The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2018, 15:11
Uważam że powinniśmy się zainteresować Patrykiem Klimalą.
Chłopak ma zaledwie 19 lat a robi naprawdę bardzo pozytywne wrażenie.

http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=31524&id_sezon=91

Polecam jego zachowanie przy pierwszej bramce.
https://www.youtube.com/watch?v=H2KSj1Vz_aY

Odpowiedz cytując
Suarey
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 06.04.2018, 16:24
A jak niby mamy go z Jagi wyciągnąć?
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.04.2018, 17:47
Słuszna uwaga, nie sprawdziłem tego.
Apologies.

Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.04.2018, 19:12
Sasa Zivec z Piasta Gliwice. Kontrakt do 30.06.2018. Od dawna podobał mi się jego styl, ale zawsze myślałem, że jest w wieku 30+. Dzisiaj obejrzałem mecz Piasta z Arką i aż z ciekawości sprawdziłem,bo zagrał dobry mecz. Gość ma 27 lat i jest ograny w naszej lidze. Do tego pasuje do taktyki naszego trenera, bo jest mobilny. Jedyna wada, to że nie jest Polakiem
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 27.04.2018, 19:44
Cytat:
Sasa Zivec z Piasta Gliwice. Kontrakt do 30.06.2018. Od dawna podobał mi się jego styl, ale zawsze myślałem, że jest w wieku 30+. Dzisiaj obejrzałem mecz Piasta z Arką i aż z ciekawości sprawdziłem,bo zagrał dobry mecz. Gość ma 27 lat i jest ograny w naszej lidze. Do tego pasuje do taktyki naszego trenera, bo jest mobilny. Jedyna wada, to że nie jest Polakiem
Ty chcesz takim "laczkiem" przywracać chwałę Wiśle Kraków? Jak my chcemy budować skład,który ma w okresie kilku lat walczyć o puchary to przepraszam Cię bardzo,ale to nie tędy droga.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.04.2018, 07:28
TonyWiślak napisał(a):Wyświetl post
Ty chcesz takim "laczkiem" przywracać chwałę Wiśle Kraków? Jak my chcemy budować skład,który ma w okresie kilku lat walczyć o puchary to przepraszam Cię bardzo,ale to nie tędy droga.
Póki nie ma pieniędzy to niczego nie budujemy tylko walczymy o przetrwanie licząc, że może te pieniądze kiedyś skądś się pojawią i czekając na chłopaków z akademii-może paru umie kopać piłkę i się przyda w przyszłości.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.04.2018, 11:00
haha budowanie składu na puchary, dobre
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 28.04.2018, 12:47
TonyWiślak napisał(a):Wyświetl post
Dawaj swoje propozycje na te puchary Zauważ, że po sezonie zostaniemy bez środkowych pomocników. Chcesz stworzyć cały środek na gościach z I i II ligi i od razu wychodzić na derby? Powodzenia
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 28.04.2018, 13:00
Ja obawiam się, że jeśli nie przedłużymy umowy z Llonchem to zostawimy Mitrovica, w imię zasady by nie wywracać do góry nogami całej 2 linii.

Osobiście widziałbym bardzo Damiana Gąskę z Wigier Suwałki. Fajny, wybiegany, młody zawodnik z dobrymi statystykami na poziomie Nice 1 ligi.

W mediach przewijają się również 2 inne nazwiska Bogusz z Ruchu (lat 16) i Dziczek z Piasta Gliwice (lat 20)

Mówi się również o Łabojko z Rakowa, ale po ostatnich 2 meczach tej drużyny które widziałem nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Bez błysku.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.04.2018, 13:45
Llonch bezsprzecznie jest nam potrzebny i zasługuje na przedłużenie. Ale czy zastąpienie takiego zawodnika naprawdę jest takie trudne? To typ Czarka Wilka, a nie Szymkowiaka, ma mieć kondycję, ogień w oczach i po odbiorze podać do najbliższego partnera. W moim przekonaniu bardziej grozi nam to, że Junco nie będzie szukał takiego gracza, bo Carillo zażyczy sobie Mitrovica bis, a nie że obiektywnie takich piłkarzy do wzięcia i w naszym zasięgu nie ma.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 28.04.2018, 15:56
Tak całkiem szczerze to jestem ciekaw, czy my rzeczywiście interesujemy się takimi piłkarzami jak ten Bogusz i Dziczek, czy to tylko takie pitu-pitu i wysłanie sygnału w świat, że Wisła w końcu interesuje się młodymi Polakami. Pożyjemy, zobaczymy. Ja się nie zdziwię, jak żaden chłopek z niższej ligi do nas nie przyjdzie, a zamiast tego będą znowu Hiszpanie i Chorwaci.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.04.2018, 16:09
czaro napisał(a):Wyświetl post
Llonch bezsprzecznie jest nam potrzebny i zasługuje na przedłużenie. Ale czy zastąpienie takiego zawodnika naprawdę jest takie trudne? To typ Czarka Wilka, a nie Szymkowiaka, ma mieć kondycję, ogień w oczach i po odbiorze podać do najbliższego partnera. W moim przekonaniu bardziej grozi nam to, że Junco nie będzie szukał takiego gracza, bo Carillo zażyczy sobie Mitrovica bis, a nie że obiektywnie takich piłkarzy do wzięcia i w naszym zasięgu nie ma.
Pytania: ile on chce pieniędzy za dalszą grę w Wiśle i czy w ogóle chce jeszcze zostać w Wiśle (Krakowie)?
Wydawałoby się, że znalezienie na rozsądny kontrakt grajka, który głównie ma zdrowie do biegania przez 90 minut i jakąś technikę nie jest bardzo trudne. Co innego zastąpienie Carlitosa (ponad 20 goli w sezonie).
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.04.2018, 16:43
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
Tak całkiem szczerze to jestem ciekaw, czy my rzeczywiście interesujemy się takimi piłkarzami jak ten Bogusz i Dziczek, czy to tylko takie pitu-pitu i wysłanie sygnału w świat, że Wisła w końcu interesuje się młodymi Polakami. Pożyjemy, zobaczymy. Ja się nie zdziwię, jak żaden chłopek z niższej ligi do nas nie przyjdzie, a zamiast tego będą znowu Hiszpanie i Chorwaci.
Ja ci odpowiem, to takie pitu pitu i nic więcej.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.04.2018, 16:51
Juz te pierdzielenie o pucharach od 6 lat mnie zaczyna irytowac.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.04.2018, 18:26
To od nowego sezonu grajmy o spadek w końcu coś nowego.To o co mamy grać ? takie pieprzenie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 28.04.2018, 18:40
Cytat:
Dawaj swoje propozycje na te puchary Zauważ, że po sezonie zostaniemy bez środkowych pomocników. Chcesz stworzyć cały środek na gościach z I i II ligi i od razu wychodzić na derby? Powodzenia
No sorry,ale budowanie składu na zawodnikach,którzy walczą o utrzymanie trochę mija się z celem.
A może akurat Junco trafi jakiegoś porządnego grajka a tego orła z Piasta widziałem w kilku meczach i pewnego poziomu nie przeskoczy.
A kto w tym środku gra taką wielką piłkę ,że trudno będzie ich zastąpić? Mitro-nitro,Cywka czy Brlek ,który jest cieniem samego siebie?
Pol to zawodnik ,który powinien ze środka pola zostać z nami i Basha,gdyby nie był taki szklany.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 28.04.2018, 18:52
Działalność dyrektora Junco odbije nam się w końcu czkawką.

Kto z Polaków zostanie w pierwszej jedenastce w lecie ? Wojtkowski, Sadlok (oby) Może Buchalik.
Oby się okazało, że Słomka i Drzazga powoli wskakują na poziom Esy bo przyszły sezon zapowiada się bardzo nieciekawie.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 28.04.2018, 19:34
Budowa składu w oparciu o zawodników, którzy pokazali się w drużynach, które spadły z ligi to droga donikąd.

Niestety, najczęściej są to zawodnicy, którzy akurat w jednym sezonie złapali formę i wybijali się na tle słabej reszty. Więcej szans na sensowną grę daję zawodnikom, którzy wybili się w pierwszej lidze. Ale tak czy siak, tacy zawodnicy najpierw muszą do nas chcieć przyjść, bo jak ktoś parę razy lepiej kopnie piłkę w Polsce, to ustawia się po niego kolejka chętnych klubów.

Druga sprawa, to to, że musimy sobie w końcu zdać sprawę z tego, że nie mamy żadnych argumentów, aby zatrzymać po skończonym kontrakcie zawodników, po których zgłaszają się lepsze, tudzież stabilniejsze finansowo kluby podobnej klasy. Magia marki Wisły z każdym rokiem jest coraz słabsza i, powiedzmy sobie szczerze, bardziej będzie działać na obcokrajowców (np. Hiszpanów z niższych lig!), którzy kojarzą nazwę klubu i wierzą w to, że akurat przełamujemy chwilowy kryzys, ale "już, już" wracamy na szczyt i zaraz będziemy bić się o mistrza i grać w europejskich pucharach, niż na Polaków bądź tych obcokrajowców, którzy już u nas pograli i doskonale sobie zdają sprawę z tego, jaka jest sytuacja klubu.

Na tę chwilę jedyną krajową grupą, która nie zauważyła pewnych "drobnych" zmian w renomie klubu są kibice.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.04.2018, 22:01
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Budowa składu w oparciu o zawodników, którzy pokazali się w drużynach, które spadły z ligi to droga donikąd.
...
Pozwolę sobie rzucić taką listę:
Cytat:
Dźwigała, Hernandez, Helik, Koj, Konczkowski, Lipski, Bargiel, Niezgoda,
Możdżeń, Kurzawa, Matuszek, Kante,
Wójcicki, Drygas, Świerczok,
Zbozień, bracia Mak, Piech.
Ot taki krótki przegląd zawodników mających w CV spadek z naszej ligi w paru ostatnich sezonach.
To zdanie o tym, że nie należy się interesować zawodnikami spadkowiczów, bo to, że tam grali, oznacza automatycznie, że są słabi, to jakiś dziwny mit, który przewija się od czasu do czasu na tym forum. Posługując się podobną "logiką" równie dobrze można by twierdzić, że nie należy kupować zawodnika z zespołu, który zajął w lidze niższe miejsce niż nasz, bo tym samym oznacza to, że jest słabszy, niż ci których mamy.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 28.04.2018 o godz. 22:04.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.04.2018, 23:38
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Działalność dyrektora Junco odbije nam się w końcu czkawką.

Kto z Polaków zostanie w pierwszej jedenastce w lecie ? Wojtkowski, Sadlok (oby) Może Buchalik.
Oby się okazało, że Słomka i Drzazga powoli wskakują na poziom Esy bo przyszły sezon zapowiada się bardzo nieciekawie.
Trzeba było, zatrudnić Mandziare, tak jak to zrobiła Lechia, nieprawdaż?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.04.2018, 23:39
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Pozwolę sobie rzucić taką listę:

Ot taki krótki przegląd zawodników mających w CV spadek z naszej ligi w paru ostatnich sezonach.
To zdanie o tym, że nie należy się interesować zawodnikami spadkowiczów, bo to, że tam grali, oznacza automatycznie, że są słabi, to jakiś dziwny mit, który przewija się od czasu do czasu na tym forum. Posługując się podobną "logiką" równie dobrze można by twierdzić, że nie należy kupować zawodnika z zespołu, który zajął w lidze niższe miejsce niż nasz, bo tym samym oznacza to, że jest słabszy, niż ci których mamy.
Napisz, kto się z Podbeskidzia sprawdził.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.04.2018, 00:16
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Dźwigała, Hernandez, Helik, Koj, Konczkowski, Lipski, Bargiel, Niezgoda,
Możdżeń, Kurzawa, Matuszek, Kante,
Wójcicki, Drygas, Świerczok,
Zbozień, bracia Mak, Piech.

To zdanie o tym, że nie należy się interesować zawodnikami spadkowiczów, bo to, że tam grali, oznacza automatycznie, że są słabi, to jakiś dziwny mit, który przewija się od czasu do czasu na tym forum.
To teza, którą sam wymyśliłeś, żeby potem z nią polemizować. Po pierwsze, chodzi o zawodników, którzy wyróżnili się w sezonie spadkowym (a nie o to, że zaliczyli spadek w ogóle - to samo w sobie o niczym nie przesądza), po drugie o to, ilu z nich potem utrzymało poziom, który im w związku z tym "super sezonem spadkowym" przypisano.

Odpowiedź brzmi - niewielu. Z tej listy, którą wkleiłeś, to może Niezgoda (ale on był akurat tylko wypożyczony z silniejszego klubu do ogrania). Kurzawa czy Świerczok faktycznie poszli mocno do góry, ale oni sezon konia zaliczyli dopiero już po spadku. Większość z listy w ogóle albo utknęła w ligowej przeciętności (jak bracia Mak) i żadnymi gwiazdami nie została, albo sezon spadkowy wprost należał do jednego ze słabszych w ich karierze.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 29.04.2018, 00:44
Śmieszą mnie te wypowiedzi, że jak ktoś spadł z ligi to się nie nadaje, ale jak gra przez cały sezon w niższej lidze (np. Mielec czy Częstochowa), to już jest dobry i warto na takiego stawiać A poza tym wcale się nie zanosi na to, że Piast spadnie (przywołuję moją propozycję Sasy Zivca), więc gracze od nich wcale nie będą spadkowiczami. Jeśli branie wyróżniających się piłkarzy z właśnie takiego Piasta jest dla nas i w naszej obecnej sytuacji ujmą, to czekam na transfery z Lecha i Legii

Ciekawe ile osób z tego forum pamięta skąd braliśmy takich piłkarzy jak Stolarczyk (30 lat), Kałużny (24 lata) czy Baszczyński (23 lata). Pogoń, Zagłębie, Ruch. I to w czasach, kiedy z kranu w klubowych pomieszczeniach płynął Johnnie Walker... Teraz trzeba mądrze lepić z tego co w naszym zasięgu i liczyć na to, że wypali. Takie mamy realia.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.04.2018, 00:53
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
tak całkiem szczerze to jestem ciekaw, czy my rzeczywiście interesujemy się takimi piłkarzami jak ten bogusz i dziczek, czy to tylko takie pitu-pitu i wysłanie sygnału w świat, że wisła w końcu interesuje się młodymi polakami. Pożyjemy, zobaczymy. Ja się nie zdziwię, jak żaden chłopek z niższej ligi do nas nie przyjdzie, a zamiast tego będą znowu hiszpanie i chorwaci.
Oczywiscie ze moze byc taka mozliwosc. Jesli popatrzymy, ze jest 15 potencjalnych kontrkandydatow do zatrudnienia młodego wyrozniajacego sie zawodniaka to wtedy decyzja o koniecznosci zatrudnienia kolejnego hiszpana czy chorwata, taka irracjonalna sie nie wydaje.

Owszem, mozna sie uprzec i zatrudnic takiego Piesio czy Bonina którzy kosztuja 2x wicej niz Carlitos, Llonch, Halilovic czy Mitrovic tylko po co?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.04.2018 o godz. 01:03.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.04.2018, 01:03
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie ze moze byc taka mozliwosc. Jesli popatrzymy ze jest 15 potencjalnych kontrkandydatow do zatrudnienia młodego wyrozniajacego sie zawodniaka to juz decyzja o koniecznosci zatrudnienia kolejnego hiszpana czy chorwata, taka irracjonalna sie nie wydaje.
Nie ma co sie wysilac - i tak wiekszosc nie zrozumie, ze praktycznie 100% pilkarzy, ktorzy do nas trafiaja to sa nasze opcje 3, 4, 5, moze czasem 8 w kolejnosci, bo nr 1 czy 2 zgarniaja inne kluby.

Dla niektorych dalej jestesmy w czasach Cupiala. Uswiadomcie sobe - jezeli nazwisko jakiegos Polaka jest powszechnie znane, jest to zawodnik, ktory chociaz w 5 kolejkach na 30 wyroznil sie czymkolwiek i ma ponizej 23 lat to bardziej niz pewne - nas na niego nie stac.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.04.2018, 01:51
Paradoksem w takich sytuacjach jest to, ze z jednej strony kluby płaczą o to jacy to polacy drodzy a z drugiej strony same za taki stan rzeczy odpowiadaja.

Przeciez cen za mlodych pierwszo i drugoligowcow nie winduja kluby niemieckie, wloskie czy angielskie a polskie. To one walczac miedzy soba o zawodnika winduja jego cene. Robią to nie ze wzgledu na jakies pierdy o wzmocnieniu druzyny czy z mysla o rozwoju zawodnika a z czystej checi zarobku. Licza ze za 2,3 sezony uda im sie go wytransferowac na zachod za ładne miliony.

Podobnie sie ma sytucja co do starszych polskich zawodnikow. Kluby nie chca sprzedawac innym klubom w kraju zawodników za nominalne ceny. Winduja je tylo dlatego ze to polak. Dlatego dochodzi do sytuacji gdzie wszyscy odpuszczaja i ci zawodnicy dalej kopą sie po czole a zatrudnia się bałkańcow, hiszpanow czy innych zagranicznych zawodnikow. Nie odbiegaja oni poziomem a w większosci przypadków przychodzą na zasadzie wolnego transferu.

To polityka klubów doprowadziła do chorej sytuacji na naszym rynku.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.04.2018 o godz. 01:54.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 29.04.2018, 08:42
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Trzeba było, zatrudnić Mandziare, tak jak to zrobiła Lechia, nieprawdaż?
Nie będę cie na siłe przekonywać. To już Kiko potrafił lepszych piłkarzy wyszukać. Jeszcze 1-2 okienka w wykonaniu Junco i bedziemy walczyć o utrzymanie.

Co prawda pytanie nie do mnie, ale na nie odpowiem. - np Możdżeń. Zjada na sniadanie cywke i mitrovicia razem wziętych. Ma niską klauzule. Ani Legia ani Lech po niego nie sięgną. Do najmłodszych juz nie nalezy ale Jest jeszcze w takim wieku, że może sie troche rozwinąć i isc dalej.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.04.2018, 09:59
MaLk napisał(a):Wyświetl post
To teza, którą sam wymyśliłeś, żeby potem z nią polemizować. Po pierwsze, chodzi o zawodników, którzy wyróżnili się w sezonie spadkowym (a nie o to, że zaliczyli spadek w ogóle - to samo w sobie o niczym nie przesądza), po drugie o to, ilu z nich potem utrzymało poziom, który im w związku z tym "super sezonem spadkowym" przypisano.

Odpowiedź brzmi - niewielu. Z tej listy, którą wkleiłeś, to może Niezgoda (ale on był akurat tylko wypożyczony z silniejszego klubu do ogrania). Kurzawa czy Świerczok faktycznie poszli mocno do góry, ale oni sezon konia zaliczyli dopiero już po spadku. Większość z listy w ogóle albo utknęła w ligowej przeciętności (jak bracia Mak) i żadnymi gwiazdami nie została, albo sezon spadkowy wprost należał do jednego ze słabszych w ich karierze.
Czego byś nie pisał teza o tym, że nie należy brać wyróżniających się zawodników spadkowicza, dalej jest nie do obrony. Każdy zawodnik to przypadek, który należy rozpatrywać indywidualnie. A sama geneza tej tezy jest moim zdaniem dość prosta. Ukuto ją na tym forum po tym jak sparzyliśmy się na Mójcie i bierze się z błędnego przekonania, że zaliczył wcześniej "wybitny" sezon. A prawda jest taka, że ówczesny styl gry Podbeskidzia pozwolił na wyeksponowanie jego zalet i ukrycie wad. A u nas było na odwrót.

P.S.
A co do tego, że z tej listy to tylko Niezgoda przeczy tej "regule", to masz moją niezgodę
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 29.04.2018, 14:43
Łabojko z golem w wygranym meczu Rakowa ze Stomilem Olsztyn.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 29.04.2018, 14:50
Łabojko w ostatnim meczu na jakiej pozycji grał? W meczu z Chrobrym grał jako PO, wcześniej jako stoper, a w rundzie jesiennej jako ŚPD. Przyznam szczerze, na mnie nie zrobił wielkiego wrażenia, choć możne miałem pecha i te 3,4 spotkania, które widzialem to były jego najgorsze mecze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów