników teraz i budowaniu wszystko od nowa. Oczywiście, moja teoria opiera się na tym, że zarząd siada do rozwów z Carlitosem, Arseniciem, Llonchem etc, przedłużają z nimi umowy na 2-3 lata (licząc się z ewentualną sprzedarzą za te 2 lata), tym samym zachowując trzon zespołu na kolejny sezon. Wszędzie czytam, że Carlitosa należy sprzedać.. a moim zdaniem to agentowi Carlitosa zależy bardziej na transferze niż jemu samemu i to on miesza mu w głowie. Lopez tutaj jest gwiazdą ligi, być może zostanie jej królem strzelców. Można mówić wiele rzeczy, ale Canal + na prawdę robi fajną otoczkę w okół tej ligi. Carlos nie zastanie tego grając na wschodzie (Rosja, Turcja), czy też w 2 lidze Hiszpańskiej. Tutaj jest gwiazdą i może nią zostać na kolejny rok..
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 09.05.2018, 23:50
Masz bardzo dużo racji, jednak co do sprzedaży Carlitosa zapominasz o jednym, jego umowa jest na tyle dla nas niekorzystna (niekorzystna bo okazał sie taką perełką , w przypadku niewypałów takie umowy sie super sprawdzaja , są asekuracyjne) że jeśli go nie sprzedamy teraz , wkrótce odejdzie za darmo , a przedłużenie z nim kontraktu na 3 lata (tez bym chciał!) to marzenie śiętej głowy , nas na to po prostu nie stać
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.05.2018, 00:01
Warto zauważyć, jaką metamorfozę gry w obronie przeszła Wisła. Zaczynaliśmy od dość wysoko ustawionej obrony, pozwalając na posyłanie prostopadłych piłek za naszych stoperów, często łapiąc napastników na spalonym. Teraz jesteśmy wycofani w obronie, w środku pola gramy niskim pressingiem, zagęszczamy przedpole, a jedyną szansą na stworzenie zagrożenia przez rywali jest gra skrzydłami. Dośrodkowania dość łatwo padają łupem naszych defensorów lub bramkarza. W rundzie finałowej straciliśmy trzy gole, w tym dwa mega frajerskie z Wisłą Płock. Mam nadzieję, że piłkarze ustabilizują formę i nie będą im zdarzać się tak żenujące mecze jak z Sandecją czy ostatni z Legią.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.05.2018, 08:31
Jak chodzi o to cofnięcie obrony, to wypada się zastanowić, czy wynika ono po prostu ze zmiany taktyki, czy raczej ze zmainy składu personalnego obrony. Przy zestawieniu Palčič - Arsenić - Vélez - Sadlok można było tak ryzykować. Mając Wasilewskiego na środku już nie za bardzo. Wasyl ścigający się z napastnikami rywala to byłby dość karkołomny pomysł. Samo przestawienie się też tak prosto nie wyglądało. Na początku poskutkowało to powstaniem ogromnych luk miedzy formacjami i trochę czasu zajęło przestawienie całego zespołu na nowe ustawienie. Natomiast trudno powiedzieć jak to będzie wyglądać docelowo. Głowackiego już nie będzie, wątpliwe też byśmy planowali budowę obrony na przyszły sezon z Wasilewskim jako podstawowym obrońcą. Zobaczymy co wtedy zrobi Carillo, czy znowu nie zaryzykujemy ustawienia "wysoką" obroną.
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 10.05.2018, 12:37
Pisałem co do Carlitosa, że zostawiłbym go w klubie, tylko i wyłącznie jeżeli uda się teraz wynegocjować nową umową z kontraktem na 2-3 lata. Jeżeli nie i za rok ma odejść za darmo, to wiadomo że należy go sprzedać za jak najwyższą kwotę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów