The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2018, 10:38
Cytat:
W zespole jest dwóch, trzech zawodników, którzy mają spory potencjał (choćby Plewka czy Śliwa). Ciężko błyszczeć, gdy masz wokół przeciętniaków...
Tak jak Purcha i Porębski, którzy przepadli w niższych ligach na wypożyczeniu? Jakby któryś młody się do czegokolwiek nadawał to by dostawał szanse tak jak w ostatnich latach Bartosz, Zając czy Kuczak. Nawet z tej trójki tylko Bartosz się utrzymuje na powierzchni. Przed Bartoszem kto był? Stolarski był i się zmył. Kto z wychowanków pograł trochę w drużynie ostatnio i nie odstawał? Chrapek? Kiedy to było? Z tych juniorów nic nie będzie, podkreśla to nawet Junco oraz trenerzy i wszyscy czekają na młodsze roczniki licząc, że ktoś się wreszcie znajdzie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.04.2018, 11:11
Za takim Śliwą ten przywołany tu przez Ciebie Junco jeździł po Polsce, rozmawiał z rodzicami chłopaka, żeby przekonać go do przenosin pod Wawel. O Plewce też słychać dużo dobrego, miewał już ciekawe mecze w sparingach pierwszej drużyny. Czasami trzeba zrobić porządny krok do przodu, żeby wejść na wyższy poziom. Tylko trzeba ten krok chłopakom umożliwić. Nie sprawdzą się? Trudno - co stracimy? Pięć meczów bez Mitrovica czy Cywki w składzie?
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.04.2018, 11:18
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Za takim Śliwą ten przywołany tu przez Ciebie Junco jeździł po Polsce, rozmawiał z rodzicami chłopaka, żeby przekonać go do przenosin pod Wawel. O Plewce też słychać dużo dobrego, miewał już ciekawe mecze w sparingach pierwszej drużyny. Czasami trzeba zrobić porządny krok do przodu, żeby wejść na wyższy poziom. Tylko trzeba ten krok chłopakom umożliwić. Nie sprawdzą się? Trudno - co stracimy? Pięć meczów bez Mitrovica czy Cywki w składzie?
Zarząd i niektórzy kibice, chyba nadal sądzą, że gramy o puchary. Tyle tylko, że teraz jest najlepszy moment na sprawdzenie młodych, bo spadek ani puchary nam już nie grożą. Może Carillo w końcu to także zrozumie. Przecież nikt mu nie każe wpuszczać 5 czy 6 juniorów na kolejny mecz.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 23.04.2018, 11:29
Ja rozumiem wiarę w młodzież, ale mecz z Legią w CLJ, pokazał ewidentnie ich poziom. Plewka i Laskoś całkowicie nie istenili w środku pola, jeżeli na tym etapie nie biorą odpowiedzialności za grę, to jak mają to niby pokazać w seniorach? Może i był to jeden mecz, który większość widzała, ale jak się nie wytrzymuje takiej presji teraz, to raczej nic dobrego to nie wróży o ich poziomie.

Co do samej taktyki trenera, nie mam nic przeciwko, po prostu brak wykonawców i tyle.
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 23.04.2018, 11:32
Teraz jak już nie gramy o puchary to jak najbardziej trzeba próbować. Tylko czy Carillo da komuś szansę skoro twierdzi w wywiadzie, że młodzi nie wykazują determinacji? I czy takiego młokosa jest sens wstawiać do składu jeśli jest podejrzenie, że mocno odstaje? Przypominam, że Kiko dał trochę minut Laskosiowi i chłopak wyglądał jak wyjęty prosto z orlika. No ale osobiście jestem za ogrywaniem. Tylko, że ostatni trener, który się tego nie bał to Probierz. Wpuścił od pierwszej minuty Kamińskiego do ataku.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.04.2018, 11:40
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Teraz jak już nie gramy o puchary to jak najbardziej trzeba próbować. Tylko czy Carillo da komuś szansę skoro twierdzi w wywiadzie, że młodzi nie wykazują determinacji? I czy takiego młokosa jest sens wstawiać do składu jeśli jest podejrzenie, że mocno odstaje? Przypominam, że Kiko dał trochę minut Laskosiowi i chłopak wyglądał jak wyjęty prosto z orlika. No ale osobiście jestem za ogrywaniem. Tylko, że ostatni trener, który się tego nie bał to Probierz. Wpuścił od pierwszej minuty Kamińskiego do ataku.
Patrząc z fotela, też jestem za ogrywaniem młodych, i to nawet ....a 11... ale czy bierze ktoś pod uwagę takie sytuacje jak :
a) trener ma wiekszą pensję za wyższe miejsce (w związku z czym nie bedzie ryzykował grania jakimiś nołnejmami)
b) sa piłkarze którzy muszą grać - naciski zarzrządu by grali aby ich sprzedać/ zapisy kontraktów, umów miedzy menadzerami a dyr.sportowym?
c) młodzi sie nie nadają i odstają
d) trener nie lubi grać młodymi
e) młodzi nie kumają po angielsku niczego co mówi trener
f) fizcznie młodzi nie nadają sie na polską jatkę

itd...

i teraz pytanie do Tych którzy wsadzają Naszą młodzież do pierwszej jednenastki:
-Który z młodych powienien grać, za kogo powinien grać no i dlaczego taką szansę powinien dostać.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.04.2018, 12:42
Biorę to wszystko pod uwagę Szprotson.

Nie uwierzę, że trener ma płacone więcej za to, czy zajmie miejsce szóste czy ósme (a na nic innego się nie zanosi).

Taki Carlitos powinien grać, ze względu na bardzo prawdopodobną sprzedaż tego zawodnika w lecie, więc niech gra i walczy o jak najlepszy angaż dla siebie i kasę dla Wisły.

Młodzi się na nadają i odstają - większość tak, niektórzy jednak mają przebłyski, także podczas meczów sparingowych pierwszej drużyny. Trener nie lubi grać młodymi? No comment Młodzi nie kumają? Nie wierzę, nie w tych czasach. Fizycznie się nie nadają? To kogo to wina? Ich, czy może sztabów szkoleniowych?

Który ma grać? Już wspominałem - Plewka (jeśli plotki o przejściu Cywki do Lecha po sezonie są prawdziwe, nawet bym się nie zastanawiał), być może Laskoś (choć ja do niego przekonania żadnego nie mam, może się jednak mylę w jego ocenie). Na pewno Chorążka.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.04.2018, 12:44
U nas jakoś tak dziwnie jest że żaden trener od czasów Kulawika nie lubi grać młodymi. Nawet w meczach o pietruszkę. O tak już mamy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.04.2018, 12:45
). Na pewno Chorążka.
Ja też nie wiem czemu młodzi nie grają, ale chce dac do zrozumienia ze czasem nie tylko postawa sportowa decyduje o tym czy grasz czy nie

Chorązka na pewno - tez bym był za tym by go ktoś sprawdził, ale czy on w ogóle jest dobry?

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
U nas jakoś tak dziwnie jest że żaden trener od czasów Kulawika nie lubi grać młodymi. Nawet w meczach o pietruszkę. O tak już mamy.
Moze dlatego ze Ci młodzi są chujowi? Tak ja to odbieram.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.04.2018, 12:47
Takie pytanie można będzie zadawać względem każdego juniora - dopóki nie zagra taki łebek przynajmniej kilku spotkań, gówno będziemy wiedzieć. Powtórzę się, mamy teraz idealny okres, by ich przetestować pod kątem przyszłości.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 23.04.2018, 12:53
Cytat:
Który ma grać? Już wspominałem - Plewka (jeśli plotki o przejściu Cywki do Lecha po sezonie są prawdziwe, nawet bym się nie zastanawiał), być może Laskoś (choć ja do niego przekonania żadnego nie mam, może się jednak mylę w jego ocenie). Na pewno Chorążka.
Chorążka? Ekhm, a Kurto i Zając? Wisła nigdy nie postawiła na młodego bramkarza i już teoria płaskiej Ziemi prędzej się sprawdzi niż wychowanek otrzyma szansę na bramce. Laskoś to wyglądał i nadal wygląda jak supertalent Brud - wyrośnięty, ale kompletnie bez umiejętności. Plewka jest tak często wspominany, że fajnie byłoby go zobaczyć w ostatnich meczach. Chociaż jeden wychowanek w każdym meczu skoro nie gramy już o nic.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.04.2018, 12:56
Zgadzam się, na miejscu trenera popróbowałbym teraz inne ustawienie/zawodników skoro nie gramy już o nic. Przykładowo skoro daje teraz łapać minuty Ondraskowi to wystawiłbym go na szpicy od pierwszych minut, na skrzydłach Carlitos i Imaz. Halilović na środku pomocy jako kreatywny zawodnik obok dwóch DP. Na drugą połowę wpuszczać najlepszego z młodych i tyle.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 23.04.2018 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 23.04.2018, 13:05
Wlasnie, wlasnie, mlodzi mlodymi ale jakies nowe rozwiazania moglby popróbować tak jak pisze silver. Inne ustawienie, poprzesuwac zawodnikow. Z drugiej strony takie rzeczy powinny byc przygotowywane na treningach. Wczoraj bylismy bezradni grajac w przewadze. Nie wiedzieli co robic zupełnie jakby ich taka sytuacja zaskoczyla. Znowu biorac pod uwage ewentualne odejscia/przyjscia to cholera wie co trener powinien robic Tak naprawde patrzac na to co sie dzieje w klubie, ilu zawodnikow przychodzi, odchodzi etc. to ciezko mieć jakiekolwiek pretensje do trenerów, obojetnie czy Kiko Carrillo Wdowczyk czy ktos inny.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.04.2018, 16:43
Takie pytanie można będzie zadawać względem każdego juniora - dopóki nie zagra taki łebek przynajmniej kilku spotkań, gówno będziemy wiedzieć. Powtórzę się, mamy teraz idealny okres, by ich przetestować pod kątem przyszłości.
Kostal zagrał. 22 lata czyli młody. Okazało się, że nie przykłada się do treningów kondycyjnych.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.04.2018, 17:07
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, na miejscu trenera popróbowałbym teraz inne ustawienie/zawodników skoro nie gramy już o nic. Przykładowo skoro daje teraz łapać minuty Ondraskowi to wystawiłbym go na szpicy od pierwszych minut, na skrzydłach Carlitos i Imaz. Halilović na środku pomocy jako kreatywny zawodnik obok dwóch DP. Na drugą połowę wpuszczać najlepszego z młodych i tyle.
Pełna zgoda oprócz jednego. Na cholerę nam dwóch DP?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.04.2018, 17:26
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Kostal zagrał. 22 lata czyli młody. Okazało się, że nie przykłada się do treningów kondycyjnych.
Ty wiesz na pewno do czego chłopak się przykłada, a do czego nie
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 23.04.2018, 20:31
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Pełna zgoda oprócz jednego. Na cholerę nam dwóch DP?
Nie wiem, taka moja fantazja. Halilović słabo gra w obronie, więc dwóch DP. Najlepiej Mitro i Cywka
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.04.2018, 20:38
Mitro i Cywka to combo juz jest sławne , sprawdzone i znane.

Polecamy w pakiecie , Gwaracja dominacji srodka pola
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.04.2018, 20:41
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, taka moja fantazja (...) Mitro i Cywka
To ma nazwę. Sadomasochizm.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.04.2018, 21:00
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Mitro i Cywka to combo juz jest sławne , sprawdzone i znane.

Polecamy w pakiecie , Gwaracja dominacji srodka pola
W pakiecie taniej szkoda,że odchodzą za dramo zawsze jakiś grosz
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.04.2018, 21:11
czaro napisał(a):Wyświetl post
To ma nazwę. Sadomasochizm.
Który z nich to sado, a który maso?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.04.2018, 22:38
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Który z nich to sado, a który maso?
Charakterologicznie Mitrovic jest bardziej sado, a Cywka maso. Nie mam wątpliwości.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.04.2018, 00:07
Ty wiesz na pewno do czego chłopak się przykłada, a do czego nie
22 latek pada ze skurczami po 80 minutach grania?
Noż ku... bez przesady!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2018, 08:15
ja miałem wrażenie, że to nie był żaden skurcz czy zmęczenie tylko lekka kontuzja mięśniowa, Kostal padł po tym jak źle stanął próbując ruszyć do biegu. Chyba nikt tutaj nie połączył tego z tym, że w zespole jest nade wyraz dużo właśnie różnego rodzaju kontuzji mięśniowych - może coś jest nie tak w tym zakresie przygotowań, bo ja nie pamiętam jeszcze takiej plagi drobnych urazów mięsniowych w zespole....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 24.04.2018, 10:44
Stare dobre małżeństwo... tylko jak długo jeszcze gra Wisły ma na tym cierpieć? Kiedy on w końcu przejrzy na oczy?

Ostatnio edytowane przez heoij : 24.04.2018 o godz. 10:52.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 24.04.2018, 11:25
Jak go puści z torbami
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.04.2018, 13:23
Joan Carillo - 11 meczow ligowych - srednia punktow 1,27
Kiko Ramirez - ostatnie 11 meczow ligowych - srednia punktow 1,36

Juz nie ma zadnych watpliwosci - decyzja o zmianie trenera sie nie broni.

A jak dorzucimy do tego, ze Dariusz Wdowczyk nie jest splacony, a my musimy teraz jeszcze placic dwom trenerom do czerwca 2019, to ta decyzja jest wrecz finansowym strzalem juz w mocno pokiereszowany leb.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2018, 13:42
Powiem tak pierwsze mecze pod wodzą Carrillo wniosły zdecydowany powiew optymizmu. Maksa osiągnął po wygranej z 7 w Warszawie, ale po tym meczu były 2 najgorsze spotkania w wykonaniu Wisły w ostatnich czasach jakie oglądałem Sandecja i ostatni mecz z Legią. Nie chodzi o wynik tylko o grę. W meczu z Sandecją nawet gdyby miał trwać 200 minut i tak nie strzelilibyśmy bramki, w meczu z 7 jedyną szansą na zwycięstwo byłoby wykartkowanie czerwonymi kolejnych 3 zawodników Legii, i walkower, bo nawet pewnie grając przeciwko 8 Legionistów nie wcisnęliby bramki......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.04.2018, 13:47
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Joan Carillo - 11 meczow ligowych - srednia punktow 1,27
Kiko Ramirez - ostatnie 11 meczow ligowych - srednia punktow 1,36

Juz nie ma zadnych watpliwosci - decyzja o zmianie trenera sie nie broni.
Obawiam się, ze Carillo miał w tym czasie więcej kontuzjowanych graczy niż Kiko i musiał grać wynalazkami oraz prowizorką.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.04.2018, 13:59
Ja absolutnie nie jestem za zwalnianiem Carrillo ale badzmy powazni
Kto byl kontuzjowany?
Basha i ostatnie dwa mecze Sadlok, od biedy Gonzalez, reszta by murawy nie powachala ewentualnie robiliby za zmiennikow ( z ktorych nasz hiszpanski Moskal korzysta najwczesniej od 70 minuty)
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów